[ad_1]
امروزه استفاده از کامپوزیتهای پلیمری تقویت شده با الیاف جهت مقاومسازی و تقویت سازههای فلزی، یک روش نوین و کارا برای بهسازی سازههای فولادی محسوب میشود.
وزن پایین، استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی این نوع کامپوزیتها، آنها را به یک گزینه ایدهال جهت استفاده در بازه وسیعی از سازهها، نظیر سازههای فولادی، سازههای بتنی و سازههای چوبی تبدیل کرده اســت.
با این حال، کاهش شدید استحکام چسب متصلکننده این کامپوزیتها به سازه فلزی مادر در برخی شرایط خاص دمایی، استفاده از آنها را با محدودیت جدی مواجه کرده اســت. امروزه با ورود فناوری نانو به حوزه ساختمان و پلیمر، این مشکلات تا حدود زیادی در حال مرتفع شدن اســت.
اصغر حبیب نژاد کورایم، مجری طرح، هدف از انجام طرح حاضر را بهبود عملکرد در دمای بالای چسب اپوکسی متصلکننده این کامپوزیتها به سازه فلزی مادر به کمک نانولولههای کربنی عنوان کرد.
وی با بیان این که سازههای فلزی موجود در خلیجفارس، نظیر اسکلهها و سکوهای نفتی در تابستان دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد را تجربه میکنند، افزود: چسبهای تقویتکننده رایج، در بازه دمایی مذکور ضعیف شده و کارایی خود را از دست میدهند؛ با استفاده از نانوچسب تولید شده در این طرح، میتوان این سازهها را محافظت کرده و موجب صرفهجویی در هزینه و افزایش عمر کاری سازههای فلزی مذکور شد.
حبیب نژاد کورایم عنوان کرد: نانولولههای کربنی بهعنوان یک نانوذره یک بعدی خواص مکانیکی و الکتریکی منحصر به فردی دارند؛ خواص مکانیکی عالی و نیز نسبت طول به قطر بسیار بالای این نانومواد امکان استفاده از آنها را بهعنوان یک مسلحکننده در مقیاس نانو فراهم میکند.
به گفته وی، این مسلح کننده با خاصیت پل زنندگی خود بر روی دو طرف ترک میتواند از توسعه ترک جلوگیری کرده یا انرژی زیادی را مستهلک کند که این موضوع موجب بهبود خواص مکانیکی نانوکامپوزیت حاصل در مقایسه با ماده اولیه میشود.
حبیب نژاد کورایم تصریح کرد: نانولولههای کربنی بهواسطه انرژی سطحی بالایشان بهشدت تمایل به کلوخه شدن در ماده زمینه دارند؛ لذا توزیع یکنواخت آنها در ماده زمینه، پارامتر بسیار مهمی در اثرگذاری این نانوذرات اســت.
این محقق اظهار داشت: در غیر این صورت، این نانوذرات نه تنها خواص مکانیکی و ترمومکانیکی ماده زمینه را بهبود نخواهد بخشید، بلکه بهواسطه تمرکز تنش ناشی از وجود این نانوذرات، خواص نانوکامپوزیت حاصل نسبت به ماده اولیه بدتر خواهد شد؛ از این رو، مرحله اول در انجام این پژوهش، انتخاب یک روش مناسب جهت اختلاط یکنواخت نانولولههای کربنی با رزین اپوکسی بود.
وی ادامه داد: در مرحله بعد اتصال سازه فلزی مادر و نانوچسب تولید شده و در شرایط مختلف از جمله دماهای ۴۰ الی ۷۰ درجه سانتیگراد آزمایش شد تا اثر استفاده از نانولولههای کربنی بر رفتار چسب اتصال بررسی شود.
این تحقیقات حاصل تلاشهای دکتر اصغر حبیب نژاد کورایم- عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و پژوهشگرانی از دانشگاه موناش کشور استرالیا اســت. نتایج این کار در مجله Composites Part B (جلد ۹۴، سال ۲۰۱۶، صفحات ۹۵ تا ۱۰۱) به چاپ رسیده اســت.
۵۴۵۴
[ad_2]
لینک منبع بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط
11 سپتامبر 2016 ... همشهری آنلاین: محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی تولید کردهاند که میتوان آن را در تقویت سازههای فولادی موجود در ...به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، امروزه استفاده از کامپوزیت های پلیمری تقویت شده با الیاف جهت مقاوم سازی و ...11 سپتامبر 2016 ... محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی تولید کرده اند که می توان آن را در تقویت سازه های فولادی موجود در مناطق با آب و ...12 سپتامبر 2016 ... kanoon : تولید نانوچسب جهت تقویت سازههای فولادی. محقق دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری دانشگاه موناش استرالیا نانوچسبی تولید کرده اند که ...11 سپتامبر 2016 ... سیناپرس: محققی ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، با بهره گیری از فناوری نانو، نانوچسبی تولید کرده اند که می توان آن را در ...12 سپتامبر 2016 ... تولید نانوچسب برای تقویت سازههای فولادی. امروزه استفاده از کامپوزیتهای پلیمری تقویت شده با الیاف جهت مقاومسازی و تقویت سازههای فلزی، یک ...12 سپتامبر 2016 ... همشهری آنلاین: محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی تولید کردهاند که میتوان آن را در تقویت سازههای فولادی موجود در ...12 سپتامبر 2016 ... یک محقق ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، با بهرهگیری از فناوری نانو، نانوچسبی تولید کردهاند که میتوان آن را در تقویت سازههای ...6 ا کتبر 2016 ... محققان ايراني با همکاري محققاني از دانشگاه موناش استراليا، نانوچسبي توليد کردهاند که ميتوان آن را در تقويت سازههاي فولادي موجود در مناطق با آب و ...دانش > فناوری - مهر نوشت: محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی تولید کردهاند که میتوان آن را در تقویت سازههای فولادی موجود در مناطق ...
کلماتی برای این موضوع مشاهده مقاله معرفی انواع صورتهای کربن مبانی ترکیبات کربنی شیمی ترکیبات کربن معرفی انواع صورتهای کربن معرفی انواع صورت
لینک منبع :تولید نانوچسب برای تقویت سازههای فولادی
ایرنا - تولید نانوچسب جهت تقویت سازه های فولادی
www.irna.ir/fa/News/82226018/ - ذخیره شده
11 سپتامبر 2016 ... تهران-ایرنا-محقق دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری دانشگاه موناش استرالیا
نانوچسبی تولید کرده اند که می توان از آن در تقویت سازه های فولادی ...
تولید نانوچسب جهت تقویت سازههای فولادی | اقتصاد آنلاین
www.eghtesadonline.com/.../145364-تولید-نانوچسب-جهت-تقویت-سازه-های-فولادی - ذخیره شده
12 سپتامبر 2016 ... یک محقق ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، با بهرهگیری از
فناوری نانو، نانوچسبی تولید کردهاند که میتوان آن را در تقویت سازههای ...
تولید نانوچسب برای تقویت سازههای فولادی | دیدنما
didnama.com/.../steel.../تولید-نانوچسب-برای-تقویت-سازههای-فول.html - ذخیره شده
6 ا کتبر 2016 ... محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی تولید کردهاند
که میتوان آن را در تقویت سازههای فولادی موجود در مناطق با آب و ...
تولید نانوچسب جهت تقویت سازه های فولادی - ایران اکونومیست
iraneconomist.com/.../تولید-نانوچسب-جهت-تقویت-سازه-های-فولادی - ذخیره شده
11 سپتامبر 2016 ... محقق دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری دانشگاه موناش استرالیا نانوچسبی تولید
کرده اند که می توان از آن در تقویت سازه های فولادی موجود در مناطق با ...
تولید نانوچسب برای تقویت سازههای فولادی - سرویس خبری
servicekhabari.com/129749
تولید نانوچسب برای تقویت سازههای فولادی.
تولید نانوچسب جهت تقویت سازههای فولادی با همکاری محققان کشور ...
www.dolatebahar.com/.../تولید-نانوچسب-جهت-تقویت-سازههای-فولادی-با-همکاری-محققان-کشور
12 سپتامبر 2016 ... به گزارش دولت بهار به نقل از ایسنا، امروزه استفاده از کامپوزیتهای پلیمری تقویت
شده با الیاف جهت مقاومسازی و تقویت سازههای فلزی، یک روش نوین ...
تولید نانوچسب برای تقویت سازه های فولادی - همشهری آنلاین - تی نیوز
tnews.ir/news/832770334967.html - ذخیره شده
11 سپتامبر 2016 ... همشهری آنلاین: محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی
تولید کرده اند که می توان آن را در تقویت سازه های فولادی موجود در ...
عرشه فولادی | سازه های فلزی نوین - عرشه فولادی - خانه
ecao.ir/سازه-های-فلزی-نوین/ - ذخیره شده
Sep 11, 2016 – تولید نانوچسب جهت تقویت سازه های فولادی … های پلیمری تقویت
شده با الیاف جهت مقاوم سازی و تقویت سازه های فلزی، یک روش نوین و کارا برای .
تولید نانوچسب جهت تقویت سازههای فولادی
www.espeli.ir/.../تولید+نانوچسب+جهت+تقویت+سازههای+فولادی - ذخیره شده
11 سپتامبر 2016 ... تهران-ایرنا-محقق دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری دانشگاه موناش استرالیا
نانوچسبی تولید کرده اند که می توان از آن در تقویت سازه های فولادی ...
تولید نانوچسب برای تقویت سازه های فولادی - همشهری | خبر فارسی
khabarfarsi.com/u/25050325
11 سپتامبر 2016 ... همشهری آنلاین: محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه موناش استرالیا، نانوچسبی
تولید کرده اند که می توان آن را در تقویت سازه های فولادی موجود در ...
سهشنبه 5 اردیبهشت 1396 ساعت 19:24