مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول

تغذیه ماه رمضان تغذیه سحر تغذیه افطار
- در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود زیرا علاوه بر افزایش چربی های خون موجب سوء هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقی می شوند. - بسیاری از تصور می‌کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند. اما مصرف مواد غذایی پرچربی بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود. - آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ که حاوی روغن زیادی است و به وفور در افطار مصرف می شود غذای مناسبی برای افطار نیست زیرا موجب سوءهاضمه و اختلالات گوارشی دیگر می شود به جای آن بهتر است از آش رشته رقیق و کم روغن در وعده افطار استفاده شود.
- مصرف زیاد چای بخصوص در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا چای مدر است و باعث از دست دادن آب بدن شما می شود. - در وعده سحری از غذای کم چرب مواد غذایی پرفیبر مثل میوه‌ها و سبزی ها استفاده کنید چون مواد غذایی پرفبیر آب زیادی در خود جذب می‌کنند و بدن می‌تواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود. - بهتر است روزه داران کمی پس از صرف افطار بسیار ساده و سبک (مثلاً 30 دقیقه بعد) اقدام به صرف شام نمایند و تا پیش از خوابیدن 2 لیوان چای کم رنگ، یک لیوان شیر کم چرب (کمتر از 2.5 درصد چربی) و حداقل 2 عدد میوه نیز میل کنند.
- مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیک‌های خامه‌ای، شکلات، شیرینی‌های خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین و چرب در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد. - مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمی‌شود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود. - مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
- مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها و سبزی ها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می شود مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است. - مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می‌کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفط شود. - روزه داران عزیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
- علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است لذا توصیه می شود که در وعده افطار حتی المقدور 5-3 عدد خرما مصرف شود و البته از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود. - برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود. - استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود. توصیه می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصرف شود. سبزی‌ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
- مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شودچون با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شوند. به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا که میوه ها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه می شود در وعده سحری کمتر مصرف شوند. انواع میوه را که حاوی ویتامین ها و املاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن می باشد، بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد. - توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.
- از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب کنید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود. - یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع می کنند که توصیه می شود افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند.
- مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعد از صرف سحری نیز بسیاری از روزه داران از بیم تشنگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیح غذایی نیست.
- مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست. به طور کلی توصیه می شود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز، کم چرب و کم نمک استفاده شود.



لینک منبع :افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول

افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../افطار-و-سحر؛چه-بخوریم-چه-نخوریم-جدول‎Cached29 ژوئن 2014 ... تصویر افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول. جام جم سرا:امروز اولین روز از ماه رمضان است . از آنجا که امسال هم مانند چند سال قبل ماه رمضان در فصل ... برای افطار و سحر؛ چه بخوریم و چه نخوریم؟ - باشگاه خبرنگاران www.yjc.ir/fa/news/.../برای-افطار-و-سحر-چه-بخوریم-و-چه-نخوریم‎Cached29 مه 2017 ... در ماه مبارک رمضان رژیم غذایی نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد و باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن تاثیر ... برای افطار و سحر چه بخوریم و چه نخوریم ؟ - پارسی طب fa.parsiteb.com/برای-افطار-و-سحر-چه-بخوریم-و-چه-نخوریم-؟/‎Cached Similarافطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود. اما اگر خواستید چیز دیگری مصرف کنید بهتر است از شیرینی جات طبیعی مصرف کنید، مثل ... افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول - ایران اکونومیست iraneconomist.com/fa/news/.../افطار-و-سحرچه-بخوریم-چه-نخوریمجدول‎Cached29 ژوئن 2014 ... افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول. تغذیه در ماه رمضان برای روزه داران بسیار مهم است ،در این گزارش توصیه هایی به کسانی که قرار است در این روزها ... غذاهایی که برای سحری نباید بخوریم - جدیدترین اخبار ایران و جهان ممتاز ... www.momtaznews.com/غذاهایی-که-برای-سحری-نباید-بخوریم/‎Cached Similar21 مه 2017 ... برای افطار و سحر چه بخوریم و چه نخوریم ؟ متن این توصیه هایی که برای خوردنی ها و نخوردنی های سحری، افطار و شام است در زیر امده استافطاررطب یا خرما ... برای افطار و سحر چه بخوریم و چه نخوریم ؟ - جدیدترین اخبار ایران و جهان ... www.momtaznews.com/برای-افطار-و-سحر-چه-بخوریم-و-چه-نخوریم-؟/‎Cached Similar22 جولای 2015 ... متن این توصیه هایی که برای خوردنی ها و نخوردنی های سحری، افطار و شام است در زیر امده است. افطار. رطب یا خرما + آب: افطار کردن با خرما سنت است و ... برنامه جامع غذایی برای این ماه رمضان/ در افطار و سحر، چه بخوریم و چه ... www.farhangnews.ir/content/129121‎Cached Similar20 ژوئن 2015 ... برنامه جامع غذایی برای این ماه رمضان/ در افطار و سحر، چه بخوریم و .... حتی افراد دارای معده ضعیف، بهتر است "کشک همراه آش" را در وعده سحری، نخورند. افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول – news news.adbx.ir/d/2017/06/.../افطار-و-سحر؛چه-بخوریم-چه-نخوریمجدول/‎Cachedتغذیه ماه رمضان, تغذیه سحر, تغذیه افطار. – در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود زیرا علاوه بر افزایش چربی های خون موجب سوء افطار و سحر؛چه بخوریم چه نخوریم+جدول - سایت تربیت دینی www.tarbiati.ir/.../1420-افطار-و-سحر؛چه-بخوریم-چه-نخوریم-جدول.html‎Cachedامروز اولین روز از ماه رمضان است . از آنجا که امسال هم مانند چند سال قبل ماه رمضان در فصل تابستان است، روزهای بلند و گرما ممکن است که روزه داران را اذیت کند. از این رو ... برای افطار و سحر؛ چه بخوریم و چه نخوریم؟ - مشرق نیوز www.mashreghnews.ir/news/730841/‎Cached29 مه 2017 ... برای افطار و سحر؛ چه بخوریم و چه نخوریم؟ پیشواز ماه رمضان. در ماه مبارک رمضان رژیم غذایی نباید به نسبت قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان ...