هوش اجتماعی کسب و کار و زندگی شما را نجات می دهد؛
احتمالاً تمام مشکلات زندگی خود را به گونه ای با iq خودتان مرتبط کنید و بگویید اگر ضریب هوشی بالاتری داشتم اوضاع بهتر بود اما جالب است بدانید که iq آنقدر هم که فکر میکنید مسیر زندگی شما را مشخص نمی کند اما هوش اجتماعی چرا.
به گزارش آلامتو و به نقل از بازده؛ هوش اجتماعی چیست؟ هوش اجتماعی چیزی است که درون هر یک از ما وجود دارد و کمابیش نامشهود است. هوش اجتماعی بر نحوهی کنترل رفتارمان، برخورد با مشکلات اجتماعی و گرفتن تصمیمات فردی که نتایج مثبت برایمان بههمراه میآورند، تاثیر میگذارد. هوش اجتماعی، توانایی شما برای تشخیص و درک احساسات خودتان و دیگران، و استفاده از این آگاهی برای کنترل رفتار و روابطتان است.
برای هر وضعیت نامساعدی در نهایت میتوان چارهای پیدا کرد. وقتی مشکلمان بهحدی بزرگ است که مییبنیمش و در عین حال بهحدی کوچک است که حل میشود، احساسات کمکمان میکنند نسبت به آن واکنش نشاندهیم. با درک احساسات میتوان ماهرانه از پس چالشهای کنونیتان برآمد و از چالشهای آینده جلوگیریکرد.
پژوهشهای انجامشده در دهههای اخیر، هوش اجتماعی را عاملی اساسی میدانند که عملکرد ما را از دیگران جدا میکند. هوش اجتماعی، شیوهای قدرتمند برای متمرکز کردن انرژیمان در یک جهت است تا به نتیجهای چشمگیر دست پیدا کنیم. وبگاه تلنتاسمارت، هوش اجتماعی را در کنار ۳۳ مهارت کاری مهم دیگر بررسیکرد، و به این نتیجه رسید هوش اجتماعی در تمامی مشاغل بهطور میانگین ۵۸ درصد موفقیت شغلی بههمراه میآورد.
از میان تمام مواردی که بررسیکردهایم، دریافتهایم ۹۰ درصد آنهایی که عملکردی بهتر از دیگران داشتند، هوش اجتماعی بیشتری هم نسبتبه دیگران داشتند. در مقابل، تنها ۲۰ درصد آنهایی که عملکردی بدتر از دیگران داشتند، هوش اجتماعی بالایی داشتند. شما بدون هوش اجتماعی بالا هم میتوانید جزو آنهایی باشید که بهترین عملکرد را دارند، اما احتمالش بسیار کم است.
معمولا آدمهایی که هوش اجتماعی بالاتری دارند پول بیشتری درمیآورند – یعنی بهطور میانگین ۲۹ هزار دلار بیشتر از آنهایی که هوش اجتماعی پایینی دارند. چنان رابطهی مستقیمی میان هوش اجتماعی و درآمد وجود دارد که بهازای هر واحد افزایش هوش اجتماعی، ۱۳۰۰ دلار به درآمد سالانه اضافهمیشود. این اطلاعات برای همهی مشاغل، در همهی سطوح و در همهی مناطق دنیا صادق هستند. ما هنوز نتوانستهایم شغلی پیدا کنیم که هوش اجتماعی با موفقیت در آن رابطهی مستقیمی نداشتهباشد.
وقتی احساساتتان را سرکوب میکنید، آنها بهسرعت به حسهایی ناخوشایند نظیر تنش، استرس و نگرانی تبدیل میشوند. بیتوجهی به احساسات، ذهن و بدن را خسته میکند. مهارتهای هوش اجتماعی کمک میکنند موقعیتّهایی را که در آن چنین چیزهایی اتفاق میافتند تشخیصدهید، پیش از وخیمشدن اوضاع آنها را تحتکنترل بگیرید، و بدین طریق مدیریت بهتری روی استرس داشته باشید.
آدمهایی که نمیتوانند از هوش اجتماعی خود استفادهکنند، بیشتر به دیگران متوسل میشوند. احتمال نگرانی، افسردگی، آزار جسمی و حتی فکر کردن به خودکشی در این آدمها دوبرابر دیگران است.
پژوهشّها نشان میدهند ارتباطی میان هوش اجتماعی و احتمال ابتلا به بیماریها وجود دارد. استرس، نگرانی و افسردگی مانع از عملکرد سیستم دفاعی بدن میشوند و احتمال ابتلا به انواع بیماریها، از سرماخوردگی ساده گرفته تا سرطان، را افزایش میدهند. ضعف سیستم دفاعی بدن شما بهواسطهی نوروپپتیدهایتان (مواد شیمیایی پیچیده که همچو پیامرسان میان ذهن و بدن عمل میکنند.)، ارتباط مستقیمی با وضعیت روحیتان دارد. وقتی ذهن شما لبریز از تنش و پریشانی شدهاست، به بدنتان پیغام میدهد از انرژی که برای مقابله با بیماری در نظر گرفتهشدهبود، بکاهد. این تغییر، احتمال ابتلا به بیماری را افزایش میدهد.
پژوهشها حتی نشانمیدهند رابطهای قطعی میان پریشانی احساسی و بیماریهای کشنده نظیر سرطان وجود دارد. یکی از نخستین پژوهشهای طولانی در این حوزه، سطح استرس زنان را در یک بازهی زمانی ۲۴ ساله مطالعهکردهبود. پژوهشگران میزان تجربهی تنش، ترس، نگرانی و مشکلات خواب – انواع مختلف پریشانی احساسی که ناشی از کشمکشهای حلنشده و احساسات صدمهدیده هستند – را در این زنان بررسیکردند. احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که در این ۲۴ سال استرس زیادی متحملشدهبودند، ۲ برابر سایرین بود.
بهعلاوه، آموزش مهارتهای هوش اجتماعی به آدمها میتواند سرعت بهبود بیماری را افزایشدهد. آدمهایی که در طی دورهی بهبودی خود روی مهارتهای هوش اجتماعیشان کار میکنند، از بسیاری بیماریها زودتر بهبودی مییابند (دو بیماری که در آمریکا بیشتر از همه باعث مرگ آدمها میشوند، یعنی حملهی قبلی و سرطان ، نیز در این میان جایدارند). پژوهشها نشاندادهاند آموزش مهارتهای هوش اجتماعی به آدمهایی که مبتلا به بیماریهای کشنده هستند، احتمال عود کردن بیماری، زمان لازم برای بهبودی و نرخ مرگومیر را کاهشدادهاند.
پژوهشگران دانشگاه دولتی اوهایو روی ۲۲۷ زن مبتلا به سرطان سینه مطالعهکردند و دریافتند آموزش مهارتّهای هوش اجتماعی در دوهی بهبودی، تأثیرات جالبتوجهی دارد. زنانی که بهطور تصافی برای برخورداری از این آموزش انتخابشدهبودند استرس کمتر، برنامهی تغذیهی مناسبتر و سسیتم دفاعی قدرتمندتری داشتند. انجمن قلب آمریکا نیز پس از انجامدادن پژوهشهایی دربارهی آموزش این مهارتها به مردانی که در دورهی بهبودی پس از حملهی قلبی قرار داشتند، به نتایج مشابهی دستیافت.
هوش اجتماعی تأثیر زیادی روی مسائل مرتبط با سلامتی دارد، چون احتمال بروز استرس در شرایط سخت را کاهش میدهد. بهبودی سریعتر پس از بیماری، سیستم دفاعی شما را قدرتمند نگهمیدارد و شما را در مقابل بیماریها محافظت میکند.
خیلی جالب است که کار کردن روی هوش اجتماعی میتواند مزایایی درخور برای برخی از مهمترین بخشهای زندگیتان داشتهباشد. شغل کمخطر و بدن سالم میتوانند مزایای زیادی برای شما داشتهباشند.