با اسفناج می توان بهترین و سالم ترین غذا را طبخ کرد که طعم خوبی هم دارد. پس حتما بهترین دستور پخت اسفناج را یاد بگیرید. اسفناج یکی از سبزیجات برگ داری است که هم خام هم پخته مصرف می شود. این سبزی را می توان به روش های مختلفی درست کرد. آب پز، سرخ شده و خامه ای.
پخت اسفناج با آب خیلی ساده است و نیازی به مواد خاصی به جز نمک ندارد. اما برای دو روش دیگر باید افزودنی هایی برای خوش طعم کردن آن به کار برد.
مواد لازم برای ۴ نفر
برای تمام روش ها
۲ دسته بزرگ اسفناج (۴۵۰ گرم)
برای روش آب پز
۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری نمک
برای روش سرخ شده
۲ قاشق سوپ خوری روغن زیتون
۳ حبه سیر خرد شده
نمک
برای روش خامه ای
۱ قاشق سوپ خوری کره (۱۴٫۳) گرم
¼ پیمانه پیاز
۱ حبه سیر
½ پیمانه خامه زده شده
۱/۸ قاشق چای خوری جوز هندی
نمک و فلفل
آماده سازی اسفناج ها
ساقه های سفت را با چاقو یا با دست جدا کنید.
ظرف بزرگی را پر از آب کنید و اسفناج ها را برای چند دقیقه داخل آن قرار دهید تا کاملا تمیز شود.
سپس اسفناج ها را داخل آبکش بریزید. خوب تکان دهید تا کاملا آب آن کشیده شود. می توانید اسفناج ها را روی یک پارچه تمیز بریزید تا خشک شود.
اسفناج ها را ریز کنید.
روش اول: اسفناج آب پز
اسفناج ها را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه کوچک نباشد چون اسفناج ها نباید روی هم فشرده باشند.
قابلمه را پر از آب کنید تا روی اسفناج ها را بپوشاند.
۱ تا ۲ قاشق چای خوری نمک بریزید. نمک باید به حدی باشد که به اسفناج ها طعم بدهد.
قابلمه را روی گاز با حرارت بالا قرار دهید. زمانی که آب داخل قابلمه جوشید زمان بگیرید. ۳ تا ۵ دقیقه دیگر بجوشد.
از روی گاز بردارید و داخل آب کش بریزید.
بلافاصله اسفناج ها را داخل ظرف آب پر از یخ بریزید و بگذارید یک دقیقه بماند. آب یخ به اسفناج ها شوک وارد می کند از تغییر رنگ آن ها جلوگیری می کند.
سپس یک بار دیگر اسفناج ها را آبکشی کنید.
روش دوم: اسفناج سرخ شده
۲ قاشق سوپ خوری روغن زیتون در تاوه بریزید و روی حرارت بالای اجاق گاز قرار دهید. تاوه را تکان دهید تا روغن تمام کف آن را بپوشاند.
سیر را داخل تاوه بریزید و سرخ کنید. مراقب باشید سیر نسوزد. برای سرخ کردن آن ۱ دقیقه کافی است.
سپس اسفناج ها را به آن اضافه کنید.
اسفناج ها را با تکان دادن تاوه در داخل روغن زیتون کاملا بغلتانید تا روغن همه جای آن را بپوشاند.
درب تاوه را ببندید و بگذارید یک دقیقه کامل بماند.
درب تاوه را بردارید و دوباره اسفناج ها را هم بزنید.
زمانی که اسفناج ها کاملا جمع و پلاسیده شد تاوه را از روی گاز بردارید.
اگر دوست داشتید می توانید مقدار کمی نمک و روغن دوباره به آن اضافه کنید.
روش سوم: اسفناج خامه ای
۱ دقیقه کامل اسفناج ها را همانند روش قبل در آب بجوشانید.
سپس آبکشی کنید تا آب آن کاملا گرفته شود. برای این کار می توانید از دستمال هم استفاده کنید.
اسفناج ها را روی تخته گوشت کاملا ریز کنید.
کره را داخل تاوه روی حرارت کم آب کنید.
سپس ¼ پیاز و ۱ حبه سیر به کره اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه سرخ کنید.
خامه زده شده را اضافه کرده و هم بزنید.
سپس جوزهندی، نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید.
اسفناج ها را به خامه اضافه کنید و خوب هم بزنید. حرارت گاز را کم کنید و بگذارید بجوشد تا کمی سفت شود.
سپس بلافاصله میل کنید. اگر دوست داشتید می توانید نمک و فلفل نیز به آن اضافه کنید.