مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

با آتنولول بیشتر آشنا شوید

[ad_1]

موارد و عوارض مصرف آتنولول (Atenolol) چیست؟ منع مصرف و تداخل دارویی آتنولول چیست؟

 

با دلگرم همراه باشید تا با داروی آتنولول بیشتر آشنا شوید.

 

در مورد آتنولول

در مورد آتنولول

 

مقدمه ای در مورد آتنولول‌

 

به‌ علل‌ گوناگونی‌ مثل‌ افزایش فشار خون ، تسکین‌ درد قلبی ، پیشگیری‌ از سردردهای‌ میگرنی، و درمان‌ بی‌نظمی‌ ضربان‌ قلب‌ تجویز می‌شود. همچنین‌ برای‌ جلوگیری‌ از دومین‌ حمله‌ قلبی‌ در افرادی‌ که‌ یک‌ بار دچار حمله‌ قلبی‌ شده‌اند، کاربرد دارد. ممکن‌ است‌ در شرایط‌ دیگری‌ نیز پزشکتان‌ این‌ دارو را برایتان‌ تجویز کند.

آتنولول‌ با مسدود کردن‌ برخی‌ تکانه‌های‌ عصبی‌ به‌ بخش‌های‌ خاصی‌ از بدن‌ عمل‌ می‌کند؛ به‌ همین‌ علت‌ آن‌ را یک‌ مسدودکننده‌ بتا می‌شناسند. با مسدود کردن‌ این‌ تکانه‌ها، آتنولول‌ به‌ قلب‌ کمک‌ می‌کند تا منظم‌تر و مؤثرتر بزند و در نتیجه‌ بار کاری‌ قلب‌ کاهش‌ یابد.

 

در مورد آتنولول

 

مصرف صحیح آتنولول

 

آتنولول‌ معمولاً روزی‌ یک‌ بار مصرف‌ می‌شود. مهم‌ است‌ که‌ دارو را هر روز سر ساعت‌ معینی‌ بخورید. معمولاً بهتر است‌ دارو را صبح‌ پیش‌ از صبحانه‌ مصرف‌ کنید تا فراموشش‌ نکنید. آتنولول‌ را می‌توان‌ با یا بدون‌ غذا مصرف‌ کرد. هر روز پیش‌ از خوردن‌ آتنولول‌ نبضتان‌ را بشمارید. اگر زیر 50 در دقیقه‌ بود پیش‌ از خوردن‌ داروی‌ آن‌ روز، با پزشکتان‌ مشورت‌ کنید. هیچگاه‌ بیشتر از مقدار تجویز شده‌ مصرف‌ نکنید. از دستورات‌ پزشکتان‌ به‌ دقت‌ پیروی‌ کنید. نیمه‌ عمر دارو 7 - 6 ساعت‌ است و برای‌ رسیدن‌ به‌ اوج‌ اثر دارو 4 - 2 ساعت زمان‌لازم‌ ‌است.

اگر یک‌ نوبت‌ را فراموش‌ کردید، به‌ مجردی‌ که‌ آن‌ را به‌ یاد آوردید، مصرفش‌ کنید. البته‌ اگر کمتر از 8 ساعت‌ تا نوبت‌ بعدی‌ مصرف‌ دارو رسیده‌ است‌، نوبت‌ فراموش‌ شده‌ را رها کرده‌، به‌ برنامه‌ منظم‌ دارویی‌تان‌ بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید و دارو را بدون‌ هماهنگی‌ با پزشکتان‌ قطع‌ نکنید. با قطع‌ مصرف‌ آتنولول‌ ممکن‌ است‌ در معرض‌ خطر یک‌ حمله‌ قلبی‌ باشید. در اکثر مواردی‌ که‌ آتنولول‌ تجویز می‌شود، بیماری‌ مهار می‌شود ولی درمان نمی‌شود و این‌ بدین‌ معناست‌ که‌ ممکن‌ است‌ لازم‌ باشد چندین‌ سال‌ یا تا پایان‌ زندگی‌ آن‌ را مصرف‌ کنید.

 

در مورد آتنولول

عوارض‌ جانبی تنولول

 

  • کاهش ضربان قلب، نارسایی قلب‌، اختلال‌ در هدایت‌ قلب‌، اسپاسم‌برونش‌، انقباض‌ عروق‌ محیطی‌، اختلالات گوارشی‌، خستگی‌، اشکال‌ در بخواب‌ رفتن‌، بثورات‌ جلدی‌، اشکال‌ در تنفس‌ یا خس‌خس‌ کردن‌، سردی‌ دست‌ها و پاها، افسردگی،‌ ورم‌ مچ‌ و ساق‌ پا، ضربان‌آهسته‌ و غیر عادی‌ قلب‌ و سردرد بامصرف‌ این‌ دارو گزارش‌ شده‌ است‌.

.

  • آتنولول‌ با مسدود کردن‌ برخی‌ تکانه‌های‌ عصبی‌ به‌ بخش‌های‌ خاصی‌ از بدن‌ عمل‌ می‌کند؛ به‌ همین‌ علت‌ آن‌ را یک‌ مسدودکننده‌ بتا می‌شناسند. با مسدود کردن‌ این‌ تکانه‌ها، آتنولول‌ به‌ قلب‌ کمک‌ می‌کند تا منظم‌تر و مؤثرتر بزند و در نتیجه‌ بار کاری‌ قلب‌ کاهش‌ یابد.

     

  • اگر یک‌ نوبت‌ را فراموش‌ کردید، به‌ مجردی‌ که‌ آن‌ را به‌ یاد آوردید، مصرفش‌ کنید. البته‌ اگر کمتر از 8 ساعت‌ تا نوبت‌ بعدی‌ مصرف‌ دارو رسیده‌ است‌، نوبت‌ فراموش‌ شده‌ را رها کرده‌، به‌ برنامه‌ منظم‌ دارویی‌تان‌ بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید و دارو را بدون‌ هماهنگی‌ با پزشکتان‌ قطع‌ نکنید.

     

  • با قطع‌ مصرف‌ آتنولول‌ ممکن‌ است‌ در معرض‌ خطر یک‌ حمله‌ قلبی‌ باشید. در اکثر مواردی‌ که‌ آتنولول‌ تجویز می‌شود، بیماری‌ مهار می‌شود ولی درمان نمی‌شود و این‌ بدین‌ معناست‌ که‌ ممکن‌ است‌ لازم‌ باشد چندین‌ سال‌ یا تا پایان‌ زندگی‌ آن‌ را مصرف‌ کنید.

     

  • فارماکونتیک: حدود 50 درصد دارو ازمجرای‌ گوارش‌ جذب‌ می‌شود. پیوند این‌دارو به‌ پروتئین‌های‌ پلاسما اندک‌ است‌.متابولیسم‌ دارو به‌ مقدار کم‌ در کبد صورت‌می‌گیرد. نیمه‌ عمر دارو 7 ـ 6 ساعت‌ و زمان‌لازم‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ اوج‌ اثر 4 ـ 2 ساعت‌می‌باشد. دارو از راه‌ کلیه‌ دفع‌ می‌شود.

 

در مورد آتنولول

● طریقه مصرف آتنولول

 

آتنولول داروی بدون نسخه نیست و بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می کند. آتنولول را دقیقا مطابق با دستور پزشک خود مصرف و از تغییر دوز آن جدا پرهیز نمایید. قرص ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید.

ضمنا دستورات داخل بسته دارو را نیز به دقت مطالعه کنید. برای گرفتن بهترین نتایج از مصرف آتنولول و نیز فراموش نکردن دارو، آتنولول را دقیقا سر ساعت خاص هر روز مصرف نمایید. برای ظاهر شدن اثرات ایده آل آتنولول حداقل یک هفته زمان لازم است.

حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع نکنید. در صورت قطع ناگهانی مصرف آتنولول، ممکن است دچار درد سینه، افزایش فشار خون، آریتمی (نامنظمی ضربان قلب) و حتی سکته قلبی بشوید.

 

در مورد آتنولول
● موارد منع مصرف آتنولول

 

این دارو معمولا در نارسایی قلبی، شوک قلبی، برخی موارد خاص آریتمی و در صورت افت شدید فشار خون بیشینه (کمتر از 100 میلی متر جیوه) استفاده نمی شود.


● فراموش کردن دوز دارو


در صورت فراموش کردن یک دوز آتنولول، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است (کمتر از 8 ساعت زمان باقی مانده)، نوبت فراموش شده را رها کرده، طبق برنامه منظم خود عمل کنید. هرگز مقدار دارو را دو برابر نکنید.


● ملاحظات غذایی

احتمالا پزشک از شما خواهد خواست که کمتر نمک مصرف کنید. در صورت اضافه وزن، بهتر است به منظور کاهش وزن کمتر غذا بخورید.

 

در مورد آتنولول


عوارض جانبی آتنولول

 

  • اعصاب مرکزی : خستگی، افسردگی، خواب آلودگی، تب، ‌لتارژی، ‌سرگیجه.
  • قلبی ـ عروقی : برادیکاردی، کمی فشارخون، ‌CHF، بیماری عروق محیطی، عدم تحمل ورزش.
  • تنفسی : برونکواسپاسم، تنگینفس.
  • پوست: بثورات پوستی.
  • دستگاه گوارش: تهوع، استفراغ، اسهال.
  • ادراری ـ تناسلی : کاهش توانایی جنسی، دیزوری، شبادراری، اولیگوری، پروتئینوری، نارسایی
  • کلیوی.
  • عضلانی – اسکلتی: درد پا.
  • کبدی: اختلال کار کبد .
  • متابولیک: هایپرگلیسمی، هایپرکالمی، هایپوگلیسمی.
  • خونی : آگرانولوسیتوز، آنمی، ‌ترومبوسیتوپنی، پورپورای ترومبوسیتوپنیک.
  • سایر عوارض: تب.
  • توجه: در صورت بروز علائم نارسایی قلبی، باید مصرف دارو قطع شود.
  • مسمومیت و درمان
  • تظاهرات بالینی: کمی شدید فشار خون، برادیکاردی، نارسایی قلبی و اسپاسم نایژه ها.
  • درمان: عبارت است از تخلیه معده از طریق ایجاد استفراغ یا شستشو و سپس مصرف ذغال فعال برای کاهش جذب دارو ، و بعد درمان حمایتی.

 

در مورد آتنولول

 

توصیه هنگام‌ مصرف‌ ‌

  • به‌طور منظم‌ به‌ پزشکتان‌ مراجعه‌ کنید تا بهبودی‌تان‌ را زیر نظر داشته‌ باشد.
  • در مورد میزان‌ فعالیت‌ قابل‌ قبول‌ بر اساس‌ وضعیت‌ بدنی‌تان‌ با پزشکتان‌ مشورت‌ کنید. * آتنولول‌ ممکن‌ است‌ درد قفسه‌ سینه‌ را کاهش‌ دهد یا از آن‌ جلوگیری‌ کند و در نتیجه‌ باعث‌ شود تا از آن‌ حد که‌ برایتان‌ بی‌خطر است‌ فعال‌تر باشید. که‌ این‌ خود موجب‌ درد قفسه‌ سینه‌ و علایم‌ جدی‌ دیگر می‌شود.
  • وزن‌تان‌ را نسبت‌ به‌ قد و استخوانبندی‌تان‌ در یک‌ محدوده‌ مناسب‌ نگاه‌ دارید. در صورت‌ نیاز برای‌ کاهش‌ وزن‌ از پزشکتان‌ کمک‌ بگیرید.
  • اگر برای‌ کاهش‌ فشار خون‌ آتنولول‌ مصرف‌ می‌کنید، مصرف‌ سدیم‌ (نمک‌) خود را محدود کنید. از پزشکتان‌ درخواست‌ کنید دستوارات‌ تغذیه‌ای‌ در اختیارتان‌ بگذارد یا شما را به‌ یک‌ متخصص‌ تغذیه‌ معرفی‌ کند.
  • اگر سیگاری‌ هستید، سیگار را ترک‌ کنید، از پزشکتان‌ بخواهید شما را به‌ یک‌ مشاور یا گروه‌ ترک‌ سیگار معرفی‌ کنید.
  • الکل‌ ننوشید.
  • از وضعیت‌ خوابیده‌ به‌ نشسته‌ یا ایستاده‌ و یا از حالت‌ نشسته‌ به‌ ایستاده‌ آرام‌ تغییر وضعیت‌ دهید تا دچار سرگیجه ‌، سیاهی‌ رفتن‌ چشم‌ یا غش‌ نشوید.
  • در هوای‌ سرد لباس‌ گرم‌تر بپوشید، چرا که‌ آتنولول‌ ممکن‌ است‌ شما را به‌ سرما حساس‌تر کند.
  • برای‌ روزهای‌ تعطیل‌ مقدار کافی‌ دارو در دسترس‌ داشته‌ باشید.
  • یک‌ برگه‌ شناسایی‌ پزشکی‌ که‌ نشان‌ دهد آتنولول‌ مصرف‌ می‌کنید به‌ همراه‌ داشته‌ باشید.
  • پزشکان‌ دیگر را از اینکه‌ آتنولول‌ مصرف‌ می‌کنید مطلع‌ سازید؛ زیرا آتنولول‌ ممکن‌ است‌ بر روی‌ برخی‌ آزمون‌های‌ آزمایشگاهی‌ اثر بگذارد.
  • آتنولول‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌، و دور از گرما ، نور مستقیم‌، و حرارت‌ مرطوب‌ نگه‌ دارید (در این‌ شرایط‌ آتنولول‌ فاسد می‌شود).
  • آتنولول‌ تاریخ‌ گذشته‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌ در توالت‌ دور بریزید.

 

 در مورد آتنولول

 

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

 

+ 1
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

دانلود اسلاید داروهای قلبی عروقی پرستاران توانمند ……پرستاری مغز و اعصاباصول کار با الکتروشوک با مطالعه این مطلب روش استفاده از دستگاه الکتروشوک را بطور تست‌های نواری تشخیص اعتیاد دکتر رقیه حج‌فروش …پاسخ دکتر حج فروش به در رابطه با ترک جایگزینی با متادون توصیه می شود اما برای تعیین آشنایی با قلب انسان ، عملکرد آن و بیماری های قلبیآشنایی با قلب انسان ، عملکرد آن و بیماری های قلبی قلب چیست و چگونه کار می کند؟ قلب آن‌چه باید درباره‌ی مت‌فورمین بدانیم دکتر محمدرضا …با سلام مشکل من بر میگرده به تنظیم نبودن عادت ماهیانه من از زمانی که پریود شدم همیشه صدای شکم، نفخ و مشکلات مشابه آرشیو … برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید صدای شدید شکم و اطلاعات دارویی،شناخت داروها،عوارض داروها،داروشناسی اطلاعات دارویی آکاایران جهت آشنایی بیشتر شما با عوارض دارویی تهیه شده است اکیدا در سرگیجه غشگوش دردوزوز گوشصرع درمان گیاهی …در بیماریهای خلطی خلط در لغت به معنی آمیزه یعنی چیزی است که با چیز دیگر آمیخته باشد در میگنا فشارخون چیست ؟ مروری بر تعدادی از داروهای …سلامبا تشکر از مطالب خوب شما سوالی داشتم من فشار سیستولی نرمال و فشار دیاستولی بالا پرسش و پاسخ بیماریهای زنان زایمان و نازاییپیام دوستان عزیز با سلام و با تشکر از حسن توجه شما با توجه به عنوان ویلاگ این سایت در علل و علائم کم‌کاری و پرکاری تیروئیدکم کاری تیروئید اگر فعالیت غده تیروئید کم شود، کم کاری تیروئید بوجود می آید علل کم دانلود اسلاید داروهای قلبی عروقی پرستاران توانمند ایران … پرستاری مغز و اعصاب اصول کار با الکتروشوک با مطالعه این مطلب روش استفاده از دستگاه الکتروشوک را بطور اصولی تست‌های نواری تشخیص اعتیاد دکتر رقیه حج‌فروش انجمن پزشکان پاسخ دکتر حج فروش به در رابطه با ترک جایگزینی با متادون توصیه می شود اما برای تعیین دور آشنایی با قلب انسان ، عملکرد آن و بیماری های قلبی آشنایی با قلب انسان ، عملکرد آن و بیماری های قلبی قلب چیست و چگونه کار می کند؟ قلب اساساً یک آن‌چه باید درباره‌ی مت‌فورمین بدانیم دکتر محمدرضا رجب‌زاده با سلام مشکل من بر میگرده به تنظیم نبودن عادت ماهیانه من از زمانی که پریود شدم همیشه با اطلاعات دارویی،شناخت داروها،عوارض داروها،داروشناسی مقالات سلامت اطلاعات دارویی آکاایران جهت آشنایی بیشتر شما با عوارض دارویی تهیه شده است اکیدا در نظر سرگیجه غشگوش دردوزوز گوشصرع درمان گیاهی سرگیجهورزش و پیر گوشی مردان بیشتر از زنان دچار پیرگوشی می شوند پیرگوشی یک افت شنوایی تدریجی است که با صدای شکم، نفخ و مشکلات مشابه آرشیو برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید صدای شدید شکم و چند میگنا فشارخون چیست ؟ مروری بر تعدادی از داروهای فشارخون سلامبا تشکر از مطالب خوب شما سوالی داشتم من فشار سیستولی نرمال و فشار دیاستولی بالا دارم پرسش و پاسخ بیماریهای زنان زایمان و نازایی پیام دوستان عزیز با سلام و با تشکر از حسن توجه شما با توجه به عنوان ویلاگ این سایت در مورد علل و علائم کم‌کاری و پرکاری تیروئید کم کاری تیروئید اگر فعالیت غده تیروئید کم شود، کم کاری تیروئید بوجود می آید علل کم کاری



لینک منبع :با آتنولول بیشتر آشنا شوید

با آتنولول بیشتر آشنا شوید - دلگرم www.delgarm.com/health/.../150976-واد-مصرف-داروی-آتنولول‏ - ذخیره شده 14 دسامبر 2016 ... با آتنولول بیشتر آشنا شوید:موارد و عوارض مصرف آتنولول (Atenolol) چیست؟ منع مصرف و تداخل دارویی آتنولول چیست؟با دلگرم همراه باشید تا با ... با آتنولول بیشتر آشنا شوید - آی وی نیوز ivnews.ir/news/98944‏ موارد و عوارض مصرف آتنولول (Atenolol) چیست؟ منع مصرف و تداخل دارویی آتنولول چیست؟\n\n با دلگرم همراه باشید تا با داروی آتنولول بیشتر آشنا شوید. \n\n. با پروپرانولول‌ بیشتر آشنا شوید - تبیان www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=934&articleID=879242‏ - ذخیره شده 28 ا کتبر 2013 ... با پروپرانولول‌ بیشتر آشنا شوید پروپرانولول‌ را می‌توان‌ با یا بدون‌ غذا ... زیر، مصرف‌ آتنولول‌ را قطع‌ کرده‌، با پزشکتان‌ تماس‌ بگیرید: اشکال‌ در ... با پروپرانولول‌ بیشتر آشنا شوید iran20.com/friend/article/.../با-پروپرانولول‌-بیشتر-آشنا-شوید‏ 14 ا کتبر 2016 ... با پروپرانولول‌ بیشتر آشنا شوید. موارد احتیاط‌ در صورت‌ وجود هریک‌ از موارد زیر پیش‌ از مصرف‌ آتنولول‌، پزشکتان‌ را مطلع‌ سازید: حساسیت‌ به‌ ... با آتنولول بیشتر آشنا شوید - آلورلاین alverline.ir/با-آتنولول-بیشتر-آشنا-شوید/‏ 14 دسامبر 2016 ... با آتنولول بیشتر آشنا شوید. موارد و عوارض مصرف آتنولول (Atenolol) چیست؟ منع مصرف و تداخل دارویی آتنولول چیست؟ با دلگرم همراه باشید تا با ... اطلاعات دارویی آتنولول - عملکرد و موارد استفاده آتنولول - مجله سلامت www.majalesalamat.com/drugs/atenolol/‏ - ذخیره شده رتبه: ۴ - ۱ رأی 18 ا کتبر 2015 ... اطلاعات دارویی آتنولول,موارد استفاده داروی آتنولول,عملکرد داروی آتنولول,مضرات داوی ... کاردی و تضعیف بیشتر عضله قلب در مصرف همزمان با گلیکوزیدهای قلبی‌، دیلتیازم یا وراپامیل‌. ... با خواص و عوارض مصرف تخم کتان آشنا شوید. دارو ها :: دارو خانه ماد elnazraftary.blog.ir/page/دارو-ها‏ - ذخیره شده 26 دسامبر 2016 ... ... قرص دپاکین؟ با دلگرم همراه باشید تا با داروی دپاکین بیشتر آشنا شوید. ... بیشتر آشنا شوید. موارد و عوارض مصرف آتنولول (Atenolol) چیست؟ با داروهای درمان فشار خون بیشتر آشنا شوید - پیام سلامت https://www.payamesalamat.com/با-داروهای-درمان-فشار-خون-بیشتر-آشنا-شو/‏ - ذخیره شده 6 فوریه 2017 ... خانه داروها با داروهای درمان فشار خون بیشتر آشنا شوید ... اسبوترول; آتنولول; بتاکسولول; فومارات بیوپرولول; بیزوپرولول + هیدروکلروتیازید ... با پروپرانولول‌ بیشتر آشنا شوید - imperia.ir imperia.ir/medicine-and...1/.../become-more-familiar-with-propranolol‏ با پروپرانولول‌ بیشتر آشنا شوید. موارد احتیاط‌ در صورت‌ وجود هریک‌ از موارد زیر پیش‌ از مصرف‌ آتنولول‌، پزشکتان‌ را مطلع‌ سازید: حساسیت‌ به‌ آتنولول‌ یا دیگر داروهای‌ ... مشاهده پرسش های دسته فشار خون صفحه 5 - دکتر محمد حسین نجفی drhsnajafi.com/902?cat=فشار%20خون&show...5...‏ - ذخیره شده 20 نوامبر 2015 ... ... اورده شده است در ادامه با معاینه و اقدامات صورت گرفته بیشتر آشنا شوید. ... بخصوص به همراه تعریق سرد، زمان را از دست ندهید و سریعا با اورژانس تماس بگیرید. ... و آتنولول ، قرص متورال تاثیر بهتری در من دارد ( با مصرف آتنولول گاهی ...