مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

وضعیت پیوند ریه در ایران

[ad_1]

، نخستین پیوند ریه در جهان ۱۱ ژوئن ۱۹۶۳ توسط دکتر «جیمز هاردی» در مرکز پزشکی دانشگاه می سی سی پی انجام شد، اما بیمار ۱۸ روز بعد بر اثر نارسایی کلیه درگذشت.

به دلیل بروز عوارض متعدد بعد از انجام پیوند ریه، انجام این پیوند تا اواخر دهه هفتاد میلادی با موفقیت چندانی همراه نبود. در دهه هشتاد میلادی، با معرفی داروهای جدید سرکوبگر ایمنی به ویژه «سیکلوسپورین» و تکنیک های جراحی نوین، همچنین بهبود روش های تهیه عضو و نیز تدوین استراتژی های یافتن بیمار مناسب، روند انجام اعمال پیوند ریه در سراسر جهان با افزایش چشمگیری مواجه شد، به گونه ای که از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از ۲۵۰۰۰ مورد پیوند ریه در سراسر جهان انجام شده است.

در سال‌های اخیر، تعداد پیوند ریه به حدود ۲۲۰۰ پیوند در هر سال افزایش یافته که سالانه بیش از ۱۰۰۰ مورد عمل پیوند ریه در ایالات متحده آمریکا انجام می شود. این در حالی است که هزینه پیوند یک ریه در ایالات متحده آمریکا بالغ بر ۵۶۱ هزار و ۲۰۰ دلار و هزینه پیوند۲ ریه معادل ۷۹۷ هزار و ۳۰۰ دلار تخمین زده می شود، حال آنکه این عمل در داخل کشورمان با هزینه ای به مراتب کمتر در حال انجام است.

هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران وابسته به وزارت بهداشت، در راستای بی نیاز کردن کشور از اعزام بیمار به خارج از کشور و صرفه جویی ارزی در زمینه هزینه درمانی بیماران، توانسته از انجام عمل پیوند عضو بیماران نیازمند، حمایت مالی به عمل آورد.

براساس گزارش انجمن بین المللی پیوند قلب و ریه، در سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ میلادی، میزان بقاء یک و پنج ساله بیماران پیوند ریه به ترتیب ۸۱ درصد و ۵۴ درصد گزارش شده است. هرچند کـه بقاء کوتاه مدت این بیماران مشابه سایر پیوندها از جمله قلب و کبد است، اما بقای دراز مدت پیوند ریه بسیار کمتر از میزان بقاء دراز مدت سایر پیوندها است.

در بررسی انجام شده بر روی ۳۳ بیمار تحت پیوند ریه در بیمارستان مسیح دانشوری تهران طی سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۸، میزان بقاء یک و پنج ساله بیماران به ترتیب ۳۳ درصد و ۲۴ درصد گزارش شد که کمتر از گـزارش مراکز بین المللی است.

علل تفاوت میزان بقای بیماران

الف- حدود دو سوم علل پیوند ریه در دوره زمانی یاد شده در بیمارستان مسیح دانشوری مربوط به فیبروز ریه بوده است. از آنجـا که بیماران مبتلا به فیبروز ریه هم در لیست انتظار و هم پس از جـراحی پیوند دارای کمتـرین میـزان بقاء نسبت به سـایر علل پیوند ریه هستند، پاییـن بودن میـزان بقاء بیماران پیوند ریه در این مرکز تا حد زیادی به دلیل انجام پیوند ریـه در چنـین بیمارانی است.

ب- مراقبت های پس از جراحی پیوند، یکی دیگر از علل مهم بقاء در بیماران پیوند ریه است.

ج- سرانجام می توان به خصوصیات فردی بیماران از نظر سطح تحصیلات، ویژگی های اقتصادی اجتماعی و وضعیت روانپزشکی آنها به عنوان یکی از علل مهم در پیگیری معاینات روتین و نیز مصرف منظم داروها اشاره کرد. در مطالعه انجام شده در بیماران پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری، ۴ بیمار به دلیل قطع داروهای ضـروری پیونـد و عـدم پیگیـری مـنظم جهـت معاینات روتین فوت شدند.

 د- به دلیل راه داشتن ریه به محیـط بیرون، نـسبت به سایر پیـوندها، عفونت های تهدید کننده حیات بـا تعــداد و شدت بیشتر در بیمـاران پیوند ریه ایجاد مـی شـود و اخـتلال مزمن عملکـرد پیوند (برونشیولیت انسدادی) در این بیمـاران بیش از سایر پیوندها اتفاق افتاده و بـا مورتـالیتی بـالایی نیـز همـراه است.

اولین مورد عمل پیوند ریه موفق در ایران نیز در سال ۱۳۷۹ توسط دکتر سید حسن احمدی و همکاران در بیمارستان امام (ره) تهران انجام شد. در حال حاضر، پیوند ریه در کشور در دو مرکز بیمارستان مسیح دانشوری و بیمارستان امام (ره) تهران انجام می شود.

مرکز پیوند ریه بیمارستان مسیح دانشوری، از سال ۱۳۷۹ زیر نظر شورای عالی پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه اندازی شده است و از آن سال تا پایان سال۱۳۹۴، تعداد ۱۰۲ بیمار در این مرکز تحت عمل پیوند ریه قرار گرفته اند که از بین اعمال انجام شده، بیشترین موارد مربوط به فیبروز ایدیوپاتیک ریه، برونشکتازی و COPD بوده است. همچنین از سال ۱۳۷۹ تاکنون ۲۴ مورد عمل پیوند ریه در بیمارستان امام (ره) تهران انجام شده است. با توجه به دو پیوند ریه انجام شده در بیمارستان مسیح دانشوری طی ۶ ماهه اول سال جاری، تعداد کل پیوندهای انجام شده در کشور از سال ۱۳۶۹ تا پایان ۶ ماهه اول سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۲۸ مورد پیوند ریه بوده است.

شایع ترین بیماری های ریه که در صورت عدم پاسخ به درمان های دیگر، کاندید پیوند می شوند

الف- فیبروز ریوی

ب- بیماری های انسدادی مزمن ریوی

ج- افزایش فشار خون اولیه شریان ریوی

د- فیبروز کیستیک

ه- برونشکتازی

و- هیستیوسیتوز ایکس

ز- میکرو لیتیازیس آلوئولار

موارد ممنوعیت مطلق انجام پیوند ریه

الف- وجود همزمان چند بیماری مزمن مثل نارسایی قلب، نارسایی کلیه، بیماری‌های کبدی

ب- وجود عفونت مانند ایدز و هپاتیت

ج- ابتلا یا درمان اخیر سرطان

د- مصرف الکل، تنباکو و یا مواد مخدر در زمان پیوند

ه- مشکلات روانی

و- سپسیس

براساس مصوبه جلسه مورخ ۲۰ اسفند ۱۳۸۷ هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، مقرر گردید جهت حمایت از رشد و توسعه پیوند ریه در کشور، به ازای هر مورد عمل پیوند یک ریه، مبلغ ۵۰ میلیون ریال و به ازای عمل پیوند ۲ ریه مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به هزینه های هتلینگ بیمارستانی بیماران مساعدت نمایند و به ازای هر ۳ عمل پیوند ریه نیز مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال مساعدت تجهیزاتی به صورت خرید کالاهای مصرفی یا سرمایه ای در اختیار مراکز پیوند قرار دهد.

تعداد پیوندهای ریه انجام شده در دو بیمارستان مسیح دانشوری و امام خمینی(ره) تهران از بدو شروع (۱۳۷۴) تا پایان ۶ ماهه اول ۱۳۹۵، در مجموع ۱۲۸ مورد بوده است که سهم بیمارستان مسیح دانشوری، ۱۰۴ عمل پیوند ریه است.

منبع: مهر


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

وضعیت پیوند ریه در ایران چگونه است؟ واضحوضعیتپیوندریهدرایرانوضعیت پیوند ریه در ایران حمایت مالی از بیماران مهر گزارش می دهد وضعیت پیوند ریه در وضعیت پیوند ریه در ایران هیئت امنای صرفه جویی ارزی دروضعیتپیوندریهایرانوضعیت پیوند ریه در ایران وضعیت پیوند ریه در وضعیت پیوند ریه در ایران به گزارش شفاف ، نخستین پیوند ریه در جهان ۱۱ ژوئن ۱۹۶۳ توسط دکتر جیمز هاردی در مرکز وضعیت پیوند ریه در ایران حمایت مالی از بیماران آکابیمارستان مسیح دانشوریپیوند ریههیئت امنای ارزی در معالجه بیماران آکاایران وضعیت آماری از وضعیت پیوند اعضا در ایرانازوضعیتپیونداعضادرایرانآماری از وضعیت پیوند اعضا در در حال حاضر پیوند اعضا در ایران به پیوند ریه در دو اولین پیوند موفق همزمان دو ریه در ایران شود، آمار پیوند ریه در کشور اولین بار در ایران اتفاق وضعیت وضعیت پیوند ریه در ایران وضعیتپیوندریهدرایرانبه دلیل بروز عوارض متعدد بعد از انجام پیوند ریه، انجام این پیوند تا اواخر دهه هفتاد وضعیت پیوند ریه در ایران حمایت مالی از بیماران …به گزارش دبلیوخبر و به نقل از مهر دی ٨ وضعیت پیوند ریه در ایران حمایت مالی از بیمارانمرکز تحقیقات پیوند ریه آنچه بیماران باید بدانندهزینه پیوند ریه در ایران ارزیابی وضعیت بعد از پیوند ریه در چند ماه پیوند ریه جزو بیماریهای خاص قرار گیرد پزشکان ایران از انجام شدن پیوند ریه در ایران انجام پیوند ریه در بخش آیسییو پیوند کبد ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پیوندکبد تاریخچه اولین پیوند کبد در انسان در سال ۱۹۶۳ توسط یک تیم جراحی به رهبری توماس استارزل معجزه در دستان خود شماست ای ال اس ایران دوست عزیز فیزیوتراپی در سرعت پیشرفت بیماری تاثیری ندارد اما برای اینکه ماهیچه ها حداقل داروسازی پزشکان ایران شایعترین عامل سکته های قلبی بیماری آترواسکلروز و تشکیل پلاک های آتروترومبوتیک در عروق عصر ایران تکذیب برنامه دیدار سه جانبه روحانی، پوتین و اردوغان در قزاقستان اتفاق کم سابقه آمریکا طرح مامایی پزشکان ایران تقریباً یک سوم بچه های متولد شده از مادران مبتلا به ایدز ، در طی دوران بارداری ، حین زایمان پیوندها اخبار ایران و جهان ضرورت انتقال نمایشگاه‏های اقتصادی از مصلی امام ره مناسبتها در ایران و جهان،نوروز،عید نوروز،روز مادر،روز پدر با این کار همسرتان را شگفت زده کنید در کوتاهترین زمان خرید کنید با تور استانبول از سومین کاهش پستان در زنان کوچک کردن سینه ماموپلاستی گام نخست انتخاب جراح قابل اعتماد سینه‌پهلو ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد سینه پهلو، پنومونی به انگلیسی نِمُنیا یا ذات‌الریه وضعیت التهابی ریه است که عمدتاً مرکز تحقیقات پیوند ریه پیوند ریه پیوند ریه مصنوعی



لینک منبع :وضعیت پیوند ریه در ایران

وضعیت پیوند ریه در ایران/ حمایت مالی از بیماران - خبرگزاری مهر ... www.mehrnews.com/.../وضعیت-پیوند-ریه-در-ایران-حمایت-مالی-از-بیماران‎Cached28 دسامبر 2016 ... هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، تلاش دارد از بیماران نیازمند پیوند عضو حمایت مالی انجام دهد، بطوریکه در ۶ ماهه اول امسال ۲ مورد عمل پیوند ... مرکز تحقیقات پیوند ریه - آنچه بیماران باید بدانند ltrc.sbmu.ac.ir/?siteid=413&pageid=28911‎Cached Similar... از عفونت، بیمارپیوندی. هزینه پیوند ریه در ایران ... تست های تنفسی نیز به صورت دوره ای برای ارزیابی وضعیت بالینی بیماران انجام میشود. به علت افزایش ریسک ... وضعیت پیوند ریه در ایران/ حمایت مالی از بیماران www.zahedan-tebyan.ir/cms/printit.asp?id=38073 وضعیت پیوند ریه در ایران/ حمایت مالی از بیماران. هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، تلاش دارد از بیماران نیازمند پیوند عضو حمایت مالی انجام دهد، بطوریکه ... SID.ir | بقا بیماران پیوند ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?id=115754‎Cached Similarدانلود رایگان متن کامل مقاله علمی پژوهشی بقا بیماران پیوند ریه بیمارستان ... این بیمارستان یک بیمارستان دانشگاهی است و مرکز ارجاع برای پیوند ریه در ایران می باشد. ... اگرچه تجربه جدید جراحی پیوند، وضعیت نامطلوب بیماران انتخاب شده از نظر نوع ... وضعیت پیوند کلیه و ریه در ایران - روزنامه رسالت www.resalat-news.com/Fa/?code=252035‎Cachedوضعیت پیوند کلیه و ریه در ایران. 1395/11/27. بزرگنمایی: حبیب احسنی پور. پیوند کلیه: هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در راستای ایجاد زمینه معالجه ... پیوند ریه - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/پیوند_ریه‎Cached Similarدر حالی که پیوند ریه با خطراتی نیز همراه است ولی می‌تواند کیفیت زندگی و طول عمر .... علاوه بر بیماری ریوی بیمار، خانواده فرد و موقعیت اجتماعی، وضعیت مالی، شرایط ... وضعیت پیوند ریه در ایران/ حمایت مالی از بیماران | هیئت امنای - قطره www.ghatreh.com/.../وضعیت-پیوند-ریه-ایران-حمایت-مالی-بیماران‎Cached28 دسامبر 2016 ... هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، تلاش دارد از بیماران نیازمند پیوند عضو حمایت مالی انجام دهد، بطوØ. هزینه میلیاردی پیوند ریه در ایران! - افکار نیوز www.afkarnews.ir/...5/622099-هزینه-میلیاردی-پیوند-ریه-در-ایران‎Cached21 مه 2017 ... رئیس تیم پیوند قلب و ریه بیمارستان مسیح دانشوری گفت: در کشورهایی همچون آمریکا و اروپا هزینه پیوند یک ریه حدود 500 هزار دلار است ولی در ایران ... پیوند ریه – وب سایت شخصی دکتر حمیدرضا ابطحی drabtahi.net/پیوند-ریه/‎Cachedاولین مورد پیوند ریه در ایران نیز در سال ۱۳۷۹ در بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد ... به دلیل پیچیدگی عمل پیوند ریه تمامی مراکز پیوند نیازمند وضع دستورالعمل های ... وضعیت پیوند ریه در ایران/ حمایت مالی از بیماران - kodoom.com ... news.kodoom.com/health.../وضعیت-پیوند-ریه-در-ایران.../6149013/‎Cached27 دسامبر 2016 ... به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، نخستین پیوند ریه در جهان ۱۱ ژوئن ۱۹۶۳ توسط دکتر «جیمز هاردی» در مرکز پزشکی دانشگاه می سی سی پی انجام ...