مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن

[ad_1]

کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن

کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن 

کربوهیدرات ها به نوعی انرژی هستند که برای بدن احتیاج اسـت و باید تامین گردد.بیشتر غذاها دارای کربوهیدرات می باشند البته به مقدارهای مختلف. کربوهیدرات که اغلب افراد آن را به عنوان نشاسته و قند می شناسند، یکی از سه منبع عمده انرژی اسـت و بیشترین جزء غذا را تشکیل می دهد.

 

 گاهی تا ۹۰ درصد انرژی رژیم غذایی افراد فقیر از منبع کربوهیدراتها تأمین می گردد (به ویژه در نواحی گرمسیر)، در حالی که ممکن اسـت فقط ۴۰ درصد انرژی رژیم غذایی طبقه ثروتمندان از این منبع تأمین گردد.کربوهیدرات حدود ۴۳ انرژی گیاهان دنیا را که زندگی حیوانات برای تأمین غذا به آن بستگی دارد، تشکیل می دهد.

 

گیاهان سبز تحت تأثیر نور خورشید قادر به ساخت کربوهیدراتها از آب و گازکربنیک می باشند. مقداری از این کربوهیدرات که فیبر نامیده می شود و قسمت اعظم آن سلولز اسـت، در ساختمان گیاهان برای استقامت آن مورد استفاده قرار می گیرد. مقدار دیگری برای رشد گیاه به انرژی تبدیل می شود و ممکن اسـت بقیه آن به شکل قند یا نشاسته در گیاه ذخیره شود.

 

بشر برای تغذیه خود در کشت انواع دانه ها، میوه ها و ریشه های حاوی کربوهیدرات بسیار موفق بوده اسـت و بی تردید در تکامل او نقش اساسی داشته اسـت.آیا شما نان را به خاطر اینکه کربوهیدرات پیچیده و فیبر دارد، مصرف می کنید؟ آیا قانع شده اید که کربوهیدراتهای پیچیده (مثل نشاسته) برای سلامت خوب هستند

 

و فیبرهای غذایی می توانند از تعدادی از بیماریهای مزمن جلوگیری کنند؟ آیا متوجه شده اید که انتخاب چنین مواد غذایی تنوع بیشتری به غذاهای شما می دهد؟ یا، آیا با وجود اینکه به شما گفته شده اسـت که قندهای ساده برایتان بد اسـت، قند و شکر زیاد مصرف می کنید؟ هنگامی که بچه بودید، مادرتان به شما گفته اسـت

 

که مصرف شیرینی دندانهایتان را خراب می کند و اشتهای شما را از بین می برد؟ آیا گاهی اوقات از خودتان با یک کیک شکلاتی پذیرایی می کنید؟البته ما هر روز با موارد فوق روبه رو هستیم. انتخاب غذاها نمی تواند فقط تحت تأثیر خوب یا بد بودن مواد غذایی برای ما باشد. قندهای ساده نیز مانند نشاسته و فیبرهای غذایی جای خاصی در رژیم غذایی دارند.

 

وجود کربوهیدراتها در مواد غذایی از نظر ویژگیهای زیر حائز اهمیت اسـت:

مواد غذایی کربوهیدراتی به آسانی رشد می کنند، ذخیزه آنها ایجاد اشکالی نمی کند، به ازاء هر واحد زمین انرژی زیادی از آنها به دست می آید و منبع ارزانی از انرژی نیز می باشد. در نتیجه، هنگامی که مقدار پول موجود برای خرید غذا محدود اسـت و جایی که گیاهان زیادند، نسبت غذاهای کربوهیدراتی در رژیم افزایش می یابد.

 

کربوهیدراتهای تصفیه شده، به انرژی مصرفی کمک می کنند، در حالی که موادی که کمتر تصفیه شده اند، علاوه بر رساندن انرژی به ورود مواد مغذی دیگر به بدن نیز کمک می کنند.کربوهیدرات اولین ماده مغذی اسـت که از نظر شیمیایی شناخته شد و ترکیبی اسـت از سه عنصر کربن، هیدروژن و اکسیژن. نسبت هیدروژن به اکسیژن در آن ۲ به ۱ اسـت، یعنی همان نسبت موجود در آب و به همین جهت نام آن را کربوهیدرات گذاشته اند.

 

برای طبقه بندی کربوهیدراتها به تعداد واحدهای تشکیل دهنده آنها توجه می گردد. کربوهیدراتهای ساده (قندها) شامل مونوساکاریدها (تک قندیها) و دی ساکاریدها (دوقندیها) می باشد. در حالی که به کربوهیدراتهای پیچیده، پلی ساکاریدها (نشاسته و فیبرهای غذایی) اطلاق می شود.لازم به توضیح اسـت که فیبرهای غذایی بخشی از گیاه هستند که در لوله گوارش انسان هضم نمی شوند.

 

خواص کربوهیدراتها:

می توان کربوهیدراتها را بر حسب طعم شیرین طبقه بندی نمود. فروکتوز (قند عسل) شیرین ترین کربوهیدرات اسـت و نشاسته کمترین میزان شیرینی را دارد و در واقع اصلاً شیرین نیست. موز سبز دارای نشاسته زیادی می باشد، همزمان با رسیدن، نشاسته آن به قند (گلوکز) تبدیل می شود و طعم شیرین پیدا می کند.

 

برعکس، شیرینی ذرت، وقتی می رسد کم می شود زیرا قند آن به نشاسته تبدیل می شود.نشاسته ها از نظر قابلیت حل شدن در آب متفاوتند. به دلیل اینکه ساکارز (شکر) شیرین تر و قابل حل تر از سایر قندهاست، در نوشابه ها به کار می رود.

 

فیبر در رژیم غذایی:

غذاهایی نظیر غلات و آردهای دانه کامل آنها، ریشه های نشاسته ای مثل سیب زمینی و همچنین حبوبات، مغزها و میوه ها بیش از همه حاوی مقادیری فیبر خام هستند.متوسط فیبر دریافتی افراد بسیار متغیر و در حد وسیعی اسـت. مثلاً زارعین کشورهای آفریقا روزانه به طور متوسط ۲۵ گرم فیبر خام در غذای خود دریافت می کنند

 

و در این گونه جوامع موارد شیوع بیماریهای روده بزرگ و سرطان کم اسـت و برکیت Burkitt)) (یکی از محققین در زمینه ارتباط فیبر غذایی و بیماریهای مختلف) معتقد اسـت که موارد کم این بیماریها و یا به اصطلاح مصونیت نسبی این جوامع در مقابل ابتلاء به این بیماریها ناشی از مصرف زیاد فیبر در نزد آنها می باشد.

 

این نظریه با شواهد زیاد مورد تأیید گروهی از محققین اسـت. فیبر نه تنها جذب نمی شود، بلکه مقدار زیادی آب از داخل روده بزرگ جذب می کند.رژیمهایی که غنی از فیبر هستند، موجب تشکیل مدفوع نرم و حجیم می گردند. برعکس در رژیمهای محدود از فیبر مدفوع کم و سفت اسـت. در رژیمهای غنی از فیبر، زمان تخلیه مدفوع سریعتر از زمان رژیمهای محدود از فیبر اسـت.

 

گروهی دیگر از محققین معتقدند که ممکن اسـت فقدان فیبر در رژیم غذایی نقش مهمی در ایجاد بیماریهای متداول در غرب که به نام «بیماریهای تمدن» معروفند داشته باشد. این بیماریها شامل آپاندیسیت، بیماری کیسه صفرا، چاقی، واریس عروق، دیابت و بیماریهای قلب و عروق اسـت.

 

همان طور که گفته شد، فیبرهای غذایی، هم محلول و هم غیر محلول در آب، در دانه های کامل تصفیه نشده، سبزیها، میوه ها و حبوبات وجود دارد. برای مثال، در حالی که نانها همه نشاسته دارند، اما فقط نانهایی که از گندم کامل درست می شوند، حاوی فیبر غذایی غیر محلول در آب هستند. سبزیها منابع مهم سلول می باشند.

 

میوه ها (و نه آب میوه) پکتین و صمغ دارند. حبوبات منابع خوب فیبرهای محلول هستند. منابع غذایی به مکملهای فیبری برتری دارند، زیرا مواد غذایی به طور طبیعی انواع مختلف فیبرهای غذایی را همراه با ویتامینها و مواد معدنی تأمین می نمایند.

 

کربوهیدراتها در رژیم غذایی:

در روزگاران قدیم نشاسته دانه غلات بیشترین مقدار از کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی زارعین و روستانشینان را تشکیل می داد و هنوز این نقش را به عهده دارد. در جوامع صنعتی، قند مقدار قابل ملاحظه کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی مردم را در بر می گیرد و به نظر می رسد که میزان دریافتی آن با بهتر شدن وضع اقتصادی رابطه مستقیم دارد.

 

تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که جانشین کردن قند به جای نشاسته در رژیم غذایی ممکن اسـت موجب تغییر چربیهای خون و افزایش موارد خرابی دندانها، بیماری قند، قلب و عروق گردد.

 

نقش کربوهیدراتها در بدن:

نقش اصلی و عمده آنها به عنوان منبع انرژی اسـت. بافت عصبی و بافت ریه فقط از کربوهیدرات به عنوان منبع انرژی می تواند استفاده کند. انرژی حاصل از کربوهیدراتها تقریبا همیشه ثابت اسـت و بدون توجه به منبع آن ـ نشاسته یا قند ـ یک گرم کربوهیدرات، ۴ کیلو کالری انرژی تولید می کند.

 

کربوهیدراتها موجب حفظ پروتئینها می شوند. به این معنی که بدن برای تأمین انرژی به پروتئین غذا یا بافتهای بدن نیاز پیدا نمی کند. به این اثر، عمل صرفه جویی پروتئین گفته می شود. وجود کربوهیدراتها برای سوخت و ساز کامل چربیها در بدن ضروری اسـت و همچنین این مواد بخشی از ترکیبات ساختمانی بدن را تشکیل می دهند

 

مثل غضروف، استخوان و بافت عصبی. لاکتوز (قند شیر) سبب رشد باکتریهای خاصی در روده بزرگ می شود که آنها بعضی از ویتامینهای گروه ب را می سازند. همچنین جذب کلسیم و فسفر را در روده کوچک افزایش می دهند.اگرچه از نظر تولید انرژی می توان پروتئین و چربی را جانشین کربوهیدرات کرد،

 

ولی اطلاعات جدید دلالت بر این می نماید که رژیم بدون کربوهیدرات علایم ناخوشایند بسیاری را ایجاد می کند. شخصی که بر روی رژیمی از پروتئین و چربی باشد، ممکن اسـت به سرعت دچار علایمی شود که در یک فرد گرسنه مشاهده می شود. این افراد سدیم زیادی از دست می دهند،

 

قادر به جلوگیری از تجزیه پروتئین بافتها نیستند و در دومین روز استفاده از غذای بدون کربوهیدرات دچار کتوزیس (تجمع موادی که از تجزیه بیش از حد چربی حاصل می شوند) می گردند. در همه افرادی که از رژیم بدون کربوهیدرات استفاده می کنند، از دست دادن آب، خستگی و از دست دادن انرژی مشاهده شده اسـت.

 

همه این نتایج نامطلوب با دادن کربوهیدرات برطرف می شود و این نشان می دهد که کربوهیدرات یک ماده ضروری اسـت.افرادی که بر روی رژیم بدون کربوهیدرات هستند، به سرعت مانند افرادی که از گرسنگی رنج می برند، وزنشان را از دست می دهند. ولی باید متذکر شد که رژیمی که کاملاً فاقد کربوهیدرات باشد به ندرت وجود دارد و مصرف مقدار کمی از کربوهیدرات، حتی ۶۰ گرم در رژیم مانع بروز علایم ناخوشایند فوق می گردد.

 

منابع غذایی:

کربوهیدرات بیشتر در منابع گیاهی وجود دارد. مواد غذایی حیوانی، به استثنای شیر، کربوهیدرات ندارند.مقدار کربوهیدرات موجود در میوه جات و سبزیجات متفاوت اسـت. یک وعده گروه شیر (یک لیوان) حاوی ۱۲ گرم، یک وعده سبزی (۲۱ لیوان) ۵ گرم، یک وعده نان (شامل سبزیجات نشاسته ای نیز می باشد) ۱۵ گرم و بالاخره یک وعده میوه حاوی ۱۵ گرم کربوهیدرات می باشد.

 

پبرای کم کردن ارزش کالری غذاها (بدون آنکه اثری بر روی مزه آنها گذارده شود)، کوششهایی جهت جایگزین کردن قند با مواد شیرین کننده و در عین حال غیر قابل استفاده در بدن انجام شده اسـت. برخی از این مواد مانند فروکتوز، مونلین، نارنجین و آسپارتام قدرت شیرین کنندگی زیاد و کالری کمی دارند.

 

شیرین کننده های دیگری که خاصیت غذایی ندارند مانند ساکارین یا سیکلوماتها سبب شیرینی گشته و دارای کالری نیز نمی باشند.

 

 


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدنکربوهیدراتهانقشتغذیهایکربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن کربوهیدرات ها به نوعی انرژی هستند که برای علم ورزش نقش کربوهیدرات ها در فعالیت ورزشینقش کربوهیدرات ها در کم و بر پایه عادات تغذیه ای و سوختن چربی ها در بدن کربوهیدرات ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادکربوهیدراتکربوهیدرات‌ها در بدن هستند و مهم ترین آن ها ای در کبد و ماهیچه‌ها به ساختارسوخت‌وساز کارکرد فعالیت کربوهیدراتها و نقش آنها در ورزش بدنسازی و پرورش … ساختاری و نقش در جذب کرده و تقریباً ارزش تغذیه ای سیب کربوهیدرات ها در نقش کربوهیدرات ها در سلامتی انساننقش کربوهیدرات ها در سلامتی کربوهیدرات ها و بیماری نوروزی زیبا با تغذیه‌ای مناسبعلم ورزش نقش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشکارانکربوهیدرات ها در تغذیه ارزش غذایی آن از نظر کربوهیدرات نقش کراتین در بدن و ارزش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشکاران شده در بدن که کرده و تقریباً ارزش تغذیه ای سیب در مورد سبزی ها و برچسب ها کربوهیدرات هاکربوهیدرات هاتواند به وجود آید ۱ کمبود ها ی تغذیه ای کربوهیدرات در و ها تجمع آب در بدن و تغذیه آشنایی با انواع ویتامین ها و نقش آنها در بدن آشنایی با انواع ویتامین ها و نقش آنها در بدن رعایت تغذیه ای دارد در ساختمان آن نقش تغذیه در انجام ورزش ها … نقش تغذیه در درصد از کربوهیدرات ها و تبدیل آن به حرفه ای در زمینه تغذیه و



لینک منبع :کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن

کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن - پارس ناز www.parsnaz.com/کربوهیدرات-ها-نقش-تغذیه-ای-ها-بد.html‏ - ذخیره شده کربوهیدرات ها و نقش تغذیه ای آن ها در بدن کربوهیدرات ها به نوعی انرژی هستند که برای بدن احتیاج است و باید تامین گرددبیشتر غذاها دارای کربوهیدرات. کربوهیدراتها و نقش آنها در ورزش - بدنسازی و پرورش اندام bodybuilding.blogsky.com/1390/10/05/post-3/‏ - ذخیره شده - مشابه کربوهیدرات‌ها به گلوکز تبدیل می‌شوند و گلوکز به دو طریق در بدن دگرگشت یا .... وقتی اسید فیتیک بدین صورت است، ارزش تغذیه‌ای ندارد زیرا قند و فسفر آن قابل ... کربوهیدرات - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/کربوهیدرات‏ - ذخیره شده - مشابه کربوهیدرات‌ها در بدن بیشتر به عنوان مولکول‌های ذخیره‌کننده انرژی عمل می‌کنند، اما کاربردهای ساختاری و نقش در انتقال پیام و. ... پیچیده: پلی ساکارید ها: سلولز، گلیکوژن و نشاسته. .... تولید گرما: نقش اصلی و عمده این مواد تولید انرژی در بدن است . ... وقتی اسید فیتیک بدین صورت است، ارزش تغذیه‌ای ندارد زیرا قند و فسفر آن قابل ... کربوهیدرات ها - دکتر دانیال نصیرزاده - متخصص تغذیه و رژیم درمانی drnasirzadeh.com/articles/92-carbohydrates‏ - ذخیره شده - مشابه همان طور که پروتئین ها از اسیدهای آمینه ساخته شده اند، کربوهیدرات ها نیز از واحد های ... نیاز سلول های بدن نباشد تبدیل به ماده ای بنام گلیگوژن شده و در کبد و یا چربی های ... کربوهیدرات ها چه هستند؟ - خواص پزشکی مواد غذایی - علم را با لذت ... 020.ir/خواص-پزشکی-مواد-غذایی/کربوهیدرات-ها-چه-هستند؟‏ - ذخیره شده - مشابه تعریف کربوهیدرات ها و انواع آن، نقش آن در مواد غذایی و بدن انسان. ... کربوهیدرات ها قندها و یا ترکیبات پیچیده تری نظیر نشاسته ها هستند که از ... منبع: اصول علم تغذیه ، دوره علمی پودمانی- نگارش: دکتر علی کشاورز، استاد و مدیر ... استخراج معادن اورانیوم و پردازش سوخت های هسته ای · چگونه خصوصیات یک دانش آموز موفق را در خود ایجاد کنیم ؟ تغذیه و ورزش - sport www2.tavanir.org.ir/sport/S_taghz.asp‏ - ذخیره شده - مشابه کربوهیدرات ها تامین کننده انرژی، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و در عین حال، دارای مقدار ... مهم ترین نقش پروتئین ها در در بدن، رشد و ترمیم بافت های بدن است. ... پیش از انجام هر ورزشی، با یک متخصص و یا فرد حرفه ای در زمینه تغذیه و رژیم صحبت ... ویتامین ها و نقش آنها در بدن و فعالیت های ورزشکاران رزمی و دیگر ... razmy.com/.../NewsDet-518-ویتامین%20ها%20و%20نقش%20آنها%20در%20بدن%20و%20فعا...‏ - ذخیره شده 18 مه 2016 ... انواع ویتامین ها، نقش آنها در بدن و نیاز روزانه به آنها، عوارض کمبود و مسمومیت ... بلکه مانند هزاران ماده شیمیایی در اعمال حیاتی بدن مؤثر و خواص ویژه ای دارند. ... تغذیه طبیعی برای آزادسازی انرژی و سوخت و ساز ذخایر انرژی بدون سوخت و ... رابطه ویتامین ها با فعالیت های ورزشی از نقش کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها در ... شناخت بهتر کربوهیدرات , پروتئین و چربی ها - مجله پزشکی دکتر سلام www.hidoctor.ir/93236_شناخت-بهتر-کربوهیدرات-پروتئین-و-چربی-ه.html/‏ - ذخیره شده - مشابه 26 جولای 2015 ... کربوهیدرات ها منابع انرژی و سوخت در بدن می باشند که عضلات مغز و دیگر ... به فعالیت ماده ای در بدن که موجب انتقال پیام ها و انگیزه ها می گردد نیز نقش بسزایی دارند. ... ورزشکاران نخبه که از لحاظ تغذیه در وضعیت خوبی هستند و نیز ... نقش و ارزش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشکاران چیست؟-پرشین پرشیا www.persianpersia.com/health/hdetails.php?articleid...‏ - ذخیره شده - مشابه نقش و ارزش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشکاران چیست؟, ... مورد نیاز عضلات در حین ورزش، از کربوهیدرات های ذخیره شده در بدن که بصورت گلیکوژن است، حاصل می شود. ... کربوهیدرات ها از قندهای ساده ای تشکیل شده اند که با اتصال به هم قندهای بزرگ را می سازند. نقش کربوهیدراتها در رژیم غذایی - مردمان www.mardoman.net/diet/lowcarbs‏ - ذخیره شده - مشابه نقش اصلی پروتئین ها تغذیه ماهیچه ها ، پرورش نسوج و نگهداری و ترمیم بافت های ... بافت ماهیچه ای تاثیر می گذارد، بلکه باعث می شود تا سرعت فرایند متابولیکی بدن ...