مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان

[ad_1]

در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست آورد.

یک زن هلندی که از فلج رنج می‌برد، اولین شخصی محسوب می‌شود که جدیدترین نوع فرایند کاشت مغزی را دریافت کرده است. این نوع از کاشت یا ایمپلنت به بیمارانی که نمی‌توانند صحبت یا حرکت کنند، اجازه می‌دهد بتوانند تنها با استفاده از «فکر کردن» با دیگران ارتباط برقرار کنند.

روش ایمپلنت جدید، با یک رابط رایانه‌ای کار می‌کند و می‌تواند به بیمار در بیان کلمات کمک کند. این ایمپلنت محدودیت کاربردی ندارد و به بیمار اجازه می‌دهد تا بدون کمک گرفتن از پزشک یا شخصی دیگر، با دنیای پیرامون خود ارتباط برقرار کند.

نیک رمزی؛ عصب‌شناس از دانشگاه پزشکی اوترخت، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان درباره‌ی یافته‌های جدید گفته است:

این سیستم کاملا کاشتنی است و می‌تواند بدون حضور متخصص به خوبی کار کند. این سیستم در نوع خود بی‌نظیر است.

هانکه د‌ی برویین در سال ۲۰۰۸ به بیماری اسکلروزیس آمیوتروفیک جانبی (ALS) مبتلا شد و مدتی پس از آن تمام سیستم عصبی او از کار افتاد. در عرض دو سال وضعیت سلامتی هانکه به‌ گونه‌ای وخیم شد که بدون ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) قادر به نفس کشیدن نبود. او در این مدت به‌طور کامل قدرت تکلم و حرکت خود را نیز از دست داد.

قبل از اینکه هانکه با دکتر رمزی آشنا شود، از سیستمی استفاده می‌کرد که با ردیابی حرکات چشم، به او اجازه می‌داد لغات و حروف مورد نظرش را برای تشکیل یک جمله از روی صفحه نمایش سیستم انتخاب کند. اما شاید این راه‌حل هم موقتی باشد. آن طور که جسیکا همزلو از وب‌سایت New Scientist گفته است، از هر سه بیمار ALS یک نفر توانایی حرکت دادن چشمان خود را از دست می‌دهد.

رمزی به این فکر می‌کرد که چگونه می‌توان سیستمی ساخت که بدون نیاز به هیچ‌گونه حرکتی، امکان برقراری ارتباط فراهم کند. گفتنی است که استیون هاوکینگ، فیزیکدان مشهوری که از این بیماری رنج می‌برد نیز از سیستمی استفاده می‌کند که از طریق ماهیچه‌های چانه کنترل می‌شود.

با این تفاسیر؛ یکی از گزینه‌های پیش روی رمزی، عبارت بود از سیستمی که بتواند ذهن فرد را بخواند. ما در سال‌های گذشته ایمپلنت‌های مغزی بسیاری دیده‌ایم که به کمک افراد فلج یا قطع عضو آمده‌اند. اما همان‌گونه که انتظار می‌رود، پروسه‌ی انتقال تکنولوژی‌های پیشرفته از آزمایشگاه به داخل خانه‌ها بسیار زمان‌بر است. رمزی و تیم او در نظر داشتند سیستمی طراحی کنند که بیماران قادر باشند به تنهایی در خانه‌ی خود از آن استفاده کنند و نیاز به حضور مستمر فرد متخصص در کنارشان نباشد. رمزی در همین مورد به سی‌ان‌ان چنین توضیح داده است:

در هر صورت، بسیاری از ایده‌های این‌چنینی تا به امروز کاربرد بالینی پیدا نکرده‌اند. از سویی دیگر، تا به حال هیچ فردی تلاش نکرده است سیستمی بسازد که توانایی کارکرد در خانه‌ی بیمار داشته باشد.

این ایمپلنت با جراحی در داخل مغز کاشته شده و دارای دو الکترود است که بالای ناحیه‌ی قشر حرکتی در مغز جاسازی شده‌اند. قشر حرکتی، قسمتی از مغز است که مسئول کنترل حرکات است.

این الکترودها به فرستنده‌ای‌‌ متصل شده‌اند که اندازه‌ای برابر ضربان‌ساز دارد و در سینه‌ی هانکه جاسازی شده است. این فرستنده می‌تواند به صورت بی‌سیم، با برنامه‌ی رایانه‌ای در ارتباط باشد که اطلاعات آن روی یک صفحه‌ی نمایشگر در مقابل هانکه نشان داده می‌شود. وقتی که هانکه به نمایشگر نگاه می‌کند، یک شکل مربعی می‌بیند که روی حروف حرکت می‌کند. وقتی مربع روی حرفی قرار گیرد که مد نظر هانکه است، او برای انتخاب آن حرف باید تصور کند که با دست راست خود روی آن کلیک می‌کند.

بدون شک او نمی‌تواند دست راست خود را تکان دهد؛ اما تنها با فکر کردن به آن، مغز همان سیگنال حرکت را تولید می‌کند. الکترود‌ها سیگنال را به فرستنده‌ای که در سینه‌ی او قرار دارد، می‌فرستند که از آنجا به برنامه‌ی رایانه‌ای منتقل می‌شود.

بعد از شش ماه تمرین، اکنون هانکه می‌تواند با دقت ۹۵ درصدی از سیستم استفاده کند. همزلو توضیح می‌دهد:

استفاده از سیستم هنوز به‌کندی انجام می‌گیرد، چون ساخت یک لغت چند دقیقه طول می‌کشد. با این حال بیمار با تمرین بیشتر می‌تواند سرعت عملکرد خود را بالاتر ببرد. او در ابتدا در عرض ۵۰ ثانیه، می‌توانست یک حرف را انتخاب کند؛ این زمان اکنون به ۲۰ ثانیه رسیده است.

بعضی از محققان در مورد جراحی کردن بیماران ابراز نگرانی کرده‌اند، با این حال هانکه می‌گوید در ارتباط برقرار کردن با دیگران، در بیرون از خانه و در جامعه اعتماد به نفس بیشتری دارد؛ به‌خصوص این‌که، قبلا در مکان‌هایی که نور طبیعی کم بود، سیستم ردیابی حرکت چشم به‌خوبی کار نمی‌کرد. او به همزلو گفته است:« حالا، وقتی که در بیرون هستم و سیستم ردیابی حرکت چشم بد کار کند، می‌توانم با دیگران ارتباط برقرار کنم. الان اعتمادبه‌نفسم بیشتر شده است و مستقل‌تر هستم.»

البته باید اشاره کنیم این سیستم در حال حاضر تنها بر روی یک بیمار آزمایش شده است. با این‌که کار کردن سیستم در خارج از آزمایشگاه و در خانه‌ی بیمار قدم بزرگی محسوب می‌شود؛ اما این امکان نیز کاملا وجود دارد که سیستم فوق برای بیمار یا بیماران دیگر کار نکند. پس بهتر است فعلا در خوش‌بینی خودمان محتاط باشیم.

هدف بعدی رمزی این است که با اضافه کردن الکترود‌های کاشته شده در مغز هانکه، سرعت سیستم را بالا ببرد. او در نظر دارد با استفاده از ۳۰ تا ۶۰ الکترود، زبان اشاره و گفتار درونی هانکه را با سرعت بیشتری رمز‌گشایی کند. او در این باره گفته است:

در این صورت بیمار قادر است با همان سرعتی کلمات را هجی کند که یک شخص کر و لال می‌تواند؛ هدف نهایی ما این است.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

۹ روش برای افزایش توانایی مغز و بالا بردن سطح هوش …افزایشهوشحافظهاحتمالا راه‌های متفاوتی را برای افزایش کارایی مغز خود امتحان کرده‌اید یا حتی از مشاهده مطالب بیماری‌های عفونی در طول تاریخ شیوع داشته، همه‌گیر شده و حتی عالم‌گیر شده و از قاره مقالات علمی سایت پزشکان بدون مرزانرژی خورشیدی منحصربه‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی مجله اینترنتی برترین ها پورتال خبری و سبک …علیرضا حیدری، فنی ترین کشتی گیر سال جهان در کراسنوبارسک روسیه، رقیب سال های متوالی اخبار،اخبار علمی،اخبار آموزشی،اخبار پزشکی،اخبار …نمونه رزومه کاریسوالات مصاحبه استخدامیاخبار روز اخباراخبار علمیاخبار آموزشی اثرات معجزه آسای وضو و نماز بر بدن و درمان بیماری‌هاآسایودرمانبیماری‌هامنبع کوک سویی ، انرژی درمانی وضو و معجزه الهی طبق کشفیات جدید در نوروفیزیولوژی به مرکز رزرواسیون گروه هتلهای هما در شهرهای تهران …رزرو اینترنتی هتل در سراسر جهان، رزرو هتلها بصورت آنلاین به همراه پرداخت اینترنتی دانلود متن کامل مقالات در رشته های مختلف بصورت …دانلودمتنکاملمقالاتدردانلود متن کامل مقالات در رشته های مختلف بصورت رایگان از دانشگاه فردوسی مشهدمقالات پزشکی و بهداشتی،توصیه های پزشکی ، …تاثیر نوشیدن آب بر سلامتی راههای پیشگیری و درمان سفید شدن ناخن همه چیز در مورد موی صورت ۹ روش برای افزایش توانایی مغز و بالا بردن سطح هوش زومیت افزایشهوشحافظه احتمالا راه‌های متفاوتی را برای افزایش کارایی مغز خود امتحان کرده‌اید یا حتی از اینکه می مشاهده مطالب بیماری‌های عفونی در طول تاریخ شیوع داشته، همه‌گیر شده و حتی عالم‌گیر شده و از قاره‌ای به مقالات علمی سایت پزشکان بدون مرز انرژی خورشیدی منحصربه‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان است و منبع اصلی تمامی انرژی مجله اینترنتی برترین ها پورتال خبری و سبک زندگی علیرضا حیدری، فنی ترین کشتی گیر سال جهان در کراسنوبارسک روسیه، رقیب سال های متوالی الدار اخبار،اخبار علمی،اخبار آموزشی،اخبار پزشکی،اخبار تکنولوژی نمونه رزومه کاریسوالات مصاحبه استخدامیاخبار روز اخباراخبار علمیاخبار آموزشیرزومه کاری اثرات معجزه آسای وضو و نماز بر بدن و درمان بیماری‌ها منبع کوک سویی ، انرژی درمانی وضو و معجزه الهی طبق کشفیات جدید در نوروفیزیولوژی، تحریکات به مرکز رزرواسیون گروه هتلهای هما در شهرهای تهران ،شیراز رزرو اینترنتی هتل در سراسر جهان، رزرو هتلها بصورت آنلاین به همراه پرداخت اینترنتی، هتل دکتر بیژن فروغ ضایعات نخاعی و سلولهای بنیادی و شوان و ترمیم «دیسک کمر » از آن یاد می‌شود، عارضه‌ای است که در اثر بیرون زدگی یا فتق دیسک کمر از قسمت خلفی دانلود متن کامل مقالات در رشته های مختلف بصورت رایگان از دانلودمتنکامل دانلود متن کامل مقالات در رشته های مختلف بصورت رایگان از دانشگاه فردوسی مشهد



لینک منبع :بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان

بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان - زومیت www.zoomit.ir/2016/11/25/148903/first-brain-implant/‏ - ذخیره شده 26 نوامبر 2016 ... در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان، زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست آورد. بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان - پرتال پارس راه parsrah.com/first-brain-implant/‏ - ذخیره شده 27 نوامبر 2016 ... در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست آورد. یک زن هلندی که از فلج رنج می‌برد، اولین ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان - جی تی دانلود gtdl.ir/2016/11/.../بررسی-نخستین-سیستم-ایمپلنت-مغز-در-جهان/‏ - ذخیره شده 26 نوامبر 2016 ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان. در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان - مشکات vlcm.ir/news/491/بررسی-نخستین-سیستم-ایمپلنت-مغز-در-جهان‏ - ذخیره شده 27 نوامبر 2016 ... در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست آورد. بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان | Payam Javan www.payamjavan.com/بررسی-نخستین-سیستم-ایمپلنت-مغز-در-جهان/‏ 26 نوامبر 2016 ... در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست آورد. Read more here:: بررسی نخستین سیستم ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان - تی نیوز tnews.ir/news/e18a74935290.html‏ 26 نوامبر 2016 ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان. یک زن هلندی که از فلج رنج می برد، اولین شخصی محسوب می شود که جدیدترین نوع فرایند کاشت مغزی را ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان | در نخستین عمل ایمپلنت www.ghatreh.com/news/.../بررسی-نخستین-سیستم-ایمپلنت-مغز-جهان‏ 26 نوامبر 2016 ... در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی ... نخستین نشست کمیته بررسی حادثه ظهر امروز به ریاست جهانگیری بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان — وبلاگ - اطلاعات و ... i-sel.ir/blog/بررسی-نخستین-سیستم-ایمپلنت-مغز-در-جهان/‏ - ذخیره شده 26 نوامبر 2016 ... Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان – ایرفر24 airfare24.ir/بررسی-نخستین-سیستم-ایمپلنت-مغز-در-جهان/‏ 26 نوامبر 2016 ... بررسی نخستین سیستم ایمپلنت مغز در جهان ... در نخستین عمل ایمپلنت مغز در جهان؛ زنی مبتلا به نوعی از فلج، توانایی برقراری ارتباط را به دست ... عرش نیوز - کاشت یک گوش بیونیک - نسخه قابل چاپ www.arshnews.ir/prtc4iqp.2bq1p8laa2.html‏ - ذخیره شده وایت که 28 سال سن دارد نخستین شهروند انگلیسی است که از گوش بیونیک استفاده می کند. ... هایی استفاده می شد که به بررسی ماشین هایی می پرداخت که براساس سیستم های ... این ایمپلنت را در گوش وایت کار گذاشته است، وایت نخستین بیمار در جهان است ... الکترودهایی که در انتها قرار دارند سیگنال ها را به اعصاب شنوایی مغز می رسانند.