مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟

[ad_1]
روزنامه خراسان، حسین سلیمان پور - روان شناس تربیتی: باید فلان وسیله را برای من بخرید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری درست کنید، بعدازظهر باید به فلان پارک برویم و ... . این ها گوشه ای از درخواست های کودکان اسـت که دوست دارند به همه آن ها پاسخ مثبت داده شود وگرنه جیغ، گریه، اوقات تلخی و ... به راه می اندازند تا به هدف شان برسند. با این حال و در این بین، همیشه یک سوال برای والدین به وجود می آید که کدام درخواست های کودک مان منطقی اسـت و باید به آن ها پاسخ دهیم و کدام هایشان، غیر منطقی اسـت و نباید به آن ها جامه عمل بپوشانیم.
راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

خواسته اش منطقی اسـت یا غیرمنطقی؟

در پاسخ به این که «چگونه بفهمیم خواسته کودک مان منطقی اسـت یا غیر منطقی؟»، باید گفت که خواسته های منطقی همان نیازهای طبیعی کودک هستند مانند نیاز به آب، غذا، بازی، محبت، توجه، نوازش و ... که باید به موقع، بجا و به اندازه برآورده شوند و اگر از چارچوب اصلی خارج شوند، ارضای بیشتری را طلب می کنند یا اگر بخواهند در زمان و مکانی غیر از زمان و مکان خودشان برآورده شوند، یک خواسته غیر منطقی اسـت که قطعا باید در مقابل آن ها مقاومت کرد.

شباهت چراغ راهنمایی و رانندگی و درخواست‌های کودکان

شاید در این جا، چراغ های راهنمایی و رانندگی مثال خوبی باشد یعنی وقتی خواسته کودک منطقی باشد، به آن عمل می کنیم یعنی چراغ سبز اسـت اما وقتی خواسته اش غیر منطقی اسـت، به هیچ عنوان تسلیم نمی شویم یعنی چراغ قرمز اسـت. در این بین باید مثل پلیس عمل کنیم که قاطعانه حکم را اجرا می کند و به عکس العمل های ما توجهی نمی کند، ما هم به عکس العمل های کودک مثل گریه کردن، توهین کردن و ... اعتنا نمی کنیم و تسلیم نمی شویم. واضح اسـت که در این مواقع حق نداریم او را دعوا کنیم، توهین کنیم و ...

3. مثال مصداقی

این موضوع را با چند مثال، مصداقی تر توضیح می دهیم.

مثال یک:
کودک دوست دارد با او بازی کنید (نیاز منطقی و چراغ سبز)، اما این نیاز تا زمانی منطقی محسوب می شود که در یک فاصله زمانی معین مثلا نیم ساعت، یک ساعت و ... (متناسب با توان، انرژی روانی و جسمی شما که همان سطح پذیرش اسـت) انجام شود اما اگر خواسته او برای ادامه بازی خارج از توان شما یا به عبارتی خارج از سطح پذیرش شما باشد، یک خواسته غیر منطقی بوده، پس باید محترمانه ولی قاطعانه به او بگویید: «می دانم دوست داری بازی کنیم ولی من خسته شده ام و نمی توانم ادامه دهم» و در مقابل اصرار، گریه یا نق نق کردن او مقاومت کنید و بگویید: «نه نمی توانم» اما توهین، سرزنش تحقیر، تنبیه و ... هیچ جایگاه تربیتی نخواهد داشت.

راه های تشخیص منطقی یا غیر منطقی بودن درخواست های کودکان

مثال دو:
این که کودک دوست دارد، سر میز غذا برای ماست و خورشت ظرف جداگانه ای داشته باشد، یک خواسته منطقی اسـت، اما زمانی که می خواهد در ظرف ماست یا خورشت شما انگشت بزند، یک خواسته غیر منطقی اسـت و باید از آن ممانعت به عمل آورید.

مثال سه:
زمانی که کودک درباره وسایل تزیینی خانه اقوام سوال می پرسد یا می خواهد از نزدیک آن ها را ببیند، به یک نیاز طبیعی یعنی حس کنجکاوی پاسخ می دهد اما وقتی با سر و صدا و جیغ و گریه می خواهد آن ها را بردارد، دست بزند یا با خود به خانه بیاورد، کاملا خواسته غیر منطقی اسـت.

چند توصیه روان شناسانه

بهترین و کارآمدترین رفتار، تسلیم نشدن در مقابل خواسته های غیر منطقی کودک اسـت. پس هر وقت می خواهد با جیغ، گریه و سر و صدا به خواسته هایش برسد، به هیچ عنوان توجه نکنید، عصبانی نشوید، داد نزنید، صحبت نکنید، تسلیم او هم نشوید، فقط و فقط بی تفاوت باشید، انگار او را می بینید و حرف هایش را نمی شنوید. البته این کار ساده ای نیست و نیازمند صبر و حوصله و تمرین اسـت به خصوص اگر در یک جمع قرار داشته باشید.

همچنین هرگاه تقاضایش را به آرامی بیان کرد، به او توجه کنید ولی اگر خواسته اش غیر منطقی اسـت، باز هم تسلیم نشوید و به جای هرگونه صحبت اضافی، نصیحت یا سر و صدا فقط و فقط بگویید: «نه، نمی شود.» اگر هم کودک با شما لجبازی می کند، سعی کنید با زبانی ساده و خیلی مختصر برایش توضیح دهید ولی از سخنرانی های طولانی، تاکید زیاد، اصرار کردن زیاد، نصیحت، تذکر و ... جدا بپرهیزید چون برای او نرم افزاری که بتواند این سی دی های شما را بخواند، هنوز نصب نشده اسـت(!) یعنی هنوز به آن مرحله شناختی نرسیده اسـت که مفهوم صحبت های شما را بفهمد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


4 جولای 2016 ... به کدام خواستههای کودک نباید اهمیت دهیم؟ باید فلان وسیله را برای من بخرید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری درست کنید، بعدازظهر ...4 جولای 2016 ... خواسته منطقی یا در به که بفهمیم کودک منطقی یا منطقی؟، گفت خواسته منطقی نیازهای کودک مانند به غذا، محبت، نوازش ... باید موقع، و اندازه شوند اگر ...نه گفتن به خواسته کودک روانشناس کودک و نوجوان,کودک و نوجوان,کودک لجباز,لجبازي در ... وی افزود: در مورد اصل دوم باید گفت وقتي کودکي لجبازي مي کند، والدین ... قاطعانه برخورد نمایند اما در مورد امور كم اهميت مانند رنگ لباس می توانند کودک را به حال ...به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ .... نیـوز، رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان دلایل مختلفی دارد که برای هر کدام باید راه کار مناسبی در نظر گرفت.18 دسامبر 2012 ... مثلاْ به کودکمان یاد دهیم که حتماْ باید به بزرگترهای منزل سلام کرده و احترام ... حقیقت این است که توجه زیاد به خواسته های کودک اولین دلیل لوس شدن بچه ها است. .... خــواهد کــرد که به انـدازه کافی خوب نیست و برای والدین بی اهمیت است.با این حال و در این میان، همیشه یک سوال برای والدین به هستی می آید که کدام درخواست های کودک مان بخردانه است و باید به دم ها پاسخ دهیم و کدام هایشان، غیر بخردانه است و ...باید فلان وسیله را برای من بخرید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری درست کنید، بعدازظهر باید به فلان پارک برویم و ... این ها گوشه ای از درخواست های ...به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ شایعه یا واقعیت/باز ... حال باید منتظر ماند و دید که دستپخت جدید این شرکت چگونه خواهد بود؟ ژنو 2017؟ هیچ چیز ...به کدام خواستههای کودک نباید اهمیت دهیم؟ ... باید فلان وسیله را برای من بخرید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری درست کنید، بعدازظهر باید به فلان.محبت کردن اصولی دارد که دانستن آن به والدین کمک می کند به گونه ای با ... این نیاز در کودکی اهمیت ویژه ای دارد اما والدین باید ابتدا نحوه محبت کردن به فرزندشان را بدانند ... می شود پس ما را بیشتر دوست دارد و ما هم بدون حد و مرز به خواسته های او تن می دهیم.


کلماتی برای این موضوع

اصول تربیتی کودک زیر سال مرکز ملی پاسخگویی به …درباره ما کلیه حقوق متعلق به مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی می باشد کودک پیش دبستانیکودک تقدیم به کسانی که لحظه لحظه های عمرشان را با صبر و عشق در تربیت و آموزش کودک سپری رشد و تکامل کودک ، خلاقیت کودک کودکرشد و تکامل کودکرشد و تکامل کودکانرشد و تکامل کودک رشد و تکامل کودک سالهرشد و علاقه و وابستگی به همجنس شهر سوالسلامبنده نیز مدتی در سنین نوجوانیکه اوج اسیب پذیری یک انسان است و به شدت نیاز به پیش دبستانی و مهد کودک مهتابکلماتی که هرگز نباید به کودکان خود بگویید ۱ گذاشتن اسم روی بچه ها لال یا بچه بدروز جهانی کودک با احمق بحث نکنیم بگذاریم در دنیای احمقانه خویش خوشبخت زندگی کند با وقیح جدل نکنیمتربیت کودک کودک مراقبت در دوران بارداریمراقبت از کودککودک داریمراقبت از نوزادتغذیه مناسب بارداری نقاشی برای کودکان روان شناسی نقاشی کودکدلیل جویدن ناخن ها توسط کودک بسیاری از والدین زمانی که می بینند فرزندشان در حال جویدن متیس بلاگنور ایمان توضیحات متیس بلاگنورایمانتوضیحاتخوانندگانی که مایل به همکاری می‌باشند می‌توانند با ارسال مقالات خود، در بالا رفتن وبلاگ روانشناسی شفای درون روانشناسی کودک و …بن بست مضاعف، تعارض یا معضلی است که به علت اظهار پیام های ناهماهنگ و متناقض به وجود می



لینک منبع :به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟

به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ - برترین ها www.bartarinha.ir/fa/.../به-کدام-خواسته‌های-کودک-نباید-اهمیت-دهیم‏ - ذخیره شده 4 جولای 2016 ... به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ باید فلان وسیله را برای من بخرید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری درست کنید، بعدازظهر ... به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ - باشگاه مادران www.madarclub.com/.../به-کدام-خواسته-های-کودک-نباید-اهمیت-دهیم-‏ - ذخیره شده 4 جولای 2016 ... به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ باید فلان وسیله را برای من بخرید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری درست کنید، بعدازظهر ... به کدام خواسته های خردسال نباید اهمیت دهیم؟ (2 عکس) - سرزه www.serze.com/کدام-خواسته-خردسال-نباید-اهمیت-دهیم-2430781/‏ - ذخیره شده 7 دسامبر 2016 ... به کدام خواسته های کودک نباید اهمیت دهیم؟ باید بهمان وسیله را برای من تهیه بکنید، من امروز این ناهار را نمی خواهم و برای من چیز دیگری تهیه کنید، ... چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟ - بیتوته www.beytoote.com/psychology/.../child2-asked-say.html‏ - ذخیره شده - مشابه نه گفتن به خواسته کودک روانشناس کودک و نوجوان,کودک و نوجوان,کودک لجباز, لجبازی در ... وی افزود: «در مورد اصل دوم باید گفت وقتی کودکی لجبازی می کند، والدین ... قاطعانه برخورد نمایند اما در مورد امور کم اهمیت مانند رنگ لباس می توانند کودک را به حال ... هرلحظه، به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ - اخبار ایران harlahze.com/اخبار.../به-کدام-خواسته‌های-کودک-نباید-اهمیت-دهیم‏ - ذخیره شده به کدام خواسته‌های کودک نباید اهمیت دهیم؟ ... مراجعه 150 مصدوم حوادث چهارشنبه پایان سال به مراکز درمانی تامین اجتماعی تهران · آذربایجان غربی رتبه دوم تولید نهال در ... چطور به بچه‌ها انگیزه درس خواندن دهیم | چطور - Chetor chetor.com/17860-به-بچه‌ها-انگیزه-درس-خواندن-دهیم/‏ - ذخیره شده رتبه: ۹۲% - ۷۷ رأی شما نمی‌توانید فرزندتان را مجبور کنید که به درس خواندن اهمیت بدهد، فقط به این دلیل که ... ما فکر می‌کنیم که باید به کودکان انگیزه بدهیم تا چیزهای خاصی را در زندگی ... ممکن است که کودک، خواسته‌های شما را انجام بدهد تا از سرزنش‌های شما رها شود یا حتی ... مرز بین محبت و لوس کردن بچه ها کجاست؟ - موسسه خیریه مهر امام هادی www.imamhadi.com/.../مرز-بین-محبت-و-لوس-کردن-بچه-ها-کجاست؟‏ - ذخیره شده - مشابه محبت کردن اصولی دارد که دانستن آن به والدین کمک می کند به گونه ای با ... هر برهه از زندگی اش به محبت نیاز دارد و این نیاز در کودکی اهمیت ویژه ای دارد اما والدین باید ابتدا ... می شود پس ما را بیشتر دوست دارد و ما هم بدون حد و مرز به خواسته های او تن می دهیم. جهرم آموزش (jahromedu) - چگونه به پرسش های کودکانم پاسخ دهیم www.jahromedu.blogfa.com/post-87.aspx‏ - ذخیره شده این پرسشها از مو ضوعات بسیار ساده و کم اهمیت شروع شده ، بتدریج به سئوالات پیچیده ... برای اینکه بدانیم چگونه به این سوال کودک پاسخ دهیم باید بدانیم که: ..... باشد؛ وگرنه در آینده در ابراز علایق، احساسات و خواستهای جنسی اش دچار مشکل خواهد شد . فروردین ۱۳۹۰ - همه چیز در مورد کودکان - blogfa.com elaykhanoom.blogfa.com/9001.aspx‏ - ذخیره شده - مشابه دکتر قاسم قاضی، روانشناس و استاد دانشگاه تهران درباره اهمیت توجه به ویژگی‌های ..... اما در واقع، این آموزش کاملا غلط است و کودک باید یاد بگیرد که گاهی هم به خواسته‌های ... که اگر رفتار کودک را دائما سرزنش کرده یا به وی تذکر دهیم، اثر تنبیه کمرنگ می‌شود. نظم آموزی به کودکان | حوزه مشاوره فرهنگی - zolal.ir www.zolal.ir/site/node/683‏ - ذخیره شده - مشابه چگونگی نظم آموزی به کودکان دبستانی 6 تا 12 ساله ... بنابراین نباید با نظم دهدی دست و پایش را ببندیم، بلکه باید به وی فرصت دهیم تا استعدادهایش را شکوفا کند. ... اگر چه همه ما از قدرت تشویق و اهمیت آن برای سلامت روان آگاهی داریم، در بعضی از .... هنگام درخواست چیزی گریه و زاری نکند، به او نشان دهید چگونه باید خواسته خود را بیان کند.