مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

سارقان زمان

[ad_1]
در نگاه روان شناسان، افراد سرحال و شادمان که احساسی خوب درباره خویش دارند، از سه ویژگی مهم بهره می برند:
1. نظم و دقت در زندگی
2. تجربه موفقیت و شکست و جزئی از زندگی شمردن آن
3. داشتن برنامه، ایده و روش(1)
این افراد مشتاق بخشش و کارهای عام المنفعه و نوع دوستی اند؛ ولی بخشیدن وقت خویش را روا نمی دانند؛ چون زمان تنها سرمایه جبران ناپذیر اسـت و باید با برنامه ریزی تعریف شود. بی برنامه بودن و عدم پاسداری از وقت به معنای تخریب فرصت ها اسـت و آدمی را در دام سارقان زمان گرفتار می سازد. در باور روان شناسان، انسان محصول دو چیز اسـت: فرصت ها و تهدیدها.

فرصت ها چگونه تعریف می شوند؟

فرصت ها در قالب برنامه، طرح، ایده، محافظت از وقت، تقسیم لحظات زندگی، مشاهده فراگیر وضعیت کنونی، آینده نگری و فراسونگری تعریف می شوند؛ به عبارت صحیح تر و خلاصه تر، فرصت همان «برنامه ریزی» اسـت؛ زیرا انسان بی برنامه و بی هدف، فرصتی را تعریف نمی کند و کسی که فرصت ها را نمی شناسد برنامه ای برای خود طراحی نمی کند. به گفته میگر، او در حقیقت برمدار خطر متوقف اسـت.(2) چون دچار استهلاک درجا می شود و می خواهد حرکت کند.(3)

سه نکته اساسی

عوامل خورنده زمان و فرصت ها که دراین نوشتار«سارقان زمان» خوانده می شوند، در شمار تهدیدها جای دارند و باید در جهت شناسایی، تعریف، تحدید و کنترل شان گام برداشت.
1. احیای فرصت نوعی دگرگونی مثبت اسـت، و همه انسان ها برای زندگی بهتر به دگرگونی مثبت نیازمندند.
2. وقت عنصر مهم و مشترک زندگی انسان ها اسـت و در پرتو بهره گیری بهینه از آن می توان به اهداف دست یافت.
3. اگر روزانه تنها ده دقیقه از وقت را برای بازیافت وسایل گمشده و آشفته تلف کنیم، در سال حدود 60 ساعت وقت از دست می دهیم. برای پیشگیری از این زیان باید با برنامه ریزی درست از آشفتگی، بی نظمی و هرچه به هزینه کردن زمان می انجامد، پرهیز کرد.

سارقان زمان

1.تعارفات

تعارف های بیش از حد و «فقدان شهامت نه گفتن» نابودگر فرصت ها به شمار می آید. بیش تر افراد شکست خورده در برنامه ها که با انبوهی از کارهای نیمه تمام و فعالیت های زخمی روبه رویند، تنها بدان سبب که نمی توانند پاسخ منفی دهند، در دام این سارق احساسی اسیرند.

2. تلفن

تلفن از ابزارهای ضروری زندگی امروز به شمار می آید؛ اما با همه سودمندی اش می تواند سارق زمان باشد. گفت وگوهای طولانی، حاشیه روی های بی مورد وحتی استفاده مکرر از آن به خستگی روانی، انقطاع کار، عصبانیت، ابهام و وتحلیل رفتن قوای جسمانی می انجامد. وقفه هایی که تلفن های غیرضروری در کار پدید می آورند، موجب هدررفتن وقت می گردد.

3. ملاقات کنندگان

در خانه، محل کار، خیابان و محیطهای دیگر اجتماعی با افراد گوناگون ارتباط داریم، ولی باید توجه داشته باشیم که بسیاری از این دیدارها و ارتباطها از سود مادی و معنوی تهی اسـت.
این دیدارها وقت را نابود می سازد و انسان را از پرداختن به امور مهم تر باز می دارد.

4. اطلاعات اضافی

بیش تر انسان ها با اطلاعات، یادداشت ها، و مطلب اضافی روبه رویند. این اطلاعات که ذهن یا میز و محل زندگی مان را اِشغال کرده اسـت، معمولا به نابودی وقت می انجامد. بررسی، مراجعات مکرر وبیهوده و بازبینی خاطرات نهفته در لابه لای آن ها، جز اتلاف وقت معنایی ندارد. برای پیشگیری از این هزینه جبران ناپذیر، باید اطلاعات کیفی موجود، پس از دسته بندی و نه بسته بندی، در جای مناسب قرار گیرند. و اطلاعات کمی به شکل فهرست، نمودار، جدول و غیره خلاصه شوند تا هنگام نیاز به بخشی از آن ها به بازبینی کل ناگزیر نگردیم و وقت بسیار هزینه نکنیم.

5. خود محوری

خود محوری و خویش را قطب، ناظر و فاعل همه کارها دانستن نیز به اتلاف وقت می انجامد. باید در انجام کارها از «تفویض اختیار» و یاری همکاران و دوستان بهره برد و از هزینه کردن وقت در امور کم اهمیت پرهیز کرد. افزون بر این، خود محوری سبب فشار عصبی و تنش های روانی شدید می گردد. انسان های خود محور در انبوهی از اطلاعات دست و پا می زنند و همواره از کمبود وقت شکوه می کنند.

6. عدم تقسیم انرژی

انسان از ظرفیت و انرژی محدود برخوردار اسـت. استفاده مؤثر از وقت، به تقسیم درست انرژی بستگی دارد. بسیاری از افراد در ساعات آغازین صبح، برای مثال از ساعت 8تا12 چنان انرژی مصرف می کنند که انرژی جایگزین نیز نمی تواند آن ها را برای فعالیت های بعدی آماده سازد. بنابراین، ساعات باقی مانده شبانه روزشان تحت تأثیر این خستگی مفرط و طاقت فرسا تلف می شود.

7. عدم اولویت گذاری

نداشتن فهرستی از کارها و مشخص نبودن اولویت ها، عامل دیگر نابود ساختن فرصت ها اسـت. کارهای روزانه ما سه حالت دارند:
1. امور فردی
2. کارهای متوسط
3. امور عادی و معمولی
اگر کارها درست اولویت بندی نشود، در موضوعات جزئی و بی اهمیت وقت بسیار هزینه می کنیم و در نتیجه نمی توانیم به قدر کافی روی وظایف عمده و حساس متمرکز شویم.
داشتن یک دفترچه کوچک جهت فهرست کردن کارها براساس اهمیت شان بسیار سومند اسـت. گروهی از مردم، برای صرفه جویی بیش تر در وقت، فهرست کارها را به صورت نشانه های نمادین کنار روز یا ساعت مشخص می کنند. برای مثال در برابر ساعت 8 صبح، جهت پرداخت قبض برق، تصویر لامپ می کشند و برای خرید لوازم التحریر 4 بعد از ظهر از شکل ساده مداد یا کتاب استفاده می کنند.

8. نوع نگرش به زمان

نوع نگرش به زمان گویای روش استفاده از آن اسـت. روز، هفته و ماه دیدن زمان، به «سرقت پنهان» آن می انجامد. برای جلوگیری از این سرقت، باید زمان را دقیقه، لحظه و ثانیه ببینیم. برنامه ریزی دقیق و زمان بندی شده یعنی نجات دادن و ذخیره ساختن وقت. در پرتو این امر:
1. اهداف حرفه ای و شخصی سریع تر و مطمئن تر حاصل می گردند.
2. وقت ذخیره می شود.
3. وقت کافی برای رسیدن به کارها، وظایف و فعالیت ها باقی می ماند.
4. فشارهای روزمره زندگی کاستی می پذیرد و انسان از عادت ها و روش های بهتر و مطمئن تر برخوردار می شود.
راز موفقیت بسیاری از افراد موفق، استفاده بهینه و کارآمد از لحظات و فرصت های بسیار محدود زندگی اسـت. این نوع بهره گیری اززمان، به آن ها اجازه می دهد:
1. نگرشی جامع و فراگیر داشته باشد.
2. روشمند برنامه ریزی کنند.
3. به پیشرفت حرفه ای و شخصی خویش پردازند.
4. هماهنگ عمل کنند.
5. آمادگی شان برای انجام کارها روز به روز بهتر شود.
6. در رویارویی با بحران ها و حوادث نامنتظره، خرسندی و تسلط داشته باشند.
7. در پایان روز از احساس مثبت بودن سرشار گردند.
8. زمان را ذخیره سازند.

9. ابهام در اهداف و مقاصد

مارک تواین می نویسد: «اگر اهداف روشن نباشد، باید دو چندان زمان صرف نمود و دو چندان تلاش کرد.» (4)
مدیریت زمان در بستر اهداف روشن و فعالیت های تعریف شده معنا می یابد؛ چون اهداف محرک و مشوق فعالیت هایند. برنامه ریزی مبتنی بر هدف، روشی بهینه و پاسخ گو اسـت.
آن که در برنامه هایش اهدافی آگاهانه و هوشمندانه پی می گیرد، با استفاده از انضباط و انگیزش شخصی، بُعدی جدید در خویش پدید می آورد که اصطلاحا نیروهای ناخودآگاه خوانده می شود. روشن بودن اهداف و تعیین اولویت ها ارتباط تنگاتنگ دارند. تعیین اولویت و اهداف روشن، بسیار و آسان اسـت و حتی می توان گفت، وقتی اهداف ابهام ندارد، میزان اهیمت و اولویت آن ها احساس می شود. ابهام در اهداف به عدم تعیین اولویت و در نتیجه از دست دادن فرصت در کارهای کم اهمیت می انجامد.
در پایان باید یادآور شد که به سازی و کیفی کردن برنامه ها به فراموش نکردن این شعار مشروط اسـت: برنامه باید نوشته شود.
برنامه، بذر فرصت ها اسـت، و زمان، فصل بهار. هر که در بهار بذر نیفشاند، درو را تجربه نخواهد کرد. باز تأکید می کنیم:«برنامه ریزی یعنی نجات دادن و ذخیره سازی وقت.»

پی نوشت ها :

1. قورچیان، نادرقلی(1379)، برنامه ریزی ملی وبین المللی، تهران: واحد علوم و تحقیقات.
2. اچسون، کیت، گال، دامین(1372)، نظارت و راهنمایی کلینیکی، ترجمه محمد رضا بهرنگی، تهران: تابان.
3.برچ، جان، نیتزکی، گری گراد(1372)، مدیریت سیستمهای اطلاعاتی، ترجمه منوچهر غیبی، تهران: مرکز آموزشی مدیریت دولتی.
4. سی ورت، لوتار(1378)مدیریت زمان، ترجمه توکلی نیا، قم: عصر ظهور.

منبع: حسین، خنیفر، (1348)، جوان در آینه جهان( مهارت های مدیریت بر خویشتن در عصر تغییر)،‌ تهران: موسسه نشر شهر، چاپ اول 1389.

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


بی برنامه بودن و عدم پاسداری از وقت به معنای تخریب فرصت ها است و آدمی را در دام سارقان زمان گرفتار می سازد . درباور روان شناسان، انسان محصول دو چیز است: فرصت ها و ...سارقان زمان. در نگاه روان شناسان، افراد سر حال و شادمان كه احساسى خوب درباره خويش دارند، از سه ويژگى مهم بهره مي برند :(1) 1. نظم و دقت در زندگى 2. تجربه موفقيت و ...14 ژانويه 2016 ... مدیریت زمان/. گوهر زمان و شناخت آسیب ها و سارقان وقت دانلود پاورپوینت. خواب زیاد، مکالمات اضافی و غیر مفید، سؤالات بی جا، عدم واگذاری امور قابل ...سارقان زمان. هر چیز به همان میزان که داراى اهمیت و ارزش است ، دشمن و آفت پیرامون آن نیز بیشتر خواهد بود . اگر برنامه ریزى داراى اهمیت ویژه است باید خوب بدانیم که این ...14 ژوئن 2016 ... دلیلش این است که برای زمان خود، ارزش چندانی قائل نیستیم. وقت طلاست. نباید بگذاریم سارقان، عمر ما را بدزدند. اگر ما مراقب سارقان زمان نباشیم، آنها ...آیا سارقان وقت و زمان خود را می شناسید ؟ با سلام. بعضی وقتا بیکاریم و برنامه خاصی نداریم و بعضی وقتا، زمان کم می آوریم و دوست داریم شبانه روز بیشتر از 24 باشد.به دنبال جاهایی بگردید که زمان را تلف میکنید. اولین قدم این است که به دنبال سارقان زمان بگردید. ببینید کجا وقتتان به صورت نادرست هدر میرود و شما نمیتوانید از آن ...5 آوريل 2014 ... برنامه ریزی و اولویت دادن به کارها ، مدیریت زمان ، شناسایی سارقان زمان ، همگی برای موفقیت در یک پروژه عملیاتی ، کارهایی بسیار مهم به نظر می رسد.11 ژانويه 2012 ... اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که سارقان زمان چه چیزهایی هستند و چه پدیده هایی در دنیای امروز می توانند به راحتی هر چه تمام تر، به زمانی که ...


کلماتی برای این موضوع

حمله شبانه سارقان به درمانگاه تهرانپارس تصاویرحمله شبانه سارقان به درمانگاه تهرانپارس دقایقی پس از نیمه شب پنج شنبه جمعی از افراد اخبار سرقت و دزدی، دزدی در ایران، سارقان ایرانی اخبار …شهردارى، سارقان گنجینه پایتخت را ناکام گذاشت شهردارى، سارقان گنجینه پایتخت را خبرگزاری تسنیم دستگیری باند بزرگ سارقان …دستگیری باند بزرگ سارقان منزل قم ۰۱ مهر ۱۳۹۵ ۱۷۲۹ محمد رفیعی موحدسارقان فراری محله گلبرگ با شلیک پلیس زمینگیر …سارقانفراریمحلهشدند سارق موتورسوار کیف قاپ در محدوده گلبرگ با شلیک پلیس زمینگیر شده و خود را تسلیم کردندزمان برگزاری آزمون ارشد دانشگاه آزادجام جم آنلاین معاون اجرایی مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی گفت آزمون کارشناسی ارشد توسّل به امام زمان عج، کلید شب قدرحقیقت شب قدر را هیچ کس جز خدا نمی‌شناسد، این جزء اسرنکاتی در مورد کولر گازی مدیریت زمان و مهندسی …مدیریت زمان و مهندسی مکانیک یادداشت های مهم مهارت کلامی آداب معاشرت کلامیعکس هویت خاتمی در زمان محمد رضا شاه سایت خبری …باسلامآقای خاتمی در طول سال ریاست جمهوریشان شان وشرافت و کاردانیشون برهمگان اثبات تعقیب و گریز پلیس با سارقان حرفه‌ای انباری منازل ……رییس کلانتری جوادیه تهرانپارس از دستگیری سارق منزل در محدوده جوادیه تهرانپارس جدیدترین خبرهای شهرستان گلپایگان خبر فارسیعلی بختیار بعد از ظهر روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در گلپایگان افزود همانگونه که مجلس



لینک منبع :سارقان زمان

تصاویر برای سارقان زمان سارقان زمان www.hawzah.net/fa/Magazine/View/4892/4906/.../سارقان-زمان‏ - ذخیره شده - مشابه بی برنامه بودن و عدم پاسداری از وقت به معنای تخریب فرصت ها است و آدمی را در دام سارقان زمان گرفتار می سازد . درباور روان شناسان، انسان محصول دو چیز است: فرصت ها و ... سارقان زمان - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سارقان_زمان‏ - ذخیره شده سارقان زمان (انگلیسی: Time Bandits ) یک فیلم در سبک علمی–تخیلی، فانتزی، ماجراجویی و کمدی به کارگردانی تری گیلیام است که در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. .: Porseman.org :. - سارقان زمان - پرسمان porseman.org/showarticle.aspx?id=201‏ - ذخیره شده - مشابه بى برنامه بودن و عدم پاسدارى از وقت به معناى تخریب فرصت ها است و آدمى را در دام سارقان زمان گرفتار مى سازد. در باور روانشناسان، انسان محصول دو چیز است: فرصت ها و ... دسته‌بندی سارقان زمان - مدیریت زمان و مهندسی مکانیک novin21.blogsky.com/category/cat-68‏ - ذخیره شده قبلا اشاره داشتم که ایده آل گرایی یکی از سارقان زمان هست و الان فعلا سه تا راهکار رو می نویسم و چند روز ناقصش میذارم تا ببینم شما چه مواردی به ذهنتون میرسه. حدودا 20 ... آیا سارقان وقت و زمان خود را می شناسید ؟ – روزنامه پزشکی ایران www.iran.pezeshk.us/archives/37822‏ - ذخیره شده اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که یکی از آرزوهایتان بیشتر شدن زمان شبانه روز است، حتما این مقاله را بخوانید تا هم این آرزوی محال را از لیست رویاهایتان کنار ... سارقان زمان - مرکز خدمات مشاوره ای طلوع زندگی riahi.parsiblog.com/Posts/136/سارقان+زمان/‏ - ذخیره شده سارقان زمان. هر چیز به همان میزان که داراى اهمیت و ارزش است ، دشمن و آفت پیرامون آن نیز بیشتر خواهد بود . اگر برنامه ریزى داراى اهمیت ویژه است باید خوب بدانیم که این ... سارقان درونی و بیرونی زمان - هدف، برنامه ریزی و توسعه فردی www.success-journey.com/blog/سارقان-درونی-و...زمان/531‏ - ذخیره شده 2 دسامبر 2013 ... هر روز یک قدم جدید برای بشریت به منظور غلبه بر جهان است. اما دیگر چه چیزی برای تسخیر انسان باقی مانده است؟ شاید فقط زمان… “زمان به عنوان ... سارقان زمان - کلوب www.cloob.com/result/سارقان_زمان‏ - ذخیره شده 12 مارس 2017 ... برخی‌ از افراد دارای‌ وقت‌ کافی‌ برای‌ انجام‌ دادن‌ امور مربوطه‌ نیستند به‌ همین‌ دلیل‌ کار آنان ‌به‌ تعویق‌ می‌افتد. از دست‌ دادن‌ زمانی‌ که‌ مناسب‌ وموثر برای‌ انجام‌ ... گوهر زمان و شناخت آسیب ها و سارقان وقت +دانلود پاورپوینت - صاحب نیوز sahebnews.ir/.../گوهر-زمان-و-شناخت-آسیب-ها-و-سارقان-وقت-د.htm‏ - ذخیره شده 14 ژانویه 2016 ... مدیریت زمان/. گوهر زمان و شناخت آسیب ها و سارقان وقت +دانلود پاورپوینت. خواب زیاد، مکالمات اضافی و غیر مفید، سؤالات بی جا، عدم واگذاری امور قابل ...