مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

عوارض داروی ضد روان پریشی ریسپریدون

[ad_1]

موارد و عوارض مصرف ریسپریدون (Risperidone) چیست؟ منع مصرف و تداخل دارویی ریسپریدون چیست؟

 

با دلگرم همراه باشید...

 

http://www.delgarm.com/

عوارض ریسیریدون

 

 ریسپریدون (Risperidone)

 

ریسپریدون (Risperidone) یک داروی ضدجنون آتیپیک است که اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۹۳ سودمندی آن را برای درمان اسکیزوفرنی، در سال ۲۰۰۳ برای درمان کوتاه مدت علائم شیدایی و ترکیبی افسردگی-شیدایی در اختلال دو قطبی و در سال ۲۰۰۶ برای درمان بی‌قراری مبتلایان به اوتیسم تأیید کرد. ریسپریدون همچون دیگر ضدجنون‌های آتیپیک برای درمان اختلالات اضطرابی از جمله اختلال وسواسی جبری، افسردگی شدید مقاوم به درمان، اختلال توره، تحریک‌پذیری شدید مبتلایان به اوتیسم و اختلالات مربوط به خوردن استفاده می‌شود.

 

http://www.delgarm.com/

موارد مصرف ریسپریدون (Risperidone)

 

ریسپریدون یک داروی ضدجنون آتیپیک است که اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۹۳ سودمندی آن را برای درمان اسکیزوفرنی، در سال ۲۰۰۳ برای درمان کوتاه مدت علائم شیدایی و ترکیبی افسردگی-شیدایی در اختلال دو قطبی و در سال ۲۰۰۶ برای درمان بی‌قراری مبتلایان به اوتیسم تأیید کرد. ریسپریدون همچون دیگر ضدجنون‌های آتیپیک برای درمان اختلالات اضطرابی از جمله اختلال وسواسی جبری، افسردگی شدید مقاوم به درمان، اختلال توره، تحریک‌پذیری شدید مبتلایان به اوتیسم و اختلالات مربوط به خوردن استفاده می‌شود.

 

http://www.delgarm.com/

 

مکانیسم اثر


جذب: بعد از مصرف خوراکی به طور کامل جذب می‌ شود. فراهمی زیستی مطلق دارو 70% است. غذا روی جذب دارو تأثیری ندارد. بعد از تجویز عضلانی به آهستگی جذب شده؛ اثر آن بعد از 3 هفته شروع شده و 7 هفته دوام دارد.


پخش: میزان اتصال به پروتئینهای پلاسما 90% برای دارو و 77% برای متابولیت‌های اصلی فعال دارو می‌ باشد.


متابولیسم: دارو به طور گسترده در کبد به 9- هیدروکسی ریسپریدون تبدیل می‌ شود.


دفع: از طریق کلیه دفع شده در نارسایی کلیوی کلیرانس دارو کاهش می‌ یابد.

 

 http://www.delgarm.com/

 

راهنمایی‌های کلی

 

ریسپریدون برای درمان اختلالات ناشی از زوال عقل (دمانس) تجویز نمی‌شود. ریسپریدون ممکن است باعث ایجاد سکته قلبی، مرگ ناگهانی و ذات الریه در سالمندان مبتلا به دمانس بشود. در صورت داشتن حساسیت به ریسپریدون هرگز این دارو را مصرف نکنید.

در صورت داشتن هریک از موارد زیر حتماً پزشک معالجتان را در جریان بگذارید: بیماری‌های کبدی و کلیوی، ناراحتی‌های قلبی، فشار خون بالا، مشکلات مربوط به ضربان قلب سابقه ایست و سکته‌های قلبی، سابقه سرطان سینه، تشنج و صرع، دیابت (قند خون) (ریسپریدون ممکن است قند خون را افزایش دهد)، سابقه داشتن افکار خودکشی، بیماری پارکینسون و مشکلات بلعی (قورت دادن)

 

http://www.delgarm.com/

موارد و مقدار مصرف


الف) درمان کوتاه مدت (6 تا 8 هفته) اسکیزوفرنی.


بزرگسالان: یک میلی گرم دوبار در روز از راه خوراکی؛ در روز دوم و سوم، یک میلی گرم دوبار در روز دوز را افزایش داده تا به 3 میلی گرم دوبار در روز برسد؛ یا یک میلی گرم در روز اول تجویز شده ، دوز را به دو میلی گرم یک بار در روز در روز دوم و 4 میلی گرم یک بار در روز در روز سوم افزایش دهید. قبل از هرگونه تعدیل دوز بیشتر یک هفته صبر کنید. تنظیم دوز به میزان 1 تا 2 میلی گرم صورت گیرد. دوزهای بالاتر از 6 میلی گرم تأثیر بیشتری نداشته و عوارض اکستراپیرامیدال بیشتری ایجاد می‌ کند. دوزهای تا 8 میلی گرم در روز مؤثر و ایمن است. ایمنی دوزهای بالاتر از 16 میلی گرم اثبات نشده است.


ب) درمان کوتاه مدت (12 هفته) اسکیزوفرنی.


بزرگسالان: قبل از تجویز دارو به صورت عضلانی، از تحمل خوراکی دارو توسط بیمار مطمئن شوید. دارو به صورت 25 میلی گرم عضلانی عمیق در عضله گلوتئال هر 3 هفته تجویز کنید. دارو را می‌ توان در عضلات سرینی نیز تجویز کرد. تنظیم دوز در فواصل 4 هفته‌ای صورت گیرد. حداکثر مقدار مصرف 50 میلی گرم هر دو هفته می‌ باشد. داروی خوراکی برای 3 هفته تا بعد از تجویز اولین دوز عضلانی ادامه داده و سپس قطع کنید.


پ) جلوگیری از عود اسکیزوفرنی در مصارف طولانی مدت (یک تا دو سال)


بزرگسالان: ابتدا یک میلی گرم خوراکی در روز اول تجویز شود. سپس به دو میلی گرم در روز دوم و 4 میلی گرم در روز سوم افزایش یابد. محدوده دوز دارو بین 2 تا 8 میلی گرم روزانه می‌ باشد.


ت) درمان فاز حاد مانیا یا اختلالات mixed در بیماران دوقطبی تیپ یک به صورت مونوتراپی یا همراه با لیتیم یا والپروات برای دوره‌های کوتاه مدت (3 هفته).


بزرگسالان: 2 تا 3 میلی گرم خوراکی روزانه (یک بار در روز) تجویز شود. تنظیم دوز به صورت یک میلی گرم روزانه صورت گیرد. محدوده دوز دارو بین یک تا 6 میلی گرم روزانه می‌ باشد.
تنظیم دوز: در بیماران مسن یا ناتوان، دچار افت فشار خون و بیماران با نارسایی شدید کبدی یا کلیوی دارو را با 0.5 میلی گرم خوراکی دوبار در روز شروع کنید. سپس به صورت 0.5 میلی گرم دوبار در روز افزایش دهید. بیشتر از 1.5 میلی گرم دوبار در روز هفتگی افزایش ندهید. زمانی که بیمار برای مدت 2 تا 3 روز در دوز مناسب دوبار در روز بود سپس به صورت یک بار در روز دارو را تجویز کنید.


ث) بی قراری ناشی از اوتیسم.


نوجوانان و کودکان بزرگتر از 5 سال با وزن حداقل 20 کیلوگرم : ابتدا 0.5 میلی گرم روزانه یا دوبار در روز تجویز شود. بعد از 4 روز دوز را به یک میلی گرم افزایش دهید. افزایش دوزهای اضافی به صورت 0.5 میلی گرم هر دو هفته صورت گیرد.
کودکان بزرگتر از 5 سال با وزن کمتر از 20 کیلوگرم : ابتدا 0.25 میلی گرم روزانه یا دوبار در روز تجویز شود. بعد از 4 روز دوز را به 0.5 میلی گرم افزایش دهید. افزایش دوزهای اضافی به صورت 0.25 میلی گرم هر دو هفته صورت گیرد. در کودکان با وزن کمتر از 15 کیلوگرم دوز را با احتیاط افزایش دهید.
مکانیسم اثر
اثر آنتی سایکوتیک: دارو با بلوک گیرنده‌های دوپامینی تیپ 2 و سروتونینی تیپ 2 اثر آنتی سایکوتیک دارد. بلوک دیگر گیرنده ‌ها ممکن است مسؤول دیگر اثرات دارو باشد.

 

 http://www.delgarm.com/

اگر مبتلا به هیپرگلیسمی (قند خون بالا) هستید از مصرف این دارو اجتناب کنید و نسبت به نشانه‌های هیپرگلیسمی هوشیار باشید. این نشانه‌ها شامل افزایش تشنگی و تکرر ادرار، گرسنگی مفرط و ضعف می‌باشد. اگر مبتلا به دیابت هستید به صورت منظم و دائمی سطح قند خونتان را کنترل کنید. قرص‌های ریسپریدون حاوی مقادیری از فنیل آلانین می‌باشند. اگر مبتلا به بیماری فنیل کتونوریا (PKU) هستید این مسئله را به پزشک معالجتان اطلاع دهید.

 

  • مصرف در دوران بارداری و شیردهی

این دارو جزء گروه C می‌باشد و ممکن است برای جنین مضر باشد. در صورت حاملگی یا تصمیم برای باردار شدن پزشک معالجتان را آگاه سازید. مشخص نیست که این دارو وارد جریان شیر مادر می‌شود یا خیر و برای کودک شیرخوار مضر است یا نه. در صورتی که کودک از شیر خودتان تغذیه می‌کند بدون مشورت با پزشک این دارو را مصرف نکنید. بدون توصیه پزشک این دارو را به کودکان ندهید.

 

http://www.delgarm.com/
راهنمای مصرف

این دارو را طبق دستور پزشکتان مصرف نمایید. از مصرف دارو بیش از میزان تجویز شده یا در مدت زمانی طولانی تر خودداری نمایید. این دارو را می‌توان همراه با وعده‌های غذایی یا بدون وعده‌های غذایی مصرف نمود. برای مصرف قرص‌های ریسپریدون (Risperdal M-Tab) نکات زیر را مد نظر داشته باشید: تا هنگام مصرف قرص آن را از پوشش حفاظتی خارج نکنید. مراقب باشید در هنگام خارج نمودن قرص از پوشش قرص دچار آسیب و شکستگی نشود.

از بلعیدن کامل قرص خودداری کنید و اجازه دهید قرص کاملاً حل شود. از جویدن قرص اجتناب کنید. برای اخذ بهترین تاثیرات درمانی دارو را طبق برنامه زمانی منظم استفاده کنید. از مخلوط نمودن نوع مایع دارو با چای یا نوشابه خودداری کنید. برای بهبود نشانه‌های بیماری حداقل چند هفته باید به مصرف دارو ادامه دهید وبرای کسب نتایج درمانی مطلوب دارو را طبق دستور پزشک معالجتان مصرف کنید. اگر بعد از گذشت چند هفته بهبود نیافتید با پزشکتان مشورت کنید. دارو را در دمای معمولی اتاق دور از رطوبت، نور و دما نگهداری نمایید. دارو را در مکانی قرار ندهید که دچار یخ زدگی شود.

 

http://www.delgarm.com/
فراموش کردن دوز مصرفی

 

به محض یادآوری دوز فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان مصرف نوبت بعدی دارو هستید دوز فراموش شده را مصرف نکنید و طبق برنامه مصرفتان نوبت بعدی را مصرف نمایید. برای جبران دوز فراموش شده مقدار بیشتری دارو مصرف نکنید.


مسمومیت با دوزهای بیش از اندازه

خواب آلودگی، افزایش میزان ضربان قلب، احساس سبکی در سر، ضعف و بی قراری در عضلات حرکتی چشم‌ها، آرواره، گردن و دهان از نشانه‌های مصرف دوزهای بیش از اندازه هستند.

 

 http://www.delgarm.com/

تداخل دارویی

دارو باعث افزایش سطح گلوکز خون و پرولاکتین می‌ شود. میزان هموگلوبین و هماتوکریت کاهش می‌ یابد.

 

http://www.delgarm.com/

عوارض جانبی

 

نشانه‌های حساسیت دارویی عبارتند از: کهیر، مشکلات تنفسی، ورم صورت، لبها، زبان و گلو.

مهمترین عوارض جانبی این دارو عبارتند از: تب، سفت شدن عضلات، گیجی، تعریق، ضربان قلب سریع یا غیرمعمول بی قراری و تنش در عضلات حرکتی چشم‌ها، زبان، آرواره و گردن لرزش مشکلات بلعی احساس سبکی در سر عوارض خفیف تر این دارو عبارتند از: خواب آلودگی وبیقراری خفیف، لرزش خوابیدن و رویا دیدن بیش از حد معمول تاری دید سردرد و سرگیجه اضافه وزن مشکلات ادراری تهوع، خشکی دهان و یبوست کاهش میل جنسی و مشکلات ارگاسمی.

 

 http://www.delgarm.com/

 گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

+ 0
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

ریسپریدون ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادریسپریدونریسپریدون به انگلیسی رده درمانی داروهای ضد روان‌پریشی اشکال دارویی قرصکلینیک توان بخشی بهبد داروهاریسپریدونریسپریدون ریسپریدون چیست؟ ریسپریدون یک داروی ضد سایکوز روان پریشی می باشدداروهای ضدافسردگی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادداروهایضدافسردگیداروهای ضد افسردگی به داروهایی گفته می‌شود که برای درمان اختلال افسردگی ریسپریدون ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد ریسپریدون ریسپریدون به انگلیسی رده درمانی داروهای ضد روان‌پریشی اشکال دارویی قرص کلینیک توان بخشی بهبد داروهاریسپریدون ریسپریدون ریسپریدون چیست؟ ریسپریدون یک داروی ضد سایکوز روان پریشی می باشد داروهای ضدافسردگی ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد داروهایضد داروهای ضد افسردگی به داروهایی گفته می‌شود که برای درمان اختلال افسردگی اساسی و



لینک منبع :عوارض داروی ضد روان پریشی ریسپریدون

عوارض داروی ضد روان پریشی ریسپریدون - مجله اینترنتی دلگرم www.delgarm.com/health/herbal-and.../151554-عوارض-ریسپریدون‎Cached2 ژانویه 2017 ... عوارض داروی ضد روان پریشی ریسپریدون:موارد و عوارض مصرف ریسپریدون ( Risperidone) چیست؟ منع مصرف و تداخل دارویی ریسپریدون چیست؟ داروهای ضدروان‌پریشی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/داروهای_ضدروان‌پریشی‎Cached Similarبعضی از داروهای ضد روان‌پریشی مانند تورازین (Thorazine) توهم و هذیان بیمار را کاهش ... هالوپریدول، اُلانزاپین، کلوزاپین و ریسپریدون از جمله داروهای ضد روان‌پریشی هستند. ... داروهای آنتی سایکوتیک جدیدتر اغلب عوارض آنتی کولینرژیک کمتری دارند. ریسپریدون - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/ریسپریدون‎Cached Similarرده درمانی: داروهای ضد روان‌پریشی ... این دارو برای درمان اختلالات حاد و یا حالات مزمن روانی مثل اسکیزوفرنی و نشانه‌های اختلال دوقطبی (افسردگی- شیدایی) استفاده می‌شود. ... از عوارض جانبی ریسپریدون تخریب و تاثیر منفی بر روی افکار و واکنش هاست. داروهای روان‌ پریشی / علت مصرف و عوارض ان - تالار گفتگوی هم میهن ... https://forum.hammihan.com/thread160043.html‎Cachedداروهای روان‌ پریشی / علت مصرف و عوارض ان آنتی سایکوتیک‌ها 1. ... مکانیسم دقیق اثرات ضد جنون ریسپریدون کاملاً مشخص نیست ولی به نظر می رسد ... آنتی سایکوتیک(ضد روانپریشی)های جدید - دکتر پرویز علی‌وردی parvizaliverdi.com/آنتی-سایکوتیک-ضد-روانپریشیهای-جدید/‎Cached26 ا کتبر 2016 ... داروهای جدید انتی سایکوتیک عوارض کمتر و سودمندی بیشتری نسبت به داروهای ... آنتی سایکوتیک (ضد روانپریشی)های جدید ... ریسپریدون ... کدام داروها در درمان روانپریشی (توهم و هذیان) به کار می‌رود؟ | روانپزشکان ravanpezeshkan.com/home/.../کدام-داروها-در-درمان-روانپریشی-توهم-و-ه‎Cachedاثر ضدروانپریشی این داروها (برطرف کردن توهم، هذیان، رفتارهای بی‌هدف و …) ... داروها بیشتر با مهار گیرنده‌های دوپامینی مغز عمل می‌کنند و عمدتاً به دلیل عوارض حرکتی خاصی ... ریسپریدون، اُلانزاپین (زایپرکسا)، کوئتیاپین (ترانکوپین، کوئنتیاکس، ... درمان سایکوز(روانپریشی) و راه حلهای جدید درمان آن saycoz.persianblog.ir/‎Cached21 ژانویه 2016 ... درمان سایکوز(روانپریشی) و راه حلهای جدید درمان آن. ... فریدمن می گوید اگر بیماران دچار عوارض مزمن هستند و دارو مصرف نمی کنند یا قصد تعویض آن ..... هالوپریدول، اُلانزاپین، کلوزاپین و ریسپریدون از جمله داروهای ضد روان‌پریشی هستند. داروهای ضد روانپریشی در درمان بیخوابی - سایت فوق تخصصی مغز و ... gyrusclinic.com/داروهای-ضد-روانپریشی-در-درمان-بیخوابی/‎Cached Similar27 آوریل 2015 ... آنتی سایکوتیک ها (داروهای ضد روان پریشی) برای درمان بی خوابی ... ریسپریدون ( Risperidone) (دارای نام تجاری Risperol) برای برخی شرایط روانی تایید شده و ... عوارض جانبی مربوط به اختلال بیماری در بین افراد مسن مبتلا به جنون ... فصل ششم: درمان های روانپزشکی - کلینیک تخصصی روانپزشکی ... rastin-clinic.com/?page_id=1716‎Cached Similar۴-مدت مصرف: مدت مصرف داروهای ضدروانپریشی، ضدافسردگی و تثبیت کننده‌ خلق ... ۶-مکالمه: به طور کلی اگر به بیماران درباره عوارض جانبی داروها توضیح داده شود؛ این ..... ریسپریدون یک آنتاگونیست گیرنده سروتونینی ۵-HT2A ، دوپامین D2 ؛ a1 و a2 ... [PDF] مقایسه تاثیر ریسپریدون و هالوپریدول بر نشانه های شناختی ... jmums.mazums.ac.ir/article-1-226-fa.pdf ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻌﯿﺎرﻫﺎﯾﯽ دﯾﮕﺮ ﻧﻈﯿﺮ ﻧﯿﻤﺮخ ﻋﻮارض ﺟﺎﻧﺒﯽ آﻧﻬﺎ و ... رواﻧﭙﺮﯾﺸﯽ. ﻣﻌﻤﻮل ﻣﺜﻞ ﻫﺎﻟﻮﭘﺮﯾﺪول ﺗﺄﺛﯿﺮ ﭼﻨﺪاﻧﯽ ﺑﺮ روی ﻋﻼﯾﻢ. ﺷﻨﺎﺧﺘﯽ ﺑﯿﻤﺎران ﻧﺪارﻧﺪ و داروﻫﺎی ﺿﺪ رواﻧﭙﺮﯾﺸﯽ ﺟﺪﯾﺪ .... درﻣﺎن ﺑﺎ رﯾﺴﭙﺮﯾﺪون ﺑﻪ ﻣﯿﺰان.