مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید

اگر می خواهید به سلامتی سیستم شنوایی تان آسیبی وارد نسازید پیشنهاد می کنیم از هدفون و هندزفری کمتر استفاده کنید.

مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید

استفاده از این ابزار در درازمدت می تواند باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری در سیستم شنوایی تان شود از جمله این مشکلات می توانیم به کم شنوایی اشاره کنیم سعی کنید به سلامت سیستم شنوایی صدمه ای وارد نسازید .

 شنیدن موسیقی با صدایی بالاتر از حد مجاز شاید برای برخی جوانان خوشایند باشد، اما به گفته پزشکان در درازمدت به سلامت دستگاه شنوایی آسیب می زند.

 دکتر بهرام جلالی، رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران روز پنجشنبه  در این خصوص توضیح داد: دستگاه شنوایی دارای چهار بخش شامل گوش خارجی، میانی، داخلی و عصب شنوایی است و گوش داخلی و عصب گوش، دو بخشی به شمار می آیند که در اثر استفاده از وسایلی مانند هدفون یا هندزفری آسیب می بینند.

وی افزود: آسیبی که این وسایل به این دو بخش شنوایی وارد می کنند، بسیار شدید است و علم امروز هنوز قادر نیست که آسیب های این دو بخش را ترمیم کند.

جلالی اظهار کرد: سلول هایی درون گوش داخلی وجود دارند که کار آنها تبدیل صدای مکانیکی به جریان الکتریکی است و این جریان الکتریکی به صورت کدبندی شده برای مغز ارسال می شود و ما می توانیم بشنویم اما زمانی که این سلول ها آسیب می بینند به تدریج میزان شنوایی کاهش می یابد و دیگر نمی شنویم.

وی در مورد چگونگی آسیب وارده به سلول های گوش داخلی در اثر صداهای بلند خاطرنشان کرد: تصویربرداری ها نشان می دهند که صداهای بلند، این سلول ها را یا از درون متلاشی می کنند یا باعث می شوند که از غشای پایه ای که روی آن قرار گرفته اند، جدا شوند و تخریب در گوش داخلی ایجاد شود.

جلالی در مورد آسیب به عصب شنوایی نیز گفت: الیاف های عصب به واسطه شنیدن صداهای بلند تحلیل و به تدریج از بین می روند.

رئیس انجمن شنوایی شناسی ایران تاکید کرد: با علم امروز هنوز قادر نیستیم که این آسیب ها را ترمیم کنیم و حتی در حوزه سلول های بنیادی تاکنون در این زمینه کاری انجام نشده است؛ بنابراین بهترین راه، حفظ شنوایی است و تمام اقشار جامعه از کودکان تا بزرگسالان باید به این مهم توجه داشته باشند.

** حد استاندارد بلندی صدا

جلالی در خصوص حد استاندارد بلندی صدا برای حفظ سلامت شنوایی اظهار کرد: طبق استانداردهای بین المللی صداهای بالاتر از ۸۰ دسیبل مزاحم تلقی می شوند و می توانند به سلامت سیستم شنوایی لطمه وارد کنند.

وی افزود: همچنین طبق همین استانداردها، صدای ۸۰ دسیبل را هشت ساعت و صدای ۹۰ دسیبل را چهار ساعت در روز می توان شنید؛ یعنی به ازای هر ۱۰ دسیبل زمان نصف می شود که این امر نشان دهنده اهمیت توجه به خطراتی است که صداهای بلند می توانند برای شنوایی افراد ایجاد کنند.

جلالی ادامه داد: بر اساس استانداردهای اعلام شده، زمانی که صدا به ۱۰۰ دسیبل می رسد، ۲ ساعت و در ۱۰۴ دسیبل تنها یک ساعت در روز و وقتی به ۱۰۸ دسیبل می رسد، روزانه بیشتر از ۱۵ دقیقه نباید این صداها شنیده شوند.

وی اظهار کرد: بنابراین جوانانی که با هدفون به ویژه هدفون های داخل گوشی به موسیقی با صداهای بلند گوش می دهند، باید توجه داشته باشند که این صداها می تواند به تدریج قدرت شنوایی آنها را کاهش دهد و در صورت ادامه این روند حتی در درازمدت شنوایی آنها را از بین ببرد.

رئیس انجمن شنوایی شناسی ایران همچنین به آسیبی که حضور در محیط های پر سروصدا می تواند به شنوایی وارد کند،

اشاره کرد و گفت: در تحقیقی که در یک استادیوم ورزشی، حین بازی فوتبال دو تیم بزرگ پایتخت انجام دادیم، پیک (بالاترین میزان) صدا را حتی تا ۱۰۸ دسیبل هم ثبت کردیم به ویژه زمانی که توپ به خط ۱۸ نزدیک می شد، صدا به ۱۰۵ تا ۱۰۸ دسیبل می رسید که در این حالت، بیشتر از ۱۵ دقیقه نباید این صداها شنیده شود.

جلالی همچنین به افرادی که در مشاغل پر سروصدا و با میزان صدای بالای ۸۰ دسیبل کار می کنند، توصیه کرد که حتما از محافظ های درون گوشی استفاده کننند و بیشتر از هشت ساعت در این محیط ها کار نکنند.

وی توضیح داد: استفاده از این گوشی های محافظ شدت صدا را از ۸۰ دسیبل به حدود ۶۰ دسیبل می رساند که این میزان آسیب زیادی به شنوایی وارد نمی کند اما استفاده نکردن از این وسایل سبب از بین رفتن سریع شنوایی می شود.



لینک منبع :مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید

مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید - سلامتی salamati.ir/2017/05/30/مراقب-سلامت-سیستم-شنوایی-تان-باشید/‎Cached30 مه 2017 ... اگر می خواهید به سلامتی سیستم شنوایی تان آسیبی وارد نسازید پیشنهاد می کنیم از هدفون و هندزفری کمتر استفاده کنید. Images for مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید - فرامطلب www.faramatlab.com/.../مراقب-سلامت-سیستم-شنوایی-تان-باشید.htm‎Cached31 مارس 2017 ... اگر می خواهید به سلامتی سیستم شنوایی تان آسیبی وارد نسازید پیشنهاد می کنیم از هدفون و هندزفری کمتر استفاده کنید استفاده از این. مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید - بهداشت نیوز - شهرخبر www.shahrekhabar.com/medical/149612160000367‎Cachedاگر می خواهید به سلامتی سیستم شنوایی تان آسیبی وارد نسازید پیشنهاد می کنیم از هدفون و هندزفری کمتر استفاده کنید. - بهداشت نیوز. مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید - خبر مهم khabarmohem.com/.../مراقب-سلامت-سیستم-شنوایی-تان-باشید-812646.html‎Cachedاگر می خواهید به سلامتی سیستم شنوایی تان آسیبی وارد نسازید پیشنهاد می کنیم از هدفون و هندزفری کمتر استفاده کنید. [PDF] مراقب شنوایی تان باشید atiyehnoweekly.ir/Newspaper/PagePDF/1245‎Cached19 فوریه 2017 ... منفی ای که بر سیســتم شــنوایی دارند، سیستم. عصبی را نیز ... حساسیت شنوایی و تاخیر در شنیدن صداها از دیگر ... مراقب شنوایی تان باشید. مراقب سلامت روان افراد کم‌شنوا باشید!/ تاثیر ضعف شنوایی بر سلامت ... www.salamatism.com/.../مراقب-سلامت-روان-افراد-کم-شنوا-باشید-تاثیر-ضعف-شنوایی-بر-سلامت-روان-افراد‎Cached12 فوریه 2017 ... مطالعات علمی در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که افراد مبتلا به مشکلات شنوایی، بیشتر از دیگران با احتمال ابتلا به اختلالات عاطفی، رفتاری و سازگاری ... معاینات شنوایی مراقب سلامت - بهداشتی ها|بهداشت مدارس|مربیان بهداشت behdashtiha.com/2889/معاینه-شنوایی-مراقب-سلامت/‎Cached10 دسامبر 2016 ... معاینه شنوایی دانش آموزان مدرسه توسط مربی بهداشت؛ مراقب سلامت، جز معاینات ... توجه داشته باشید گزارش های معلمان خصوصا” در دوره ابتدایی در زمینه ... آخرین وضعیت بدلکار «پایتخت 5» + عکس – ویدار wedar.ir/آخرین-وضعیت-بدلکار-پایتخت-5-عکس/‎Cached30 مه 2017 ... ۸ مرطوب کننده طبیعی پوست · مراقب سلامت سیستم شنوایی تان باشید · زنگ خطر بیکاری پزشکان متخصص داخلی به صدا درآمد · با مشکلات قلبی ... اصول مراقبت از شنوایی - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/223534_اصول-مراقبت-از-شنوایی.html/‎Cached8 مارس 2017 ... سعی کنید بیشتر مراقب سلامت شنوایی تان باشید شنوایی شما نیازمند مراقبت های ویژه ای است باید به صورت دوره ای گوش هایتان را چکاپ کنید ...