خانه هایی با انرژی مثبت و پر از انرژی با دکوراسیون آن رابطه مستقیم دارد.بنابراین برای ایجاد احساس خوب در خانه نکات دکوراسیون را در نظر داشته باشید. تصور کنید خاطراتی ناخوشایند از فضای خانهتان دارید که شما را افسرده میکنند؛ وسایل خانه و اسباب و لوازم منزل میتوانند حجم زیادی انرژی منفی را در خود نگه دارند و آن حجم بالای انرژی منفی را به صاحبان خانه و زندگی روزانهشان انتقال دهند.
ما میخواهیم به شما بگوییم که ممکن اسـت با ایجاد تغییراتی کوچک، تغییراتی در حس و حال خانه به وجود بیاورید. اما چگونه میتوان تغییراتی در خانه ایجاد کرد که از لحاظ روانی، تأثیرات مثبتی بر روح و روان اعضای خانواده بگذارد؟
حمیده احمدی، دکترای معماری و مدرس دانشگاه در رشته معماری با همکاری شقایق خضروی، دانشجوی شهرسازی دکوراسیون این خانه را برای صاحبانش تغییر دادند تا بار خاطرات ناراحتکنندهای که از فضای خانه داشتند، برطرف شود و حس و حالی نو در خانه به وجود بیاید.
روانشناسی رنگ ها
احمدی طراح این خانه با به کار بردن اصول روانشناسی رنگها توانسته تأثیرات مثبتی را در این فضا به نحو احسن ایجاد کند. بر اساس سفارشی که به گروه طراحی از سوی صاحبان خانه داده شده، طراحان با انتخاب یک پالت رنگی از رنگهایی که تأثیرات مثبتی بر بیننده میگذارند، مدلی سهبعدی از تغییرات تهیه کردند که تا حد بسیاری بر اساس اصول طراحی و متمایل با سلیقه صاحبان منزل نیز بوده اسـت.
رنگ بنفش محور اصلی انتخاب ها
مهمترین رنگی که در طراحی این خانه استفاده شده، بنفش اسـت. بنفش که رنگی ترکیبی اسـت، خواص رنگهای اصلی تشکیلدهندهاش را نیز داراست. این رنگ هم هیجان و قدرت رنگ قرمز را دارد و هم از آرامشی که رنگ آبی منتقل میکند، برخوردار اسـت. در روانشناسی رنگها به خاطر اثرات آرامشبخشی که این رنگ دارد، از آن برای درمان کسانی که از ترسها و ناراحتیها رنج میبرند، استفاده میشود.
اهمیت رنگ بنفش در دکوراسیون منزل
بنفش به تعادل فکری انسان کمک میکند. همچنین این رنگ برای کسانی که در پی کامیابی روانی هستند، مناسب اسـت. رنگ بنفش با حس خلاقانهای که دارد، مطلوبترین رنگ برای هنرمندان محسوب میشود.از رنگ بنفش میتوان برای رفع و حذف عناصری که مانع از به آرامش رسیدن پس از فعالیت و کار زیاد میشوند،
استفاده کرد. به عبارتی از پتانسیلهای موجود در این رنگ میتوان برای درمان و رفع افسردگی کمک گرفت.رنگ بنفش با از بین بردن عوامل بازدارنده در موفقیت و کم کردن کسالت روح، موجب افزایش هدفمندی و انگیزه در بیننده میشود. حضور مستمر در معرض این رنگ، قدرت خلاقیت را بالا برده و انگیزه برای دست یافتن به روحیهای هیجانی و قدرتمند را بیشتر میکند. این رنگ، رنگ سردی اسـت که سیستم عصبی را تقویت میکند و منجر به افزایش حس آرامش میشود.
رنگ بنفش از نظر دیداری نیز تأثیراتی را در عمق و پرسپکتیو فضا به وجود میآورد. با به کار بردن این رنگ، اجسام دورتر و کوچکتر به نظر میرسند و اگر در سطح دیوار از این رنگ استفاده شود، موجب دورتر دیده شدن دیوار و در نتیجه بزرگتر به نظر رسیدن فضا میشود.
به همین منظور در این خانه بزرگترین و اولین دیواری که به محض ورود به هال دیده میشود را به رنگ بنفش درآوردهاند چون اصلیترین دیواری اسـت که در خانه دیده میشود. با این کار اعضای خانه وقتی روی مبلها مینشینند و تلویزیون نگاه میکنند یا اینکه در حال معاشرت با مهمانان هستند دائم در معرض اثرات مثبت و مطلوب رنگ بنفش دیوار روبهرو قرار میگیرند.
آرامشی سفید رنگ
رنگ دیگری که در برخی جزییات این خانه استفاده شده، رنگ «سفید» اسـت. احمدی براساس روانشناسی رنگها اعتقاد دارد رنگ سفید، القاکننده آرامش، صفا و صمیمیت اسـت. رنگ سفید به عنوان یکی از پرکاربردترین رنگها در طراحی دکوراسیون خانه، تأثیرات آرامشبخشی بر بینندگان میگذارد.
برای دیوار پشت مبلها، از رنگ سفید استفاده شده که این رنگ سفید در مقابل رنگ بنفش دیوار روبهرو، فضای خانه را بسیار بزرگتر نشان میدهد. رنگ سفید، روشنترین رنگ اسـت؛ بنابراین جزییات را بسیار واضح نشان میدهد و به این دلیل که با هر رنگ دیگر همخوانی دارد، از جمله پرکاربردترین رنگها در دکوراسیون محسوب میشود.
زرد پر انرژی
در برخی از قسمتها و عناصر طراحی این خانه، از رنگ زرد استفاده شده اسـت. این رنگ اگرچه مکمل اصلی رنگ بنفش اسـت و در کنار آن، یکی از زیباترین ترکیببندیهای رنگی را ایجاد میکند، اما به گفته طراحان این خانه به این دلیل انتخاب شده که قدرت تقویت حس خوشبینی و القای آرامش و مثبتاندیشی را داراست. رنگ زرد خود به تنهایی، انرژی بالایی دارد.
دنیای روح بخش رنگ صورتی
با طراحی اندازه و ابعاد و جایگیری مبلها و میز تلویزیون توسط گروه طراحی، در برخی از جزییات فضا که بیشتر شامل عناصر قابل جابهجایی اسـت، از رنگ صورتی استفاده شده اسـت. این استفاده بیشتر به دلیل تأثیرات بسیار مهم این رنگ اسـت که ممکن اسـت از سوی بسیاری از مخاطبان، جسارتآمیز به نظر برسد.
اما این جسارت، الزاما به منزله نتایج بد نیست؛ چون رنگ صورتی روحبخش و رنگی اسـت که از ثبات زیادی برخوردار اسـت و در هر جایی که استفاده شود، زندگی و نشاط به آن فضا القا میشود. این رنگ نیز مانند دیگر رنگهای به کار رفته در دکوراسیون این خانه، بهشدت قدرت ضد افسردگی و انزواطلبی دارد و احساس آرامش و راحتی را به صاحبان خانه و مهمانها منتقل میکند.
تزیینات اندک خانه
در طراحی این خانه، از تزیینات جزیی اما مهمی استفاده شده اسـت. همهچیز در پالت رنگی که طراحان مد نظر قرار داده بودند، طراحی یا انتخاب شده اسـت. در دو طرف بزرگترین مبل خانه نیز، دو آباژور زیبا با رنگهای غالب خانه قرار دارد.
دکوراسیونی مقرون به صرفه
بسیاری از عناصر این خانه مانند رنگ چوبی پارکتها و شومینه گوشه خانه، به جا مانده از دکوراسیون قبلی بودهاند که طراحان سعی کردهاند با کمترین هزینه و در عین حال در علمیترین حالت، تغییراتی در حس و حال این خانه ایجاد کنند.
مجله منزل