مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

امنیت غذایی و محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک

[ad_1]
به گزارش مشرق، در دو دهه گذشته محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک (تراریخته) در چند نوع ذرت، سویا، کانولا و پنبه به بازار جهانی وارد شده که درمجموع ٩٩ درصد مساحت زیر کشت این نوع محصولات در جهان است. تقریبا صددرصد این محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک دارای ویژگی مقاومت در برابر حشره یا علف‌کش هستند.

در دو دهه گذشته فقط ١٠ کشور در جهان، ٩٨ درصد مساحت زیر کشت این محصولات و سه کشور آمریکا، آرژانتین و برزیل ٧٧ درصد از کل این مساحت را در خود جای داده‌اند. محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک تقریبا روی ١١ درصد از کل زمین‌های قابل کشت در جهان و با کمتر از یک‌درصد از کل کشاورزان جهان کشت شده است. در این دو دهه شواهد و مطالعات زیادی در زمینه اثرات محیط‌زیستی و سلامت محصولات کشاورزی دست‌کاری‌شده ژنتیک انجام شده که درمجموع منجر به تصمیم ٣٨ دولت در جهان، در نکاشتن این محصولات و استفاده محدود از این محصولات در کشورشان شده است.

 در قوانین اتحادیه اروپا محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک این‌چنین تعریف شده‌اند: «ماده ژنتیکی به روشی تغییر داده شده است که به‌طور طبیعی، با آمیزش یا ترکیب طبیعی اتفاق نمی‌افتد». در پروتکل «کارتاهنا» در ایمنی‌زیستی که تفاهم‌نامه بین‌المللی است و ١٧٠ کشور جهان ازجمله دولت جمهوری اسلامی ایران آن را امضا کرده، حفاظت از تنوع زیستی در برابر تکنولوژی‌هایی که می‌توانند منتهی به دست‌کاری ژنتیکی گیاهان شوند، آمده است: «محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک با‌ آمیزش طبیعی متفاوت است» و ارزیابی ایمنی باید بر هر موجود زیستی دست‌کاری‌شده ژنتیک که قرار است در غذا از آن استفاده شود یا در محیط‌زیست رها شود، انجام پذیرد. از آنجا که کاشت ژنی دست‌کاری‌شده از زمان ورود به سلول گیاهی می‌تواند در هر نقطه از ژنوم سلول گیاهی میزبان قرار گیرد که در آنجا ژن‌های سلولی فعال هستند، بنابراین احتمال بالایی وجود دارد که اختلال در فعالیت‌های بیوشیمیایی و سلول گیاهی میزبان ایجاد شود.

آزمایش‌کردن این نوع اختلالات و ارزیابی دقیق این تغییرات با روش‏های کنونی، ارزیابی ایمنی را قریب به غیرممکن می‌کند. مطالعات روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است ذرت دست‌کاری‌شده مونسانتو در دو سال باعث صدمه به کبد، کلیه و اختلال در فعالیت غده هیپوفیز و قطع فعالیت هورمون می‌شود. ذرت دست‌کاری‌شده Bt در سه ماه باعث ایجاد تفاوت در وزن، ارگان‌های بدن و بیوشیمی خون و باروری در مقایسه با ذرت غیردست‌کاری‌شده طبیعی شده‌اند.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط



کلماتی برای این موضوع

تعریف ژنتیک و مهندسی ژنتیک خبرگزاری پردیسعلم ژنتیک یکی از شاخه‌های علوم زیستی است بوسیله قوانین و مفاهیم موجود در این علم می در میزگرد بررسی محصولات تراریخته عنوان شد سلامت مواد غذایی در میزگرد بررسی سلامت محصولات تراریخته عنوان شد مواد غذایی به همه مردم مربوط است و مهندسی ژنتیک ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادمهندسیژنتیکتاریخچه امروزه دانش و فن مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی مولکولی در عرصه‌های بسیار متنوع عناوین پروژه های کارشناسی از سال تا دانشگاه علم و ردیف شماره عنوان پروژه نام دانشجو نام استاد طراحی و پیاده سازی یک سیستم پوست و زیباییلبدهانجوشاکنهلکه …پوست و زیباییلبدهانجوشاکنهلکه پفناخنسوختگی خال پیر پوستیمیخچه زگیل زونا



لینک منبع :امنیت غذایی و محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک

ایرنا - امنیت غذایی و محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک www7.irna.ir/fa/News/82063776/‏ - ذخیره شده 7 مه 2016 ... در این یادداشت می خوانیم: تقریبا صددرصد این محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک دارای ویژگی مقاومت در برابر حشره یا علف‌کش هستند. در دو دهه گذشته ... امنیت غذایی و محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک - زیست بوم zistboom.com/fa/.../امنیت-غذایی-و-محصولات-دست‌کاری‌شده-ژنتیک‏ - ذخیره شده زیست بوم/علی متولی‌زاده‌اردکانی*: در دو دهه گذشته محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک ( تراریخته) در چند نوع ذرت، سویا، کانولا و پنبه به بازار جهانی وارد شده که درمجموع ٩٩ ... امنیت غذایی و محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک - زیست بوم | دمادم https://damadam.ir/.../امنیت-غذایی-و-محصولات-دست‌کاری‌شده-ژنتیک/.../2386126‏ - ذخیره شده محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک تقریبا روی ١١ درصد از کل زمین‌های قابل کشت در جهان و با کمتر از یک‌درصد از کل کشاورزان جهان کشت شده است. زیست بوم/علی ... امنیت غذایی و محصولات دست کاری شده ژنتیک - تی نیوز tnews.ir/news/d7aa62323225.html‏ مطالعات روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است ذرت دست‌کاری‌شده مونسانتو در دو سال باعث صدمه به کبد، کلیه و اختلال در فعالیت غده هیپوفیز و قطع فعالیت هورمون ... چرا مسئولانِ امنیت غذایی کشور اصرار به واردات محصولات دستکاری شده ... www.salamatnews.com/.../چرا-مسئولانِ-امنیت-غذایی-کشور-اصرار-به-واردات-محصولات-دستکاری-شده-ژنتیکی-دارند-‏ - ذخیره شده 15 مارس 2016 ... چرا مسئولانِ امنیت غذایی کشور اصرار به واردات محصولات دستکاری شده ... آماری برای موافقان محصولات تراریخته (محصولات دستکاری شده ژنتیکی) در ... در تولید محصولات دستکاری شده ژنتیکی باید به امنیت غذایی و سلامت ... www.salamatnews.com/.../در-تولید-محصولات-دستکاری-شده-ژنتیکی-باید-به-امنیت-غذایی-و-سلامت-مردم-توجه-شود-‏ 4 ا کتبر 2016 ... فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی موضوع محصولات تراریخته وارداتی و تولید ملی را بررسی کرد. خبرگزاری تسنیم - امنیت غذایی مردم در گروی تصمیم مهم مجلس درباره ... https://www.tasnimnews.com/.../امنیت-غذایی-مردم-در-گروی-تصمیم-مهم-مجلس-درباره-تراریخته‏ - ذخیره شده مسئله بسیار مهم و حیاتی «محصولات غذایی دستکاری شده ژنتیکی» یا همان محصولات تراریخته در بخش «راهبردها، سیاست‌ها و اقدامات اساسی بخش علم و فناوری» برنامه ... بازی با سلامت و امنیت غذایی مردم از طریق دفاع از "تولید محصولات ... https://www.tasnimnews.com/.../بازی-با-سلامت-و-امنیت-غذایی-مردم-از-طریق-دفاع-از-تولید-محصولات-دستکاری-شده-ژنتیکی‏ - ذخیره شده 21 فوریه 2016 ... مسئله "امنیت غذایی و سلامت مردم" موضوعی نیست که برخی اجازه داشته باشند ... و مصرف محصولات تراریخته (محصولات دستکاری شده ژنتیکی) به بیان ... امنیت غذایی و سلامت مردم بازیچه دلالان تراریخته - kayhan.ir kayhan.ir/fa/mobile/news/87044/832‏ - ذخیره شده 3 ا کتبر 2016 ... محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) بیش از یک دهه است که به عنوان ماده اصلی روغن‌های خوراکی در سفره ایرانیان جا خوش کرده است و سالانه ... [PPT] تنوع ژنتیکی و امنیت غذایی - Cenesta www.cenesta.org/.../event-biosafety-2015-6.Genetic-diversity-and-food-security.pptx‏ - ذخیره شده کاهش تنوع ژنتیکی در مزارع از طریق علم اصلاح نباتات و عادت غذایی مردم ... افزایش تنوع محصولات غذایی سازگار به شرایط آب هوایی ایران و با ارزش غذایی بیشتر در مزارع و سفره مردم ایران راهکار پایدار امنیت ... در این شرایط واریته های دستکاری شده.