[ad_1]
ترش تره یا ترشی تره شمالی یکی از غذاهای خوشمزه شمال ایران است. برای تهیه ترش تره گیلانی به سبزیجات محلی، آب نارنج، تخم مرغ و سیر نیاز دارید.
گیلان از نطر تنوع غذایی با بیش از 170 نوع غذا و چاشنی مختلف محلی، رتبه اول را در کشور دارد و شیوه پخت غذاهای سنتی این استان شهرت جهانی دارد. به عقیده بسیاری از کارشناسان، وجود آب و هوای عالی و خاک مساعد، این خطه را به محلی مناسب برای کشت و تولید انواع صیفیجات، میوهها، حبوبات و ... تبدیل نموده است. این استان به دلیل همین تنوع غذایی بسیار زیاد و البته جاذبههای گردشگری خاص، همیشه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده و هست.
جالب است بدانید که تعدادی از غذاهای گیلانی مانند مرغ ترش، اناربیج، باقلا قاتق، میرزا قاسمی و زیتون پرورده و چند غذای محلی دیگر تا به حال به ثبت ملی رسیدهاند که این مورد، افتخاری برای مردم این خطه است و به نوعی این غذاهای ثبتشده، برند این استان محسوب میشوند.
با توجه به این توضیحات، سعی داریم شما را با یکی دیگر از غذاهای خوشمزه گیلانی به نام ترش تره گیلانی آشنا کنیم که بسیار پرطرفدار بوده و جزو غذاهای گیاهی محسوب میشود و به مواد اولیه کمی نیاز دارد.
مواد لازم برای تهیه ترش تره گیلان (ترشی تره):
برنج | 2 ق غذاخوری |
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و کمی نعناع و چوچاق) | 500 گرم |
آرد (اختیاری) | 1 ق غذاخوری |
سیر | 3-4 حبه |
تخم مرغ | 3 عدد |
آب نارنج یا آبغوره | 1/2 پیمانه |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم
|
طرز تهیه ترش تره گیلانی(ترشی تره):
- برای تهیه ترش تره گیلانی ابتدا باید سیرها را له کرده و با مقدار کمی نمک و زردچوبه تفت دهید.
- تخم مرغها را در همان تابهای که سیرها را تفت دادید، شکسته و خوب هم بزنید و بعد آن را کنار بگذارید.
- داخل ظرفی دیگر، برنج را با یک لیوان آب بپزید و صبر کنید تا حسابی نرم و له شود.
- سبزیها را ریز خرد کرده و به برنج اضافه کنید.
- کمتر از یک لیوان آب نیز اضافه کرده و در ظرف را ببندید.
- در صورت تمایل به اضافهکردن آرد، آرد را با کمی آب سرد مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا گلوله نشود و در همین مرحله آرام آرام به خورشت اضافه کنید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود.
- بعد از چند دقیقه و وقتی رنگ سبزیها تغییر کرد، آب نارنج، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- بعد از دو، سه جوش، تخممرغها را به خورشت اضافه کرده و هم بزنید.
خورشت ترش تره گیلانی شما آماده است. این غذا را همراه با برنج کته یا نان و در کنار ماهی دودی یا ماهی شور و انواع مخلفات گیلانی مانند ترب سفید، سیر، باقالی خام و ... سرو کنید.
چند نکته مهم درباره خورش ترش تره گیلانی:
- اضافهکردن آرد اختیاری است و از آنجا که این خورشت نباید آبکی باشد، برنج یا آرد را به آن اضافه میکنند. ترجیحا یکی از این دو مورد را انتخاب کنید که خورشت خیلی غلیظ و سفت نشود.
- ترشی اصلی این غذا آب نارنج است اما در صورتی که آب نارنج در دسترس نیست میتوانید از آبغوره یا آبلیمو نیز استفاه کنید.
- میزان ترشی این غذا به ذایقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کمتر و یا بیشتر کنید.
- میتوانید مثل میرزاقاسمی، تخممرغ را در آخرین مراحل پخت؛ داخل خورشت بشکنید و هم بزنید که در این صورت باید سیر را با سبزیجات کمی تفت داده و به خورشت اضافه کنید.
- اگر از راهی که در اینجا گفته شد استفاده کردید و تخممرغ را با سیر و نمک مخلوط کردید، موقع اندازهکردن نمک غذا حواستان باشد که غذا شور نشود.
- در صورتی که سبزیجات محلی گیلانی در دسترس نبود میتوانید آنها را حذف کرده و یا کلا از اسفناج استفاده کنید که در این صورت باز هم خورشت خوشمزهای خواهید داشت.
- در صورت تمایل چند عدد گوجهسبز نیز به خورشت اضافه کنید.
غذاهای شمالی در شهرها و روستاهای مختلف به سبکهای متفاوتی تهیه میشوند و ممکن است برخی مواد اولیه باهم تفاوت داشته باشند و انتخاب نوع این مواد اولیه به سلیقه و امکانات شما بستگی دارد. امیدواریم با این توضیحات، ترش تره گیلانی خوشمزه را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
گردآوری: گروه اشپزی ستاره
[ad_2]
لینک منبع
بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع طرز تهیه خورش ترشی تره خورش ترشی تره یا به لهجه شمالی ترشه تره خورشی گیلانی است و دستور پخت آن با خورش تره که طرز تهیه ترش تره گیلان کدبانومواد لازم جعفری، گشنیز،تره ،اسفناج، برگ چغندر ۱ کیلو چند شاخه شنبلیله ونعناعغذاهای شمالی و گیلانی آکاطرز تهیه میرزا قاسمی غذای محبوب شمالی ها طرز تهیه جوجه ترش گیلانی جوجه کباب ترش طرز تهیه شامی گیلانی آکاایرانطرز تهیه شامیشامی گیلانیطرز تهیه شامی گیلانیروش تهیه شامی گیلانیطرز پخت شامی طرز تهیه گوشت ترش ، یکی ازغذاهای محلی استان گیلانگوشت ترش گیلان ، طرز تهیه گوشت ترش گیلان ، مواد لازم گوشت ترش گیلان ، گوشت ترش گیلان طرز تهیه خورش ترشه واش طرز تهیه کله گنجشکی یا سر گنجشکی طرز تهیه مرغ فلورنتاین طرز تهیه مرغ سوخاری با پوشش طرز تهیه خورش ترشی تره خورش ترشی تره یا به لهجه شمالی ترشه تره خورشی گیلانی است و دستور پخت آن با خورش تره که غذایی طرز تهیه ترش تره گیلان کدبانو مواد لازم جعفری، گشنیز،تره ،اسفناج، برگ چغندر ۱ کیلو چند شاخه شنبلیله ونعناع غذاهای شمالی و گیلانی آکا طرز تهیه میرزا قاسمی غذای محبوب شمالی ها طرز تهیه جوجه ترش گیلانی جوجه کباب ترش کباب طرز تهیه شامی گیلانی آکابانو طرز تهیه شامیشامی گیلانیطرز تهیه شامی گیلانیروش تهیه شامی گیلانیطرز پخت شامی گیلانی طرز تهیه گوشت ترش ، یکی ازغذاهای محلی استان گیلان گوشت ترش گیلان ، طرز تهیه گوشت ترش گیلان ، مواد لازم گوشت ترش گیلان ، گوشت ترش گیلان خوشمزه طرز تهیه خورش ترشه واش طرز تهیه کله گنجشکی یا سر گنجشکی طرز تهیه مرغ فلورنتاین طرز تهیه مرغ سوخاری با پوشش کرن فلکس
لینک منبع :طرز تهیه ترش تره گیلانی (ترشی تره شمالی)
طرز تهیه ترش تره گیلان | کدبانو
kadbanu.ir/?p=1296 - مشابه
3 آگوست 2011 ... طرز تهیه: در سبزیجات مواد اولیه دقت کنید که میزان تره زیاد نباشد ولی ... پس از
پختن سبزی که تقریبا آب آن هم تما م شده است بعد ترشی مورد نظر را ...
طرز تهیه ترشه تره گیلانی - برترین ها
www.bartarinha.ir/fa/news/173090/طرز-تهیه-ترشه-تره-گیلانی - ذخیره شده - مشابه
21 فوریه 2015 ... طرز تهیه ترشه تره گیلانی. طرز تهیه: 1. ابتدا سبزی ها را پاک کنید و بشویید. ... اگر
ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ... 1) به جای
آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید و یا آب انار ترش بریزید. .... متشکرم از این
ذوق سلیقه بانوان شمالی ترشی تره گیلانی خیلی خوشمزه شده بود.
طرز تهیه ترش تره گیلانی (ترشی تره شمالی) - مجله اینترنتی ستاره
setare.com/.../طرز-تهیه-ترش-تره-گیلانی-ترشی-تره-شمالی - ذخیره شده
6 ا کتبر 2016 ... ترش تره یا ترشی تره شمالی یکی از غذاهای خوشمزه شمال ایران است. برای تهیه ترش
تره گیلانی به سبزیجات محلی، آب نارنج، تخم مرغ و سیر نیاز ...
طرز تهیه ترش تره - آکا
www.akairan.com/ashpazi/khoresh/110826010108.html - ذخیره شده - مشابه
طرز تهیه ترشی تره,طرز تهیه ترشی تره گیلانی,طرز تهیه ترشی تره رشتی,طرز ...
تره گیلان,طرز تهیه ترشی تره غذای شمالی,طرز تهیه ترشی تره شمال,طرز تهیه ترش
تره.
ترشی تره مازندرانی - غذاهای محلی مازندرانی - شمال گردی
shomalgardi.com/2684/ترشی-تره - ذخیره شده - مشابه
آموزش آشپزی : ترشی تره یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار مازندرانی میباشد که
پیشنهاد میکنیم ... ترشی تره , آشپزی , آموزش آشپزی , غذای , غذای شمالی , طرز تهیه
غذا.
آشپزی گیلان - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/آشپزی_گیلان - ذخیره شده - مشابه
میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی ... مواد لازم:
مرغابی یا اردک یا مرغ محلی مغز گردو ساییده شده ترشی (رب انار رب گوجه فرنگی
) ادویه. ... در تهیه این غذا از گوشت استفاده نشدهاست، ولی نگران نباشید زیرا تخم
مرغ یک ... ماهی قلیه شمالی: ماهی + رب انار + چوچاق + پیازداغ + گشنیز و شنبلیله +
مغز ...
روش تهیه « ترش تره » - روستای کرکان بندرانزلی
www.karkan.ir/post-7547 - ذخیره شده - مشابه
طرز تهیه: سبزی ها را پاک کنید و بشویید .پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد
کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز ... اگر ترشی غذا کم بود ، باز هم به آن چاشنی اضافه
کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود. ... مربوط به: ترب گیلان، ترش تره،
چهارشنبه سوری، غذاهای محلی گیلان، گیلان ... آشنایی با روش تهیه ترش تره – غذای
محلی شمالی.
ترش تره - YouTube
► 5:13https://www.youtube.com/watch?v=StUpqgWyToI
20 سپتامبر 2014 - 5 دقیقه - بارگذاری توسطسایت نگاه
ترش تره مواد لازم : اسفناج ، تره ، جعفری ، گشنیز ، نعنا به مقدار لازم - تخم ... روغن به مقدار لازم طرز تهیه : سبزی ها را با مقدار کمی آب پخته و آرد ...
طرز تهیه ترش تره(غذای محلی) | انزلی چی »
anzalichi.ir/طرز-تهیه-ترش-ترهغذای-محلی/ - ذخیره شده - مشابه
خانه / غذاهای محلی / طرز تهیه ترش تره(غذای محلی) ... توضیح: در غرب گیلان و شرق
مازندران مقدار کمى گوشت استخواندار(استخوان قلم) را حدود ۱۰ دقیقه تا یک ربع در آب
کم ...
آشنایی با روش تهیه ترش تره - غذای محلی شمالی - همشهری
hamshahrionline.ir/details/158668 - ذخیره شده - مشابه
29 ژانویه 2012 ... آشنایی با روش تهیه ترش تره - غذای محلی شمالی ... مقداری آرد برنج را در ترشی مورد
علاقه خود (آب نارنج یا آب انار) حل کرده و به تدریج به خورش اضافه ...
شنبه 9 اردیبهشت 1396 ساعت 14:16