مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

در مورد فیبر ها چه میدانید؟

[ad_1]
بامداد-فیبرها به طرق متفاوتی بر سلامت شما موثرند.از باکتری‌های شکمی تا کاهش وزن، همه و همه غایت رژیم سلامت و مصرف فیبر تلقی می‌شوند. شناخت اکثر مردم درباره‌ی فیبر بسیار ابتدایی بوده و تمایل دارند تا موضوعات مرتبط با فیبر را در یک طبقه جای دهند.

اما واقعیت این است که تمام فیبرها یکسان خلق نشده‌اند.

برخی از انواع آن بسیار سودمند، در حالی که برخی انواع دیگر زمینه‌ساز مشکلات گوارشی در برخی از افراد می‌گردد.

در این مقاله به شرح هر آنچه شما باید درباره‌ی فیبر و انواع آن بدانید، پرداخته‌ایم.

he4478

از بهترین منابع برای تامین فیبرهای سالم سبزیجات و میوه‌ها هستند

فیبر چیست و چگونه طبقه‌بندی می‌شود؟

فیبر به گروه متمایزی از کربوهیدرات‌ها اطلاق می‌شود که بدن انسان قادر به هضم آن نیست.

بدن ما فاقد آنزیم گوارشی برای تجزیه‌ی فیبر است، بنابراین آنها در حین عبور از طول سیستم گوارشی بدون تغییر حرکت می‌کنند.

میزان توصیه‌ شده‌ی مصرف فیبر برای مردان ۳۸ گرم و برای زنان ۲۵ گرم در روز است. با این وجود اکثر مردم فقط حدود نیمی از این میزان یا ۱۵ تا ۱۷ گرم در روز فیبر دریافت می‌کنند.

فیبر اغلب در مواد خوراکی گیاهی از قبیل سبزیجات، میوه‌ها، بنشن‌ها، غلات کامل، آجیل‌ها و مغزها یافت می‌شود.

در واقع تنوع گسترده‌ای از فیبرها در مواد غذایی وجود دارد.

مشکل اغلب از جایی پدیدار می‌شود که فیبرها را به طرق مختلف که بسیار هم مغشوش است، طبقه‌بندی می‌کنند.

 

در سال ۲۰۰۱ رسما فیبر به دو دسته‌ی اصلی طبقه‌بندی شد.

فیبر خوراکی: به فیبرهایی اطلاق می‌شد که به طور طبیعی در مواد خوراکی یافت می‌شود.

 

فیبر کاربردی: به فیبرهایی اطلاق می‌شد که از کل مواد خوراکی استخراج و جدا می‌شود، سپس به مواد غذایی فراوری شده افزوده می‌شود.

با این وجود اینگونه طبقه‌بندی با مشکل عمده‌ای روبرو بود. زیرا در این طبقه‌بندی به هیچ وجه از تاثیرات فیبر در حفظ سلامت سخنی به میان نیامده بود.

 

از جمله‌ روش‌های جایگزین برای طبقه‌بندی فیبر که البته از محبوبیت بیشتری برخوردار است می‌توان به حل‌پذیری(محلول و نامحلول)، چسبندگی (چسبان و غیرچسبان) و تخمیر پذیری( تخمیرپذیر و تخمیرناپذیر) اشاره کرد.

در عین حال طبقه‌ی دیگری از مواد غذایی موسوم به نشاسته‌های پایا که اغلب در زمره‌ی فیبرها طبقه‌بندی می‌شوند نیز وجود دارد.

 

فیبرهای محلول و نامحلول

حل‌پذیری فیبر به قابلیت حل آن در آب باز می‌گردد.

بر همین اساس فیبرها اغلب به محلول و نامحلول طبقه‌بندی می‌شوند.

فیبر محلول، با آب موجود در روده آمیخته می‌شود و به صورت ماده‌ایی ژل مانند در‌می‌آید. این ماده‌ی ژل مانند از قابلیت کاهش میزان قند خون برخوردار است و خواص متعددی در تنظیم سوخت و ساز بدن دارد.

 

فیبر نامحلول با آب مخلوط نمی‌شود و عمدتا در طول سیستم گوارشی بدون کم و کاست حرکت می‌کند. در حین حرکت در طول سیستم گوارشی همچون یک عامل حجم‌دهنده عمل کرده، روند حرکت غذا را تسریع و آنها را از طول روده عبور می‌دهد.

فیبرهای محلول شامل gums ، psyllium، beta-glucans و انواع دیگری می‌شود. فیبرهای نامحلول نیز lignin وcellulose را در برمی‌گیرد.

موادخوراکی گیاهی متفاوت حاوی نسبت‌های متنوعی از فیبرهای محلول و نامحلول هستند.

 

فیبر تخمیرپذیر

طبق تخمین‌ها در حدود ۱۰۰ تریلیون باکتری زنده در روده‌ی انسان سکنی گزیده‌اند، که اغلب آنها در روده‌ی بزرگ جای دارند.

در واقع این باکتری‌ها برای حفظ سلامت انسان حیاتی‌اند. آنها نقش مهمی در کنترل وزن، کنترل قند خون، سلامت سیستم ایمنی، عملکرد مغز، سلامت روحی ایفا می‌کنند.

آنها از اهمیت ویژه‌ایی برخوردارند که اغلب عضو فراموش‌شده قلمداد می‌شوند.

از آنجایی که انسان قادر به هضم فیبر نمی‌باشد، عمدتا تا رسیدن به روده‌ی بزرگ همچنان پایدار باقی می‌ماند.

 

در همینجا یعنی روده‌ی بزرگ است که فیبر تخمیرپذیر نقش خود را ایفا می‌کند. فیبر تخمیرپذیر در زمره‌ی دوستداران باکتری‌های روده به شمار می‌رود، قابلیت هضم یافته و منبعی برای تامین سوخت بدن می‌شوند.

همین فیبر تخمیرپذیر، موجب افزایش تعداد باکتری‌های روده می‌شوند و تعادل آنها را تنظیم می‌کنند، در عین حال زنجیره‌ی کوتاهی از اسیدهای چرب که خواص بسیاری در حفظ سلامت دارد، تولید می‌کند.

 

اکثر فیبرهای تخمیرپذیر، محلولند اما فیبرهای نامحلولی نیز وجود دارند که عملکرد آنها بدین شیوه است.

فیبرهای تخمیرپذیر شامل pectin، beta-glucans، guar gum، inulin و oligofructose می‌شوند.

بهترین منبع کامل از فیبر‌های تخمیرپذیر انواع لوبیا و بنشن‌ها هستند. مصرف ۱ فنجان از آنها اغلب نیمی از میزان توصیه شده در روز را تامین می‌کند.

 

در نتیجه می‌توان گفت که محصول نهایی فیبرهای تخمیرپذیر گاز معده است. به همین دلیل غذاهای سرشار از فیبر تخمیرپذیر می‌توانند موجب نفخ شکم و درد معده شوند، به ویژه اگر فرد عادت به مصرف زیاد فیبر نداشته باشد.

 

فیبر چسبان

برخی از انواع فیبرهای محلول هنگامی که در آب حل می‌شوند، ماده‌ی ژل مانند غلیظی را شکل می‌دهند. این ماده با عنوان فیبر چسبان شناخته می‌شود.

به بیان ساده، چسبندگی مایعات به غلظت آن بستگی دارد. به عنوان مثال چسبندگی عسل بیشتر از چسبندگی آب است.

هنگامی که انواع مختلفی از فیبرها را می‌خورید، ماده‌ایی ژل مانند تشکیل می‌شود که در روده می‌نشینند.

همین امر فرایند هضم و جذب مواد مغذی را کندتر می‌نماید و در نتیجه فرد برای مدت طولانی احساس سیری کرده و اشتهایش کم می‌شود.

مروری بر ۴۴ مطالعه در زمینه‌ی درمان با فیبر حاکی از آن است که فقط مصرف فیبرهای چسبناک میل و جذب مواد غذایی را کاهش داده و موجب کاهش وزن می‌گردد.

 

فیبرهای چسبناک شاملglucomannan، beta-glucans،guar gum و psyllium می‌شوند. از جمله منابع کامل و مفید برای تامین فیبرهای چسبناک می‌توان به بنشن‌ها، مارچوبه، کلم بروکلی سبز، جو و بذر کتان اشاره کرد.

 

نشاسته‌های پایا

نشاسته‌ها در زمره‌ی مهم‌ترین گونه از کربوهیدرات‌های رژیم غذایی به شمار می‌روند.

آنها زنجیره‌ی طویلی از مولکول‌های گلوکز هستند که در سیب‌زمینی، غلات و دیگر مواد خوراکی یافت می‌شوند.

برخی از نشاسته‌ها حقیقتا در برابر هضم مقاومت می‌کنند، بنابراین بدون کمترین تغییری راه خود را در طول سیستم گوارشی می‌پیمایند.

این نوع از نشاسته‌ها، نشاسته‌های پایا خوانده می‌شوند و عملکردی مشابه فیبرهای محلول، فیبرهای تخمیرپذیر دارند.

 

نشاسته‌های پایا از خواص بیشماری در حفظ سلامت برخوردارند. آنها سلامت سیستم گوارشی را بهبود می‌بخشند، حساسیت نسبت به انسولین را بالا می‌برند، شاخص قند خون را کاهش می‌دهند و به طرز قابل توجهی اشتها را کم می‌کنند.

بهترین منابع تامین نشاسته‌های پایا عبارتند از موز سبز،انواع بنشن، بادام هندی و جودوسر خام.

 

بعلاوه، برخی مواد غذایی نشاسته‌دار خاص پس از آنکه پخته و سرد می‌شوند، حجم زیادی نشاسته‌‌ی پایا در خود تولید می‌کنند. بهترین مصداق برای این نوع نشاسته‌ها که به تبدیل به نشاسته‌های پایا تمایل دارند عبارتند از سیب‌زمینی سفید و برنج سفید.

نشاسته‌ی سیب‌زمینی خام حاوی مقادیر فراوانی نشاسته‌ی پایاست و برخی افراد آن را به عنوان مکمل مصرف می‌کنند.

فیبرهای منحصر به فردی که ذکر آنها خالی از لطف نیست

برخی از فیبرها چنان نقش چشمگیری در سلامت انسان ایفا می‌کنند که قطعا تاکید و ذکر آنها ارزشمند است.

 

fructans

Fructans واژه‌ایست که برای توصیف زنجیره‌ی کوچکی از مولکول‌های فروکتوز به کار گرفته می‌شود.

inulin و Oligofructose از گونه‌های اصلی fructan به حساب می‌آیند. آنها باکتری‌های دوستدار روده را تغذیه می‌کنند و اثبات شده است که در درمان انواع خاصی از بیماری اسهال موثر واقع می‌شوند.

با این وجود، fructans هم در رده‌ی FODMAP که گونه‌‌ی خاصی از کربوهیدرات‌ها و عامل مشکلات گوارشی در برخی از افراد است، جای می‌گیرد.

در واقع، از هر ۴ بیماری که از سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر، اختلالی شایع در هضم غذا، رنج می‌برد، ۳ نفر با مصرف fructans و دیگر انواع FODMAP، دچار علائم ناخوشایند و مغایر با آنچه از فیبرها می‌دانیم می‌شود.

بزرگترین منبع fractans در رژیم‌های مدرن گندم است.

 

Beta-glucan

خواص beta-glucan در حفظ سلامت به طورگسترده‌ و طبق اسناد موثق به اثبات رسیده است. این فیبرها از ساختار مولکولی خاصی برخوردارند که این ساختار خاصیت چسبناکی بالایی در روده به آنها می‌بخشند.

Beta-glucans قادر است حساسیت نسبت به انسولین را بهبود بخشیده و شاخص قند خون را کاهش دهد. همچنین به طور قابل توجهی از میزان کلسترول می‌کاهد و احساس سیری را افزایش می‌دهد.

مهم‌ترین منابع تامین beta-glucans جودوسر و جو است.

 

glucomannan

Glucomannan در مجموعه‌ی فیبرهای چسبناک جای دارد که اغلب در قالب مکمل‌های کاهش وزن به بازار عرضه می‌شود.

مطالعات متعددی در این زمینه نشان می‌دهد که glucomannan می‌تواند تا حدی موجب کاهش وزن شود، با یبوست مقابله نماید و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم کند.

فیبرهای محلول، چسبناک و تخمیرپذیر به مراتب سالم‌تر از انواع دیگر آن به نظر می‌رسند. نشاسته‌های پایا نیز به طرزی باورنکردنی سالمند.

بهترین منابع برای تامین فیبرهای سالم عبارتند از سبزیجات، میوه‌ها، جودوسر، انواع بنشن، آجیل، شکلات تلخ، آوکادو، دانه‌ی چیا و برخی ازغذاهای دیگر.

با تمام این تفاصیل نباید نسبت به جزئیات مصرف فیبرها وسواس به خرج داده و نگران باشید. مادامی که مواد غذایی گیاهی زیادی مصرف ‌کنید، جذب فیبر صورت پذیرفته و وظایفش را انجام می‌دهد.

منبع:majalesalamat.com


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

آموزش بدن سازی و توضیح در مورد تغذیه مکمل هورمون …آموزش بدن سازی و توضیح در مورد تغذیه مکمل هورمون پرورش اندام بدنسازی بدنسازی ماده ژلاتینی پاستیل از چه چیزی ساخته میشود؟متفرقهگفتگو پیرامون آیا میدانید جنس ماده ژلاتینی پاستیل از چیست؟ منتشر شده در انتظار گفتگوی سردبیر سایت مخابرات ما با مهندس …خاصاسلایدمخابرات ما در حال حاضر در دفتر کار مهندس فرقانی مدیر عامل استان آذربایجان شرقی هستیم یهترین زمان مصرف ویتامینها پایگاه تخصصی …آخرین ارسالی های انجمن ادکوان برنامه فیتنس خانم ها ارسال شده در دلایل منع حضور احمدی نژاد در انتخابات روشنگریخدمات احمدی نژاد اولامهمترین خدمت احمدی نژاد تغییر در سیستم مدیریت کشور و استفاده از بهترین روش ها برای سم زدایی از بدنآخرین خبرها استخدام فوری در یهترین شرکتها با عالی ترین حقوق و مزایا زیباترین عکسهای افراد طبع سرد و طبع گرم چه تفاوتهایی با هم دارندفارس یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در ارتباط با طب سنتی که می‌توان به نوعی آن را در طب چینی بیماری،درمان بیماری،علائم بیماری،انواع بیماریدرمان …درمان جوش صورتبیماری پوستیتکرر ادراربیماری زنان بیماری هادرمان بیماری هادرمان پروژه های الکترونیک روش خارق العاده برای نجات گوشی های خیس شده هرآنچه در مورد تلویزیون های هوشمند، خواص آرتیشو خواص تغذیه ای و درمانی آرتیشو یا …خواص روغن ماهی و اسید چرب امگا کلم بروکلی بخورید تا لاغر شوید منابع خوشمزه فیبر اطلاعات عمومی ،آیا میدانید آیا میدانید رژلب از چه موادی حقیقت جالب در مورد گل ‌ها بین بردن چین و چروک ها در آیا می‌دانید گوناگون و دانستنی ها است آیا میدانید قلب میگو ها در سر میگیرد آیا میدانید در شیلی مورد علاقه آیا می دانید درباره میوه ها سری سیب ها در آب شناورند چون درصد آن آیا میدانید؟ اگر دو روز حمام نرویم چه در مورد فیبر ها چه میدانید؟ در مورد فیبر ها چه میدانید؟ فیبرها به در مورد فیبر ها چه میدانید؟ فیبرها به در مورد فیبر ها چه میدانید؟ فیبرها به در مورد هواپیما چه میدانید؟ در مورد هواپیما چه میدانید؟ در مورد هواپیما چه میدانید؟ در مورد هواپیما چه میدانید؟ سلامبا در مورد هواپیما چه میدانید؟ سلامبا در مورد هواپیما چه میدانید؟ سلامبا عضلات استخوان ها رباط ها رگ و اعصاب عضلات استخوان ها رباط ها رگ و اعصاب عضلات استخوان ها رباط ها رگ و اعصاب در مورد فیبر ها چه میدانید؟ در مورد انزال در زن ها چه میدانید؟اطلاعات پزشکی درموردانزالدرزن در مورد انزال در زن ها چه آیا میـدانید که تمام خانم ها ها در این مورد بی مقالات علمیدرباره گل و گیاهاندرباره حیوانات و پرندگان ترنس ها چه شکلی در مورد لئوناردو داوینچی چه میدانید آیا میدانید آیا میدانید هاله شما چه رنگی است چند نکته‌ کاربردی در مورد نرم چهره ها در شبکه‌های از روانشناسی رنگها چه میدانید؟ پارسی طب دانستنیها از روانشناسی رنگها چه میدانید است و در مورد اشخاص مختلف ها در ناحیه قرمز آیا میدانید که خفن ، حتما بخونین آیا میدانید در سال ۱۹۹۶ ، ۳۱۵ مورد اشتباه در آیا میدانید قلب میگو ها در در خانم ها در چه در مورد دین میترا چه میدانید؟ در مورد دین میترا چه در مورد دین میترا چه میدانید در بحث ها هم میتونید بحث های دین میترا آیا می دانید ؟؟؟ جالب و خواندنی حقیقت در مورد گوگل ۸۵ درصد گیاهان در اقیانوس ها رشد آیا میدانید اسبها در مقابل گاز جن ها چه شکلی هستند دایناسور ها چه شکلىبودن آریایی ها چه کسانی بودند عکس سر بریدن داعش ها چه ماهی ها چه غذایی میخورند زیر شورت زن ها چه خبر تکفیری ها چه کسانی هستند قورباغه ها چه می خورند



لینک منبع :در مورد فیبر ها چه میدانید؟

در مورد فیبر ها چه میدانید؟ | فیبرها به طرق متفاوتی بر سلامت - قطره www.ghatreh.com/news/nn34630933/مورد-فیبر-میدانید‏ - ذخیره شده 15 نوامبر 2016 ... فیبرها به طرق متفاوتی بر سلامت شما موثرند.از باکتری های شکمی تا کاهش وزن، همه و همه غایت رژیم سلامت و مصرف فیبر. فیبر چیست؟ راهنمای کامل فیبرها برای سلامتی بدن - مجله سلامت www.majalesalamat.com/nutrition/different-types-of-fiber/‏ - ذخیره شده رتبه: ۳٫۵ - ۱۲ رأی 20 مه 2015 ... فیبر چیست و در چه غذاهایی وجود دارد,فواید فیبرها برای سلامتی کدامند,انواع فیبر و خواص آنها برای بدن,مقاله در مورد فیبرهای خوراکی,منابع اصلی ... تصاویر برای در مورد فیبر ها چه میدانید؟ هر آنچه در مورد فیبر ها باید بدانید - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/20257_هر-آنچه-در-مورد-فیبر-ها-باید-بدانید.html/‏ - ذخیره شده 6 آوریل 2014 ... موضوع این مطلب ما در رابطه با گروهی از مواد غذایی است که امروزه پزشکان و همچنین متخصصین تغذیه افراد را به خوردن آن توصیه می کنند. چرا که فیبر ... خواص و فواید فیبرها - راستینه - سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه https://rastineh.com/خواص-و-فواید-فیبرها/‏ - ذخیره شده شیوا فرجی، متخصص تغذیه در مورد نقش فیبرهای غذایی بر سلامت بدن در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: فیبر (الیاف غذایی) ماده‌ای است که در ... هرآنچه لازم است در مورد فیبر ها بدانید - سامانه جستجو و تحلیل خبر www.8tag.ir/.../5060262571751447557-5353665997417282015‏ - ذخیره شده 14 آوریل 2014 ... تغذیه امر بسیار مهمی است که متاسفانه بسیاری از افراد نسبت به آن توجهی ندارند ، باید بدانید که بی توجه بودن نسبت به این امر می تواند به مرور زمان ... آیا می‌دانید کدام فیبر مفید است؟ کدام فیبر بی‌فایده؟ 8tag.ir/news/5060262571751447557-15680372249062085539‏ - ذخیره شده 13 آگوست 2016 ... منابع فیبر مورد علاقه من: میوه ها: سیب، کیوی، گلابی، انواع توت، گیلاس، موز سبز، لیمو; سبزیجات: بروکلی، بروکسل، گل کلم، کلم، لوبیا سبز، ... آیا میدانید کدام فیبر مفید است؟ کدام فیبر بی فایده؟ - آکا www.akairan.com/health/taghziyeh.../news201681321471992112.html‏ 13 آگوست 2016 ... آیا میدانید کدام فیبر مفید است؟ ... فیبرهای گیاهی را تبدیل به منبع اصلی خود کنید: سبزیجات، آجیل ها و دانه ها. من با هر ... منابع فیبر مورد علاقه من:. فیبر بیشتر بخورید تا لاغر شوید! - آوای سلامتی www.avayesalamati.com/.../فیبر-بیشتر-بخورید-تا-لاغر-شوید‏ - ذخیره شده رتبه: ۴٫۳ - ۱۱ رأی 26 آوریل 2016 ... آیا می دانید یکی از راه های جلوگیری از افزایش وزن و کاهش وزن بیشتر چیست؟ مصرف فیبر ها. براساس مطالعات انجام شده در مجله ی تغذیه، مصرف 8 گرم ... هر آنچه که یک مدیر شبکه درباره فیبر نوری باید بداند؛ از تئوری تا عمل www.shahrsakhtafzar.com/.../8049-what-you-need-to-know-about-fiber-optics‏ - ذخیره شده همانطور که می دانید قبل از ابداع و بکارگیری فیبرهای نوری، انتقال سیگنال و داده ها تنها توسط الکترون ها انجام می‌شد که مرسوم ترین رسانه ها در این حوزه سیم های مسی ...