مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی (انار آویج یا سبزی فسنجان)

[ad_1]

خورش انار بیج، انار آویج یا سبزی فسنجان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه گیلانی است. طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی تا حدی شبیه به خورش فسنجان است.

همان‌طور که می‌دانید گیلان با بیش از 170 نوع غذای محلی خوشمزه و متفاوت، عنوان پایتخت غذایی ایران را از آن خود کرده است. پایه اصلی غذاهای گیلانی؛ "تخم مرغ، مرغ، اردک، سبزیجات محلی، گردو، رب انار و بادمجان" هستند. 

در ادامه آموزش غذاهای محلی شمالی قصد داریم طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی بسیار خوشمزه‌ای را به شما آموزش دهیم که تا حدودی از نظر ظاهر و طعم شبیه به خورش فسنجان بوده و حتی به نام سبزی فسنجان نیز شناخته می‌شود و همراه با باقلا قاتق، زیتون پرورده، مرغ ترش، میرزا قاسمی و چند غذای شمالی دیگر به ثبت ملی رسیده است.  

مواد لازم برای تهیه خورش انار بیج گیلانی:

گوشت چرخ‌کرده300 گرم
گردو آسیاب‌شدهنصف پیمانه
رب انار2 ق غذاخوری
رب آلوچه1 ق مرباخوری
پیاز1 عدد
سبزی (تره، جعفری، نعناع، گشنیز،خالواش و چوچاق)1 پیمانه
چوچاق برای داخل کوفته (اختیاری)1 ق غذاخوری
نمک، فلفل، گل‌پربه میزان لازم
طرز تهیه اناربیج رشتی، انار آویج، سبز فسنجون، خورش اناربیج، اناربیج رشتی

طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی:

  1. برای تهیه خورش انار بیج گیلانی، سبزی‌ها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  2. سپس 2 قاشق روغن را داخل قابلمه بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید.
  3. مواد را تفت دهید تا طلایی شوند.
  4. حالا گردو آسیاب‌شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  5. حدود 4-5 لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید.
  6. مقداری رب انار، رب آلوچه، نمک، فلفل و گلپر را هم به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  7. آب خورش که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد یا به اصطلاح جا بیفتد. توصیه می‌شود از شعله پخش‌کن استفاده کنید و حرارت را خیلی کم کنید. (به این ترتیب لازم نیست چند بار به خورش آب اضافه کنید.) 
  8. بعد از نیم ساعت و وقتی گردو پخت، سبزی‌های سرخ‌شده را به موا قبلی اضافه کنید.
  9. گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده‌شده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و ورز دهید و از مخلوط گوشت به اندازه گردو بردارید و در دست گرد کنید.
  10. می‌توانید برای وسط قلقلی‌ها از چوچاق استفاده کنید که این مورد کاملا سلیقه‌ای است.
  11.  قلقلی ها را در خورش بیاندازید.
  12. خورش را زیاد هم نزنید زیرا کوفته قلقلی‌ها متلاشی می‌شوند.
  13. بعد از حدود نیم ساعت، خورش انار بیج شما آماده شده و کاملا به روغن افتاده است. خورش را داخل ظرف سرو کشیده و همراه پلو سرو کنید. نوش جان.

چند نکته درباره تهیه خورش انار بیج گیلانی:

  • می‌توانید کوفته قلقلی‌ها را با اول داخل کمی روغن تفت دهید، سپس به خورش اضافه کنید.
  • میزان نعناع و سبزی‌های محلی شمالی باید کمتر از بقیه سبزی‌ها باشد، پس این نکته را فراموش نکنید.
  • در صورت دسترسی نداشتن به سبزی‌های محلی، پونه را جایگزین آنها کرده و یا حذف کنید.
  • در صورت تمایل، 1 قاشق از سبزی‌های معطر را قبل از سرخ کردن بردارید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
  • از رب انار با کیفیت و غلیظ استفاده کنید.
  •  گیلانی‌ها برای این غذا از رب انار سیاه و ترش استفاده می‌کنند ولی اگر شما به رب سیاه دسترسی ندارید از رب انار ملس استفاده کنید. 
  • می‌توانید هر از گاهی مقداری آب سرد یا تکه‌های یخ به خورش اضافه کنید تا روغن گردو حسابی دربیاید.

گردآوری: گروه آشپزی ستاره


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی انار آویج یا سبزی فسنجان طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی انار آویج یا سبزی فسنجان



لینک منبع :طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی (انار آویج یا سبزی فسنجان)

طرز تهیه خورش انار بیج - نمناک namnak.com/طرز-تهیه-خورش-انار-بیج.p14586‏ - ذخیره شده رتبه: ۴٫۹ - ۷۰ نقد - ۳ ساعت ۳۰ دقیقه خورش انار بیج و طرز تهیه خورشت انار بیج و دستور پخت و نکات آماده سازی و پخت ... خورش انار بیج یک غذای خوشمزه گیلانی است در گیلان از سبزی محلی بنام واران بو ... روی حرارت ملایم بپزد تا مثل فسنجان به روغن بیفتد, پس از پخت گردو سبزی را که ... رب انار و یا آب انار ترش ( به میزان نصف لیوان ) را به خورش انار بیج اضافه کنید و ... طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی (انار آویج یا سبزی فسنجان) setare.com/.../طرز-تهیه-خورش-انار-بیج-گیلانی-انار-آویج-یا-سبزی-فسنجان‏ - ذخیره شده 6 ا کتبر 2016 ... خورش انار بیج، انار آویج یا سبزی فسنجان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه گیلانی است . طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی تا حدی شبیه به خورش فسنجان ... کتاب آشپزی/اناربیج - ویکی‌کتاب https://fa.wikibooks.org/wiki/کتاب_آشپزی/اناربیج‏ - ذخیره شده - مشابه اناربیج یا انارآویج یا خورش فسنجان گیلانی از غذاهای سنتی گیلان است. ... گیلانی‌ها با اضافه کردن مقداری سبزی این خورش را برای فصل گرما دلخواه‌سازی کرده‌اند. ... طرز تهیه: مغزگردو را مثل گردوی خورش فسنجان میسائیم تا نرم شود. سبزی‌ها را تمیز نموده ... طرز تهیه اناربیج - روستای کرکان بندرانزلی www.karkan.ir/post-7696‏ - ذخیره شده - مشابه ۵_ رب انارترش یا آب انار یا آب غوره _ به حدى که خورش ترش شود ... طرز تهیه مغزگردو را مثل گردوى خورش فسنجان مىسائیم تا نرم شود. سبزى ها را تمیز نموده و شسته ... دستور پخت خورش محلی اناربیج غذای محبوب شمالی - پرشین وی www.persianv.com/ashpaz/274667.php‏ - ذخیره شده - مشابه 14 ژانویه 2015 ... اینخورشبه فسنجان بسیار نزدیک است اما سبزیجات معطر لطف دیگری در این خورش محلی خوشمزه دارد ... ۵ – قلقلی ها را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و ... ۳ – این خورش را با گوشت تکه ای خورشی و یا مرغابی یا اردک نیز میتوانید درست کنید ... طرز تهیه ران مرغ ترش با سس انار ، یک غذای خوشمزه شمالی ... آشنایی با روش تهیه اناربیج - غذای محلی گیلان - همشهری www.hamshahrionline.ir/details/154143‏ - ذخیره شده - مشابه 18 دسامبر 2011 ... آشنایی با روش تهیه اناربیج - غذای محلی گیلان ... اگر شب یلدا مهمان دارید و به دنبال یک غذای خاص هستید این غذای گیلانی را که شبیه خورش فسنجان است به شما پیشنهاد می‌کنیم. ... طرز تهیه: *رب انار و یا آلوچه و آبغوره و گردو ساییده شده رو در قابلمه ... *بعد از این مدت که گردو به اصطلاح دم اومد ، سبزی قورمه رو سرخ کنین و ... لذت آشپزی با هانی شف - خورش انارآویج (اناربیج) hanichef.blogfa.com/post/89‏ - ذخیره شده - مشابه لذت آشپزی با هانی شف - خورش انارآویج (اناربیج) - ... اینم یه خورش شمالی خوشمزه دیگه. ... سبزی چوچاق یا سبزی خشک : 1 ق غ (اختیاری برای داخل کوفته) ... طرز پخت: گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و سبزی رو خوب با هم مخلوط می کنیم. ... درضمن بخاطر سبزی و گوشت گوساله چرخ شده، طبع گرم گردو رو میشکونه و مثل فسنجون ... با خورش اناربیج به شمال کشور سفر کنید - برترین ها www.bartarinha.ir/.../با-خورش-اناربیج-به-شمال-کشور-سفر-کنید‏ - ذخیره شده - مشابه 3 ژانویه 2015 ... این خورش به فسنجان بسیار نزدیک است اما سبزیجات معطر لطف دیگری ... طرز تهیه خورش اناربیج. طرز تهیه: در ابتدای تهیه این غذا خدمت دوستان ... در این مرحله از کمی رب نارنج یا رب آلوچه هم میتوانید همراه رب انار استفاده کنید . 5 - قلقلی ها را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و ... خورش آلو مسمای گیلانی. طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی (انار آویج یا سبزی فسنجان) - ستاره ... khabarfarsi.com/u/26207337‏ 6 ا کتبر 2016 ... خورش انار بیج، انار آویج یا سبزی فسنجان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه گیلانی است . طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی تا حدی شبیه به خورش فسنجان ... انار بیج( غذای گیلانی) | کدبانو kadbanu.ir/?p=2362‏ - مشابه 2 مارس 2012 ... ۵_ رب انارترش یا آب انار یا آب غوره : به حدى که خورش ترش شود ... طرز تهیه: مغزگردو را مثل گردوى خورشت فسنجان می سائیم تا نرم شود. ... گذاریم چند جوش بزند تا سبزى پخته شود, آنگاه کوفته ها را یک یک داخل خورشت که در حال جوشیدن ...