مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

خواص بی شار امگا ۳

[ad_1]

بامداد-این روزها بیشتر از هر زمان دیگری صحبت از امگا ۳ می‌شود، اما ممکن است برخی از خانواده‌ها هنوز نسبت به نیاز تأمین امگا ۳ از طریق تغذیه مناسب اطلاعات کافی نداشته باشند.

امگا ۳ دقیقاً چیست؟
امگا ۳ یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربی‌ها وجود دارد و ویژگی‌های خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیده‌اند که اولاً برای ادامه حیات بدن کاملاً ضروری است و ثانیاً چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیست، حتماً باید از طریق رژیم غذایی با مکمل‌ها تأمین شود.

در واقع بدن انسان برای برطرف کردن نیازهای خود به مواد تغذیه‌ای ازجمله اسیدهای چرب و پروتئین نیاز دارد.
اسیدهای چرب از اجزای تشکیل‌دهنده چربی‌هاست که بدن قادر به تولید انواع ضروری آن نیست و باید از طریق ماده غذایی تأمین شود.

he4267

امگا ۳ تأثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنش‌های عصبی و افسردگی دارد

این اسید چرب در چه زمانی شناسایی شد؟
اولین تحقیق به سال ۱۹۵۰ و بررسی‌ای که روی اسکیموها انجام شد، برمی‌گردد. مطالعه روی خون اسکیموها نشان داد با وجود آن که اسکیموها غذای اصلی خود را از گوشت حیوانات پرچرب شکاری تهیه می‌کردند، ولی اسیدهای چرب موجود در خون آن‌ها مانع از تجمع پلاکت و در نتیجه مانع از رسوبات و گرفتگی رگ‌ها می‌شود. در آن سال‌ها امگا ۳ را مترادف با روغن ماهی می‌دانستند اما اسیدهای چرب امگا ۳ طی ۴۰-۳۰ سال اخیر به خوبی شناخته شده‌اند و در ۲ دهه اخیر در مورد نقش آن‌ها در سلامت مطالعه‌های بیشتری انجام شده است.

می‌گویند امگا ۳ خواص بی‌شماری دارد. این خواص چیستند؟
چربی‌ها در ساختمان سلولی بدن و به خصوص سلول‌های مغزی شرکت دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ از این نظر نقش‌های به خصوصی را ایفا می‌کنند؛ تحقیقات نشان داده‌اند امگا ۳ تأثیر مثبتی در روند درمان میگرن، استرس، تنش‌های عصبی و افسردگی دارد. به طوری که اگر روزانه ۲ گرم امگا ۳ خالص به بیماران مبتلا به میگرن داده شود، در برخی موارد میگرنشان کنترل می‌شود.

در سایر بیماری‌ها چطور؟
مطالعه‌های اخیر نشان داده‌اند، امگا ۳ نه تنها در پیشگیری از برخی سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی بلکه در کاهش عوارض شیمی‌درمانی نیز موثر است. مصرف امگا ۳ در بیماران مبتلا به سرطان پستان به خصوص بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند و دچار اختلال‌های عصبی هستند و اعصاب دست و پای آن‌ها دچار گزگز و درد شدید می‌شود، مفید است.

بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا ۳ در ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد، قزل‌آلا، تن، اسقومری و شاه‌ماهی تعریف می‌شود
در این بیماران مصرف این اسید چرب تحمل شیمی‌درمانی را بالا می‌برد. همچنین امگا ۳ می‌تواند عوارض عصبی ناشی از دیابت را کاهش دهد. تحقیقات در زمینه تأثیر امگا ۳ بر ام‌اس نیز در دست انجام است و نتایج موثری نیز به دست آمده. طبق بررسی‌ها، مکمل این اسید چرب، پیشرفت ام‌اس را کند می‌کند.

کدام مواد غذایی امگا ۳ دارند؟
بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ انواع ماهی و آبزیان، تخم کدو و تخم کتان و گردو است. در واقع منبع امگا ۳ در ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد، قزل‌آلا، تن، اسقومری و شاه‌ماهی تعریف می‌شود.

در گیاهان نیز روغن‌های سویا، آفتابگردان، دانه کتان و گردو، فندق و کنجد حاوی امگا ۳ است. علاوه بر این، مواد غذایی غنی‌شده با امگا ۳ مانند برخی از نان‌ها، آب‌میوه‌ها، روغن‌ها و تخم‌مرغ مورد توصیه متخصصان تغذیه است.

زیتون چطور؟
زیتون و روغن آن برخلاف باور عموم امگا ۳ قابل‌ملاحظه‌ای ندارد.

he4266

بهتر است امگا ۳ را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد

در چه شرایطی لازم است افراد از مکمل امگا ۳ استفاده کنند؟
اگر فردی در هفته ۳ تا ۴ وعده ماهی مصرف نکند، از یک سالگی به بعد برای کمک به رشد مغزی و پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها مصرف مکمل امگا ۳ یا شربت روغن ماهی برایش لازم است. همان‌طور که می‌دانید، اسید چرب امگا ۶ در تمام روغن‌های مایع یافت می‌شود بنابراین اگر در هفته ۳ تا ۴ بار ماهی نخوریم، تعادل امگا ۳ و امگا ۶ به هم می‌ریزد.

دوز مکمل چقدر باید باشد؟

دوز مکمل‌های امگا ۳ متفاوت و از ۱۰۰ میلی‌گرم تا ۹۰۰ میلی‌گرم متغیر است. شرکت‌های تجاری معمولاً مقادیر امگا ۳ را روی بسته‌بندی می‌نویسند ولی گاهی پزشک از محتوا و دوز باخبر نیست.

هنگام مصرف مکمل امگا ۳ باید نکته‌ای را رعایت کرد تا جذب آن افزایش پیدا کند؟
بهتر است امگا ۳ را همراه با وعده غذای اصلی مصرف کرد زیرا مکمل آن نوعی روغن است و همراه غذا بهتر جذب می‌شود. البته افرادی که بعد از مصرف آن دچار ضعف در پا می‌شوند، می‌توانند مکمل را قبل از خواب مصرف کنند.

ماهی بخور، امگا ۳ نخور!
اگر در سبد غذایی خانوار به ‌طور متوسط ۴-۳ بار در هفته هر بار ۱۲۰-۸۰ گرم ماهی مصرف شود افراد به هیچ‌وجه نیازی به مصرف امگا ۳ نخواهند داشت، اما اگر ماهی مصرف نمی‌شود، می‌توان از مکمل امگا ۳ استفاده کرد.  مقدار مکمل مصرفی در دوز غیر درمانی یک گرم و در دوز درمانی ۳ گرم در روز است. مکمل امگا ۳ باید زیر نظر پزشک و بعد از انجام آزمایش‌های لازم و تشخیص وضعیت اکسیداسیون بدن تجویز شود. می‌گوییم زیر نظر پزشک زیرا مصرف خودسرانه این مکمل عارضه دار است.

وقتی مکمل امگا ۳ بیش از مقدار مورد نیاز مصرف می‌شود، چون یک نوع اسید چرب است، با اسید چرب امگا ۶ که برای عملکرد بینایی و مغزی لازم است، رقابت می‌کند و میزان جذب آن را پایین می‌آورد. از سوی دیگر، وقتی امگا ۳ به طور خالص در برنامه غذایی گنجانده می‌شود، کلسترول که برای غشای سلول‌های بدن مورد نیاز است، کاهش می‌یابد و یکپارچگی غشاهای سلولی از بین می‌رود.

در دوره‌های خاصی مثل بارداری یا شیردهی نیز مصرف مقادیر بالای امگا ۳ می‌تواند خطرساز باشد. افزایش بیش از حد امگا ۳ در بدن پاسخ‌های سیستم ایمنی را کند و واکنش‌های دفاعی مثل پاسخ به میکروب‌ها را ضعیف می‌کند. حتی می‌تواند تری‌گلیسیرید خون را به عنوان تأمین‌کننده انرژی بدن از حد طبیعی پایین‌تر آورد و فرد را دچار کمبود انرژی کند. به علاوه، اضافه دریافت آن در بدن اکسید می‌شود و بعد از اکسیداسیون به بافت‌های مختلف از جمله عروق و حتی کبد آسیب می‌رساند و می‌تواند کبد چرب ایجاد کند.

امگا ۳ ممنوع!
با همه خواص مفیدی که مصرف امگا ۳ دارد، اما برای برخی هم مضر است. افراد دچار اختلالات خونی، کسانی که پوستشان به راحتی دچار کوفتگی و کبودی می‌شود، کسانی که از داروهای رقیق‌کننده خون مثل آسپیرین یا وارفارین استفاده می‌کنند، افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند و افرادی که فشار خون خیلی بالا و کنترل نشده دارند، نباید امگا ۳ مصرف کنند. مصرف دوز بالای امگا ۳ سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است نباید از آن استفاده کنند.

امگا ۳ علیه بیماری‌ها
مصرف امگا ۳ در واقع می‌تواند برای مبتلا نشدن به مجموعه‌ای از بیماری‌ها مفید باشد که برخی از این موارد را مرور می‌کنیم.

* اولین و مهم‌ترین تأثیری که امگا ۳ به آن معروف شده، نقش آن در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی است.

* رژیم غذایی سرشار از امگا ۳ مانع خشکی و ریزش مو می‌شود.

*‌ به گفته پزشکان، سالمندان برای پیشگیری از آلزایمر غذاهای حاوی امگا ۳ مصرف کنند.

* امگا ۳ باعث بهبود خلق و خو، رفتار و شخصیت اشخاص می‌شود. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که میزان اسیدهای چرب امگا ۳ در خون آن‌ها کم است، نسبت به دیگران رفتار متغیرتر و دیدگاه منفی‌تری دارند و دارای علائم خفیف افسردگی هستند، در عین حال افرادی که اسیدهای امگا ۳ بیشتری در خون خود دارند، سازگارترند.
منبع:tebyan.net

 

نوشته خواص بی شار امگا ۳ اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

الف علت حرام‌گوشت بودن ماهیان بدون پولک چیست؟والله قصد رد صحبت هیچکدام از مراجع اعزام را ندارم اما صدف دریایی دریای خواص سرشاری سیویلیکا، مقالات علمی کنفرانس و ژورنال مجموعه …بانک جامع مقالات تمام متن کنفرانس و همایش های ایران در زمینه علوم فیزیکی و مهندسی اطلاعات پیوند کلیه علی حیدری پورجراحی پیوند حدود تا ساعت طول می کشد کلیه جدید و حالب لوله ای که ادار را از کلیه به الف علت «حرام‌گوشت» بودن ماهیان بدون پولک چیست؟ والله قصد رد صحبت هیچکدام از مراجع اعزام را ندارم اما صدف دریایی دریای خواص سرشاری مثل روی و سیویلیکا، مقالات علمی کنفرانس و ژورنال مجموعه مقالات مقاله ارائه شده در یازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران که الی آذر ماه در دانشگاه



لینک منبع :خواص بی شار امگا ۳

خواص بی شار امگا 3 | سایت خبری تحلیلی بامداد | امگا 3 bamdad.net/امگا-3.html‏ 24 نوامبر 2016 ... بامداد-این روزها بیشتر از هر زمان دیگری صحبت از امگا ۳ می‌شود، اما ممکن است برخی از خانواده‌ها هنوز نسبت به نیاز تأمین امگا ۳ از طریق تغذیه مناسب ... خواص بی شار امگا 3 | این روزها بیشتر از هر زمان دیگری صحبت - قطره www.ghatreh.com/news/nn34762810/خواص-شار-امگا‏ - ذخیره شده 24 نوامبر 2016 ... این روزها بیشتر از هر زمان دیگری صحبت از امگا 3 می شود، اما ممکن است برخی از خانواده ها هنوز نسبت به نیاز تأمین ا. امگا 3 ( خواص موارد کاربرد اثرات درمانی منابع ) مرجع کامل اطلاعات ... www.pezeshk.us/?p=12287‏ - ذخیره شده - مشابه امگا 3 ( خواص موارد کاربرد اثرات درمانی منابع ) مرجع کامل اطلاعات ـ ... دچار علایم عصبی ، بی حسی و فلج موقتی (نوروپاتی ) شده است و جستجوهای بیشتر روشن کرد .... شیر مادر بطور نسبی 3 تا 4 برابر بیش از هر ماده غذایی دیگر حاوی امگا 3 و امگا 6 است. 10 ماده خوراکی، حاوی بیشترین میزان امگا 3 - عصر ایران www.asriran.com/fa/.../10-ماده-خوراکی-حاوی-بیشترین-میزان-امگا-3‏ - ذخیره شده - مشابه 5 ژانویه 2013 ... تاثیر امگا ۳ تنها به سلامت قلب محدود نمی شود بلکه خواص دیگری نیز دارد که اغلب از آن بی اطلاعند. چربی امگا ۳ به ویژه مشتق آن DHA با ایجاد تعادل ... امگا ۳ چیست و چه خواصی دارد؟ - مجله ادکوان https://edcoan.ir/امگا-3-چیست-و-چه-خواصی-دارد؟/‏ - ذخیره شده در آن سال‌ها امگا ۳ را مترادف با روغن ماهی می‌دانستند اما اسیدهای چرب امگا ۳ طی ۴۰-۳۰ سال اخیر به خوبی ... با همه خواص مفیدی که مصرف امگا ۳ دارد، اما برای برخی هم مضر است. قرص امگا 3 - 6 - 9 کاهش فشارخون و کلسترول - خبرهای روز bo2khabar.blogsky.com/1391/05/06/post-358/‏ - ذخیره شده - مشابه قرص امگا 3 - 6 - 9 کاهش فشارخون و کلسترول. مصرف امگا 3 و امگا 6 هر دو برای بدن ضروری است. اما یافته های پژوهشگران حاکی از آنست که نسبت این دو اسید چرب در رژیم ... مکمل روغن ماهی – امگا 3 - نیک صالحی www.niksalehi.com/taghzie/مکمل-روغن-ماهی-امگا-3.html‏ - ذخیره شده اثرات مفید روغن ماهی که حاوی چربیهای امگا 3 بنامهای دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزا پنتانوئیک اسید (EPA) است ، در مطالعات متعدد به اثبات رسیده است. امگا 3 برای پوست و مو مفید یا مضر - نیک صالحی www.niksalehi.com/.../امگا-3-برای-پوست-و-مو-مفید-یا-مضر.html‏ - ذخیره شده 2- آیا مصرف مداوم قرص امگا 3 به عنوان مثال روزی یکعدد برای مدت یکسال برای بدن ضرر دارد یا نه ؟ با تشکر فراوان پاسخ : با سلام امگا 3 مجموعه ای از اسیدهای چرب غیر ... 8 نکته درباره امگا3 - نیک صالحی www.niksalehi.com/taghzie/8-نکته-درباره-امگا3.html‏ - ذخیره شده 27 آوریل 2013 ... کارت شارژ ... اسیدهای چرب امگا۳ که به وفور در ماهی های روغنی مانند ماهی تن، کیلکا، ... بهره مندی از خواص مختلف آن از جمله دریافت حجم مناسبی از امگا۳، توصیه می شود؟ ... قلبی مبتلا باشد، آیا مصرف ماهی و روغن ماهی برای او بی فایده است؟ اسید چرب امگا ۳ - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/اسید_چرب_امگا_۳‏ - ذخیره شده - مشابه اسید چرب امگا ۳ خانواده‌ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آن‌ها ... امگا ۳ از سه اسید چرب تشکیل شده که عبارت‌اند از: آلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ..... خواص ماهی‌ها را تا حد زیادی نابود می‌کند، بلکه با نفوذ روغن سرخ شده به عمق گوشت ...