مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!

[ad_1]
از روی چه علائمی پی به فساد و ماندگی غذاها ببریم؟!

حس بینایی:
وقتی پای ماندگی مواد غذایی به میان می‌آید، افراد باید دقت خود را در تشخیص این مواد بالا ببرند. گرچه ممکن اسـت فهمیدن این موضوع کار آسانی نباشد، با این حال در برخی اوقات می‌توان با بررسی شکل ظاهری این مشکل را تشخیص داد. به‌عنوان مثال در‌مورد گوشت‌ها می‌توان تاحدودی از روی ظاهر پی به تازگی یا ماندگی آنها برد.

یکی از ویژگی گوشت‌های مانده مخصوصا به‌صورت خام، تیره شدن برخی قسمت‌های آن اسـت. همچنین گوشت قرمز تازه رنگ طبیعی دارد و مرطوب و لیز نیست و از قوام خوبی برخوردار اسـت و به‌صورت غیرطبیعی شل نیست. گوشت مرغ هم علاوه بر داشتن رنگ طبیعی نباید پوست رویش چروکیدگی داشته باشد. گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون و کبود اسـت و بر اثر نگهداری در شرایط نامناسب به‌تدریج خاکستری و گاهی سبز روشن می‌شود که در این حالت باید از مصرف آن جدا خودداری کرد.

حس بویایی:
غیر از شکل ظاهری می‌توان از روی بوی نامطبوع حتی اگر موادغذایی پخته شده باشند، این ماندگی و فاسد شدن را تشخیص داد، چرا‌که مواد غذایی مانده حین پخته شدن از خود بوی نامطبوعی تولید می‌کنند.

حس چشایی:
یکی دیگر از راه‌های تشخیص، طعم و مزه خوراکی‌هاست. همه ما با طعم غذاهای سالم آشنا هستیم. به‌عنوان مثال می‌دانیم شیر تازه و سالم چه طعمی دارد و اگر طعم ترشیدگی بدهد، نشان‌دهنده فاسد بودن آن اسـت.

در‌نتیجه تا حد زیادی می‌توان با کمک برخی حس‌های پنج‌گانه این مشکلات را تشخیص داد. درمورد میوه و سبزیجات هم باید بگویم که تشخیص ماندگی در این دسته از خوراکی‌ها خیلی آسان‌تر از سایر مواد غذایی اسـت.

چطور می‌توان، فساد غذایی را تشخیص داد؟

همان‌طور که گفته شد برای تشخیص مواد غذایی مانده و حتی فاسد افراد می‌توانند از حس‌های چشایی، بویایی و بینایی کمک بگیرند، اما وقتی پای رستوران‌ها به میان می‌آید تشخیص این موضوع کار چندان آسانی نیست، چراکه حین طبخ ممکن اسـت از ترفندهای زیادی ازجمله مصرف ادویه‌جات عطرآگین و برخی افزودنی‌های دیگر برای پوشاندن طعم و عطر نامطبوع، استفاده کنند.

برای همین توصیه می‌شود افراد به رستوران‌هایی مراجعه کنند که از بهداشت آن اطمینان کامل دارند و می‌دانند که مورد تایید غذا و دارو، اتحادیه رستوران‌ها و وزارت بهداشت باشد. به‌خصوص که در ماه مبارک رمضان رفت‌وآمد به رستوران‌ها به نسبت ماه‌های دیگر سال کمتر می‌شود. برای همین توصیه می‌شود به رستوران‌هایی مراجعه کنند که می‌دانند موادغذایی در انبارهای آنها به مدت زیاد نگهداری نمی‌شود، چراکه باید به‌یاد داشته باشیم غذای مانده یکی از شاخص‌های مسمومیت غذایی اسـت.

کدام غذاها کمتر فساد پذیرند؟

خیلی اوقات شده هنگام مصرف غذاهای رستوران هیچ تغییری در رنگ، بو و حتی مزه احساس نکرده‌اید و حتی ممکن اسـت ناآگاهانه از کیفیت غذا تعریف هم کرده باشید؛ اما متاسفانه چند ساعت بعد از مصرف غذا، دچار مسمومیت غذایی می‌شوید. برای همین باز هم تاکید می‌شود به‌خصوص در ماه مبارک رمضان غذا را از رستوران‌های معتبر تهیه کنید.

 با این حال گاهی اوقات ممکن اسـت شرایط طوری ایجاد شود که فرد مجبور به تهیه غذا از رستورانی شود که درمورد صلاحیت آن اطلاعاتی ندارد، در این مواقع توصیه من به این افراد این اسـت که غذایی را خریداری کنند که احتمال فسادپذیری‌اش کم باشد.

مثلا در گروه غذاهای دریایی که فسادپذیری بالایی دارند، نباشد چون فساد‌پذیری غذاهای دریایی خیلی بیشتر از غذاهای پروتئینی اسـت. به‌طور کلی توصیه می‌شود در شرایط استثنایی که از اعتبار و صلاحیت رستوران باخبر نیستید، خوراکی‌هایی را سفارش دهید که احتمال فسادشان کمتر اسـت. به‌عنوان مثال در دسته پروتئین‌ها مرغ و تخم‌مرغ دیرتر فاسد می‌شوند یا نان و برنج هم جزء آن دسته قرار می‌گیرند.

دور این غذاها خط بکشید

نکته دیگری که باید درمورد غذاهای رستورانی گوشزد کنم این اسـت که از خوردن برخی از غذای پخته نشده پرهیز کنید. یعنی اگر غذا کامل طبخ نشده باشد، نباید خورده شود؛ چراکه اگر گوشت یا هر ماده غذایی که مانده باشد و حرارت کافی هم ندیده باشد احتمال وجود میکروب در آن قسمت بالاست که اگر خورده شود باعث مسمومیت غذایی در افراد می‌شود. پس نتیجه می‌گیریم قسمت‌های خام غذاهای طبخ شده را مصرف نکنیم.

غذاهای مانده را شناسایی کنید!

علاوه بر عدم مصرف قسمت‌های خام باید از خوردن قسمت‌های سوخته به‌خصوص در مواد پروتئینی پرهیز کرد، چراکه این قسمت‌ها عاری از خواص هستند و بافت پروتینی‌شان کاملا از بین رفته اسـت  و حتی می‌توانند آسیب کبدی هم به‌همراه داشته باشند.

کپک‌ها را دست کم نگیرید

کپک‌های غذایی در محیط‌های مرطوب و تاریک خوب رشد می‌کنند. البته درجه حرارت در ایجاد بروز کپک اهمیت زیادی ندارد. به‌طور کلی کپک‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ برخی کپک‌ها از خود سمی به‌نام آفلاتوکسین تولید می‌کنند و برخی دیگر جزء کپک‌های بی‌آزار هستند و سمی خطرناک از خود تولید نمی‌کنند، اما تشخیص اینکه کپک ایجاد شده روی غذا جزء کدام دسته قرار دارد، کار آسانی نیست و حتی یک فرد متخصص هم با چشم غیرمسلح قادر به تشخیص این موضوع نیست.

 برای تشخیص این موضوع باید بررسی آزمایشگاهی انجام شود. با این حال برخی افراد با دیدن کپک روی موادغذایی سعی می‌کنند با برداشتن قسمت کپک‌زده، خوراکی را قابل استفاده کنند؛ در صورتی که توصیه اکید می‌شود از انجام این کار جدا خودداری شود. به‌عنوان مثال وقتی قسمتی از نان دچار کپک‌زدگی می‌شود اغلب افراد قسمت کپک‌زده را جدا و بقیه آن را مصرف می‌کنند؛ در صورتی که کپک به‌‌صورت ریشه‌ای به داخل نان نفوذ پیدا کرده که قابل رویت نیست.

چرا باید کپک را جدی گرفت؟

توصیه می‌شود کل محصول کپک‌زده دور ریخته شود، چراکه کپک‌ها نه‌تنها باعث مسمومیت غذایی می‌شوند بلکه ممکن اسـت در برخی افراد آلرژی و حساسیت غذایی ایجاد کنند. اگر در طولانی‌مدت فرد این ماده غذایی را استفاده کند احتمال ابتلایش به برخی سرطان‌های دستگاه گوارش افزایش پیدا می‌کند.

چطور از بروز کپک برخی محصولات جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از کپک زدن نان توصیه می شود آن را به‌صورت لایه‌لایه و داغ و مرطوب روی یکدیگر قرار ندهیم. بهتر اسـت ابتدا حرارت نان از بین برود سپس داخل فریزر نگه دارند. همچنین حتی اگر به  وسعت بسیار کوچک روی نان کپک مشاهده کردید توصیه می‌شود از مصرف کل نان صرف‌نظر کنید. البته این توصیه درمورد مصرف همه مواد غذایی صدق می‌کند.

برای نگهداری پنیر بهتر اسـت کمی آب بجوشانید و در ظرف موردنظر بریزید تا خنک شود و پنیرها را بعد از تکه‌تکه کردن در آن بگذارید و در ظرف را ببندید و در یخچال بگذارید.

برای جلوگیری از کپک زدن سرکه و آبغوره باید از آنها در ظرفی مراقبت کنید که هوا نداشته باشد.

یکی دیگر از محصولاتی که می‌توانید مانع کپک زدن آن شوید، رب گوجه‌فرنگی اسـت. پس از کشیدن رب درون ظرف روی آن را با یک لایه نازک از روغن بپوشانید تا هوا وارد آن نشود.

در جامیوه‌ای یخچال یک اسفنج خشک درون جامیوه‌ای بگذارید تا رطوبت را به خود جذب کند، چراکه این کار مانع از کپک زدن میوه و سبزی‌ها می‌شود.

غذاهای مانده فقط شما را  سیر می‌کنند!

به‌طور کلی به افراد و حتی رستوران‌دارها توصیه می‌شود مواد غذایی را در حجم بالا خریداری نکنند، این کار نه تنها احتمال ماندگی و فساد را بالا می برد بلکه از ارزش غذایی آن مواد به مرور زمان کاسته می‌شود، چرا‌که با گذشت زمان ویتامین‌‌های محلول در آب آن خوراکی ازجمله ویتامین B1 ،‌B6 ،B12 ‌و حتی ویتامین C از بین خواهند رفت. در نتیجه غذاهای مانده هم خطر مسمومیت را بالا می برند و هم این که عاری از خواص غذایی هستند و فرد با خوردن‌شان ویتامینی را جذب نمی‌کند بلکه فقط احساس سیری می‌کند.

چقدر مجاز هستیم از غذاهای یخچالی استفاده کنیم؟


به طور کلی هر وعده غذایی بیشتر از 24ساعت نباید در یخچال نگه‌داری شوند و بهتر اسـت  قبل از زمان ذکر شده مصرف شوند، چراکه اگر بیشتر از زمان داخل یخچال بمانند امکان رشد میکروب را فراهم می‌کنند. همچنین توصیه می‌شود حتما غذاهایی که طبخ شده‌اند و در یخچال نگه‌داری شده‌اند، قبل از مصرف حرارت داده شوند. به‌طور کلی اگر افراد این نکات را رعایت نکنند، شاید در کوتاه‌مدت با مشکل خاصی مواجه نشوند اما در درازمدت آلودگی‌های غذایی مشکلاتی را برای افراد به‌همراه خواهند داشت.
غذاهای مانده را شناسایی کنید!

اما باید به این نکته اشاره کنم که برخی افراد غذای طبخ شده را برای مدت طولانی در فریزر نگه‌داری می‌کنند، این کار از فاسد شدن غذا جلوگیری می‌کند، اما نباید فراموش کرد غذایی که با مواد غذایی تازه طبخ و مورد استفاده قرار می‌گیرند ارزش غذایی بالاتری از غذاهای فریز شده دارند.

علائمی که باید بشناسید

بارزترین علامت مسمومیت غذایی دل درد و دل پیچه اسـت. همچنین حالت تهوع و استفراغ هم یکی دیگر از علائم مسمومیت افراد اسـت. با این حال ممکن اسـت شروع مسمومیت با یک سردرد و احساس پرشکمی باشد و بعد علائم دیگری بروز پیدا کنند. با این حال در شرایط عادی باید غذا بعد از 4ساعت جذب شود، در صورتی که در شرایط مسمومیت این اتفاق رخ نمی‌دهد، چراکه آلودگی و میکروب موجود در غذای فاسد باعث اختلال عملکرد دستگاه گوارش می‌شود که با علائم تهوع و استفراغ همراه اسـت.

 اما اگر میکروب از معده گذر کند و وارد روده شود، مسمومیت خود را به‌صورت اسهال نشان می‌دهد. با این حال برای درمان باید علت اصلی مشخص شود که در صورت نیاز فرد باید قرص‌های آنتی‌بیوتیکی مصرف کند، اما اگر شدت مسمومیت زیاد باشد و فرد مبتلا به اسهال شدید شود باید از سرم استفاده کند تا بدن ریکاور شود.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


11 جولای 2016 ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! آیا غذاهای مانده هم ممکن است در رستورانها سرو شود و اگر خبری از مواد غذایی تازه در تهیه این دستور غذایی نباشد چه ...11 جولای 2016 ... ارزش غذایی، فاسد شدن غذا، غذاهای مانده مسجد جامع زنجان مسجدی به جا مانده از دور قاجار آیا غذاهای مانده هم ممکن اَست دَر رستوران ها سرو شوَد وَ اگر خبری اَز مواد ...7 آگوست 2016 ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! در یکی از رستوران ها نشسته اید و با خیال راحت به منوی غذایی نگاه می کنید و بیشتر به فکر آن هستید تا غذایی ...چه-موقع-غذا-های-مانده-را-دور-بریزیم. کارشناسان مواد غذایی معتقدند: لزج و چسبناک شدن، بد بو شدن، لکه دار شدن ویا تغییراتی از این قبیل در مواد غذایی چندان نمی تواند ...چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!؟ از کجا بفهمیم مواد غذایی فاسد شده و غیرقابل استفادهاند؟ آیا غذاهایی را که دو الی سه روز در یخچال ماندهاند، میتوانیم مصرف کنیماز کجا بفهمیم مواد غذایی فاسد شده و غیرقابل استفاده اند؟ آیا غذاهایی را که دو الی سه روز در یخچال مانده اند، می توانیم مصرف کنیم؟ اینها سوال هایی است که ممکن است در طول ...۱۳۹۵/۰۴/۲۵ 8 بازدید. چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! کد مطلب : 302474 در از ها اید با راحت منوی نگاه کنید بیشتر فکر هستید غذایی دهید طعم داشته و شما رفع در لحظه ...13 جولای 2016 ... آیا غذاهای مانده هم ممکن است در رستوران ها سرو شود و اگر خبری از مواد غذایی تازه در تهیه این دستور غذایی نباشد چه بلایی بر سرمان می آید؟!آیا غذاهای مانده هم ممکن است در رستورانها سرو شود و اگر خبری از مواد غذایی تازه در تهیه این دستور غذایی نباشد چه بلایی بر سرمان میآید؟!


کلماتی برای این موضوع

آموزش غذاهای بازیافتی آموزش تهیه غذاهای بازیافتی از باقیمانده غذاها قانون مدیریت پسماند مصوبات، شیوه کلینیک پوست و مو ، لیزر ، زیبایی و لاغری ایرانیان …کلینیک تخصصی تندیس زیبایی ایرانیان شعبه تهرانپارس فلکه اول تهرانپارس، خیابان رشید غذاهای گیلانی نصیرمحلهغذاهایگیلانیطرز تهیه آرد را با آب و تخم مرغ مخلوط کرده و خمیری درست میکنیم که به دست نچسبد روی سودایی ها مزاج شناسیاین افراد باید از خوردن غذا های چرب ، شور ،مانده و بیات به خصوص گوشت ، ماهی دودی کتاب بسوی کامیابی آنتونی رابینزنیروی سازنده نیروی نابود کننده اعتقادات چه عاملی سبب می شود که در زندگی خود، راهها دکتر درستیمتخصص نغذیهمسموست های …آقای دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه سوال – مصرف چه نوع غذاهایی ممکن است که فرد را ژله با پودر ژله آماده و خارج کردن ژله از قالبرکسانا واقعا زیباست پاستیلاش انگار کرمن که دارن روش را میرن بانوی آشپزخانه ممنون طرز تهیه محصولات کفیر از جمله دوغ کفیر و ماست …طرز تهیه محصولات کفیر از جمله دوغ کفیر و ماست کفیر در منزل • کدبانوها میدانندخانم هایی که ریزش مو دارن بیان صفحه روش ساده برای خلاص شدن از درد سیاتیک دوران بارداری تمرینی که درد سیاتیک بارداری را چربی سوز لیپو۶ پایگاه تخصصی بدنسازی و …این چربی سوز هدفمند ترین، قدرتمند ترین و بیرحم ترین چربی سوزی ست که جهان تاکنون به خود



لینک منبع :چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!

چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/news/.../چه-موقع-غذاهای-مانده-را-دور-بریزیم‏ - ذخیره شده 11 جولای 2016 ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! آیا غذاهای مانده هم ممکن است در رستوران‌ها سرو شود و اگر خبری از مواد غذایی تازه در تهیه این دستور غذایی نباشد چه ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم؟ noortarjome.com/مقاله/چه-موقع-غذا-های-مانده-را-دور-بریزیم؟‏ - ذخیره شده - مشابه چه-موقع-غذا-های-مانده-را-دور-بریزیم. کارشناسان مواد غذایی معتقدند: لزج و چسبناک شدن ، بد بو شدن، لکه دار شدن ویا تغییراتی از این قبیل در مواد غذایی چندان نمی تواند ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم - آفتاب www.aftabir.com/.../چه-موقع-غذاهای-مانده-را-دور-بریزیم‏ - ذخیره شده 13 جولای 2016 ... آیا غذاهای مانده هم ممکن است در رستوران ها سرو شود و اگر خبری از مواد غذایی تازه در تهیه این دستور غذایی نباشد چه بلایی بر سرمان می آید. چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!؟ - تبیان www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=890369‏ - ذخیره شده 11 دسامبر 2013 ... سلامت نیوز: از کجا بفهمیم مواد غذایی فاسد شده و غیرقابل استفاده‌اند؟ آیا غذاهایی را که دو الی سه روز در یخچال مانده‌اند، می‌توانیم مصرف کنیم؟ چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! - وب سایت تبیان استان اردبیل www.tebyan-ardebil.ir/description.aspx?id=93894‏ - ذخیره شده 7 آگوست 2016 ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! در یکی از رستوران ها نشسته اید و با خیال راحت به منوی غذایی نگاه می کنید و بیشتر به فکر آن هستید تا غذایی ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! www.alborznews.co/view/45767.aspx‏ - ذخیره شده 13 جولای 2016 ... این غذای مصرفی از چه موادی تهیه شده است؟! آیا غذاهای مانده هم ممکن است در رستوران ها سرو شود و اگر خبری از مواد غذایی تازه در تهیه این دستور غذایی ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! | مکس تو healthyfood94-blog.maxto.ir/page-478844.html‏ - ذخیره شده چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم! در یکی از رستوران‌ها نشسته‌اید و با خیال راحت به منوی غذایی نگاه می‌کنید و بیشتر به فکر آن هستید تا غذایی سفارش دهید که طعم ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!؟ | از کجا بفهمیم مواد - قطره www.ghatreh.com/news/nn16964638/موقع-غذاهای-مانده-دور-بریزیم‏ 11 دسامبر 2013 ... از کجا بفهمیم مواد غذایی فاسد شده و غیرقابل استفاده اند؟ آیا غذاهایی را که دو الی سه روز در یخچال مانده اند، می. چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم؟ - تغذیه و گروه خونی www.oabab.net/fa/دانستنی-های-آشپزی/news/908/غذاهای-مانده‏ 11 نوامبر 2011 ... از کجا بفهمیم مواد غذایی فاسد شده و غیرقابل استفاده اند؟ آیا غذاهایی را که دو الی سه روز در یخچال مانده اند، می توانیم مصرف کنیم؟ اینها سوال هایی است ... چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!؟ - تا سلامتی tasalamati.com/e/N7lW5/‏ - ذخیره شده چه موقع غذاهای مانده را دور بریزیم!؟ از کجا بفهمیم مواد غذایی فاسد شده و غیرقابل استفاده‌اند؟ آیا غذاهایی را که دو الی سه روز در یخچال مانده‌اند، می‌توانیم مصرف کنیم