ماهنامه سفره ایرانی: امشب شب یلداست و باید بنا به رسم، دسرها و غذاهای مخصوص این شب را درست کنید. اگر به دنبال غذاها و دسرهای مناسب این شب می گردید پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.
مواد لازم:
طرز تهیه
1. مرغ را به همراه نمک و زردچوبه سرخ کنید. سپس آن را به همراه آب بگذارید تا بپزد. در هنگام پخت، رب گوجه فرنگی را به مرغ بیفزایید تا خوش رنگ شود. پیاز خلالی خردشده را با کمی روغن در تابه تفت دهید. سپس دانه های انار را به پیاز افزوده و به تفت دادن ادامه دهید.
2. وقتی مرغ کاملا پخت، مخلوط انار و پیاز را به آن افزوده، حرارت را ملایم نموده و بگذارید تا به مدت نیم ساعت غذا جا بیفتد.
نکته
1. خورشت اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
2. می توانید کمی شکر به خورشت انار بیفزایید تا طعم آن شیرین تر شود.
مواد لازم:
طرز تهیه:
1. دانه های انار را به صورت یک لایه بین دو کاغذ حوله ای بگذارید و به آرامی کاغذ رویی را روی انارها بکشید تا رویشان کاملا خشک شود و سپس به همان شکل در یخچال بگذارید تا کاملا رطوبت رویشان گرفته شود و شروع به درست کردن توپ پنیریتان بکنید.
2. پنیر خامه ای، کره، پنیر چدار، گردو، سیر، رزماری، آویشن، جعفری، نان تست، رنده پوست لیمو و فلفل سیاه را مخلوط کرده و یک دقیقه با همزمن بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
نکته:
1. توپ پنیر و انارتان را می توانید قبل از سرو به مدت 4- 5 ساعت در پلاستیک پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.
2. قبل از سرو توپ پنیر و انارتان را 30 دقیقه بیرون یخچال بگذارید تا با محیط هم دما شود.
مواد لازم:
طرز تهیه:
1. خامه را با روغن زیتون، سرکه، کمی نمک و فلفل مخلوط کنید و بعد سیب زمینی را بپزید. سپس آن را خلال کنید. سپس کاهو را نیز به طور خلال و نازک ببرید و لبو را هم خلال کنید.
2. بعد تمام مواد را داخل سس بریزید و هم بزنید. سپس تخم مرغ های سفت شده را هم داخل سالاد رنده کنید. سالاد را در ظرف بریزید و روی سالاد را با تخم مرغ حلقه و پخته شده و کاهو و لبوی قالب زده تزیین کنید.
خواص لبو:
1. مفیدترین و بهترین بخش جغندر، برگ آن است و بعد ساقه های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه جغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه می کند. برگ سرخ رنگ آن اگرخام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز می کند و ورم آن را فرو می نشاند. برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان درد مفید است.
2. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی می شود.
مواد لازم:
طرز تهیه:
1. سعی کنید متناسب با هر پودر ژله ای که استفاده می کنید از آب میوه همان میوه در دسر شب یلدا استفاده کیند. یا اگر به آب همان میوه دسترسی نداشتید سعی کنید از شیر استفاده کنید. برای تهیه دسر شب یلدا ابتدا آرد، نمک، بیکینگ پودر و پودر ژله را داخل ظرف ریخته و کاملا با هم مخلوط کنید. سپس شکر و تخم مرغ ها را همراه با وانیل داخل ظرف جداگانه ای ریخته و حدود 5 دقیقه با همزن به هم بزنید.
2. روغن مایع را کم کم به مخلوط تخم مرغ، شکر و وانیل اضافه کنید. سپس آب میوه را به آن اضافه کنید. (بهتر است از آب هندوانه استفاده کنید اما اگر به این میوه دسترسی ندارید می توانید از شیر استفاده کنید.)
3. اکنون مخلوط آرد، نمک، بیکینگ پودر و پودر ژله را کم کم به مایه فوق اضافه کرده و با دور کند همزن آن را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در صورت کم رنگ بودن مخلوط از مقدار کمی رنگ خوراکی استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید از میزان شکر دستور کم کرده و از یک بسته دیگر پودر ژله استفاده کنید تا مخلوط رنگ و عطر بیش تری داشته باشد.
4. شکلات چیپسی را به مخلوط اضافه کنید. در این مرحله از تهیه دسر شب یلدا مایه کیک را داخل قالب بریزید و با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 40 دقیقه یعنی تا زمانی که کاملا مغزپخت شود داخل فر قرار دهید. پس از سردشدن کاپ کیک ها آن ها را به کمک ماسوره با خامه ای که با رنگ سبز مخلوط کرده اید تزیین کنید و مقداری از شکلات چیپسی را هم روی آن بپاشید.