خبرگزاری آریا-درست است که محصولات لبنی منبع فوق العاده ی کلسیم محسوب می شوند اما کم نیست تعداد میوه و سبزی جاتی که حاوی این ماده ی معدنی هستند.
به گزارش خبرگزاری آریا ،اسم کلسیم که می آید همه یاد محصولات لبنی می افتند. خیلی ها هم تصور می کنند باید لیوان لیوان شیر بخورند تا بتوانند کلسیم بدنشان را تامین کنند. حتماً هم می دانید که جذب کلسیم برای استحکام استخوان ها و دندان ها از ضرورت بالایی برخوردار است. اما اگر از محصولات لبنی خوشتان نمی آید و یا به هر دلیل لب به شیر نمی زنید میوه و سبزی جات حاوی کلسیم را دریابید.
درست است که محصولات لبنی منبع فوق العاده ی کلسیم محسوب می شوند اما کم نیست تعداد میوه و سبزی جاتی که حاوی این ماده ی معدنی هستند.
منابع اصلی کلسیم عبارتند از:شیر، ماست، پنیر و... اما لبنیات نباید تنها منبع دریافت مواد مغذی باشد که با آنها چاله های رژیم غذایی روزانه مان را پر می کنیم. به عبارت دیگر با مصرف این مواد نباید خود را از خوردن مواد مغذی دیگر منع کنیم؛ زیرا منابع دیگری از غذاها و نوشیدنی ها نیز وجود دارند که حاوی مقدار زیادی از کلسیم و همچنین غنی از مواد معدنی هستند که سبزیجات، غذاهای دریایی، حبوبات و میوه ها از سردسته های اصلی حاوی این موادهستند.
زمانی که در مورد غذاهای غنی از کلسیم فکر می کنید، شاید شیر و محصولات لبنی اولین چیزی است که به ذهنتان خطور می کند. اگرچه شیر برای داشتن استخوان هایی سالم ضروری است(یک فنجان شیر حاوی 280 میلی گرم کلسیم است) اما همیشه نمی توان از لبنیات استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم 10 غذای گیاهی را معرفی کنیم که حاوی کلسیم است.
10 غذای گیاهی حاوی کلسیم
کلم بوک چوی:
کلسیم:به ازای نصف پیمانه کلم بوک چوی 79 میلی گرم
ساقه های سبز یا سفید این کلم زمانی که پخته شود نیز ترد باقی می ماند. این کلم سرشار از کلسیم، ویتامین C و آنتی اکسیدان است. بوک چوی در غذاهای آسیایی زیاد دیده می شود.
کلسیم
کلم بوک چوی سرشار از کلسیم و آنتی اکسیدان است
برگ چغندر
کلسیم:به ازای نصف پیمانه چغندر پخته 82 میلی گرم
چغندر معمولا به خاطر ریشه متراکمش شناخته شده است اما برگ های آن نیز طعم خوبی دارد و سرشار از مواد مغذی همچون کلسیم و ترکیباتی همچون بتائین است که به جریان بهتر خون کمک می کند.
بادام:
کلسیم:به ازای 28 گرم از بادام 82 میلی گرم کلسیم وجود دارد.
در میان آجیل ها، بادام سرشار از پروتئین، روغن های سالم، ویتامین B و سایر مواد معدنی همچون کلسیم است. بادامی که در روغن سالم تفت داده شده کلسیم بیشتری از بادام خام دارد. شما می توانید بادام برش خورده را روی سالاد و سایر مواد غذایی بریزید.
لوبیا چیتی:
کلسیم:به ازای نصف پیمانه لوبیا چیتی پخته شده 86 میلی گرم
لوبیا چیتی منبع خوبی از پروتئین، فولات، فیبر و مواد معدنی همچون کلسیم است. شما می توانید آن را به صورت پخته در سالادها و غذاهای خود به کار ببرید.
کلم:
کلسیم:به ازی نصف پیمانه کلم پخته شده 90 میلی گرم
این کلم نیز همانند سایر کلم های موجود در این خانواده، می تواند کلسیم، آنتی اکسیدان و ویتامین های مورد نیاز را به رژیم غذایی افراد اضافه کند.
کلسیم
بادام منبع غنی از کلسیم است
لوبیای سفید:
کلسیم:به ازی نصف پیمانه لوبیای سفید پخته شده 96 میلی گرم
این لوبیاها را می توان به راحتی در رژیم غذایی گنجاند. لوبیای سفید حاوی پروتئین، کلسیم و فیبر است.شما می توانید آن را در سوپ، ساندویچ یا سایر غذاها استفاده کنید.
ریشه تارو:
کلسیم:به ازای نصف پیمانه ریشه تاروی پخته شده 102 میلی گرم
ریشه تارو شبیه سیب زمینی سفید است و کلسیم بسیار زیادی دارد.
لوبیای چشم بلبلی:
کلسیم:به ازی نصف پیمانه لوبیای پخته شده 106 میلی گرم
این لوبیا نیز می تواند منبع خوبی برای کلسیم باشد. شما می توانید آن را به همراه هویج، کرفس، پیاز و سیر تفت دهید.
گیاه سلمه تره:
کلسیم:به ازی نصف پیمانه سلمه تره پخته شده 114 میلی گرم
این گیاه طعم خوبی دارد و سرشار از کلسیم و پروتئین و نیز ویتامین A و C است. سلمه تره جزو هشت علف هرزی است که می توان آن را مصرف کرد.
میوه کاکتوس:
کلسیم:به ازای یک دوم پیمانه 122 میلی گرم
زمانی که پخته شود طعم خوبی خواهد داشت. شما می توانید آن را به صورت نواری با مربعی برش دهید و در تاکوهای خود استفاده کنید. این گیاه مواد معدنی بسیار همچون منیزیم و کلسیم دارد و به تنظیم قند خون کمک می کند.