اگر قصد دارید در آستانه سال نو خانه تان را نونوار کنید، لزوماً نباید بودجه زیادی داشته باشید. میتوانید خودتان کابینت بسازید، کابینتهای کهنه را نو کنید، دیوارهای خانه را رنگ کنید یا کاشی کاری وان حمام را تغییر بدهید. با ساختنی همراه باشید .
در این ساختنی به شما یاد میدهیم چطور کاشی کاری وان حمام را خودتان انجام بدهید. اگر از مواد اولیه خوب و باکیفیت استفاده کنید، کاشی کاری تان برای مدتها دوام خواهد داشت. برای کاشی کاری وان حمام نیاز به مهارت خاصی ندارید و فقط باید در اجرای کامل و مرتب آموزش ساخت دقت کنید.
پنل سیمانی و چسب ساختمانی – از پنل با ضخامت ۶ میلیمتری استفاده کنید و چسبی بخرید که به پنل سیمانی بچسبد.
کاشی، گروت و بتونه – نوع کاشی که انتخاب میکنید به دکوراسیون حمام بستگی دارد. اگر میخواهید کاش کاری وان حمام را مرزبندی کنید، باید کاشی مرز (که مخصوص قرار گرفتن روی لبههای وان است) هم بخرید. گروت (یا چسب کاشی) و بتونه را هم از همان جایی بخرید که کاشیها را میخرید. به این ترتیب فروشنده میتواند شما را برای خرید بهترین نوع گروت و بتونه راهنمایی کند.
اگر ابزاری مثل اره کاشی برد و اره مویی ندارید، باید کاشیها و پنل سیمانی را در اندازههای مورد نیازتان سفارش بدهید.
قبل از اینکه کاشی کاری را شروع کنید، باید وان حمام را کاملاً تمیز کنید. پنل سیمانی به وان کثیف یا لک دار نمیچسبد. در ضمن اگر جنس وان بیش از حد براق است، باید آن را با سنگ سنباده، سنباده بکشید تا پنل به آن بچسبد.
قسمتهای باز وان را اندازه بگیرید تا مشخص بشود چه مقدار از سطح وان را باید با پنل سیمانی بپوشانید. همیشه ۱٫۲ سانتیمتر از لبههای وان را خالی بگذارید تا از آن فضاها برای درزبندی استفاده کنید. حدود دو سانتیمتر بالایی وان را هم برای کاشیهای لبه خالی بگذارید. بعد از اینکه اندازه پنل سیمانی را مشخص کردید، یکبار پنل را قبل از برش روی وان علامت بزنید و اگر مطمئن شدید اندازهها درست است، پنل را ببرید.
برای بریدن پنل میتوانید از اره مویی یا کاترهای تیز استفاده کنید. اگر کاتر پنل را نبرید، باید چندبار روی خطی که کشیده اید حرکت کنید تا لایه سیمان شل بشود.
بعد از بریدن پنل، آن را روی وان قرار بدهید و مطمئن بشوید از هر طرف اندازه است. سپس آن را با چسب به وان بچسبانید و قبل از خشک شدن چسب آن را تراز کنید. فرقی نمیکند از چه نوع چسبی استفاده میکنید (فوری یا غیر فوری)؛ در هر صورت باید حداقل یک ساعت صبر کنید و سپس کاشی کاری وان حمام را ادامه بدهید.
چیدن کاشیها را از بالای وان شروع کنید. کاشیها را در هر اندازه ای که بریده اید، کنار هم بچینید و ردیف اول را بسازید. بین کاشیها و زیرشان را به اندازه کافی بتونه بزنید (البته نه آنقدر که باد کند و جلو بیاید).
همانطور که در تصویر میبینید برای صاف شدن ردیف اول کاشیها از یک تراز استفاده کنید (یک نوار کاغذی یا پارچه ای بلند که به لبه وان چسبانده میشود). این روش بهترین راه برای اطمینان از صاف ماندن کاشیها میشود.
بعد از چسباندن کاشی با بتونه دیگر لازم نیست رویشان چسب بزنید چون بتونه به اندازه کافی سفت است و آنها را سرجایشان نگه میدارد. البته این بستگی به کیفیت بتونه ای که میخرید، دارید. پس بهتر است موقع خرید در اینباره از فروشنده سوال کنید.
بعد از چیدن ردیف اول کاشیها باید سراغ ردیفهای بعدی بروید. نحوه کار از اینجا به بعد به الگویی که برای چیدن کاشیها در نظر دارید، بستگی دارد. فرقی نمیکند از چه الگویی استفاده میکنید؛ مهم این است که کاشیها را صاف و مرتب بچینید.
فراموش نکنید بین کاشیها اسپیسر بگذارید تا فضای کافی برای اضافه کردن گروت باقی بماند.
احتمالاً تعداد کاشیهای ردیف آخر کمتر از ردیفهای دیگر خواهد بود. پس لازم است کاشیهای این ردیف را در اندازههای دیگری برش بزنید. قبل از چسباندن کاشیهای این ردیف، آنها را بدون بتونه روی وان بچینید و مطمئن شوید اندازههای جدید مناسب هستند. سپس میتوانید آنها را با بتونه سرجایشان بچسبانید.
بعد از اینکه کاشی کاری وان حمام تمام شد، میتوانید گروت را اضافه کنید. اضافه کردن گروت بین کاشیها را در چند مرحله انجام بدهید تا پاک کردن گروت اضافی با اسفنج ساده تر بشود. بهتر است از کاشی و گروتی استفاده کنید که نیاز به روکش نداشته باشد. در این صورت لازم نیست بعد از خشک شدن گروت، روی آنها را روکش بزنید.
به همین سادگی و با صرف کمترین هزینه ممکن وان حمام را کاشی کاری کردید. اگر برای اولین بار اینکار را تجربه میکنید، بهتر است از الگوی چینش کاشی ساده استفاده کنید. موقع خرید مصالح هم به فروشنده بگویید خودتان کاشی کاری را انجام میدهید تا بتواند در انتخاب کاشی، بتونه و گروت مشاوره کافی بهتان بدهد.
منبع
خلاصه مطلب
عنوان مطلب
کاشی کاری وان حمام را خودتان با کمترین هزینه انجام بدهید
توضیح کوتاه
کاشی کار بسیار ساده است و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
نویسنده
عاطفه اسدزاده