مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

تورم غریزه در فضای مجازی

[ad_1]

فردی که با انبوهی از اطلاعات در فضای موسوم با انفجار اطلاعات مواجه می‎شود به مانند فردی اسـت که در زیر یک قیف بزرگ نشسته و اطلاعات به‎صورت پراکنده برمی‎گردد.

به گزارش مشرق، اهمیت فضای مجازی از طرفی و از سوی دیگر درگیری اقشار مختلف با آن و همچنین اهمیت کنش‎‎های فطری و دینی انسان در جهت رشد و تعالی، موضوع مهم و مغفول در نحوه ورود به فضای مجازی اسـت. برای بررسی بیشتر کنش‎‎های انسانی با آقای دکتر محمد حسنی، دکترای فرهنگ و ارتباطات که ریاست دفتر فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی را هم برعهده دارند به گفت‎وگو پرداختیم تا ابعاد بیشتری از این مسئله برای فعالان فضای مجازی روشن‎ شود.
 
چیستی و هستی‎شناسی فضای مجازی در ابتدا چگونه تعریف می‎شود؟  
فردی که با انبوهی از اطلاعات در فضای موسوم با انفجار اطلاعات مواجه می‎شود به مانند فردی اسـت که در زیر یک قیف بزرگ نشسته و اطلاعات به‎صورت پراکنده برمی‎گردد و البته با سرعت بالا به آن روی می‎آورد و در مواجهه با این اطلاعات قرار می‎گیرد، در این نقطه با چند مشکل مواجه می‎شود؛ یکی اینکه قالب فکری و ذهنی او خیلی کند‎تر از ریزش و بارش اطلاعات اسـت و نکته بعد اینکه این اطلاعات و این سیگنال‎‎هایی که به آن می‎رسد خیلی از آن‎‎ها بی‎ربط به نیاز‎های اوست، این را اضافه کنید به فقدان آگاهی او برای تجزیه و تحلیل مطالب و نکته آخر اینکه این اطلاعات بدون اولویت‌بندی اسـت و طرف نمی‎تواند آن را هضم کند.  
 
کارکرد فضای مجازی در رشد شخصیتی و آگاهی از جنبه‎‎های فطری چگونه اسـت؟  
 اگر استفاده از فضای مجازی بدون داشتن غرض قبلی اتفاق بیفتد، فرد را در درک و آگاهی‎‎ و رشد شخصیتی دچار بحران ‎می‎کند. در صورت شناخت مخاطب می‎تواند در رشد شخصیتی وی کمک کند، فردی که پایه‎‎های اطلاعات جامعه‌شناختی او ضعیف اسـت یا فردی که مبانی یا دانش دینی او ضعیف اسـت هنگامی که وارد فضایی می‎شود که دائم با شبهات و چالش‎‎های دینی مواجه می‎شود و مملو از این داده‎‎هاست چگونه خود را می‎تواند از آن ورطه بیرون بکشد و اگر فرد بدون اراده قبلی و بدون دانش قبلی وارد این فضا شده باشد غیر از انفعال پیامد دیگری برای رشد به تعالی وی به‎دنبال نخواهد داشت و به طور قطع به وی ضربه خواهد خورد و حتما در آنجا شاکله شخصیتی او از این حیث با بحران مواجه خواهد شد.

 
 اما اگر وارد فضایی که می‎شود دانش کافی را به‎همراه داشته باشد و به‎جای انفعال، فعالانه، پرسشگر و با اعتماد به نفس وارد شود می‎تواند از داده‎‎ها برای تقویت پایه‎‎های فکری خود استفاده کند و با شبهات مواجه بشود.  


بنابراین نمی‎توانیم به‎صورت مطلق بگوییم که فضای مجازی ما را لزوما به ورطه انفعال می‎کشد یا در رشد آگاهی‎‎های ما تاثیر می‎گذارد یا به‎صورت خیلی ساده انگارانه و ساده اندیشانه بگوییم که این فضا مملو از داده‎‎های خوب و مملو از اطلاعات اسـت و نمی‎توانیم از این فضا‎ها پرهیز کنیم و کاملا برای‎ ما می‎تواند مفید باشد. این حرف‌ها به‎صورت کلی خیلی قابل هضم نیست.


این عرصه موانع، ویژگی‎‎ها و سوگیری‎‎هایی خاصی دارد و بدون فهم پیچیدگی‎ها، سوگیری‎‎ها و مدیریتی که می‎شود نمی‎توانیم در واقع قضاوت کامل و شایسته‌ای داشته باشیم.  
 
از آسیب‎‎های فضای مجازی افزایش مفاسد اخلاقی مانند دروغ و تهمت و غیبت اسـت. چرا این‎‎ها افزایش پیدا کرده اسـت و چگونه باید با آن مقابله کرد؟  
 این بخش از آسیب‎‎های مربوط به فضای مجازی یا اساسا رسانه‎‎های نوین حاصل ترکیب دو نکته اساسی اسـت:


1‎ـ‎ اینکه فضای مجازی این امکان را فراهم کرده اسـت که افراد به‎صورت گمنام و با هویت‎‎های جعلی یا چندین هویت وارد آن شوند.


2‎ـ‎ این فضا فوق العاده متلذم اسـت و تمام آنچه کشش‎‎های انسان را ممکن اسـت درگیر کند ما به ازای قوای بیرونی آن به‎صورت بسیار متنوع و بسیار متکثر و بسیار اغواگر با اشکال مختلف در این فضا حاضر اسـت. یعنی فرض کنید کودکی اگر در این فضا باشد باید خورد و خوراکش را خانواده کنترل کند. اما اگر این کودک با یک هویت جعلی وارد یک فضایی بشود که پر از خوراکی اسـت و آن دانش کافی را نداشته باشد به خود آسیب می‎‌زند. مهم‎ترین مسئله همان هویت اسـت که افراد با هویتی غیر از هویت خود وارد می‎شوند. هویت‎‎ها در فضای واقعی اجتماعی محدودیت‎‎ها و قیودی را به‎همراه دارد و، چه به‎لحاظ اجتماعی و حقوقی و چه به‎لحاظ ابعاد اخلاقی، هرکسی نمی‎تواند هرکاری را در ابعاد بیرونی انجام ‎دهد؛ چون در این ساختار جا افتاده و کنش‎‎ها و واکنش‎‎های فرد به‎شدت متاثر از کنش‎‎ها و واکنش‎‎هایی اسـت که از بیرون می‎گیرد، پس نمی‎تواند هر کاری را انجام دهد، فرض کنید فردی دارای شخصیت جعلی اسـت و وارد این فضا شود و این فضا هم متضمن یک هویت و یعنی دارای جهت باشد، معلوم می‎شود که او تاثیر می‎پذیرد و مستغرق می‎شود.  


فرض کنید که فرد بار اول که وارد شده حیرت زده ‎می‎شود، اما بار دوم و سوم که وارد می‎شود، می‎خواهد تعامل داشته باشد، چاره‎ای ندارد جز اینکه شبیه کنش‎گران آن فضا شود که بتواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند و از آن فضا متاثر می‌‎شود.  


این فضا کم‌کم فرد را به‎جایی می‎رساند که امکان ارتباطات بیرونی و تطابق آن با فضای اجتماعی را از دست می‎دهد. به همین دلیل اسـت که دروغ و غیبت و سایر ویژگی‎‎های اخلاقی در این فضا معنای متفاوتی را پیدا‎ می‎کند. در آنجا این معانی با این‎بار ارزشی وجود ندارد، به همین خاطر فردی که مستغرق در این فضا‎هاست درک درستی از مفاد دینی و ارزش‎گذاری‎‎های دینی را، که در فضای عینی نسبت به این واژه‎‎ها مترتب هست، ندارد؛ زمانی که معنای واقعیت در فضای مجازی متفاوت می‎شود دروغ معنای خود را از دست می‎دهد.  


حال فردی که در این فضا حضور پیدا می‎کند با دو جهان روبه‎روست؛ جهان واقعی که به صورت روزمره با آن مواجه اسـت و فضایی که در خلوت خود وارد این فضای مجازی می‎شود، طبیعتا این فضای مجازی با آن نوع از تاثیرگذاری و کارکرد‎‎های نهادی کم‌کم کاربری و تاثیرگذاری آن زیاد می‌شود و روی مناسبات آن در دنیای واقعی تاثیر می‌گذارد.  
 
براساس نمود‎های امروز اجتماع آیا فضای اجتماعی انسان‎‎ها را به فطرت‎شان نزدیک‎تر کرده اسـت یا دورتر؟  
برای یک انسان معمولی امروزی اولین چیزی که در فضای مجازی با آن مواجه می‎شود، اولین لایه‎ای که با او ارتباط برقرار می‎کند، لایه غریزی اوست که این لایه کشش‎‎ها و میل‎‎هایی دارد که این کشش‎‎ها در واقع ما به ازای آن بسیار در آن فضا قرار دارد. پس اگر این اتفاق بیفتد، تورم ارضای نیازی‎‎های غریزی که در حد فضای مجازی اسـت باعث تورم غریزه می‎شود و این باعث پوشش و در واقع ماسکه شدن فطرت می‎شود، حالا اگر فردی با اراده قبلی، با گرایش و توان شخصیتی بالا وارد بشود و با پرسش و مسئله خاصی وارد شود می‎تواند گزاره‎‎های مربوط به تقویت فکر خود را پیدا کند، گزاره‎‎هایی که در عالم واقع به‎دلایلی دسترسی‎‎ به آن‌ها برای فرد دشوارد اسـت. ممکن اسـت فردی ابعاد فطری خود را بتواند با استفاده از این فضا تقویت کند اما دارای مقدمات و لوازمی اسـت که باید پیش از ورود کسب کند اما متاسفانه این جریان اصلی نیست و جریان اصلی مردم عادی هستند و هنگامی که وارد این فضای متکثر می‎شوند مانند اتم‎‎های سردرگمی می‎شوند، به همین خاطر اولین واکنش این افراد، غریزی خواهد بود و درگیر آن شیب فرهنگی درون فضا می‎شوند.  


نظریه‎ای در حوزه‎ ارتباطات وجود دارد به نام نظریه «استحکام»، در این نظریه بیان می‎شود که رسانه‎‎ها انسان‎‎ را استحکام ‎می‎بخشد و تقویت می‎کند و انتخاب‎‎های وی گزینشی می‎شود.  
 
این فضا برای کدام یک از گرایش‎‎های انسانی زمینه مناسبی دارد؟  
برای پاسخ به این سوال باید به خود فضا‎ها مراجعه کنیم. وقتی که مراجعه می‎کنیم و با توجه به دسترسی آسان به تمایلات انسانی و از آن طرف گفت‎وگو‎ها و تصاویر و اتاق‎‎های گفت‎وگو و همچنین چت و کلیپ‎ها و پوستر‎ها و... به این‎‎ها مراجعه می‎شود، می‎بینیم که بیشتر ابعاد غریزی انسان را تقویت می‎کند. البته این به معنای نبود ابزار‎ها برای تقویت ابعاد فطری نیست بلکه شما هنگامی که مراجعه می‎کنید به کانال‎‎ها و صفحات یا سایت‎هایی که بسیار فراوانند اما جذابیت آن‎‎ها به اندازه جذابیت مفاد غریزی مندرج در فضای مجازی نیست لذا انسان‎‎ها خیلی زود خسته می‎شوند و برمی‎گردند به فضایی که ابعاد غریزی خودشان را تقویت ‎کنند.  
 
آن چیزی که امروز مشاهده می‎شود این اسـت که فضای مجازی با مسیر بندگی مخالف اسـت، آیا ویژگی ذاتی آن اسـت؟  

این فضا لزوما منافاتی با بندگی ندارد، آنچه از آسیب‎‎ها گفته شد مرتبط با ورود به این فضا به‎صورت عرفی و ناآگاهانه‎‎ و از روی سرگرمی و همچنین از روی کنجکاوی افراد اسـت، آن هم برای فردی که مبانی مستحکم دینی ندارد و مبانی شخصیتی کاملی ندارد.  


فضای مجازی بسط موجودی ما در ابعاد میل و گرایش و ذهن و اعتقاد اسـت. اگر این را بپذیریم و فضا را در همین حد قبول کنیم آن زمان روشن می‎شود که این فضا مخالف فضای بندگی نیست، خیلی از افراد با این فضا در حال عبادت و بندگی هستند. پس افرادی که به‎دنبال کنش‎‎های دینی هستند همان افراد فضای بیرون هستند؛ چون با آگاهی جمع خود را درست انتخاب کرده‌اند، این ابزار را می‎توانند در جهت تقویت بندگی استفاده کنند.

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


17 سپتامبر 2016 ... به گزارش مشرق، اهمیت فضای مجازی از طرفی و از سوی دیگر درگیری اقشار مختلف با آن و همچنین اهمیت کنش های فطری و دینی انسان در جهت رشد و ...... حوادث · گوناگون · تاریخی · سلامت · خانواده · بین الملل · فناوری اطلاعات · مذهبی · اخبار روز · اخبار اجتماعی · تورم غریزه در فضای مجازی. تورم غریزه در فضای مجازی ...فردی که با انبوهی از اطلاعات در فضای موسوم با انفجار اطلاعات مواجه می شود به مانند فردی است که در زیر یک قیف بزرگ نشسته و اطلاعات به صورت پراکنده برمی گردد.17 سپتامبر 2016 ... فردی که با انبوهی از اطلاعات در فضای موسوم با انفج...فردی که با انبوهی از اطلاعات در فضای موسوم با انفجار اطلاعات مواجه می شود به مانند فردی است که ... مشاهده متن کامل خبر در پایگاه خبری مشرق: تورم غریزه در فضای مجازی.به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، جلسه مشترک کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با شورای عالی فضای مجازی شب گذشته (دوشنبه 23 آذرماه) در محل مرکز ملی فضای ...یک استاد دانشگاه با بیان اینکه تورم در دوران روحانی یا تورم تاخیری است و یا تورم حبابی گفت: بانک مرکزی حتی اگر بخواهد دیگر نمی تواند تورم ایجاد کند.3 روز پیش ... ادامه مطلب " تورم غریزه در فضای مجازی فردی که با انبوهی از اطلاعات در " را بخوانید. فروشگاه. برترین ها. دانلود آهنگ جدید امین فیاض به نام نمیتونی ...به گزارش مشرق، اهمیت فضای مجازی از طرفی و از سوی دیگر درگیری اقشار مختلف با آن و همچنین اهمیت کنش های فطری و دینی انسان در جهت ... تورم غریزه در فضای مجازی.


کلماتی برای این موضوع

گسترش روزافزون سایت‌های صیغه‌یاب و ازدواج موقت …متاسفانه در مسئله ی ازدواج خانم ها بیشتر متضرر میشن الان ما پسرها تا اخر عمرمونم مجرد مقاله پرورش مرغ بومی آموزش مجازیمقاله ای که در زیر مطالعه میکنید با عنوان پرورش مرغ بومی از مرکز آموزش مجازی پارس راههای کنترل شهوت و احساسات جنسی شهر سوالهمانطور که می دانید، راهکار اصلی و اساسی اسلام برای پاسخ به نیاز و غریزه جنسی ازدواج الف آیا عضویت در فیس بوک وشبکه های اجتماعی …چندی است که بحث عضویت برخی مقامات دولتی وحکومتی در فیس بوک طرح شده است پیش از این نیز تحلیل جامعه شناختی افزایش سن ازدواج؛ با تاکید بر …چکیده تشکیل خانواده از طریق ازدواج، در همه جوامع و ادیان آسمانی و بشری، نقش بسزایی در پارسینهبه گفته دو مقام دفاعی آمریکا قایق سپاه پاسداران در تنگه هرمز به سوی بالگرد نیروی دریایچکیده مقاله هجدهمین اجلاس سراسری نمازبه خانواده خود فرمان نماز بده و بر این کار پشتکار داشته باش و در این راه صابر باشطه روش تحقیقموضوع روش تحقیق بررسی نمایش خلاق در پرورش جسم و روان کودکان پیش از دبستان موضوع تکلیف پرونده‌ای که باعث شرم کُره‌ای‌ها می‌شود…خبرنگار سی ان ان، پائولا هنکاک، در سئول پایتخت کره جنوبی، از پرونده‌ای گشوده در شگفت انگیز دهلران ☆نحوه و نگهداری مرغ و خروس خانگی پرورش طیور به وی‍ژه مرغ بومی از گذشته‌های دور در



لینک منبع :تورم غریزه در فضای مجازی

تورم غریزه در فضای مجازی - مشرق نیوز www.mashreghnews.ir/news/632345/تورم-غریزه-در-فضای-مجازی‎Cached17 سپتامبر 2016 ... به گزارش مشرق، اهمیت فضای مجازی از طرفی و از سوی دیگر درگیری اقشار مختلف با آن و همچنین اهمیت کنش های فطری و دینی انسان در جهت رشد و ... Images for تورم غریزه در فضای مجازی تورم غریزه در فضای مجازی payeshonline.com/news/94254/تورم-غریزه-فضای-مجازی‎Cachedاهمیت فضای مجازی از طرفی و از سوی دیگر درگیری اقشار مختلف با آن و همچنین اهمیت کنش های فطری و دینی انسان در جهت رشد و تعالی، موضوع مهم و مغفول در نحوه ورود به ... تورم غریزه در فضای مجازی - دانلود و نمایش ویدیو www.airvideo.ir/search/تورم_غریزه_در_فضای_مجازی‎Cachedدانلود آفت غریزه گرایی در شعر امروز از نگاه امام خامنه ای · دانلود پربازدیدترین فیلم های منتشره در فضای مجازی · دانلود انواع تله های فضای مجازی (فیلم) · دانلود تله ی ... تورم غریزه در فضای مجازی - رهتا www.rahta.com/q/تورم_غریزه_در_فضای_مجازی صاحب‌خبر - به گزارش مشرق، اهمیت فضای مجازی از طرفی و از سوی دیگر درگیری اقشار مختلف با آن و همچنین اهمیت کنش های فطری و دینی انسان در جهت رشد و تعالی، ... تورم غریزه در فضای مجازی - onvansho onvansho.ir/result/تورم-غریزه-در-فضای-مجازی.html تورم غریزه در فضای مجازی به گزارش مشرق اهمیت فضای مجازی از طرفیاز سوی دیگر . تورم اردیبهشت ماه ۹ ۸درصد شد بیشترین سهم در تعیین نرخ فضای مجازی ... تورم | امپراتوری دروغ www.empireoflies.ir/tag/تورم/‎Cachedتورم غریزه در فضای مجازی ... تورم در عربستان به بالاترین حد رسید ... تورم در عربستان در پی کاهش قیمت های نفت و افزایش هزینه ها، به بالاترین سطح خود در چند سال ... تورم غریزه در فضای مجازی - دانلود فیلم - دانلود آهنگ www.vavo.ir/ch/تورم_غریزه_در_فضای_مجازی‎Cachedتورم غریزه در فضای مجازی. دانلود کنایه ... دانلود آفت غریزه گرایی در شعر امروز از نگاه امام خامنه ای ... دانلود انیمیشن دیرین دیرین گرانی تورم طنز فیلم گلچین صفاسا. هفته نامه پنجره www.panjerehweekly.ir/fa/index.php?Page=archivecontent...‎Cachedدکتر محمد حسنی ریاست دفتر فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی: تورم غریزه در فضای مجازی (شماره مجله : 280 ) (شماره صفحه مجله : 70). چگونه گوگل اعتماد به نفس ... تورم غریزه در فضای مجازی - تماشای انلاین و دانلود فیلم و کلیپ راه خوب www.rahekhob.ir/ch/تورم_غریزه_در_فضای_مجازی دانلود غرق در فضای مجازی نشویم · دانلود علل و درمان تورم پروستات ( دوبله) · دانلود ماجرای چالش های مختلف در شبکه های مجازی · دانلود محله گل و بلبل 2 تقلید بچه ها در ...