[ad_1]
سرکه انگبین یا سکنجبین نوعی شربت سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از ترکیب سرکه، عسل و آب تهیه میشود. با طرز تهیه سرکه انگبین آشنا شوید.
سرکه انگبین چیست؟
سرکه انگبین یا سکنجبین در واقع نوعی نوشیدنی اصیل و سنتی ایرانی است که از ترکیب سرکه و انگبین (عسل) تهیه میشود و معمولا از آن در فصل تابستان همراه با خیار برای پذیرایی در مهمانیها استفاده میشود.
در گذشته شربت سرکه انگبین یا سکنجبین را به صورت سنتی با مخلوطی از عسل و سرکه تهیه میکردند اما بعدها در برخی مناطق که عسل در آنها یافت نمیشد یا میخواستند شربتی ارزانقیمت فراهم کنند؛ سکنجبین را با ترکیب سرکه و شکر تهیه کردند ولی همچنان آن را سکنجبین مینامیدند. امروز که عسل گرانتر و کمیابتر از گذشته شده، به طور کلی این شربت را با شکر تهیه میکنند.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه سرکه انگبین را به شیوه سنتی همراه با سرکه و عسل به شما آموزش دهیم تا بتوانید یک شربت عالی و گوارا تهیه کرده و از نوشیدن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه سرکه انگبین سنتی و اصیل:
سرکه خانگی | 2 واحد |
عسل | 5 واحد |
آب | 4 واحد |
نعناع | به میزان دلخواه |
طرز تهیه سرکه انگبین:
- برای تهیه شربت سرکه انگبین اگر از نعناع تازه استفاده میکنید؛ ابتدا نعناعها را پاک کرده و به صورت دستههای کوچک درآورید و هر دسته را با یک ساقه نعناع ببندید تا باز نشود.
- حالا هر سه جز را مخلوط کرده آنها را داخل ظرف مسی بریزید و باهم بجوشانید.
- کف روی آن را بگیرید و صبر کنید تا به یک چهارم برسد و قوام بیاید.
- وقتی حبابهای ریز روی شربت ظاهر شدند یعنی شربت شما به غلظت یا قوام مناسب رسیده است.
- در همین حالت که شربت درحال جوشیدن است، دستههای کوچک نعناع را داخل شربت بیاندازید و شعله را خاموش کنید تا هم عطر و هم طعم بهتری به شریت شما بدهد.
- صبر کنید تا شربت کاملا سرد شود.
- این فاصله برای این است که عطر نعناعها آزاد شود و مزه و عطر خود را به شربت بدهند.
- حالا شربت را از صافی عبور داده و داخل شیشه دربسته نگه دارید.
نکات کلیدی درباره تهیه سرکه انگبین:
- به جای عرق نعنا می توانید از ترکیب عرق نعنا، عرق پونه و عرق یونجه استفاده کنید که مجموعا 2 پیمانه حاصل شود.
- شربت سکنجبین را در بطری های شیشه ای در یخچال یا بیرون از یخچال نگهداری کنید و هر شب قبل از خواب میل کنید.
- در طب سنتی شربت سکنجبین را برای درمان و بهبود بسیاری از امراض و حتی برای پیشگیری از برخی بیماریها مفید میدانند.
خواص سرکه انگبین:
در تغذیه سنتی ایرانی در مصرف مصلحات، عوارض جانبی مواد غذایی مختلف به طور کامل رعایت میشد و تقریبا غذا یا میوهای یافت نمیشود که بدون مصلح مصرف شود. سرکه انگبین نیز یکی از این مصلحات است که برای تسکین عطش، بازکردن انسداد عروق، رفع سردرد، تعدیل طبع گرم، تقویت معده و کبد مفید است.
- اگر برای تهیه سرکه انگبین از میزان برابر سرکه و عسل استفاده شود، برای بیمارهای بلغمی، بازکردن انسداد عروق، تقویت کبد و معده و تبهای مزمن مفید خواهد بود.
- اگر از سرکه و شکر به طور برابر استفاده شود، مزه آن ترش خواهد شد و شربت سکنجبین مایل به سردی خواهد رفت و برای رفع صفرا، بریدن تب، بازکردن انسداد عروق، رفع تشنگی، ناراحتیهای طحال، کبد و معده مفید واقع خواهد شد.
امیدواریم این شربت اصیل و گوارای ایرانی را در منزل تهیه کرده و از خواص فوقالعاده آن بهرهمند شوید.
گردآوری: مجله اینترتی ستاره
[ad_2]
لینک منبع
بازنشر:
مفیدستان
عبارات مرتبط با این موضوع عطاری ابـّـا شهر نام مجموعه متصدی آدرس تلفن اصفهان عطاری ابا سیدرضا صالحی خیابان جی مابین هتل زهرا مدیا سخنرانی های دکتر خیراندیش در مورد طب …سخنرانیهایدکترخیراندیشدانلود سخنرانیها و صحبت های استاد حسین خیراندیش محقق و پژوهشگر طب اسلامی و سنتی عطاری ابـّـا شهر نام مجموعه متصدی آدرس تلفن اصفهان عطاری ابا سیدرضا صالحی خیابان جی مابین هتل نگین زهرا مدیا » سخنرانی های دکتر خیراندیش در مورد طب اسلامی سخنرانیهایدکتر دانلود سخنرانیها و صحبت های استاد حسین خیراندیش محقق و پژوهشگر طب اسلامی و سنتی
لینک منبع :طرز تهیه سرکه انگبین (شربت سکنجبین اصیل ایرانی)
طرز تهیه سرکه انگبین (شربت سکنجبین اصیل ایرانی)
setare.com/.../طرز-تهیه-سرکه-انگبین-شربت-سکنجبین-اصیل-ایرانی - ذخیره شده
7 دسامبر 2016 ... سرکه انگبین یا سکنجبین نوعی شربت سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از
ترکیب سرکه، عسل و آب تهیه میشود. با طرز تهیه سرکه انگبین ...
طب سنتی ایران - طرز تهیه سکنجبین شربت نامی ایرانی (سرکه انگبین)
tebirani.blogfa.com/post/296 - ذخیره شده - مشابه
اسمم سکنجبین است و در بریدن صفرا شهرت فراوان دارم، نام اصلی من سرکنگبین
است، چون سابقا مرا با سرکه و عسل درست می کردند و گاهی با شیره و در این صورت نام
من ...
طرز تهیه سرکه انگبین (شربت سکنجبین اصیل ایرانی) | سرکه - قطره
www.ghatreh.com/.../طرز-تهیه-سرکه-انگبین-شربت-سکنجبین-اصیل-ایرانی
7 دسامبر 2016 ... سرکه انگبین یا سکنجبین نوعی شربت سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از
ترکیب سرکه، عسل و آب تهیه میشود. با طرز.
سکنجبین - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/سکنجبین - ذخیره شده - مشابه
سکنجبین معرب سیکنگبین پارسی سرکه انگبین: شربتی که از سرکه و شکر
درست کنند. ... نسخههای خطی آن دراغلب کتابخانههای جهان و ایران موجود است. ... طرز تهیه
سکنجبین مواد لازم: سرکه طبیعی ۲ واحد، عسل زنبوری چند گیاهی ۵ واحد، آب سالم ...
پرش به بالا ↑ ناصر خسرو: ز دنیا زیانت ز دین سود کردی/ اگر خوار گیری به دین
سوزیان را ...
طرز تهیه شربت سکنجبین - یوتاب
www.yotaab.com/آشپزی/recipe/شربت-سکنجبین/ - ذخیره شده
شربت سکنجبین یا سرکه انگبین یکی از شربت های اصیل ایرانی است که با شکر
یا عسل و سرکه تهیه می شود. امروزه که عسل بسیار گران است، اکثر مردم این شربت ...
طرز تهیه شربت سرکه شیره خوشمزه و گوارا - مجله اینترنتی ستاره
tnews.ir/news/c6b875762056.html - ذخیره شده
10 دسامبر 2016 ... شربت سرکه شیره یکی از گواراترین شربت های سنتی ایرانی است که از ترکیب
شیره ... طرز تهیه سرکه انگبین (شربت سکنجبین اصیل ایرانی) ...
طرز تهیه شربت شیره انگور - مجله اینترنتی ستاره
tnews.ir/news/a9d375796117.html
11 دسامبر 2016 ... شربت شیره یکی از گواراترین انواع نوشیدنی سنتی ایرانی است که با شیره انگور
یا ... طرز تهیه سرکه انگبین (شربت سکنجبین اصیل ایرانی) ...
طرز تهیه و خواص دارویی سرکه انگبین این شربت بی نظیر که به نام های ...
https://plus.google.com/101917163271035917278/.../TzCVh2Q5bj2 - ذخیره شده
طرز تهیه و خواص دارویی سرکه انگبین این شربت بی نظیر که به نام های سکنجبین و
سرکه انگبین هم شناخته ... این شربت بی نظیر که به نام های سکنجبین و سرکه
انگبین هم شناخته می شود دارای خواص زیادی است که به مرور ... طرز تهیه: مواد لازم: شکر
= ۵/۲ کیلو سرکه سفید= نیم لیتر نعناع تازه= چند شاخه ... TranslateShow original
text.
سرکه انگبین :: طب سنتی ایران
tebirani.blog.ir/tag/سرکه%20انگبین - ذخیره شده - مشابه
۲ مطلب با کلمهی کلیدی «سرکه انگبین» ثبت شده است - طب سنتی و گیاهان ... خواص
آبغوره و سرکه انگور ... طرز تهیه سکنجبین شربت نامی ایرانی (سرکه انگبین).
دستور پخت شربت سکنجبین (سرکه انگبین) | سایت سربزن
https://www.sarbezan.com/node/178135 - ذخیره شده
شربت اصیل ایرانی. زمان آماده سازی: 5دقیقه. زمان پخت: 20دقیقه. مناسب برای: 6 تا 8
نفر. مواد لازم: شکر : 2.5 کیلو گرم. سرکه سفید : ½ لیتر. نعنا تازه : چند برگ.
یکشنبه 10 اردیبهشت 1396 ساعت 00:31