اپل به صورت ویژه به این اشاره نکرد که نسخه های با و بدون تاچ بار چه تفاوتی با هم دارند ولی با نگاهی دقیق تر میتوانیم به این تفاوت ها پی ببریم. در همین زمینه با نگاه به صفحه ویژه این محصولات در وبسایت اپل که مشخصات فنی هر دو مدل در نسخه های 13 اینچی را مشخص میکند تفاوت های آن را به ترتیب با هم مورد بررسی قرار خواهیم داد.
Touch Bar و Touch ID
مهمترین تفاوت این است که نسخه فاقد تاچ بار، فاقد قابلیت پرداخت آنلاین به وسیله سنسور Touch ID نیز هست؛ چرا که این نسخه در کنار عدم وجود تاچ بار، فاقد سنسور اثر انگشت نیز هست. در کنار آن قابلیت تغییر کاربر سریع نیز به همین دلیل در نسخه فاقد تاچ بار و Touch ID موجود نخواهد بود. البته اگر به زیر کیبورد برویم در قسمت سخت افزار نیز تفاوت هایی بین این دو نسخه وجود دارد.
CPU
در حالیکه نسخه دارای تاچ بار از پردازنده ی اینتل Core i5 دو هسته ای با فرکانس 2.9 گیگا هرتز استفاده میکند، نسخه فاقد آن یک پردازنده Core i5 با فرکانس 2.0 گیگا هرتز دارد. فرکانس بوست کلاک پردازنده های هر دو مدل نیز حداکثر به 3.3 و 3.1 گیگا هرتز میرسد. بنابراین میتوان گفت که قدرت پردازش سخت افزاری مدل دارای تاچ بار در شرایط کاری که نیاز به توان پردازشی بیشتری باشد، بسیار بیشتر از مدل پایه خواهد بود.
حافظه ذخیره سازی SSD
البته در مورد حافظه ذخیره سازی هر دو لپتاپ نیز بیان شده که از ظرفیت پایه 256 گیگا بایت تا 512 گیگا بایت توسط کاربران قابل سفارش خواهد بود ولی به تفاوت میان حافظه های مورد استفاده اشاره ای نشده است. به همین خاطر در مورد حافظه ها به احتمال زیاد تفاوتی در نوع و سرعت حافظه دیده نخواهد شد.
RAM
اما بر خلاف حافظه ذخیره سازی SSD در مورد RAM تفاوت فاحشی وجود دارد. بر اساس اطلاعات تخصصی که در صفحه ویژه این محصولات در سایت اپل وجود دارد میتوان گفت که مدل تاچ بار دارای 8 گیگا بایت حافظه RAM از نوع LPDDR3 و در فرکانس 2133 مگا هرتز است و این در حالی است که مدل فاقد تاچ بار 8 گیگا بایت RAM از نوع LPDDR3 و در فرکانس 1866 مگا هرتز دارد. حتی در مدل های با 16 گیگابایت حافظه RAM هم داستان به همین منوال است و سرعت های نسخه همراه با تاچ بار و فاقد آن به همین صورت و به ترتیب 2133 و 1866 مگا هرتز است.
پردازنده گرافیکی
پردازنده گرافیکی در دو ستگاه نیز مختلف است و مدل بدون تاچ بار از پردازنده گرافیکی Intel Iris 540 استفاده میکند و مدل دارای تاچ بار از گرافیک Intel Iris 550 بهره میبرد. در نسخه 550 فرکانس بوست هسته ها حداکثر تا 1100 مگا هرتز بالا میرود و در مدل 540 این فرکانس 50 مگا هرتز پایین تر و ماکزیمم 1050 مگا هرتز خواهد بود ولی باقی موراد مانند پهنای باند حافظه و نوع حافظه گرافیکی و مقدار ماکزیمم حافظه گرافیکی یکسان خواهد بود و هر دو GPU قابلیت پشتیبانی از DirectX 12 در APL Level 12 و سطح FL 12_1 را دارند.
درگاه های ارتباطی و میکروفون
این تفاوت ها در درگاه های ارتباطی دو لپتاپ نیز وجود دارد و نسخه دارای تاچ بار به 4 درگاه Thunderbolt 3 مجهز است و این درحالی است که نسخه فاقد آن تنها 2 درگاه از این نوع دارد و از آنجایی که برای شارژ لپتاپ از همین درگاه ها استفاده میشود، اگر شما بخواهید مک بوک پروی خود را شارژ کنید و در همان زمان از آن استفاده کنید، در نسخه فاقد تاچ بار تنها یک درگاه Thunderbolt برایتان باقی خواهد ماند.
برا ضبط صدا نیز در نسخه دارای تاچ بار از 3 میکروفون استفاده میشود و این در حالی است که در نسخه فاقد تاچ بار 2 میکروفون وجود خواهد داشت. در مورد تفاوت ضبط صدا و کیفیت آن در این مورد نمیتوان به صورت ویژه صحبت کرد ولی به هر حال اپل در این مورد نیز برای تولید مک بوک فاقد تاچ بار صرفه جویی به خرج داده است.
باتری
یکی از مهمترین تفاوت های این دو نسخه این است که در مدل فاقد تاچ بار از یک باتری 49.2 وات ساعتی استفاده شده است و در اقدامی عجیب، اپل برای نسخه دارای تاچ بار از یک باتری 54.5 وات ساعتی استفاده کرده است. اما نکته جالب این است که در تبلیغات و صفحه رسمی دو محصول در وبسایت اپل میزان عمر هر دو باتری یکسان بیان شده است. این تفاوت ظرفیت باتری ها را از این منظر میتوان نگاه کرد که میزان مجموع توانی که صفحه کوچک نمایشگر تاچ بار و همچنین دیگر تفاوت های سخت افزاری دو لپتاپ دارند، اپل را ملزم کرده است که از باتری قدرتمند تری در این لپتاپ استفاده کند تا بتوان هر دو عمر باتری دستگاه را یکسان نگه داشت. البته همانطور که مشخص است این تفاوت از دید کاربر عادی به هیچ عنوان درک نخواهد شد و بیشتر میتواند در مباحثی مانند قیمت تمام شده محصول به حساب آید.
ارتقای دستگاه
در آخر باید به این اشاره کنیم که هر دو مدل را میتوان با ترکیب 16 گیگا بایت RAM و 1 ترا بایت حافظه ذخیره سازی ارتقا داد اما در مورد مدل دارای تاچ بار نسخه ای وجود دارد که میتوان در آن CPU را از نوع Core i7 دو هسته ای با فرکانس 3.3 گیگا هرتز انتخاب کرد و این در حالی است که ماکزیمم پردازنده ای که میتواند برای نسخه فاقد تاچ بار مورد استفاده قرار گیرد یک پردازنده دو هسته ای از نوع Core i7 ولی با فرکانس 2.4 گیگا هرتز است.
قیمت
در نهایت باید به قیمت تمام شده دو محصول اشاره کنیم که برای نسخه فاقد تاچ بار شما 300 دلار کمتر خواهید پرداخت و بجای 1799 دلار تنها برای پرداخت 1499 دلار دست به جیب خواهید شد. اما اگر از حمله افرادی باشید که مدل پردازنده و همچنین درگاه های ارتباطی و البته قابلیت جالب تاچ بار و سنسور اثر انگشت برایتان مهم باشد بدون شک سراغ نسخه دارای تاچ بار خواهید رفت. در واقع به عقیده بسیاری، هدف اصلی از تولید نسخه استاندارد مک بوک پرو، فاقد تاچ بار این بوده است که بتوان به مانند گوشی آیفون با 16 گیگا بایت حافظه داخلی در سالیان قبل، مدل های گرانتری هم تولید کرد که بتوان توسط آن کاربران را وادار کرد تا برای قابلیت های بیشتر (در آیفون میزان حافظه و در مک بوک پرو جدید، تاچ بار) هزینه های بیشتری را بپردازند. هزینه هایی که سود بیشتری را به جیب سهامداران اپل سرازیر خواهد کرد.