مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

بیماری های مربوط به شنوایی و گوش در سالمندان

[ad_1]
مفیدستان:

بیماری های مربوط به شنوایی و گوش در سالمندان

بیماری های مربوط به شنوایی و گوش در سالمندان 

سالمندان معمولا با کاهش قدرت شنوایی روبرو هستند و برخی از آن ها به اجبار باید از سمعک استفاده نمایند. پیر گوشی عارضه ای است که سراغ افراد پیر می آید. بیماری مهمی که در گوش سالمندان دیده می شود، همان کاهش شنوایی است. که به آن “پیرگوشی” می گویند. کاهش شنوایی روی کیفیت زندگی سالمند تاثیر می گذارد. انسان ها در طول سالیان و تقریبا با گذشت هر دهه از عمر، بخشی از سلول های بدنشان را از دست می دهند.

 

اگر سلول ها قابلیت ترمیم داشته باشند، می توانند بازسازی شوند، اما در مورد سلول هایی که قدرت بازسازی ندارند، باید گفت از دست دادن این نوع از سلول ها باعث از دست رفتن کارکرد عضو می شود و یکی از سلول هایی که قدرت بازسازی ندارند، سلول های شنوایی موجود در گوش سالمندان هستند

 

آیا از بین رفتن سلول های شنوایی ناگهانی است یا طی سالیان از بین می روند؟

 

از دست رفتن سلول های شنوایی را در دهه دوم و سوم زندگی مشاهده می کنیم.البتهاز دست رفتن سلول های شنوایی در جوانان علامتی ندارد، ولی این روند تدریجی است و طی سال ها اتفاق می افتد و در سالمندی سرعت بیشتری می گیرد.

 

درمان پیرگوشی در سالمندانی که عصب شنوایی شان از دست رفته، دارو و جراحی نیست، بلکه باید از سمعک استفاده کنند تاثیر آن ابتدا روی فرکانس های شنیداری است. وقتی درگیری در سلول ها به فرکانس های شنیداری رسید، فرد دچار کاهش شنوایی می شود که اصطلاح پیرگوشی را برای آن به کار می برند.

 

آیا همه سالمندان الزاما دچار کاهش شنوایی خواهند شد؟

به طول معمول سالمندان از ۷۰ سالگی به بعد درجه هایی از این کاهش شنوایی را دارند، ولی فقط ۴۰ درصد از آنها به وسایل کمک شنوایی نیاز پیدا می کنند.

 

عامل دیگری هم به پیرگوشی کمک می کند؟

از دست دادن شنوایی به دلیل تجمع موم گوش در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. ولی در سالمندان که مشکل زمینه ای وجود دارد، وجود موم، تاثیر زیادی روی شنوایی خواهد گذاشت. پس وقتی فرد سالمندی با کاهش شنوایی به پزشک مراجعه کند، در وهله اول باید به داخل کانال گوش توجه شود تا در صورت دیدن موم، موم ها خارج شوند.

 

الگوی اختلال شنوایی در سالمندان

در سالمندان سلول های درگیر همان سلول های شنیداری عصبی هستند. در درگیری اعصاب گوش الگوهای متفاوتی دیده می شود. گاهی سلول های از دست رفته از نوعی هستند که به فرکانس های بالا حساس اند. با از دست رفتن این سلول ها فرد متوجه صداهای زیر نمی شود. این الگو شایع ترین نوع از دست رفتن سلول های شنوایی در سالمندان است.

 

الگوی دیگری هم در کاهش شنوایی سالمندان دیده می شود که در آن تمام فرکانس ها به یک نسبت کاهش پیدا می کند و فرد همه فرکانس ها را به خوبی متوجه نمی شود.

 

درمان پیرگوشی

درمان پیرگوشی در سالمندانی که عصب شنوایی شان از دست رفته، دارو و جراحی نیست، بلکه باید از وسایلی استفاده کنند تا باعث تقویت صدا شود. این وسیله همان سمعک است که تقریبا همه مردم با آن آشنایی دارند.سمعک ها به دو گروه آنالوگ و دیجیتال (قابلیت برنامه ریزی دارد) طبقه بندی می شوند. افرادی که کاهش شنوایی خفیف دارند

 

یا به انجام کارهای دقیق نیاز ندارند، باید از سمعک های آنالوگ استفاده کنند. ولی بیمارانی که به دقت در شنیدن نیاز دارند و الگوی کم شنوایی شان طوری است که مشکلشان با سمعک آنالوگی برطرف نمی شود، باید از سمعک های دیجیتال استفاده کنند.

 

بسیاری از بیماران از اینکه سمعک شان بیرون از گوش قرار بگیرد، ناراحت هستند، اما سمعک ها چند نوع هستند؛ سمعک هایی که پشت گوش قرار می گیرند، سمعک هایی که داخل گوش قرار می گیرد و سمعک هایی که داخل گوش کاشته می شوند که هر کدام از آنها کاربرد و هزینه های متفاوتی دارد.

 

بهتر است همه افراد از ۵۰ سالگی به بعد هر سال به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنند و پزشک آنها را معاینه کند تا در صورت وجود اختلال شنوایی، بیماری زودتر تشخیص داده شود و اگر فرد از نظر ارتباطی با دیگران دچار مشکل شده که ناشی از کم شنوایی اوست، زودتر سمعک مناسبی برایش تجویز شود.

 

 به گزارش پارس ناز همه افرادی که سمعک می گیرند، باید سالانه به پزشک مراجعه کنند، چون ممکن است به تعویض یا تغییر در برنامه ریزی سمعک نیاز باشد. متاسفانه تاکنون هیچ دارو و روشی برای پیشگیری از پیرگوشی کشف نشده است.

 

توصیه به سالمندان کم شنوا

۱) مشکل خود را به دیگران بگویید و از این موضوع خجالت نکشید چرا که یک موضوع کاملا عادی است.

 

۲) از دیگران درخواست کنید رو به شما، کندتر و با وضوح بیشتر با شما حرف بزنند اما فریاد نکشند.

 

۳) به صحبت های بیان شده و حالات صورت و ژست های افراد توجه کنید تا شنیدن کلمات برایتان راحت تر شود.

 

۴) اجازه دهید تا شخص سخنگو بداند که صحبت هایش را متوجه نشده اید و از او بخواهید که جمله ای که نشنیده اید را دوباره تکرار کند.

 

۵) توصیه های کلیدی برای مواجهه با سالمندان کم شنوا

 

۶) در محلی صحبت کنید که نور کافی و سروصدای زمینه ای کمی داشته باشد.

 

۷) با وضوح صحبت کنید و سرعت مناسبی برای کلام خود در نظر بگیرید. در عین حال، دهان خود را نپوشانید و حین گفت وگو از خوردن و آدامس جویدن بپرهیزید.

 

۸) از تغییرات حالت صورت برای راهنمایی مفید به شخص استفاده کنید.

 

۹) جمله خود را در صورت نیاز تغییر دهید و تکرار کنید و حین صحبت کردن با یک سالمند کم شنوا صبور و آرام باشید.

 

۱۰) سالمند مبتلا به پیرگوشی را در کلیه مباحث شرکت دهید تا احساس انزوا و طردشدگی به او دست ندهد.

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

بیماری دهان و زخم های زبان آکاکدام بیماری های دهان و دندان نادیده گرفته می شوند؟ بیماری که باعث بوی بد دهان می شود درد های زانو و نحوه تشخیص آن، زانو، درد زانو، بیماری …درد زانو و ورزشدرد زانو بعد از ورزشدرد زانودرد زانو در کودکاندرد زانوهادرد زانوی خسرو گورابی چرا گوش ها به صدا در می …وزوز گوش یک مشکل شایع شنوایی است که از قدیم الایام در آثار پزشکی پیشینیان در بابل آشنایی با گفتار درمانگر و رشته گفتار درمانی‌ …گفتاردرمانی یا آسیب‌شناسی گفتار و زبان رشته‌ای از علوم است که به بررسی ماهیت انواع سرگیجه غشگوش دردوزوز گوشصرع درمان گیاهی …در بیماریهای خلطی خلط در لغت به معنی آمیزه یعنی چیزی است که با چیز دیگر آمیخته باشد در سیگار و مضرات آن پزشکان ایرانسیگار و مضرات آن طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر ‌٨ ثانیه یک نفر در دنیا به علت بهترین و جدیدترین مطالب پزشکی دانستنی های …بهترین و جدیدترین مطالب پزشکی دانستنی های جالب درباره ی بدن انسان بهترین وبروزترین فیزیوتراپی کتاب تفکر و مهارت های آن با رویکرد شناختی نویسنده ابراهیم برزکار آدرس تهیه کتاب آشنایی با بیماری سل سایت پزشکان بدون مرزسل یک بیماری عفونی واگیر می باشد بیماری سل از سال های بسیار دور وجود داشته و افراد سلامت و بهداشت بیماری زنان ،سلامت،بیماری مردان، بیماری کودکان شب امتحانی چه غذاهایی بخوریم و از چه تعویض پلاسما ، مؤثر در درمان عود شدید ام اس و دیگر بیماری های تعویض پلاسما ، مؤثر در درمان عود شدید ام اس و دیگر بیماری های نورو تعویض پلاسما ، به طور رسمی بیماری دهان و زخم های زبان آکا کدام بیماری های دهان و دندان نادیده گرفته می شوند؟ بیماری که باعث بوی بد دهان می شود بیماری خسرو گورابی چرا گوش ها به صدا در می آیند؟ وزوز گوش یک مشکل شایع شنوایی است که از قدیم الایام در آثار پزشکی پیشینیان در بابل، آشور، هند بهترین و جدیدترین مطالب پزشکی دانستنی های جالب درباره ی بدن بهترین و جدیدترین مطالب پزشکی دانستنی های جالب درباره ی بدن انسان بهترین وبروزترین مطالب فیزیوتراپی کتاب تفکر و مهارت های آن با رویکرد شناختی نویسنده ابراهیم برزکار آدرس تهیه کتاب تهران آشنایی با گفتار درمانگر و رشته گفتار درمانی‌ سایت پزشکان گفتاردرمانی یا آسیب‌شناسی گفتار و زبان رشته‌ای از علوم است که به بررسی ماهیت انواع سرگیجه غشگوش دردوزوز گوشصرع درمان گیاهی سرگیجهورزش و در بیماریهای خلطی خلط در لغت به معنی آمیزه یعنی چیزی است که با چیز دیگر آمیخته باشد در علم سیگار و مضرات آن پزشکان ایران سیگار و مضرات آن طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر ‌٨ ثانیه یک نفر در دنیا به علت فیزیوتراپیست وحید صادقی هشجین چگونه می توانیم به روند بهبود بازتوانی از قسمت‌های مهم بهبودی پس از سکته مغزی است سکته مغزی باعث تغییر در زندگی می‌شود و آشنایی با بیماری سل سایت پزشکان بدون مرز سل یک بیماری عفونی واگیر می باشد بیماری سل از سال های بسیار دور وجود داشته و افراد بسیار



لینک منبع :بیماری های مربوط به شنوایی و گوش در سالمندان

بیماری های مربوط به شنوایی و گوش در سالمندان - پارس ناز www.parsnaz.com/بیماری-های-مربوط-شنوایی-گوش-سالم.html‏ - ذخیره شده بیماری های مربوط به شنوایی و گوش در سالمندان ،بیماری پیرگوشی در سالمندان، بررسی بیماری پیرگوشی در افراد سالمند،درمان بیماری پیرگوشی در سالمندان. آسیب به عصب شنوایی و این بیماری ها - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/74398_آسیب-به-عصب-شنوایی-و-این-بیماری-ها.html/‏ - ذخیره شده - مشابه 12 مه 2015 ... نقص شنوایی حسی- عصبی: وقتی کاهش شنوایی مربوط به گوش داخلی باشد، درمان خیلی ... بیماری‌های بخش داخلی گوش با توجه به وسعتشان بیشتر ... بیماری های مربوط به گوش ، وزوز ، عفونت ، کم شنوایی و سرگیجه www.asrpedia.ir/بیماری-های-مربوط-به-گوش-،-وزوز-،-عفونت-،/‏ - ذخیره شده 2 فوریه 2017 ... بیماری های مربوط به گوش ، وزوز ، عفونت ، کم شنوایی و سرگیجه ... بیش از 10 درصد کودکان و 30 درصد سالمندان دچار موم گوش می‌شوند. موم گوش یا ... [DOC] بررسی و مداخله بیماران مبتلا به اختلالات شنوایی و تعادلی shahed.ac.ir/.../بررسی%20و%20مداخله%20بیماران%20مبتلا%20به%20اختلالات...‏ - ذخیره شده - مشابه اسیکولوپلاستی: ترمیم جراحی استخوان های گوش میانی برای بازگرداندن شنوایی ... کاهش شنوایی حسی- عصبی: کاهش شنوایی مربوط به آسیب نهایی ارگان شنوایی یا ...... مراقبت از بیماران سالمند شامل تشخیص واکنش های عاطفی مربوط به کاهش شنوایی مثلا ... مشکلات وزوز گوش سالمندان مورد بررسی قرار می گیرد www.eghtesadnews.com/.../167611-مشکلات-وزوز-گوش-سالمندان-مورد-بررسی-قرار-می-گیرد‏ - ذخیره شده 2 روز پیش ... رئیس شانزدهمین کنگره سراسری شنوایی شناسی ایران، شعار کنگره پیش ... جامعه متخصص از موضوعات پژوهشی شنوایی مربوط به پیشگیری، تشخیص و درمان توانبخشی مشکلات شنوایی و تعادلی و وزوز گوش به خصوص در دوران سالمندی است. ... و آزمون های تعادلی، اطفال و غربالگری، الکتروفیزولوژی شنوایی، بیماری ها و ... مشکلات شنوایی و بینا یی در سالمندان - توصیه‌های پرستاری nokateparastari.persianblog.ir/post/11/‏ - ذخیره شده - مشابه 16 فوریه 2012 ... از دست دادن حس شنوایی یکی از مشکلات دوران سالمندی است. ... در هنگام حمام کردن از فرو بردن لیف در مجرای گوش و شستن آن با صابون و شامپو خودداری ... بیماریهای چشمی مربوط به سن: آب سیاه (گلوکوم)، آب مروارید (کاتاراکت)، تحلیل لکه ... مرڪز ارزیابی , درمان و توان بخشی شنوایی - مشکلات گوش hearingcenter.blogfa.com/category/6‏ - ذخیره شده وی افزود: گاهی این عارضه نماد بیماری‌های گوش داخلی، پاره شدن پرده گوش و یا جرم درون گوش ..... یکی از شایع‌ترین نشانه‌هایی است که همراه با کاهش شنوایی و اختلالات مربوط به گوش یا .... بیماری مهمی که در گوش سالمندان دیده می شود، همان کاهش شنوایی است. ۷۰ درصد سرگیجه ها ناشی از مشکلات شنوایی است - درمان - سلامت نیوز www.salamatnews.com/.../۷۰-درصد-سرگیجه-ها-ناشی-از-مشکلات-شنوایی-است‏ - ذخیره شده - مشابه 14 مه 2012 ... یکی دیگر از بیماری های شایع گوش که شایع ترین علت سرگیجه هم هست، ... ۲۰ درصد علل سرگیجه مربوط به مغز و مخچه است و بیشتر دلایل آن به بروز ... بایگانی‌ها بیماری های گوش - کلینیک شنوایی و سمعک ندا samakneda.com/category/بیماری-های-گوش/‏ - ذخیره شده در سالمندان %70 ... بیماری‌‌های گوش ، اختلال پردازش شنوایی ..... با توجه به علل ذکر شده که بخشی از آن ها مربوط به بیماری های گوش است،در صورت درمان دارویی و یا جراحی ... گوش، گلو و بینی - مرکز بهداشت صدا و سیما shefa.irib.ir/MO_CMS/CMS_Show_Site.aspx?GUID...4f29...‏ - ذخیره شده - مشابه بیماری‌های گوش و حلق و بینی به این دلیل که با چند حس اصلی بدن در ارتباطند، دارای اهمیت ویژه‌ای هستند. در ادامه به برخی ... ناشنوایی‌ و اختلال‌ در شنوایی‌ به معنای کاهش‌ توانایی‌ یا ناتوانی‌ کامل‌ در شنیدن است‌. ناشنوایی‌ ... پیشگیری از بروز سرگیجه، مربوط به علت بروز آن می‌شود. ... کم شنوایی در سنین سالمندی ضایعه شایعی است. بسیاری ...