با آنکه در ترکیه در هر فصلی هر سبزی و میوه یافت میشود، ولی با فرارسیدن تابستان تنوع سبزیجات و میوه جات افزایش یافته و آشپزخانه ها غنی تر می گردد. بادمجان که در اصل یک سبزی تابستانی اســت و اقلیمی گرم میخواهد، در زمستان نیز در گلخانه ها ، به آسانی پرورش می یابد. بادمجان که در مطبخ ترک از آن بعنوان شاه سبزیجات و یا گوشت فقرا نام برده میشود، کاربرد فراوانی در آشپزخانه ترک دارد. به عبارتی بادمجان صاحب فرهنگ خاصی در مطبخ ترک بوده و حدود 200 نوع غذا با آن پخته می شود.
بادمجان، در مطبخ عثمانی نیز یک سبزی سلطنتی بشمار میرفت. آشپزهای دربار عثمانی برای یافتن طعم و لذت های جدید، به بادمجان توجه خاصی نشان میدادند. آنان برای ممنون ساختن خاندان عثمانی، بیشتر از بادمجان برای ابداع غذاهای جدید، استفاده می کردند. خوراک هونکار بیندی به اصطلاح فارسی (شاه پسندید)، از جمله ابداعیات استادان آشپزی دربار عثمانیست، که گفته میشود برای سلطان مراد چهارم و در سالهای بین 1612 تا 1640 کشف شده اســت.
مواد لازم:
1-گوشت را بصورت قیمه ائی خرد کنید. بهمراه پیاز و روغن روی حرارت قرار بدهید تا تفت بخورد و کمی سرخ شود. سپس 2 لیوان آب به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه بدهید تا گوشت بپزد.
2-حالا گوجه فرنگی ها را خرد کنید و در گوشت بریزید تا بپزد و آب گوشت کشیده شود. در پایان مقداری نمک و فلفل به گوشت اضافه نمائید و کنار بگذارید.
3-بادمجان ها را کباب کنید و پوست آنرا بگیرید و خرد نمائید. در ظرفی جداگانه آرد را بهمراه کمی روغن تف دهید. سپس بادمجان ها را به آرد بیفزائید و هم بزنید. اکنون شیر را اضافه کنید تا غلیط شود. سپس نمک و فلفل را اضافه نمائید. پنیر موزارلا را در بادمجان بریزید و شعله را خاموش کنید.
4-بادمجان را در دیس بکشید و گوشت پخته را روی آن بریزید. در پایان جعفری خرد شده را روی غذا بپاشید.