وب سایت گجت نیوز - محمد قاسمی: این روزها علم پزشکی پیشرفت زیادی داشته و دانشمندان موفق به پیدا کردن راه درمان بسیاری از بیماریهای کشنده شدهاند. با این وجود هنوز هیچ روشی برای درمان کامل سرطان ابداع نشده و سالانه افراد زیادی به خاطر آن، جان خود را از دست میدهند. حال با تحقیقات گستردهای که در زمینه درمان سرطان انجام شده، هنوز هم این سوال در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد: واکسن سرطان چه زمانی تولید میشود؟
ایده تولید واکسنهای ضد سرطان که بتوانند تومورهای خوشخیم و تومورهای متاستاتیک- که در بخشهای مختلف، مهاجرت کرده و تومورهای جدید را ایجاد میکنند- را هدف قرار دهند، چیز جدیدی نیست و سالهاست که بسیاری از شرکتهای بزرگ بهدنبال راهی برای مقابله با تومورها هستند. در سالهای اخیر نیز ما شاهد تحقیقات بسیاری با نتایج موفقیتآمیز بودهایم.
تولید واکسن سرطان حداقل 5 تا 10 سال بعد از تایید شدن آزمایشها محقق میشود
اما علم، فرآیندی تکراری دارد و شاید روشهای بسیاری که در گذشته با شکست روبهرو شدهاند نهایتا به تولید واکسن سرطان منتهی شود. حال کمپانی TapImmune بهعنوان یکی از شرکتهای پیشگام در زمینه توسعه واکسنها برای از بین بردن انواع تومورها از جمله تومورهای متاستاتیک، میخواهد با مواردی همچون سرطان تخمدان و سرطان سینه مقابله کند.
هماکنون به صورت سالانه، مبتلا بودن تقریبا 30 هزار آمریکایی به سرطان تخمدان تشخیص داده میشود که 14 هزار نفر از آنها جان خود را از دست میدهند. علاوه بر این، هر ساله 41 هزار نفر از مردم با مبتلا شدن به سرطان سینه، از دنیا میروند که واقعا آماری ناراحتکننده است.
در سالهای اخیر محققین تلاش کردهاند با توسعه علم ایمنی درمانی، راهی برای تولید واکسن سرطان بیابند. در حال حاضر، سه چیز برای ساخت یک واکسن قدرتمند مورد نیاز است. ابتدا باید سلولهای لنفوسیت تی کشنده را نسبت به قسمتی مشخص از سلول سرطانی فعال کرد که در آزمایشهای اخیر برای ساخت واکسن، این مورد آزمایش شده است.
با در نظر گرفتن این موارد، شاید تولید واکسن سرطان حداقل 5 تا 10 سال بعد از تایید شدن آزمایشها محقق شود. فرایند کلی درمان نیز شامل تزریق واکسن به افراد مبتلا به سرطان و پیشگیری از آن خواهد شد. بهعلاوه زمان نسبتا زیادی برای دریافت مجوزهای لازم و آموزش کلینیکهای مختلف نیاز است که میتواند ساخت و عرضه واکسن سرطان را به تعویق بیندازد.
همچنین محققین TapImmune در تعاملی مشترک با مرکز سرطان مموریال اسلون–کترینگ (MSKCC)، کار آزمایش ترکیب داروی TPIV 200 با آنتیبادی شرکت داروسازی آسترازنکا (AstraZeneca) به نام Durvalumab را آغاز کردهاند که میتواند به تولید واکسن سرطان کمک زیادی کند.
انتظار میرود فاز دوم این آزمایش برای بررسی شرابط بیماران مبتلا به سرطان تخمدان و پیدا کردن راهی برای حفظ شیوه درمان، ادامه پیدا کند. زمستان پارسال نیز این شرکت موفق به دریافت تاییدیه Fast Track Designation از سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) شد اما هنوز راه زیادی برای ورود این واکسن به بازار باقی مانده است.