به گزارش خبرنگار تیننیوز، پروین فرشچی درباره غیر فعال شدن یگان حفاظت محیط زیست دریایی هرمزگان به تیننیوز گفت: یگان حفاظت نمیتواند به آبهای ساحلی برود. آنها نمیتوانند به دریا بروند و فعالیتهای در دریا را نظارت کنند.
او درباره علت این امر نیز گفت: علتش هم این است که تجهیزات لازم را ندارند. قایق و سوخت را ندارند. تعدادشان هم خیلی کم است. اگر قرار باشد به دریا بروند چه کسی باید کارهای خشکی را انجام دهد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست، دامنه این مشکل را فراتر از استان هرمزگان دانست و افزود: نه فقط در استان هرمزگان که در همه استانها ما با این مشکل مواجه هستیم که نیروهای یگان تعدادشان کم است. اجازه استخدام نداریم. دولت بودجه ندارد که بخواهد نیروی جدید استخدام کند، بودجه فعلی هم کافی نیست.
فرشچی با اشاره به اینکه استخدامها کافی نبوده است تاکید کرد: در سه یا چهار سال گذشته 440 نفر به نیروی یگان ما اضافه شده اما باز هم به نسبت وسعتی که باید نظارت کنند تعدادشان کم است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص شمارش فوکهای خزر نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: آن چه از همه کشورهای حوزه دریای خزر اطلاع داریم و با هم همکاری میکنیم در حال حاضر اگر بخواهیم خیلی با دید مثبت به این آمار نگاه کنیم، چیز حدود 130 تا 140 هزار فوک داریم. در حالی که در دهه نود بیش از یک میلیون داشتیم.
فرشچی با اشاره به اینکه تعداد فوکهایی که به ایران میآیند کم است، افزود: این روند خیلی بهتر شده است. نکته اینجاست که این تعداد کم به دلیل این نیست که در ایران اتفاقی میافتد. بلکه قبلا ماهیگیرهای ما فکر میکردند که با فوکها رقابتی دارند چون آنها هم ماهیهای خاویاری را مصرف میکنند. اگر در تورهایشان گیر میکردند به آنها صدمه میزدند.
او ادامه داد: اما الان با آگاهیهایی که در چند سال گذشته با همکاری شیلات و محیط زیست انجام شده این کار اصلا صورت نمیگیرد. بلکه بر عکس اگر فوک خزری صدمه دیده را تحویل بدهند حتی جایزه هم میگیرند. این کمک کرده اگر فوکی را میبینند، هم گزارش بدهند و هم به آن صدمه نزدند. یک مرکز امداد و نجات هم داریم که فوکهای زخمی یا مشکلدار به آنجا انتقال پیدا کنند.