مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

طرز تهیه سرکه خرمالو خانگی

[ad_1]

سرکه خرمالو یکی از انواع سرکه‌های طبیعی است که خواص بسیار زیادی دارد. با طرز تهیه سرکه خرمالو و نکات مهم درباره تهیه انواع سرکه آشنا شوید.

میوه خرمالو، میوه بومی کشور چین و ژاپن است که از گذشته‌ای بسیار دور وارد ایران شده و امروزه در بیشتر نقاط کشور کاشته و تکثیر می‌شود.

میوه خرمالو در ایران در انواع مختلف یافت می‌شود که بعضی از آن‌ها کاملا گرد و کروی بوده و برخی دیگر نسبتا کشیده هستند. بخش گوشت‌دار میوه خرمالو محتوی مقدار زیادی مواد قندی، تانن و ویتامین است. 

طبع خرمالو گرم و تر است و خوردن آن فواید بسیار زیادی برای بدن دارد.

از جمله خوردنی‌های خوشمزه‌ای که با استفاده از خرمالو تهیه می‌شود می‌توان به مربای خرمالو، ترشی خرمالو، کیک خرمالو، دسر خرمالو و ... اشاره نمود. 

در اینجا قصد داریم طرز تهیه سرکه خرمالو را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه سرکه خرمالو، سرکه خرمالو، ترشی خرمالو، خواص خرمالو، خواص سرکه خرمالو، مضرات خرمالو، خاصیت خرمالو

طرز تهیه سرکه خرمالو:

  1. برای تهیه سرکه خرمالو ابتدا خرمالوی رسیده یا به اصطلاح یا به مرحله قندک رسیده را شسته و داخل سبدی بریزید تا آب اضافه آن برود.
  2. حالا سرکه را داخل یک دبه ریخته، کاملا سر پر کنید.
  3.  یک سوم ظرف را آب بریزید. 
  4. درب دبه را محکم ببندید.
  5. بعد از ۱۵ روز سرغ آن رفته و دبه را خوب تکان دهید.
  6. بعد از 45 روز، سرکه خرمالوی شما آماده است. 

نکاتی درباره تهیه انواع سرکه:

  • سرکه از فرآورده‌های طبیعی است که در اکثر خانه‌های ایرانی یافت می‌شود. بیشترین کاربرد سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه ترشی‌ها و انواع سالادهاست و تاریخچه تولید سرکه تقریبا به ده هزار سال پیش برمی‌گردد. در روایت‌ها و احادیث ائمه اطهار و در منابع طب جامع ایرانی بر استفاده از سرکه بسیار تاکید شده و کاربرد درمانی زیادی برای آن ذکر شده است. طرز تهیه سرکه آنقدر آسان است که هرکسی با آگاهی مختصری از روش تولید آن، می‌تواند یک سرکه خانگی سالم و باکیفیت تولید کند.به طور کلی؛ فرایند تولید سرکه شامل دو مرحله است که هر دو مرحله طی واکنشی هوازی انجام می‌گردد. یعنی لازم است جریان هوا هر چند به مقدار کم برقرار باشد.

میوه مناسب برای تهیه سرکه خانگی

  • سرکه تقریبا از هر ماده‌ای که به مقدار کافی شیرینی (قند) داشته باشد تا در فرایند تولید سرکه به اسید استیک طبیعی تخمیر شود، تهیه می‌شود.
  • انگور، خرما، کشمش، سیب، گلابی، توت، انجیر، انار شیرین، خرمالو و هر میوه‌ای که به اندازه کافی شیرینی داشته باشد به عنوان ماده اولیه و اصلی تولید سرکه قابل استفاده هستند که البته سرکه تولید شده از هریک از این مواد نیز غیر از خواص عمومی و مشترک در تمامی سرکه‌های طبیعی، دارای فواید خاص آن نوع میوه نیز می‌باشد.
  • مقدار مورد نیاز از ماده اولیه بسته به نوع سرکه و میزان نیاز به تولید سرکه دارد، مثلا اگر ماده اولیه شیرینی مناسبی داشته باشد:
  1. هر یک کیلو گرم خرما یا کشمش حدود دو و نیم کیلو گرم سرکه می‌دهد.
  2. هر یک کیلو گرم انگور حدود یک کیلو گرم سرکه می‌دهد.
  3. هر یک کیلو گرم سیب حدود نیم کیلو گرم سرکه می‌دهد.

آب سالم برای تهیه سرکه

  • ماده مهمی که در فرایند تولید برخی از سرکه ها عموما مورد نیاز است، آب است که توصیه می‌شود از آب سالم (آب معدنی) استفاده نمایید.
طرز تهیه سرکه خرمالو، سرکه انداختن، تهیه سرکه، خواص خرمالو، سرکه ی خرمالو، ترشی خرمالو

اندازه و جنس ظرف سرکه

  • جنس ظرف مورد استفاده در فرایند تولید سرکه نیز اهمیت زیادی دارد. بهتر است جنس ظرف به گونه‌ای باشد که در فرایند شیمیایی تخمیر و تولید سرکه واکنش نشان ندهد و دخالت نداشته باشد. در گذشته از خمره‌های سفالی،  لعابی یا شیشه‌ای برای تهیه سرکه استفاده میشد که این نوع ظروف، سالم‌ترین ظروف برای تهیه سرکه هستند.
  1. با توجه به اینکه در مرحله اول، ماده اولیه را داخل ظرف می‌ریزیم، باید دهانه ظرف گشاد باشد تا به راحتی اینکار انجام گردد. ضمنا گنجایش ظرفی  که انتخاب می‌کنید باید بیشتر از حجم مواد اولیه بوده و حدودا یک پنجم آن خالی بماند که بعد، در فرآیند تولید سرکه از ظرف سرریز نشود. 
  2. در مرحله دوم با توجه به اینکه مایع حاصله از مرحله اول تبدیل به اسید و نهایتا سرکه می‌شود، می‌بایست ظرف یا بشکه‌ای استفاده کرد که مواد ظرف در واکنش تولید سرکه دخالت نکرده و در سرکه حل نشود بنابراین استفاده از توصیه می‌شود از ظروف شیشه‌ای استفاده شود.
  3. با توجه به اینکه واکنش شیمیایی در مرحله اول و دوم هوازی بوده و نیاز به اکسیژن و تعامل ماده داخل ظرف با هوا است بنابراین، درب ظرف را باید بگونه‌ای بگذارید که کیپ نباشد و مسیری هر چند کوچک برای جریان هوا برقرار باشد.
  4. بعد از تهیه سرکه، جهت نگهداری از آن ترجیحا باید از ظروف شیشه‌ای دردار استفاده کرد. در قدیم از ظروف شیشه‌ای که دور آن با حصیر  پوشیده شده بود و دارای دهانه تنگی بود، برای نگهداری سرکه استفاده می‌کردند که به ظروف کُپ یا کُپ شیرازی معروف بودند. 

دما و محیط مناسب برای تهیه سرکه:

دمای مناسب برای تهیه سرکه، دمای هوای معتدل متمایل به گرمی بین 25 تا 30 درجه سانتیگراد است.
در محیط تولید سرکه باید هوا جریان داشته باشد.
اگر در محل تولید سرکه، آفتاب سوزان و هوا بسیار گرم است باید ظرف‌ها را در سایه قرار دهید.
بهترین فصل برای تهیه سرکه اواسط فصل بهار تا اواسط فصل پاییز است.
تذکر: در هوای بسیار سرد فعل و انفعالات سرکه انجام نمی‌گردد.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

طرز تهیه رب خانگی یاد بگیر دات کامطرز تهیه رب خانگی که سالم و مطمئن و بدون مواد نگهدارنده بوده و این رب را چند سال بدون پاپ کورن طرز تهیه ذرت بو داده خانگی آکاطرز تهیه ذرت بو داده خانگی روغن و کمی نمک را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط طرز تهیه ترشی، طرز تهیه ترشی بندری آکاطرز تهیه ترشیطرز تهیه ترشی مخلوططرز تهیه ترشی لیتهطرز تهیه ترشی کلم قرمزطرز تهیه طرز تهیه مربا ، ترشی، شربتطرز تهیه ترشیانواع مرباانواع ترشیمربای هویجترشی لیتهآشپزیاشپزی مرباترشیجاتطرز طرز تهیه سس باتر اسکاچبسیار خوشمزه مخصوص …طرز تهیه خامه فرم گرفته خانگیمخصوص تزیین کیک و شیرینی ترشله زرد نذری خوشمزه با طرز تهیه ساده یاد بگیر دات …این مقاله اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه طرز تهیه ترشی قارچ ترشیقارچطرز تهیه الویه قارچ طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای طرز تهیه ترشی تابستانی طرز تهیه ترشی آموزش آشپزی و طرز تهیه تاس کبابآموزشآشپزیوطرزتهیهآموزش بافت کلاه کج گرد به همراه شال گردنطرز تهیه ماکارونی با سویاآشپزی رنگین عکس و تزئین انواع دسر شیرینی ژله پودینگ ، بستنی و حلوا عکس و تزئین غذای نوزادان طرز تهیه بستنی و یخ در بهشت مرجع طب سنتی …آشپرخانهسلام،تورو خدا یه سایت اموزش اشپزی هم بزارید که توش غذاهای مورد تایید دکتر و طرز تهیه طرز تهیه رب خانگی یاد بگیر دات کام طرز تهیه رب خانگی که سالم و مطمئن و بدون مواد نگهدارنده بوده و این رب را چند سال بدون کپک پاپ کورن طرز تهیه ذرت بو داده خانگی آکا طرز تهیه ذرت بو داده خانگی روغن و کمی نمک را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید طرز تهیه ترشی، طرز تهیه ترشی بندری آکا طرز تهیه ترشیطرز تهیه ترشی مخلوططرز تهیه ترشی لیتهطرز تهیه ترشی کلم قرمزطرز تهیه ترشی طرز تهیه مربا ، ترشی، شربت طرز تهیه ترشیانواع مرباانواع ترشیمربای هویجترشی لیتهآشپزیاشپزی مرباترشیجاتطرز تهیه طرز تهیه سس باتر اسکاچبسیار خوشمزه مخصوص رویه بستنی،کیک و طرز تهیه خامه فرم گرفته خانگیمخصوص تزیین کیک و شیرینی تر شله زرد نذری خوشمزه با طرز تهیه ساده یاد بگیر دات کام این مقاله اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه با طرز تهیه ترشی قارچ ترشیقارچ طرز تهیه الویه قارچ طرز تهیه ترشی فلفل دلمه ای طرز تهیه ترشی تابستانی طرز تهیه ترشی آموزش آشپزی و طرز تهیه تاس کباب آموزشآشپزیوطرز آموزش بافت کلاه کج گرد به همراه شال گردنطرز تهیه ماکارونی با سویا آشپزی رنگین عکس و تزئین انواع دسر شیرینی ژله پودینگ ، بستنی و حلوا عکس و تزئین غذای نوزادان طرز تهیه سرکه خرمالو



لینک منبع :طرز تهیه سرکه خرمالو خانگی

آموزش طرز تهیه سرکه سیب خانگی | خانه داری • گوناگون • همراه با علم https://baelm.net/دانستنیها-طرز-تهیه-سرکه-سیب-خانگی/‏ - ذخیره شده آموزش طرز تهیه سرکه سیب خانگی | خانه داری روش اول ۱- سیب را کاملاً بشویید. ۲- سیب را به چهار قسمت نموده. و دم و هسته های آن را جدا کنید. ۳- سیب آماده را در. طرز تهیه سرکه خرمالو خانگی - مجله اینترنتی ستاره setare.com/fa/news/6875/طرز-تهیه-سرکه-خرمالو-خانگی‏ - ذخیره شده 29 ا کتبر 2016 ... سرکه خرمالو یکی از انواع سرکه‌های طبیعی است که خواص بسیار زیادی دارد. با طرز تهیه سرکه خرمالو و نکات مهم درباره تهیه انواع سرکه آشنا شوید. طرز تهیه سرکه سیب خانگی - بیتوته www.beytoote.com/.../homemade1-apple-vinegar1.html‏ - ذخیره شده سرکه سیب درست کردن سرکه سیب طرز تهیه سرکه سیب,انداختن سرکه سیب,طرز تهیه انواع سرکه,خواص ... اما متخصصان معتقدند بهترین سرکه سیب نوع خانگی آن است. طرز تهیه سرکه سیب / ساده ترین روش طرز تهیه سرکه سیب - ساعت24 www.saat24.com/.../طرز-تهیه-سرکه-سیب-ساده-ترین-روش-طرز-تهیه-سرکه-سیب‏ - ذخیره شده 17 ژوئن 2016 ... طرز تهیه سرکه سیب / ما به شما روش فوری تهیه سرکه سیب و انواع دیگر سرکه ها را آموزش می دهیم./ طرز تهیه سرکه خرما / طرز تهیه سرکه انار. تهیه سرکه سیب به روش سنتی « فوت و فن - یک دوست دات کام www.1doost.com/Post-12882.htm‏ - ذخیره شده - مشابه 22 مه 2013 ... تهیه سرکه سیب که هیچ تفاوتی با تهیه سایر سرکه های طبیعی ندارد ولی بدلیل پائین ... برچسب ها : آشپزی آموزش خوراکی سیب سرکه طرز تهیه ..... سلام من سرکه سیب خانگی درست کردم دفعه قبل خیلی خوب شد ولی این دفعه بوی الکل ... طرز تهیه سرکه ی سیب به صورت مرحله به مرحله • دونفره https://www.2nafare.com/طرز-تهیه-سرکه-ی-سیب-مرحله-به-مرحله/‏ - ذخیره شده روش تهیه سرکه ی سیب با آموزش مرحله به مرحله. طرز تهیه تهیه سرکه ی سیب با عکس و خواص سرکه ی سیب و موارد استفاده از سرکه ی سیب. طرز تهیه سرکه سیب خانگی؛ بخش دوم - آپارات www.aparat.com/v/.../طرز_تهیه_سرکه_سیب_خانگی؛_بخش_دوم‏ - ذخیره شده 26 ا کتبر 2016 ... کلاکت طرز تهیه سرکه سیب خانگی؛ بخش دوم سرکه سیب,طرز تهیه سرکه,سرکه خانگی , کلاکت. طرز تهیه سرکه میوه به روش خانگی - عصر ایران www.asriran.com/fa/news/.../طرز-تهیه-سرکه-میوه-به-روش-خانگی‏ - ذخیره شده تهیه سرکه در منزل برای بسیاری از خانم ها شاید کار دشواری باشد و فکر کنند که نیاز به وقت و انرژی زیادی دارد ولی باید بدانید که تهیه سرکه کار بسیار آسانی است و ... سرکه خانگی- بخش دوم (طرز تهیه سرکه به صورت خانگی) - دکتر روازاده ravazadeh.com/.../3704-سرکه-خانگی-بخش-دوم-(طرز-تهیه-سرکه-به-صورت-خانگی).html‏ - ذخیره شده - مشابه در بخش اول ضمن بیان مقدمه، مواد و شرایط لازم برای تهیه سرکه شرح داده شد. در این بخش در ادامه طرز تهیه سرکه انگور، خرما، کشمش و سیب تشریح می گردد. 3- طرز تهیه ... طرز تهیه سرکه میوه خانگی - سایت میوه نو www.mivehno.com/طرز-تهیه-سرکه-میوه-خانگی/‏ - ذخیره شده 16 فوریه 2017 ... ... استفاده کنید. در این مطلب طرز تهیه سرکه میوه خانگی را یاد می گیریم. ... میوه های شیرین مانند، انگور ، خرما ، خرمالو ، سیب و … این خاصیت را دارند ...