مجله منزل: یکراست بروم سر اصل مطلب؛ استفاده از برخی تزیینات مانند آکواریوم با ماهیهای رنگارنگ نهتنها فضای داخلی خانه شما را زیباتر میکند و به جذابیت بصری آن میافزاید، بلکه اگر کمی دقت کنید، متوجه میشوید هم خود و هم مهمانانتان احساس بهتری از حضور در خانه دارید. قبول دارم که بهره بردن از این زیبایی بصری و حس خوشایند آن نیاز به داشتن معلوماتی در این زمینه دارد؛ اینکه اصول جانمایی برای آکواریوم چیست؟ چگونه باید دکوراسیونی جذاب در داخل این فضای آبی داشت؟ یا از این عنصر دکوراتیو با چه ترفندی میتوان بیشترین بهره را در زیبایی فضا برد؟ عجله نکنید؛ پس قدم به قدم با هم پیش برویم تا شما هم این دانش را کسب کنید.
ابعاد آکواریوم
یادتان باشد اندازه آکواریوم به فضای خانه شما بستگی دارد؛ بنابراین در گام نخست برای اینکه بدانید خانه شیشهای ماهیهای شما چه ابعادی باید داشته باشد، مکان مناسب در چیدمان خانهتان را پیدا کنید.
چند قدم کوچک تا شیر آب
قدم اول برای تصمیمگیری درباره جای مناسب، این است که نباید دسترسی به منابع آب از محل جایگیری خانه ماهیهایتان برای شما سخت باشد. اصل بر این است که در آکواریومهایی که ماهیهای زیادی دارند یا مخزنهایی با طول 35 تا 80 سانتیمتر، عرض 20 تا 35 سانتیمتر که ارتفاعشان بین 30تا 50سانتیمتر است، هر هفته آب را عوض کنید. برای آکواریومهای بزرگتر هم این کار در فاصله زمانی یکماهه انجام میشود؛ بنابراین حواستان به این نکته مهم باشد.
نباید هاهمسایگی با اسپیکرها ممنوع
برخلاف شرط نزدیکی به آب دوری از اسپیکرهای وسایل صوتی نکته مهمی است که باید هنگام جانمایی آکواریوم در دکوراسیون خانه آن را در نظر داشته باشید. فراموش نکنید این جانداران بالهدار قادر هستند حتی ارتعاشات ضعیف را در آب حس کنند؛ بنابراین صداهای محیطی بلند آنها را دچار ترس و استرس میکند. علاوه بر این، خانه جدید ماهیهای خود را نباید در محلی پرتردد که ممکن است هر فردی ضربهای به سطح مخزن وارد کند، قرار دهید. همچنین آکواریوم را نزدیک در اتاق یا ورودی خانه نگذارید؛ زیرا هر ضربه ناشی از باز و بسته شدن آن شوک و استرس زیادی به ماهیها وارد کرده و به قولی دلشان را میلرزاند و سلامتشان را به مخاطره میاندازد.
اصل مهم را جا نیندازید
نباید آکواریوم را در معرض تغییرات شدید نور یا دما و در مجاورت شومینه یا رادیاتور بگذارید؛ بنابراین فضای موجود در مجاورت پنجره بهویژه اگر در معرض نور مستقیم قرار دارد را برای جانمایی مخزن ماهیها فراموش کنید.
راهرونشینی ممنوع
یک اصل به نسبت مهم دیگر هم این است که اگر خانه شما راهروی بزرگی دارد که وسوسهتان میکند تا آکواریوم را در آنجا قرار دهید، راحت بگویم بیخیال این کار شوید. خانه جدید ماهیهای خود را در محلی پرتردد قرار ندهید؛ ضمن اینکه قطعا این مکان دید چندانی در دکوراسیون خانه شما ندارد و همه زحمات تان برای زیباتر شدن خانه به هدر میرود.
اهمیت سطح صاف و هموار
به طور قطع آکواریوم شما باید روی سطحی جا خوش کند؛ فضایی که دید بهتری به این قطعه از طبیعتی که به خانه آوردهاید، بدهد و زیبایی فضای شما را نیز چندبرابر کند. پس برای اینکه همه این مزایا را داشته باشید، آن را روی سطحی هموار و به عبارتی صاف که تحمل وزن مخزن مورد نظر را دارد، قرار دهید.
کدام آکواریوم زیباتر است؟
یادتان باشد آکواریوم نباید آنقدر کوچک باشد که فقط به ظرفی با چند ماهی تبدیل شود و نتواند به زیبایی خانه شما اضافه کند. آکواریوم بهتر است سطح وسیعتری داشته باشد؛ یعنی طول و عرض آن تا حد امکان متناسب با فضای شما وسیع باشد. این ویژگی هم زیبایی بصری را در خانه بیشتر خواهد کرد و هم باعث میشود اکسیژن متناسب با محیط هم بیشتر شود. نتیجه این تدبیر شما هدیه اکسیژن کافی به آبزیان و نمایی بهتر برای اتاقی است که آکواریوم را در آن قرار خواهید داد.
باید ها
بهترین مکان آکواریوم
اما با وجود چنین نبایدهایی بهترین مکان برای جانمایی آکواریوم فضای باز خانه است؛ مثلا سالن پذیرایی یا جایی که افراد خانواده و مهمانان بیشتر در آنجا جمع میشوند و بهراحتی روبهروی آن میتوانند بنشینند و بازی ماهیها را تماشا کنند.
فنگشویی چه میگوید؟
حال به چند توصیه مهم در این باره و در ارتباط با فنگشویی هم توجه کنید. هیچوقت این مخزن پر از ماهی را درون اتاق خواب قرار ندهید؛ زیرا حس خوشایندی به شما نخواهد داد. اما اینکه بهترین مکان کجا خواهد بود، سوالی اساسی است که در جواب آن باید گفت براساس اصول فنگشویی جنوب شرقی خانه از مناسبترین فضاها برای قرارگیری آکواریوم است. تعجب نکنید چون گفته میشود این قسمت مربوط به ثروت بوده؛ بنابراین آب، با جذب انرژی باعث افزایش ثروت و برکت در خانه خواهد شد یا قسمت شمالی خانه که دارای عنصر بوده و با کار و حرفه در ارتباط است. همچنین شرق و جنوبشرقی که مربوط به بخش خانواده است از فضاهای مناسب برای جانمایی آکواریوم به شمار میرود.
خلاقیتهای جذاب در دکوراسیون آکواریوم
تا اینجا همه توصیهها به جانمایی آکواریوم در خانه ختم شد اما یادتان باشد فضای این مخزن هم نیاز به تزیینات ویژه دارد. پس شما باید در این زمینه هم کمی ذوق و خلاقیت به خرج دهید.
1. قدم اول توجه به کف این فضاست که قرار است فیلترها و لولههای هوا در آن جا خوش کنند و نمای زشتی هم نداشته باشند. پس بهتر است فیلترها را از جنس زیر شنی انتخاب کنید و بعد تمام کف آکواریوم را با شن بپوشانید.
2. گام بعدی نصب کردن شیلنگ هوا است که باید آن را با بست به لوله خروجی هوا متصل کنید تا به زبان ساده رها نباشد و منظره شما را به هم نریزد. برای اینکه شیلنگها بعد از مدتی از زیر شن و ماسهها بیرون نزنند، آنها را با بستهای پلاستیکی به کفیها ببندید اما زیاد زورتان را به نمایش نگذارید؛ زیرا ممکن است ناخواسته مانع از هوارسانی به آبزیانی که همسایه شما هستند شوید؛ ضمن اینکه این کار ظاهر آکواریوم را نیز زشت میکند.
3. استفاده از سنگ،پناهگاهی برای ماهیها و بازی و حتی تخمریزی آنهاست و در ضمن زیبایی این فضا را چندبرابر می کند. پس از سنگها برای ساخت فضاهایی دنج مانند تپه کوچک، سنگر یا غار استفاده کنید؛ البته کوزههای سفالی در ایجاد فضایی دلنشین هم برای شما که تماشاگر آکواریوم هستید و هم برای ماهیها موثر خواهد بود. کوزهها را یا در دو سوی آکواریوم یا در فضای میانی آن جانمایی کنید؛ البته بهتر است علاوه بر دهنه بخشی از دیوار کناری یا انتهایی آن را نیز باز بگذارید.
4. آبشار هم محیط زندگی ماهیهای شما را طبیعی خواهد کرد و هم به طور قطع جلوه بیشتری به خانهتان خواهد بخشید. سادگی این راهکار در این است که این امکان وجود دارد که خودتان این فضا را ایجاد کنید. برای اجرای چنین ایدهای لولهای پلاستیکی که قطر آن اجازه عبور شنها را نیز میدهد و رابطی از جنس پلاستیک تهیه کرده و لوله اکسیژن، همچنین سنگ و پمپ هوا را هم خریداری کنید. در قدم نخست انتهای لوله را از حالت مسطح بیرون بیاورید و اوریب کوچکی در یک طرف آن ایجاد کنید. رابط را درون لوله قرار دهید. بعد لوله هوا را از یک سو داخل کرده و به سنگ هوا وصل کنید. اکنون باید لوله را با کمک سنگ، شن و گیاهان کف آکواریوم از جلوی چشم پنهان کنید.
5. استفاده از قطعات چوب یا تزیینات چوبی توصیه دیگری است که برای شما داریم. اجرای این ایده به آکواریوم شما عمق و به آبزیان شما آرامش خواهد داد؛ البته برای اینکه ماهیها بیمار نشوند باید قبل از اینکه تکه چوب مورد نظر را درون محل زندگی آنها بگذارید، ابتدا حدود 15 روز آن را داخل ظرف آبی قرار داده و دو تا سه بار نیز آب آن را عوض کنید. در مرحله بعد دو تا سه بار آن را درون آب بجوشانید تا به خوبی ضدعفونی شود. حالا میتوانید این عنصر جدید را وارد آکواریومتان کنید.
6. گیاهان چه طبیعی و چه مصنوعی هم به زیباییهای بصری آکواریوم اضافه خواهند کرد و استرس آبزیان درون این مخزن را از حضور در محیطی بسته از بین خواهند برد. در کنار این محاسن بد نیست بدانید گیاهان به رشد موجودات تکسلولی کمک میکنند که این خود چرخه اکوسیستمی را در آکواریوم تقویت خواهد کرد. گیاهان را میتوان در لابهلا یا اطراف سنگها جا داد که ترکیب رنگ سبز و فضای ایجاد شده زیبایی خانه جدید ماهیهای شما را چندبرابر میکند.
برای تهیه مجله منزل می توانید به صورت حضوری از کیوسک های روزنامه فروشی سراسر کشور و برای خرید نسخه الکترونیک از وب سایت taaghche.ir اقدام نمائید.
ضمنا برای اشتراک نسخه چاپی مجله منزل روی تصویر زیر کلیک کنید: