دعای جلب محبت برای جذب مهر و محبت افراد دیگر نسبت به خود می باشد. دعای جلب محبت اگر در روایات معتبر آمده باشد صحت دارد و دارای اعتبار است.
در فضای اینترنت دعاها و اعمال مختلفی به عنوان دعای جلب محبت ذکر شده است اما برای هیچ کدام منبعی ذکر نشده و بیشتر آن ها ساختگی به نظر می رسند. علاوه بر این که بیشتر دعا جلب محبت های معرفی شده علاوه بر خواندن، باید بر غذا یا نوشیدنی فرد مورد نظر دمیده شوند.
مطالبی به عنوان دعای جلب محبت در اینترنت به وفور یافت می شود و متاسفانه در این دوره با توجه به رواج بی رویه خرافات، مشتری فراوانی دارد. ولی هیچ کدام سندی از معصوم ندارند. برای این که دعا یا ذکر و دستوری را برای رسیدن به حاجتی به نحو خاص بخوانیم و انجام دهیم، باید دستور آن به طریق قابل اطمینان از معصومین رسیده باشد اما به دستوری که فردخودش آن را ابداع کرده و به آن عمل نموده و حاجتش برآورده شده و دیگران را به تکرار آن فرا می خواند، نمی توان بهایی داد.
برای جلب محبت افراد باید اول خود را دوست داشتنی سازیم یعنی با به دست آوردن کمالات و با دوست داشتن بندگان خدا و با خدمت به آنان و حسن خلق و... زمینه های جلب محبت آنان را فراهم کنیم. انسان ها به طور طبیعی جمال و زیبایی و کمال را دوست دارند و اگر ما در عقاید، اخلاق و اعمال زیبا شویم و پسندیده گردیم، ما را دوست خواهند داشت.
دعا و طلب از خدا هم همیشه مهم است. در عین این که با کسب کمالات خود را دوست داشتنی می سازیم، باید از خدا هم بخواهیم ما را محبوب بندگان خودش کند و عرض کنیم:
«اللَّهُمَّ حَبِّبْنِی إِلَى جَمِیعِ خَلْقِکَ حَتَّى لَا یکُونَ لِی فِی قَلْبِ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ غِلْظَةٌ وَ لَا یعَارِضُونِی وَ اجْعَلْهُمْ یسْتَقْبِلُونِّی بِوُجُوهٍ بَسِیطَةٍ وَ یقْضُونَ حَوَائِجِی وَ یطْلُبُونَ مَرْضَاتِِی وَ یخْشَوْنَ سَخَطِی بِاسْمِکَ الْقُدُّوسِ الْعَظِیمِ الْأَعْظَم»
«اللهم حببنی الی خلقک و افض علی من سعة رزقک و وفقنی للقیام باداء حقک برحمتک و رضوانک و منک و احسانک یا کریم»
«اللهم حَبِّبنی إلَیکَ وَ إلى مَلائکَتِکَ وَ إلى رُسُلِکَ وَ إلى عِبادِکَ الصاّلِحینَ»
خداوند هم وعده داده اگر ما ایمان آوردیم و نیکوکار شدیم، محبت ما را در دل بندگانش جای دهد:
«إِنَّ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا»؛ «مسلّماً کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند، خداوند رحمان محبّتى براى آنان در دلها قرار می دهد!» |
این راه صحیح جلب محبت بندگان خداست و دستورهای بی اعتباری که نقل می شود، قابل توصیه نیستند.
اگر شوهر به زن محبت نمیکند، زن میتواند آیات زیر را بر قند و نبات بخواند و بدمد و بدهد تا شوهرش از آن قند و نبات بخورد. یا اینکه این آیات شریفه را بر گلاب بخواند و بدمد و سپس گلاب را به صورت بمالد. انشاءالله شوهرش مهربان و مطیع میگردد: «إِنَّ أَصْحابَ الْجَنَّةِ الْیَوْمَ فی شُغُلٍ فاکِهُون هُمْ وَ أَزْواجُهُمْ فی ظِلالٍ عَلَى الْأَرائِکِ مُتَّکِؤُنَ لَهُمْ فیها فاکِهَةٌ وَ لَهُمْ ما یَدَّعُونَ»؛
باید توجه داشت که قرآن کریم، کتاب انسانسازى است و هدف آن، هدایت انسان به سوى کمال و برآوردن نیازهاى بشر در این مسیر است. این هدف، عمدتاً در محورهای اعتقادیات، اخلاقیات و احکام، پیریزى شده است؛ بنابراین قرآن کتاب کیهانشناسى، زیستشناسى، طبابت و... نیست، بلکه شأنش بالاتر از این معناست.
اما قرآن میتواند عاملى معنوى براى شفاى امراض جسمى و روحی باشد. در این مورد نیز هم خود قرآن اشاره دارد: «وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَساراً»؛ «و آنچه از قرآن نازل میکنیم (همه مایه) شفا و رحمت براى مؤمنان است و ستمگران را جز خسارت نمیافزاید». و هم از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) روایات و احادیث متعددى به دست ما رسیده است، ولی با تحقیق و جستجو در منابع حدیثی در می یابیم که چیزی همانند دستور بالا در منابع فقهی وجود ندارد و تنها در کتابهای مربوط به علوم غریبه و طلسمات چنین چیزی آمده است که نمیتوان منشأ آن را روایات دانست.
به علاوه؛ شرع مقدس برای جلب محبت و مهربانی میان زن و شوهر آداب و دستوراتی دارد که لازم است یک مسلمان به آنها که جنبه الهی دارند و برآمده از وحی است، پایبند باشد و در زندگی خود اجرا نماید.
امام صادق (ع) سفارشات زیر را به هر یک از زن و شوهر ارائه فرمودهاند:
«مرد در پیوند میان خود و همسرش از سه چیز بینیاز نیست:
همدلى با زن تا از این راه محبت و دلبستگى زن را به خود جلب کند.
حُسن خلق و متوجه کردن دل زن به سوى خویش با قیافهاى که در چشم زن خوشایند باشد.
توسعه دادن در معیشت همسر.
زن هم در ارتباط میان خود و همسر همدلش از سه خصلت بینیاز نیست:
خویشتنداری از هر آلودگى تا دل شوهر در اعتماد به وى در هر خوش و ناخوش مطمئن باشد.
مراقب حال شوهر بودن تا اگر لغزشى از او سر زد شوهر با او مهربان باشد.
اظهار عشق به شوهر با دلرُبایى و زیبا ساختن خویش در چشم وى».
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره