مرتضی رحمانی موحد در اجلاس سراسری روسای انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری کشور در اراک اظهار داشت: آئین نامه راهنمایان گردشگری کشور در سال ۵۴ تصویب شده بود و طی بیش از چهار دهه که از تصویب این آئین نامه می گذشت، هیچ نهادی به دنبال بازبینی و آسیب شناسی این آئین نامه قدیمی نبود.
وی افزود: از جمله کارهای موفقی که در دولت یازدهم تحقق پیدا کرد و در مسیر توسعه گردشگری نگاه ها و رویکردها را تغییر داد، همین اصلاح آئین نامه راهنمایان گردشگری کشور بود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بیان کرد: اصلاحیه آئین نامه راهنمایان گردشگری به دلیل اینکه از وجود کارشناسان و متخصصان حرفه ای در این حوزه استفاده شد، بدون هیچگونه حاشیه و تنش، تدوین و بررسی و در نهایت از سوی دولت تصویب شد.
رحمانی موحد تصریح کرد: تمامی مشکلات، چالش ها و جراحی های مربوط به زیرساخت ها و ساماندهی صنعت گردشگری کشور در آئین نامه جدید مدنظر قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: دستور العمل اجرایی این آئین نامه به زودی شروع خواهد شد و آن نگاه و رویکردی که همه فعالان در حوزه گردشگری انتظار دارند با اولویت بندی و طبقه بندی در این آئین نامه دیده شده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خاطرنشان ساخت: همچنین در این آئین نامه مرجع صدور کارت راهنمایان گردشگری هم مشخص شده که جز سازمان میراث فرهنگی، هیچ نهاد و ارگان دیگری نخواهد بود و کارت هایی که در خارج از سازمان میراث فرهنگی صادر شود هیچگونه اعتباری ندارد.
رحمانی موحد گفت: این دستورالعمل با شاخص های مناسب و با ارزش ابلاغ شده و همچنین این آئین نامه دو بازو دارد که یکی بازوی محتوای تخصصی و نظارت و بازوی دیگر توانمندسازی و آموزش در حوزه گردشگری است.
وی ادامه داد: همچنین طبق این آئین نامه، اختیار صدور کارت راهنمایان گردشگری به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها تفویض شده و از ابتدای سال آینده، تمام شرایط برای صدور کارت و اجرای مفاد آئین نامه جدید مهیا است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان تصریح کرد: دفاتر گردشگری از این پس باید حتما از راهنمایان دارای کارت معتبر جدید استفاده کنند و عدم توجه به این مساله از سوی دفاتر گردشگری تخلف محسوب می شود.