مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

اطلاعات کامل درباره سرطان

[ad_1]
بامداد-سرطان چیست و چگونه بوجود می آید؟سرطان به دسته ای از بیماری هایی گفته می شود که عامل  رشد غیرطبیعی سلولهای بدن هستند و سلولهای بدن بطور غیرقابل کنترلی تکثیر و در بقیه قسمتهای بدن پخش میشوند (متاستاز).

 

رشد غیرطبیعی این سلولها در نهایت منجر به تشکیل توده های بزرگ (تومور) می گردد. این تومورها به دو دسته تومورهای بدخیم و خوش خیم تقسیم شده که تومورهای خوش خیم تهدید کننده حیات نمی باشند، احتمال بروز سرطان در همه سنین وجود دارد ولی با افزایش سن زیادتر می شود، بیش از ۴۰% سرطان ها قابل پیشگیری هستند.

 

امروزه برای بسیاری از سرطان های شایع (مردان: معده و روده، زنان:سرطان سینه) و کشنده روشهای تشخیص زودهنگام بیماری وجود دارد و در صورت تشخیص در مراحل اولیه، درمان سرطان بسیار موثر است.

 

انواع سرطان ها و چه عواملی در ایجاد سرطان ها موثرند؟

cancer1-e2

سرطان های شایع در مردان: سرطان معده و روده، و سرطان های شایع در زنان: سرطان سینه می باشد

 

• سرطان لب: سیگار، تابش طولانی مدت اشعۀ آفتاب.

 

• سرطان حفرۀ دهان: الکل، کمبود آهن و ویتامین، سیفیلیس ، علل قارچی و ویروسی.

 

• سرطان گلو: سیگار، الکل.

 

• سرطان مری: الکل، چای داغ، ماهی دودی، تریاک، ترسی زیاد، کمبودهای غذایی، علل ناشناخته.

 

• سرطان ریه: سیگار، ترکیبات، رادیواکتیو و معدنی.

 

• سرطان معده: تغذیه نامناسب، علل گوارشی، ارث، جنس ( بیشتر در مردان هست و در گروه خونی A)، سیگار ، علل ناشناخته.

 

• سرطان روده: مصرف زیاد چربیهای حیوانی و مصرف کم سبزیجات و میوه، ارث، علل داخلی، سیگار .

 

• سرطان کبد: هپاتیت C و B مزمن، مصرف اتانول و الکل، سیروز، داروهای دوپینگ ( انرژی زا).

 

• سرطان کیسه صفرا: سنگهای مزمن کیسه صفرا، علل ناشناخته.

 

• سرطان لوزالمعده ( پانکراس ): عفونتها، سیگار، گوشتهای حیوانی زیاد، علل ناشناخته.

 

• سرطان کلیه: سیگار، ارث، علل ناشناخته.

 

• سرطان مثانه: انگل شیستوزومیا، سنگ مثانه، داروها، عفونتها، مواد شیمیایی، سیگار.

 

•  سرطان پروستات: ترکیبات نفتی، علل هورمونی، سیگار، علل ناشناخته.

 

• سرطان تخمدانها: استروژن زیاد، علل ناشناخته.

 

• سرطان رحم و گردن رحم: ویروسها، استروژن زیاد، سیگار، چاقی، مقاربت جنسی، فقر اجتماعی و اقتصادی.

 

• سرطان پستان: ژنتیکی، زنانی که پس از ۳۰ سالگی آبستن می شوند، اشعۀ یونیزان، زنانی که هرگز حامله نشوند، سیگار.

 

• سرطان پوست: اشعۀ آفتاب، مواد معدنی، پوست روشن، آرسنیک، خالهای مادرزادی بدخیم.

 

• سرطان چشم: ناشناخته، ارث.

 

• سرطان گوش: عفونتهای مزمن، اشعۀ خورشیدی، علل مادر زادی.

 

• سرطان مغز: منشأ از سایر سرطان های بدن به ویژه سینه و پستان ( متاستاز)، علل ناشناخته.

 

• سرطان استخوان: داروها، اشعه، متاستاز از پستان، پروستات، کلیه، ریه، علل ناشناخته.

 

• سرطان خون: مادرزادی، تشعشع و مواد شیمیایی، عفونتها، علل ناشناخته.

 

• سرطان قلب و عروق: ارث، متاستاز از پستان و ریه و….، علل ناشناخته.

 

• سرطان بینی: اشعۀ خورشیدی زیاد، خالهای بدخیم.

 

• سرطان تیروئید: سابقۀ تابش اشعۀ رادیواکتیو به سر و گردن، جنسیت ( در زنان ۳ برابر بیشتر از مردان است )، علل ناشناخته.

 

نشانه ها و علایم سرطان چیست؟

cancer3-e2

وجود همه علایم و نشانه های سرطان همیشه دلیل بر وجود سرطان نیست

 

سرطان موجب بروز علایم و نشانه های متفاوتی می گردد. علایم احتمالی سرطان شامل موارد زیر می باشد:

◊ توده یا برآمدگی در پستان یا هر نقطه دیگر از بدن

◊ خال جدید یا هرگونه تغییر واضح در خال ها و یا زگیل های موجود در بدن

◊  زخم های پوستی که بهبود نیابد

◊ تغییرات در عادات دفع ادرار و مدفوع

◊ سوءهاضمه مزمن یا اشکال در بلع غذا

◊ کاهش وزن بدون علت مشخص

◊ خونریزی یا ترشحات غیر عادی از مجاری طبیعی بدن

 

وجود این علایم و سایر نشانه ها همیشه دلیل بر وجود سرطان نیست. این علایم می توانند بدلیل عفونت ها؛ تومورهای خوش خیم و یا سایر مشکلات نیز ایجاد شوند. مهم است که پزشک این علایم یا دیگر تغییرات بدنی را مشاهده کند. تنها پزشک می تواند بیماری را تشخیص دهد. فردی که دارای این علایم است نباید منتظر درد باشد؛ چون سرطان در مرحله اولیه درد ندارد.

 

تشخیص سرطان:

blood-test-2

با استفاده از آزمایشات غربال گری سرطان را در مراحل اولیه شناسایی می کنند

 

با تشخیص زودرس سرطان، درمان اغلب بسیار موثر می باشد. آزمایشات غربال گری  همانندسیگموئیدسکوپی، آزمایش خون مخفی مدفوع، ماموگرافی و پاپ اسمیر سرطان را در مراحل اولیه شناسایی می کنند.

 

سرطان چگونه درمان می شود؟

cancer-e2

جراحی عملی است که در آن سرطان را بر می دارند

 

روشهای درمان متعددی از جمله جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی برای درمان بیماری سرطان انجام می شود. پزشک یک روش یا ترکیبی از آن ها را بکار می برد و این بستگی به محل سرطان، انتشار سرطان،  سن بیمار و وضعیت عمومی فرد و عوامل دیگر دارد. به علت عوارض جانبی داروهای ضد سرطان مورد استفاده بر علیه سلول های سرطانی، سلول های سالم و بافت ها نیز در معرض خطر آسیب قرار دارند.

 

بعضی بیماران از عوارض بیماری، بیشتر از خود بیماری وحشت دارند. اما پزشکان و بیماران بر روش درمانی تکیه می کنند که علاوه بر این که سلول های سرطانی را نابود می کند، کمترین عوارض جانبی را نیز داشته باشد. پزشکان می توانند راه هایی را برای کاهش مشکلات احتمالی رخ داده در طول درمان یا بعد از آن پیشنهاد کنند.

 

جراحی عملی است که در آن سرطان را بر می دارند. عوارض جانبی جراحی به عوامل زیادی مثل اندازه و محل تومور؛ نوع عمل و وضعیت عمومی بیماری بستگی دارد. بیماران بعد از عمل جراحی درد دارند که می توان آن را با دارو کنترل کرد.

 

توصیه های مهم برای مقابله با سرطان:

smoking1-e2

استفاده از مواد مخدر به ویژه تریاک، سرطان زا است

 

برای مبتلا نشدن به سرطان که سرانجام آن پناه آوردن به شیمی درمانی است، بهتر است از موادی که سرطان زا هستند دوری جست و با آنها مقابله کرد. همان طور که گفته شد این کار بسیار آسانتر از تحمل درد درمان ناپذیر سرطان است.

 

۱٫ هرگز سیگار و سایر انواع دخانیات استعمال نکنید، و از آلوده کردن محیط زیست جداً خودداری کنید. محیط زیست آلوده نیز یکی از عوامل ابتلا به سرطان است.

 

۲٫ غذاهای پرچرب و نمک سود و استفاده از ترکیبات گوشت قرمز به طور مداوم قادرند سرطانهای متعدد گوارشی، به ویژه معده، ایجاد کنند پس هنگام مصرف این گونه خوراکیها مواظب باشید.

 

۳٫ استفاده از مواد مخدر به ویژه تریاک، سرطان زا است ( سرطان های مری و مثانه در تریاکی ها شایعتر است. )

 

۴٫ مواد رادیو اکتیو و سایر ترکیبات حاوی اشعه های مضر سرطان زا هستند.

 

۵٫ استعداد ژنتیکی و فامیلی را به خاطر بسپارید و مشاوره های پزشکی را جدی بگیرید.

 

۶٫ برخی عفونتهای ویروسی و باکتریایی را که مولد سرطان هستند به خوبی بشناسید.

 

۷٫ استفادۀ نابجا از برخی از داروها مولد سرطان هستند پس به طور خود سرانه از دارو استفاده نکنید.

 

۸٫ چاقی زیاد و کاهش تحرکات قادرند سرطان رحم و پستان ایجاد کنند، پس هنگام غذا خوردن خود را کنترل کنید و از ورزش غافل نشوید.

 

۹٫ الکل و سایر ترکیبات سکرآور ( مست کننده ) قادرند سرطان لب و دهان و حنجره و کبد ایجاد کنند.

 

۱۰٫ برخی غذاهای کنسروی، حاوی ترکیبات مضر برای بدن و سرطان زا هستند.

 

۱۱٫ تابش زیاد و مستقیم اشعۀ خورشید به بدن مولد سرطان پوست است.

 

۱۲٫ تماس زیاد با ترکیبات نفتی و بنزین و گازوئیل و کودهای شیمیایی و سایر مواد و داروهای مشابه کارخانجات، مولد سرطان پوست و بیضه و پروستات اند.

 

۱۳٫ استفادۀ مداوم از روغنهای حیوانی و ترکیبات قندی و تنقلاتی که با افزودنیهای رنگی و صنعتی عرضه می شوند ( مانند بستنیهای رنگی، شکلات های رنگی و ساخارین ) می توانند سرطان های متعدد ایجاد کنند پس هنگام مصرف این خوراکیها، تعادل مصرف را در نظر داشته باشیم.

 

۱۴٫ زایمان در سنین زیر ۱۲ سال و بالای ۴۹ سال موجب سرطان دستگاه تناسلی است، در نتیجه خانواده ها باید تن به ازدواج های زودرس فرزندانشان ندهند، و زوجها، به ویژه خانمها نیز سنین مناسب زایمان را مورد توجه قرار دهند.

 

۱۵٫ برخی از بیماریهایی که ممکن است به آن مبتلا باشیم و آنها را بی اهمیت بدانیم امکان دارد استعداد تبدیل به سرطان را داشته باشند، پس مشاوره با پزشک را فراموش نکنیم.

 

۱۶٫ با انجام ورزشهای منظم روزمره، بهداشت فردی و اجتماعی مناسب، رژیم غذایی مفید و تلاش برای کاهش و حتی حذف فشارهای روحی و استرس و آگاهی از عوامل سرطان زا می توان به طور جدی از سرطان پیشگیری کرد.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

منابع:

daneshju.ir

salamatnews.com

نوشته اطلاعات کامل درباره سرطان اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

بزرگ شدن پروستات در مردان مرجع کامل اطلاعات …پروستات بزرگ بزرگی خوش خیم پروستات چیست؟ بیش از نیمی از مردان بالای سن سال انواع رنگ مو نحوه مصرف ، مضرات، اکسیدانها ، و…… …انواع رنگ مو نحوه مصرف ، مضرات، اکسیدانها ، و…… مرجع کامل اطلاعاتمرکز جامع سرطان صفحه اصلیآنچه درباره تومورهای مغز باید بدانیم این جزوه درباره تومورهایی است که در مغز شروع می دارونما، اطلاعات دارویی و مشخصات داروها جستجوی اطلاعات دارونما سایت جامع رایگان اطلاعات دارویی و مشخصات داروها ، قیمت بیمه ای ، ارائه اخبار اطلاعات کلی درباره فلز طلا مقاله هامقالات علمیاطلاعات کلی درباره فلز طلا طلا یک عنصر فلزی با ساختار کوبیک بوده که از اول طلایی رنگ اطلاعات کامل در مورد قرصهای خواب آورقرصهای آرام بخش داروهایی میباشند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی باعث مرکز جامع سرطان مقالاتآنچه باید درباره سرطان …آنچه باید درباره سرطان بدانید پزشکان به افراد تمام سنین توصیه می‌کنند که کم‌تر در کامل ترین اطلاعات در مورد متادون نیک صالحی پرتال …منبع سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر متادون چیست؟ متادون متعلق به گروهی از مواد به نام الف فیلم کامل رصد، دستگیری‌ و اعترافات داعشی‌ها …فیلم کامل رصد، دستگیری‌ و اعترافات داعشی‌ها در تهران تصاویر دوربین مخفی وزارت مجله پزشکی مادر مجله پزشکی مادرمجله پزشکی مادر حاوی اطلاعات تازه و معتبر برای عموم مردم در زمینه های مختلف بهداشت بزرگ شدن پروستات در مردان مرجع کامل اطلاعات سایت پزشکان پروستات بزرگ بزرگی خوش خیم پروستات چیست؟ بیش از نیمی از مردان بالای سن سال دچار انواع رنگ مو نحوه مصرف ، مضرات، اکسیدانها ، و…… مرجع کامل انواع رنگ مو نحوه مصرف ، مضرات، اکسیدانها ، و…… مرجع کامل اطلاعات مرکز جامع سرطان صفحه اصلی آنچه درباره تومورهای مغز باید بدانیم این جزوه درباره تومورهایی است که در مغز شروع می شود دارونما، اطلاعات دارویی و مشخصات داروها جستجوی اطلاعات دارونما سایت جامع رایگان اطلاعات دارویی و مشخصات داروها ، قیمت بیمه ای ، ارائه اخبار و اطلاعات کلی درباره فلز طلا مقاله ها مقالات علمی اطلاعات کلی درباره فلز طلا طلا یک عنصر فلزی با ساختار کوبیک بوده که از اول طلایی رنگ بوده اطلاعات کامل در مورد قرصهای خواب آور قرصهای آرام بخش داروهایی میباشند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی باعث ایجاد مرکز جامع سرطان مقالاتآنچه باید درباره سرطان بدانید آنچه لازم است دربارة سرطان بدانید مقدمه افراد بسیاری کامل ترین اطلاعات در مورد متادون نیک صالحی پرتال سرگرمی منبع سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر متادون چیست؟ متادون متعلق به گروهی از مواد به نام شبه الف فیلم کامل رصد، دستگیری‌ و اعترافات داعشی‌ها در تهران فیلم کامل رصد، دستگیری‌ و اعترافات داعشی‌ها در تهران تصاویر دوربین مخفی وزارت اطلاعات اطلاعات کامل درباره زنان é é é



لینک منبع :اطلاعات کامل درباره سرطان

اطلاعاتی کامل درباره سرطان استخوان - پزشک تو www.pezeshketo.com/.../اطلاعاتی-کامل-درباره-سرطان-استخوان/‏ - ذخیره شده - مشابه 11 مارس 2014 ... اطلاعاتی کامل درباره سرطان استخوان – تومور استخوانی چیست ؟ اگر سلولهای استخوان ساز بدن که به آنها استئوبلاست نیز گفته میشود شروع به ... اطلاعات کامل درباره سرطان غده تیموس - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/5781_اطلاعات-کامل-درباره-سرطان-غده-تیموس.html/‏ - ذخیره شده - مشابه 21 آگوست 2013 ... اطلاعات کامل درباره سرطان غده تیموس,: در این بخش درباره سرطان غده تیموس بحث میکنیم . اصولا این غده در کجای بدن قرار دارد و از کجا بدانیم سرطانی ... درباره سرطان بیشتر بدانیم - عصر ایران www.asriran.com/fa/news/259130/درباره-سرطان-بیشتر-بدانیم‏ - ذخیره شده - مشابه 22 فوریه 2013 ... این دقت باعث جمع‌آوری گنجینه‌ای از اطلاعات و داده‌ها در مورد استفاده از قرص‌های ضدبارداری و ... در برخی از موارد، هدف از پرتودرمانی نابودی کامل تومور است. همه چیز در باره سرطان، علائم سرطان، درمان سرطان، سرطان ریه، سرطان خون ... www.akairan.com/health/bimari-behdasht/srtn.html‏ - ذخیره شده - مشابه سرطان,سرطان الثدی,سرطان سینه,سرطان خون,سرطان الدم,سرطان روده,سرطان ریه,سرطان ... درباره سرطان,نحوه پیدایش سرطان,نشانه های سرطان,علل اصلی سرطان,علائم سرطان,علائم ... ریواس برای مقابله با تومورهای سرطانی اطلاعاتی کامل در ارتباط با غذاهای ضد ... آنچه لازم است درباره ی سرطان بدانید www.hawzah.net/fa/.../آنچه-لازم-است-درباره-ی-سرطان-بدانید‏ - ذخیره شده - مشابه تشخیص زود هنگام سرطان در بسیاری از موارد شانس بهبودی کامل را افزایش می دهد. .... برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی مؤسسه ی تحقیقات، آموزش و ... اطلاعات کامل درباره سرطان غده تیموس - تبیان www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=839843‏ - ذخیره شده 21 آگوست 2013 ... در این بخش، درباره سرطان غده تیموس بحث میکنیم . اصولا این غده در کجای بدن قرار دارد و از کجا بدانیم سرطانی شده است؟ و درچه سنی ممکن است رخ دهد. توضیحات کامل در مورد سرطان معده - تبیان www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=837723‏ - ذخیره شده - مشابه پیشگفتاری در مورد سرطان معده: سرطان معده بیماری است که در آن سلول های سرطانی در معده افزایش پیدا می کنند و باعث ایجاد توده یا زخم در معده می شوند. منشأ این سلول های ... اطلاعات عمومی در مورد سرطان بیضه - دکتر غلامرضا احتجاب dr.ehtejab.com/pages/default.aspx?...information_about...‏ - ذخیره شده - مشابه سرطان بیضه هنگامی رخ می دهد که سلول های نرمال در یکی یا هر دو بیضه به سلول های غیر طبیعی تغییر و خارج از کنترل رشد نمایند. بیضه ها ارگان( اندام) توپی شکلی ... اطلاعات کامل درباره سرطان | سرطان چیست و چگونه بوجود می آید؟سرطان www.ghatreh.com/news/nn34803644/اطلاعات-کامل-درباره-سرطان‏ 27 نوامبر 2016 ... سرطان چیست و چگونه بوجود می آید؟سرطان به دسته ای از بیماری هایی گفته می شود که عامل رشد غیرطبیعی سلولهای بدن ه. اطلاعات کامل در مورد سرطان رحم - تاپ ناز www.topnaz.com/اطلاعات-کامل-در-مورد-سرطان-رحم/‏ - ذخیره شده 11 مه 2016 ... مقاله ای کامل در مورد سرطان رحم در این مقاله با نشانه های و نحوه تشخیص و همچنین درمان سرطان رحم اطلاعاتی در اختیار شما گذاشته می شود. آشنایی با رحم.