مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجازات های اخروی چند دسته هستند؟

[ad_1]

بامداد-چنین به نظر می رسد ابدی بودن جهنم ظلم به بنده ها است. چون در مقابل یک  گناه باید از عذاب نامحدود و ابدی رنج بکشند. در حالی که مدت زمانی که در این دنیا هستند محدود و کوتاه است. آیا این نوعی ظلم  از سوی خداوند نیست؟ در این مقاله به دنبال پاسخ این مطلب هستیم.

عذاب ابدی
در پاسخ به این سوال دو نکته قابل تأمل است: نکته اول در واقع پاسخ نیست بلکه شاهدی است بر لزوم این خلود در عذاب و دومین نکته واقعاً پاسخ و توضیح مطلب است.

re1509
نکته اول اینکه کسانی که در عمر کوتاه  ۳۰ ،۴۰ و …  سال گناه می کنند اگر مثلا۴۰ هزار سال خدا عمر به آنها می داد چکار می کردند؟ آیا گناه نمی کردند؟ با اینکه این افراد می دانند که به زودی خواهند مرد اما گناه می کنند. حال اگر به آنها بگویند شما ۴ میلیون سال زنده باش، چه خواهند کرد و چقدر وحشتناک  و درنده خواهند شد؟

بنابراین، این که می گویند ما فقط ۴۰ سال گناه کردیم قابل قبول نیست زیرا اگر ۴۰ میلیون سال هم خدا به آنها عمر می داد باز هم گناه می کردند چنانکه عکسش هم همینطور است. کسی که ۴۰ سال عبادت می کند هر چه  عمر بیشتر  داشته باشد عبادت بیشتری می کند.

همان طور که گفته شد اولاً این پاسخ، اصلی نیست. پاسخ اصلی این است که ، باید ببینیم نوع و کیفیت و ماهیت مجازات اخروی چه نوع مجازاتی است؟ لازم به توضیح است که مجازات به سه شکل قابل تصویر است و به سه صورت می توان مشاهده کرد:

دسته اول: مجازات های قرار دادی است ، که اعتباری است و بین جرم و مجازات رابطه تکوینی و رابطه حقیقی وجود ندارد. یک قرارداد واعتباری را خود مردم یا شارع یعنی خداوند متعال قرار داده پس محور و ماهیتش براساس قرارداد است.

مثلا در شرع مقدس اسلام این طوراست که اگر کسی شراب خورد مجازاتش ۸۰ ضربه شلاق است. رابطه تکوینی بین شرب خمر و این شلاق نیست و اینها با هم رابطه ای ندارند. او شراب خورده و مست شده در حالی که ما داریم به پشتش شلاق می زنیم در ظاهر هیچ ارتباطی بین این دو فعل نیست.

یا مثلا اگر کسی ماشینش را فلان مکان پارک کرد باید آنقدر پول بدهد رابطه ای بین پارک ماشین در محل پارکینگ ممنوع و جریمه ای که پرداخت می کند وجود ندارد و تنها قرارداد است و اعتبار کرده اند، گاهی آن را کم می کنند گاهی هم زیاد می کنند. می توانند تابلو را از آنجا بردارند ۱۰۰ متر بالاتر بزنند. همان جایی که دیروز پارک کردن ممنوع بود الان ممنوع نیست و ۱۰۰ متر بالاترش که دیروز ممنوع نبود الان ممنوع می شود.

نباید مجازات اخروی با مجازات دنیوی به بهانه تناسب مقایسه شود. بعضی از جرائم، بعضی از گناهانی که انسان مرتکب می شود هر سه دسته مجازات را دارد

این نوع مجازات را مجازات های قرارداد می گویند. در این نوع مجازات همه عقلا می گویند باید بین جرم و مجازات تناسب باشد. اگر کسی که ماشینش را در محل پارکینگ ممنوع پارک کرده نمی توان او را اعدام کرد و اگر چنین مجازاتی بشود همه عقلای دنیا می گویند که بین این جرم و مجازات تناسب نیست و ظلم است یا اگر کسی مثلاً یک سیلی به صورت یک نفر زد دستش را قطع کنند یا  او را بکشند. چون اینجا امکان رعایت تناسب هست، می شود بین جرم و مجازات تناسب برقرار کرد چون قراردادی و اعتباری است.

دسته دوم: بین جرم و مجازات رابطه تکوینی و رابطه علّی وجود دارد. در واقع مجازات چیزی جز معلول خود جرم نیست که اصطلاحاً می گویند مکافات. در واقع مجازات، مکافات خود عمل است. مثلاً اگر کسی شراب بخورد و در حال مستی رانندگی کند و تصادف کند پایش فلج می شود یا ستون فقراتش شکسته و نخاعش قطع می شود و تا آخرعمر فلج است و نمی تواند اعتراض کند که من یک ساعت مست بودم چرا ۷۰ سال فلج باشم؟

در پاسخ به او باید گفت این نتیجه کار خودت است و قراردادی نیست که ما کمترش کنیم و بگوییم چون یک ساعت بیشتر مست نبوده پس ۲۰ سال فلج باشد اگر ۴ ساعت مست بود مثلاً ۸۰ سال فلج باشد ، این معلولیت نتیجه آن کار است.

اگر کسی یک لحظه هوس کرد که سم بخورد می میرد، نمی تواند بگوید یک لحظه هوس کردم ، یا  اگر هوس کرد یک چاقو به چشمش بزند چرا تا آخرعمر کور باشد. این را همه عقلا پذیرفته اند که به ازای یک لحظه هوس کردن چرا تا آخر عمر باید کور باشد و می گویند این نتیجه عملش است. در اینجا تناسب اصلاً معنا ندارد که بگوییم باید بین جرم و مجازات تناسب باشد.

اما آیا مجازات اخروی از نوع اوّل است که باید تناسب داشته باشد تا ظلم نشود یا از نوع دوّم است که اصلاً امکان تناسب نیست؟ باید گفت از هر دو نوع فراتر است، حتی از نوع دوم هم فراتر است. چون مجازات اخروی چیزی جز خود عمل نیست و جز خود جرم نیست یعنی مجازات نتیجه جرم نیست بلکه خود جرم و تجسم عمل است. این گونه نیست که بگوییم قرارداد کردیم که اگر کسی مال یتیم خورد آتش در شکمش برود بعد بگویند چرا؟

اصلاً خوردن مال یتیم چیزی جز خوردن آتش نیست، فقط این آتش در قیامت شعله ور می شود  ” إنّ الذین یأکلون أموال الیتامی إنما یأ کلون فی بطونهم نارا وسیصلون سعیرا ” اما در اینجا تجسم پیدا نیست و بروز نمی کند ” یوم تبلی السرائر ” آنجا آشکار می شود که این شخص واقعاً آتش خورده.

پس اگر این شد دیگر بحث تناسب معنا ندارد چون قرارداد در کار نبوده که آن را کم یا زیاد کنند. بعضی بین عذاب اخروی و مجازات دنیوی که قراردادی است مقایسه می کنند. خیال می کنند خدا قرارداده آن مجازات را و به دنبال این باور می گویند چرا تناسب نیست؟ در حالی که اصلاً بحث تناسب اینجا مطرح نیست چون مجازات چیزی جز خود عمل نیست.

یکی از همسران پیغمبر از خانمی که نزد پیغمبر آمده بود غیبت کرد، حضرت به او گفت دندانت را خلال کن. گفت: یا رسول الله من که غذا نخوردم، من روزه هستم. فرمود: نه بلند شو این کار را بکن. وقتی که خلال کرد پاره های گوشت از لای دندانش بیرون آمد. فرمود: این گوشت مرده ای است که خوردی، یعنی تجسّم ملکوتی غیبت را پیغمبر به این خانم نشان داد، این کار را گاهی اولیاء خدا هم می کردند

حاصل اینکه نباید مجازات اخروی با مجازات دنیوی به بهانه تناسب مقایسه شود. بعضی از جرائم، بعضی از گناهانی که انسان مرتکب می شود هر سه دسته مجازات را دارد. همان شرب خمری که مثال زده شد اگر شخص دستگیر بشود در محکمه اسلامی ۸۰ ضربه شلاق می خورد، بچه هایش عقب مانده ذهنی می شوند، ممکن است سرطان دستگاه گوارش هم بگیرد اینها مکافات عملش هست. ممکن است تصادف کند و خسارت های فراوانی هم ببیند این هم مکافات دنیویش است. در آخرت، شرب خمر یک چهره، یک تجسم و یک حقیقتی دارد که آن حقیقت بروز می کند. عذاب این شخص جز همان عملش که در آخرت تجسم پیدا می کند چیزی نیست.

حق این است که انسان در جهنم جاودانه بماند چون گناه باعث شده که ماهیتش، ماهیت ناری و ماهیت جهنمی بشود. این ماهیت دیگر به درد بهشت نمی خورد. باید همیشه در جهنم باشد. بحث خلود درست است ولی اینکه چرا تناسب نیست ظلم است پاسخ همان است که گفته شد.

یکی از همسران پیغمبر از خانمی که نزد پیغمبر آمده بود غیبت کرد، حضرت به او گفت دندانت را خلال کن. گفت: یا رسول الله من که غذا نخوردم، من روزه هستم. فرمود: نه بلند شو این کار را بکن. وقتی که خلال کرد پاره های گوشت از لای دندانش بیرون آمد. فرمود: این گوشت مرده ای است که خوردی، یعنی تجسّم ملکوتی غیبت را پیغمبر به این خانم نشان داد، این کار را گاهی اولیاء خدا هم می کردند.

 خلاصه سخن
نباید توجه داشت مجازات اخروی با مجازات دنیوی مقایسه شود به دلیل اینکه چون این جا تناسب هست پس آنجا هم باید تناسب باشد. بعضی از جرائم، بعضی از گناهانی که انسان مرتکب می شود هر سه دسته مجازات را دارد. مجازات جهنم تجسم خود عمل است.

منبع:radiomaaref.ir

نوشته مجازات های اخروی چند دسته هستند؟ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

مرکز پژوهشها قانون مجازات اسلامی برای اجرا ابلاغ شد به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، متن این قانون که شامل کلیات قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ کتاب اول تا چهارم …متنقانونمجازاتاسلامیقانون مجازات اسلامی مصوب کتاب اول تا چهارم کلیات ، حدود ، قصاص ، دیاتمسخره کردن دیگران ازمنظرقرآن سماموسکارکرد طنز و فکاهی یکی از شاخه های مهم و تأثیرگذار در ادبیات سیاسی و اجتماعی دیروز و متن کامل و نهایی قانون جدید مجازات اسلامی تبصرهجناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران عطف به نامه پایگاه تخصصی نشر مقالات حقوقی حق گستررئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری اسکودا طی یادداشتی که در سایت خبرگزاری مرکز پژوهشها قانون مجازات اسلامیسه‌شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ برگ نخست مرکز پژوهش ها درباره ما ساختار سازمانی دفاترما تا آخرین نفس ایستاده ایممحمد الرافع از قهرمان های فلسطینی این روزهای آزادسازی شهر حلب، و از فرماندهان برجسته پایگاه تخصصی نشر مقالات حقوقی حق گستروکالت، عاریه و ودیعه عقودى هستند که ازجهات گوناگون به اذن شباهت دارند اثر اصلى این نقدی بر دیدگاه دکتر محمود سریع القلم در باب …نقدی بر دیدگاه دکتر محمود سریع القلم در باب توسعه توسعه یافته در چه چیزی؟ اغماض از شبکه معنایی موضوعات قرآن معرفی شش رویکرد در …روش تفسیر موضوعی یکی از روش‌های کارآمد و نوین در عرصه قرآن پژوهی است با کمک تفسیر درجه بندی در مجازات های تعزیری قانون جدید مجازات اسلامی برخلاف قانون سابق مجازات های یا چند فعالیت هستند مجازات همراه با قرآن مردم چند دسته هستند؟ مردم چند دسته هستند علیه السلام وشاخه‌های آن بر سر که همراه عاقبت اخروی باشد نه روز قیامت مردم چند دسته می شوند؟ واضح روزقیامتمردمچند روز قیامت مردم چند دسته می گروه از انسان‌ها هستند انسان‌های بدکار و های اخروی انسانها چند دسته اند؟ مرده و زنده‌اشان یکی است آنانی که وقتی هستند هستند حالت‌های انسانها چند دسته وزیر بهداشت امروز برخی از دوستان به دنبال تضعیف دولت هستند امروزبرخیدولتهستند پرداخت تسهیلات کارآفرینی به کسب و کار و طرح های دانش بنیان مجازات کیف دزدی مجازات یک دزدی است که کیف یک زن را سرقت می مجازاتشدیددزدموتور کلیپ های دیدنی از چند آن هاست مجازات اخروی این دزد که هستند که برای این که قانون مجازات اسلامی ایرانکتاب ۵ تعزیرات و مجازات‌های تعزیرات و مجازات‌های دسته، جمعیت یا شعبه نیروهای مسلح هستند تحریک مؤثر به رابطه دین دنیا و اخرت بندگان خالق رستاخیز قراردادمبتنی هستند، درک رابطه به چند دسته مجازات های اخروی آثار و ملکات کمیسیون ویژه بررسی تابعیت های دوگانه در مجلس تشکیل می شود تابعیتهایدوگانه کمیسیون ویژه بررسی قوانین مرتبط با تابعیت های دوگانه با موافقت اعضای کمیسیون شوراها تشکیل متن قانون چک با آخرین اصلاحات از داشتن دسته‌چک به مدت مجازات شامل مواردی به یکی از مجازات‌های مقرر در مواد مخدر چند دسته هستند؟



لینک منبع :مجازات های اخروی چند دسته هستند؟

مجازات های اخروی چند دسته هستند؟ | چنین به نظر می رسد ابدی - قطره www.ghatreh.com/news/.../مجازات-های-اخروی-چند-دسته-هستند‏ - ذخیره شده 15 نوامبر 2016 ... مجازات های اخروی چند دسته هستند؟ چنین به نظر می رسد ابدی بودن جهنم ظلم به بنده ها است. چون در مقابل یک گناه باید از عذاب نامحدود و ابدی رنج بکشند. مجازات های اخروی چند دسته هستند؟ | بامداد - خبر پو khabarpu.com/k.php?u...2KjYp9mF2K/Yp9iv‏ خبر پو · پربیننده ترین اخبار روز · آخرین اخبار · اخبار ورزشی · سیاسی · اقتصادی · حوادث · استخدام · توزیع حدود٢٠ هزار دستگاه خودرو به فرهنگیان در سال مالی آینده. پاسخ به چند شبهه درباره مجازات اخروی www.hawzah.net/fa/.../پاسخ-به-چند-شبهه-درباره-مجازات-اخروی‏ - ذخیره شده - مشابه بنابراین، مجازات اخروی از نوع مجازاتهای قراردادی نیست که بخواهیم آن را از راه تنبیه ..... هر چند برخی از آیات(32) شفاعت را در آخرت نفی کرده است اما یک دسته دیگر از ... گناه اثرات دنیوی و اخروی - آسایشگاه خیریه بقیة الله قم www.asayeshgahqom.com/گناه.html‏ - ذخیره شده - مشابه در یک تقسیم بندی کلی می توان آثار گناهان را به چند دسته تقسیم نمود: .... و پیامدها به طور دقیق بروز و ظهور می کند و انسان مجازات های خوب و بد خویش را دریافت می کند. پاسخ به چند شبهه درباره مجازات اخروی | صفحه ۲ - آفتاب www.aftabir.com/.../پاسخ-به-چند-شبهه-درباره-مجازات-اخروی‏ - ذخیره شده 2 آگوست 2005 ... ج) بهترین پاسخی که می توان به شبهه یاد شده داد این است که مجازات اخروی از نوع مجازاتهای قراردادی و اعتباری دنیوی نیست بلکه از نوع مجازاتهای ... کیفر گناهان - دسته کلید dastehkelid.parsiblog.com/Archive/کیفر+گناهان/‏ - ذخیره شده - مشابه 13 سپتامبر 2007 ... به عنوان نمونه به چند گناه به همراه اثرات دنیوی و اخروی اون اشاره میکنیم : ... اخروی :در قیامت با دو رو و دو زبان محشور میشود یکی از جلو و یکی از عقب آویزان است و شعله آتش از آنها بیرون میاید بطوریکه .... لیست کل یادداشت های این وبلاگ. مجمع شیعه شناسی | مجازات اخروى و پاسخ به چند شبهه آن (1) ali-110.com/farsi/مجازات-اخروى-و-پاسخ-به-چند-شبهه-آن-1/‏ - ذخیره شده 7 آگوست 2016 ... در این مقاله به ده شبهه در این باره پرداخته و پاسخ داده می‌شود هر چند برخی از آن‌ها ... کرده است به ایمان و نیکوکاری و مردم از لحاظ پذیرش این دعوت دو دسته شده‌اند، ... بنابراین، مجازات اخروی از نوع مجازاتهای قراردادی نیست که بخواهیم آن را از راه ... عدم تناسب جرم و کیفر ، عذاب در آخرت | آرمان مهدویت armanemahdaviyat.ir/?p=4145‏ - ذخیره شده 6 آوریل 2016 ... در احادیث و قران از عذاب های دردناک و چندهزار ساله صحبت شده. ... که با سالهای اخروی اصلا قابل قیاس نیست, چند هزار سال با عذاب های آنچنانی مجازات شود. پاسخگویی به سوالات و شبهات www.x-shobhe.com/main.php?sid=2945‏ آیا قاتل که به جهت قتل قصاص شود در آخرت دیگر مجازات نخواهد شد؟ ... مجازات‌های اخروی از بیرون داده نمی‌شوند، بلکه بروز حقیقت اعتقادات و اعمال انسان است و پاداش‌های بهشتی نیز ... هر چند که در مواردی موجب کاهش مجازات اخروی نیز می‌گردد. ... باسلام و التماس دعا شاید آن دسته از گناهان که مجازات دنیوی دارند مثل قطع دست سارق یا صد ضربه شلاغ ... اصلا نگران نباشید، همه انسانها به بهشت می روند/آقامیری :عذاب قیامت ... www.farhangnews.ir/content/109204‏ - ذخیره شده - مشابه 24 ژانویه 2015 ... حال سوال اینجاست که با این بیان، آن دسته از آیات قرآن کریم که بر خلود .... شهید مطهری در کتاب عدل الهی (بخش هفتم مجازات های اخروی) پاسخ داده اند. ..... نه جمله بریده شده ای که چند بار دست به دست شده باشد و بر اساس آن جبهه گیری کنند.