مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت

[ad_1]
ماهنامه پیشه و تجارت: برای اینکه به اهمیت تبلیغات در سینما پی ببریم بد نیست نگاهی به تاریخچه و اوج این پدیده بیندازیم و سپس به اهمیت این امر در سینما بپردازیم. تبلیغات «Advertising» شکلی از ارتباطات بازاریابی برای فروش یک چیز یا محصولی خاص است. کلمه Advertising یا propaganda که هر دو به معنای تبلیغات هستند، با یکدیگر تفاوت دارند. معمولا وقتی یک حکومت سیاسی بخواهد خط مشی خود را تبلیغ کند، آن را پروپاگاندا می نامند.

محصولات در کنار سیاست

آگهی های تجاری «Commarcid» به دنبال افزایش محصول و رقابت ها در بازار به وجود آمدند. در واقع آگهی های تجاری قصد دارد یک «نام تجاری» (branding) خاص به همراه تصویر با کیفیت محصول مورد نظر را در ذهن مصرف کنندگان قرار دهد. امروزه تمام گروه های سیاسی، تولیدکنندگان جهانی و هنرمندان کارها و برنامه های خود را به وسیله رسانه ها تبلیغ می کنند.

 

آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت

سیگار: شروع تبلیغات مدرن

تبلیغات مدرن با آگهی های سیگار شروع کرد. این آگهی در سال های 1920 در سطح جهانی شروع به کار کرد. این اتفاق مخصوصا با کمپین مبارزاتی ادوارد برنیز برای تبلیغات سیگار رونق گرفت. برنز که خواهرزاده پروفسور زیگموند فروید است از بانیان «روابط عمومی» (public relations) نیز شناخته می شود. او در سال 1920 برای یک شرکت تنباکو آغاز به فعالیت کرد و یک گروه از دختران جوان را که در حوزه مد فعالیت می کردند، به رژه شهر نیویورک فرستاد.

برنیز به آن دخترها سیگار داد تا هنگام راهپیمایی آن را دود کنند و سپس به رسانه ها گفت که این عمل نمادی از «مشعل آزادی» است. این دختران مقابل دوربین های عکاسی دود را پوف می کردند بیرون و به شدت محبوب شدند و ژست آنها به عنوان فیگوری برای زنان آزاد شناخته شد. این عمل  تابوی کشیدن سیگار توسط زنان در فضاهای عمومی را شکست.

فیلم ها و تبلیغات

سینما در سال های آخر قرن نوزدهم توسط برادران لومیر و مرد بزرگ اختراعات یعنی توماس ادیسون به وجود آمد و فوری رشد بسیار زیادی کرد و تبدیل به یکی از اساسی ترین سرگرمی های مهم شد. این هنر در ابتدا چیزی شبیه سحر و جادو میان مردم بود و حتی یکی از بزرگترین شعبده بازان به نام ژرژ ملی یس نیز وارد این هنر شد و با فیلم هایی مانند سفر به ماه، پدر جلوه های ویژه لقب گرفت.

فیلم ها با رشد روز افزون مخاطب و رشد کمپانی ها برای فروش بیشتر شروع به تبلیغات کردند و به قول سایت آموزشی «how stuff works» 50 درصد از هزینه تولید یک فیلم مختص به تبلیغات است. اگر یک فیلم 100 میلیون دلار هزینه می برد، مبلغ 50 میلیون دلار آن صرف تبلیغات شده است. البته هزینه اصلی یک فیلم صرف یک بازیگر مشهور می شود که در سرتاسر جهان شناخته شده است. منطق این کار ساده است. یک بازیگر شناخته شده است و بنابراین بلیت های بیشتری فروش می رود. بنابراین تبلیغات نیز بیشتر دور همین ستاره ها می چرخد.

 

آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت

پارک ژوراسیک؛ انقلابی در تبلیغات سینما

یکی از فیلم هایی که هزینه تبلیغات آن بیشتر از هزینه تولیدش بود، «پارک ژوراسیک» استیون اسپیلبرگ در سال 1993 بود. این فیلم 63 میلیون دلار هزینه تولیدش شد و بیشتر از یک میلیارد دلار فروش در سراسر جهان داشت. این فیلم بیشتر از 100 میلیون دلار صرف هزینه های مختلف کرد. مخصوصا تبلیغات «هنر در هنر» که شیوه بسیار تاثیرگذاری است. بازی های کامپیوتری، موسیقی و کتاب های این فیلم در سراسر جهان پخش شد و اگر سود این چیزها را حساب کنیم، بسیار بیشتر از این حرف ها می شود.

رکورد این فیلم نیز توسط «تایتانیک» جیمز کامرون شکسته شد و آن فیلم هم تبلیغات کلانی در سراسر جهان داشت. در سینمای ایران نیز تبلیغات سینما بسیار فراگیر شده و با حضور شبکه های قدرتمند ماهواره ای، ضعف شبکه های تصویری داخلی این امر پررنگ تر هم شده است. سینمای ایران بسیار زیان ده است و تعداد کمی از فیلم ها به سودهای مورد توجه رسیدند که تعدادی از آنها در همین نوروز 1395 موفق شدند.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد غزل شماره …آه از آن مست که با مردم هشیار چه کردگل واژه های عاشقانه حافظ شناسی گل نرگس در …رسید موسم آن کز طرب چو نرگس مست نهد به پای قدح هر که شش درم دارد حافظ از آنجاییکه در قلم را آن زبان نبوَد که سرّ عشق گوید بازراهی‌ست راه عشق که هیچش کناره نیست آن جا جز آن که جان بسپارند چاره نیست هر گه که دل به گنجور سلمان ساوجی استقبالهای سلمان ساوجی از …در بخش اول شعرهایی را فهرست کرده‌ایم که در آنها سلمان مصرع یا بیتی از سعدی را عیناً فال روزانه، فال تولد، فال امروز، فال روزانه حافظ، طالع فال روزانه فال روزانه حافظفال انواع فالفال روزفال روز تولد فال روزانهفال حافظ فهرست غزل ها دیوان حافظ فاتحه‌ای چو آمدی بر سر خسته‌ای بخوان لب بگشا که می‌دهد لعل لبت به مرده جان آن که گنجور مولوی دیوان شمس رباعیاتفهرست شعرها به ترتیب آخر حرف قافیه گردآوری شده است برای پیدا کردن یک شعر کافی است حرف عشق جاودان شعر نیمه شعبان غزل های ناب در وصف …اشعار مهدویتشعر نیمه شعبانشعرهای زیبا و غزلهای ناب درباره امام زمانعج وبلاگ عشق اشعار خاطره انگیز جواد سه شنبه ‏ ‏ در صورتی که شعر خاصی در ذهن دارید که تداعی کننده خاطره ای سنتور مطالب آموزشیپایور را زنده نگه داریم نوشته‌ی امیر سایت شجریانی‌ها حقیقتی تلخ است فن بیان،اصول سخنرانی و هنرگویندگی وگفتگو متن چیست ؟ متن چیزی است که تاویل می‌شود، زیرا به روی تعداد نامحدودی از خواندن‌ها زنان مشهور زنانمشهورویکتوریا وودهال کلافلین اسطوره ای برای دختران امریکا ویکتوریا وودهال کلافلین سال



لینک منبع :آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت

گنجور » حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۱۴۱ https://ganjoor.net/hafez/ghazal/sh141/‎Cachedدیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد. چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد. آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت. آه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد. اشک من رنگ شفق ... Images for آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت حافظ (غزلیات)/دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد - ویکی‌نبشته https://fa.wikisource.org/.../دیدی_ای_دل_که_غم_عشق_دگربار_چه_کرد‎Cached Similar11 ژوئن 2016 ... دیدی ای دل که غم یار دگربار چه کرد؟ چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد؟ آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت, آه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد. Shajarian_Dashti_Gonbade Mina - YouTube ► 15:21https://www.youtube.com/watch?v=VPQq_leggbE Apr 23, 2014 - 15 min - Uploaded by Dinani81 دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد؟ چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد؟ آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت وه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد ... فال حافظ از دیوان حافظ - Fale hafez: نگارنده غیب - دیدی ای دل که غم ... hafezdivan.blogpars.com/2014/09/00231044011321100342111048.html‎Similarبشد ( برفت ) نرگس جادو ( استعاره از چشم سحر انکیز معشوق ) بازی ( فتنه ) انگیخت ( برپا کرد ) رنگ شفق ( خون قرمز ) وه ( اسم صوت شبه جمله برای شگفتی) دایره ... گنبد مینا - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/گنبد_مینا‎Cached Similarچون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد. (درآمد دشتی) آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت. که چه بازی انگیخت. آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت. وه از آن مست که با مردم ... دیوان حافظ - غزلیات - شماره ١٤١: دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد www.nosokhan.com/Library/Topic/07SF‎Cachedدیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد. چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد. آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت. آه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد. اشک من رنگ شفق ... غزل ۱۴۱- دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد - مستانه mastaneh.ir/hafez/sharh-heravi/ghazal-141‎Cached Similar۱, دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد, چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد. ۲, آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت, آه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد. ۳, اشک من رنگ ... دیدی ای دل که غم عشق دگر بار چه کرد - راسخون rasekhoon.net/article/.../دیدی-ای-دل-که-غم-عشق-دگر-بار-چه-کرد/‎Cachedدیدی ای دل که غم عشق دگر بار چه کرد *** چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت *** آه از آن مست که با مردم هشیار چه کرد اشک من رنگ ... دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد « غزل شماره 141 « دیوان حافظ www.1doost.com/hafez/141.htm‎Cached Similarدیوان حافظ فال حافظ غزل شماره 141 : با تعبیر : دیدی ای دل که غم عشق دگربار چه کرد ... چون بشد دلبر و با یار وفادار چه کرد ... آه از آن نرگس جادو که چه بازی انگیخت .