سردرد های میگرنی بسیار بد و خطرناک هستند.بسیاری از افراد به محض اینکه دچار سردرد میشوند به سراغ قرص و دارو میروند ..با دلگرم همراه باشید تا راه درمان سر درد را بدون استفاده از قرص و دارو بدانید.
سر درد جز بیماری هایی است که همه افراد در زندگی خود تجربه می کنند. اما این بیماری می تواند علل بسیاری داشته باشد که حتی به فکرتان هم خطور نمی کند.البته انواع معروفی هم مانند میگرن های عصبی و سردرد هایی که بخاطر مسدود بودن سینوس ها به وجود می آیند هم وجود دارد.
بدن انسان در اثر گرمای زیاد یا کم مصرف کردن آب، بخش عمده آب و الکترولیت های موردنیاز برای عملکردهای طبیعی را از دست می دهد. در این شرایط، بدن برای حفظ آب باقی مانده، رگ ها را تنگ تر می کند و این فرآیند موجب سردرد می شود.
چای زنجبیل
زنجبیل تاثیر شگفتی در تسکین میگرن دارد. زنجبیل تازه رنده شده (به اندازه ۲ قاشق غذاخوری) را در ۳ لیوان آب جوش دم و سپس مصرف کنید.
کمپرس با حوله گرم و سرد
اگر دچار سردرد تنشی می شوید و احساس می کنید که همیشه سر و گردن شما در حال انقباض است احتمال دارد دچار اضطراب، کمبود خواب یا استرس شده باشید. یک کاسه آب گرم تهیه کنید، حوله را در آن خیس کنید و آب آن را بگیرید؛ سپس پشت گردن یا پیشانی تان قرار دهید تا درد عضله سفت شده تسکین پیدا کند. اگر دچار میگرن یا سردرد خوشه ای هستید از کمپرس آب سرد استفاده کنید تا رگ های خونی منقبض شود و جریان خون به سر کاهش پیدا کند. در نتیجه درد نیز کمتر می شود.
قهوه بخورید
محققان دریافته اند، کافئین با کاهش تورم رگ های خون، تکرر و شدت سردرد را کاهش می دهد.
کف پا را در آب قرار دهید
پاها را در تشت حاوی آب گرم به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید و پودر خردل به آن اضافه کنید تا درد سریع تسکین پیدا کند.
سر را ببندید
این کار باعث می شود روند جریان خون به سر کاهش پیدا کند و سردرد کم شود.البته توجه داشته باشید این زمان نباید طولانی باشد.
ماساژ سر
قبل از شروع، به اندازه کافی آب مصرف کنید. سپس انگشت شست را روی هر دو پل بینی کنار چشم قرار دهید و ۵ بار هر بار به مدت ۱۰ ثانیه فشار دهید بدون این که دردی ایجاد شود. سپس انگشت شست را به حالت چرخش حرکت دهید، طوری که سر شست زیر ابرو قرار بگیرد؛ به مدت ۱۰ ثانیه به سمت بالا فشار دهید. این حرکت را ۴ تا ۵ بار تکرار کنید. سه انگشت را روی پیشانی قرار دهید و در حالی که به حالت گردشی ماساژ می دهید هر بار ۱۰ ثانیه فشار وارد کنید.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، تقریبا نیمی از جمعیت بزرگسال جهان در طول سال گذشته حداقل یکبار دچار سردرد شده اند که معمولا علت این سردردها، استرس، مصرف برخی غذاها، سیگار، کمبود خواب یا حذف وعده های غذایی است. اما سردرد علت های دیگری هم دارد که معمولا سخنی از آن ها به میان نمی آید. در ادامه به بیان هشت مورد از عجیب ترین دلایل سردرد می پردازیم.
1- غذاهای دودی، خشک شده، نمک سودشده یا کهنه
برخی از مواد غذایی مثل پنیر کهنه، سالامی، مشروبات الکلی و ماهی دودی حاوی انواع سولفیت ها هستند و مصرف آن ها موجب گشاد شدن رگ ها و در نتیجه سردرد می شود.
2- عطر و بوی مواد مختلف
بنابر نتایج تحقیقات مرکز سردرد نیویورک، متداول ترین محرک های بویایی که منجر به سردرد می شوند شامل بوی بنزین، تنباکو و انواع عطر هستند.
3- نمایشگر رایانه
تغییرات نور و شفافیت نمایشگر رایانه یا گوشی تلفن همراه موجب تحریک شبکیه و اعصاب پشت چشم می شوند. نتیجه این تحریک، ایجاد سردرد است.
4- کم آبی بدن
بدن انسان در اثر گرمای زیاد یا کم مصرف کردن آب، بخش عمده آب و الکترولیت های موردنیاز برای عملکردهای طبیعی را از دست می دهد. در این شرایط، بدن برای حفظ آب باقی مانده، رگ ها را تنگ تر می کند و این فرآیند موجب سردرد می شود.
5- تغییر نحوه مصرف کافئین
کافئین اثرات فیزیولوژیکی بر سیستم عروقی دارد و تغییر میزان مصرف کافئین می تواند منجر به تنگی یا گشادی رگ ها شود. این تغییرات در سیستم عروقی بدن می تواند منجر به سردرد شود.
6- اضطراب ناشی از ارتباط با افراد
به گزارش مرکز سلامت Mindful Health واقع در نیویورک، اضطراب ناشی از ارتباط با افراد، موجب کوتاه شدن نفس ها و کاهش میزان اکسیژن محلول در خون می شود. کاهش میزان اکسیژن خون نیز به نوبه خود منجر به سردرد می شود.
7-سفت بستن موها
عجیب نیست که محکم بستن موها موجب فشار به جمجمه می شود. در واقع به گزارش کلینیک میگرن لندن، بیش از نیمی از زنان سردرد ناشی از فشار سفت بستن موها را تجربه کرده اند.
8-مصرف مواد غذایی بسیار سرد
محققان مرکز تحقیقات سردرد جان هاپکینز دریافتند مصرف مواد غذایی با دمای نزدیک به صفر، موجب تحریک مستقیم مجموعه ای از اعصاب حساس به دما در جمجمه و همچنین کاهش دمای شدید رگ های موجود در سقف دهان می شود. در نتیجه تحریک این اندام ها، نوعی سردرد موسوم به «سردرد بستنی» ایجاد می شود.
گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم
مرجان امینی