نسبت به همه میوهها در سراسر جهان، میزان مصرف انبه تازه از سایر میوهها بیشتر اســت.
این میوه متعلق به ۴۰۰۰ سال پیش بوده اســت.
این میوه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادامهندی همخانواده اســت.
این میوه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف میشود، به سافدا معروف اســت.
انبه ۱۰۰۰ نوع مختلف دارد.
ارزش غذایی
یک فنجان (حدود ۲۲۵ گرم) انبه حاوی مواد زیر اســت:
۱۰۵ کالری، • ۷۶ درصد ویتامین C (آنتیاکسیدان و تقویتکننده سیستم ایمنی)، ۲۵ درصد ویتامین A (آنتیاکسیدان و تقویتکننده بینایی)، •۱۱ درصد ویتامین B۶ به اضافه سایر ویتامینهای B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماریهای قلبی)، ۹ درصد فیبر سالم پروبیوتیک، ۹ درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیمهای مهم جهت گلبولهای قرمز خون میباشد)، ۷ درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم) و • ۴ درصد منیزیم.
تذکر
اگر به پلاستیک خام حساسیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که به انبه و بهویژه انبه کال هم حساسیت بدهید. این واکنش به خاطر وجود اسیدآناکاردیک اســت.
فواید انبه برای سلامتی
پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدان انبه از سرطانهای روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری میکند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیلگالات و همچنین آنزیمهای مختلف میباشد.
کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک میکند.
پاکسازی پوست: پوست و عصاره انبه برای پوست قابل استفاده اســت. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوشها را از بین میبرد.
سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده ۲۵ درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم میکند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شبکوری و خشکی چشم جلوگیری میکند.
قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک میکند.
افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E میباشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیتبخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده اســت که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید اســت.
تقویت گوارش: پاپایا تنها میوهای نیست که حاوی آنزیمهایی اســت که پروتئین را تجزیه میکنند. میوههای زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک میکند.
کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرینکننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.