هفته سی و دوم بارداری با شدیدتر شدن سوزش معده و نشت ادرار در شما همراه است. با نکات بارداری هفته به هفته و هفته سی و دوم بارداری آشنا شوید.
بیایید در مورد رشد فرزندتان در هفته سی و دوم بارداری بیشتر بدانیم؛ علاوه بر این در این هفته به موضوعات دیگری از جمله انتخاب پرستار کودک مناسب، آماده شدن برای تولد نوزاد و مصرف بیشتر کلسیم در رژیم غذاییتان خواهیم پرداخت.
اکنون رحم شما 13 سانتیمتر بالاتر از نافتان رسیده است و به همین دلیل جنین فشار بیشتری بر روی اعضای داخلیتان وارد مینماید. آمادگی این را داشته باشید که عوارضی از جمله نشت ادرار، سوزش معده در بارداری و تنگی نفس در بارداری در هفتههای آخر شدیدتر شود. این مساله ممکن است در هفتههای بعد، بر روی اشتهای شما نیز تاثیر بگذارد و شما را به بی اشتهایی مبتلا نماید. بعضی مادران باردار ممکن است با بازگشت حالت تهوع در هفتههای پایانی بارداری مواجه شوند.
در حالی که بخشی از وجود شما میخواهد این فرزند هرچه سریعتر به دنیا بیاید، اما بخش دیگری از شما امیدوار است که جنین تا آخرین زمان ممکن و رشد کامل در درون رحم باقی بماند. در این مقطع دیگر میتوانید نفس راحتی بکشید، زیرا تقریبا همهی نوزادانی که در این مقطع متولد میگردند زنده میمانند و زندگی سالم و نرمالی خواهند داشت. در این زمان از بارداری همهی اعضای حیاتی نوزاد به طور کامل درحال فعالیت است به جز ششها که هنوز برای رسیدن به تکامل به مدتی زمان نیاز دارند.
اکنون که زمان زایمان شما نزدیک شده است، لازم است نشانههای شروع زودهنگام درد زایمان را بشناسید. این نشانهها شامل پاره شدن کیسهی آب شما (که میتواند منجر به خروج مقدار قابل توجه یا چند قطره آب از شما گردد)، فشرده شدن رحم که چندان دردناک نیز نیست، گرفتگیهایی شبیه پریود، خونریزی از واژن، افزایش فشار در ناحیهی لگن و اسهال است. به جز پاره شدن کیسهی آبتان، اگر یکی از این نشانهها را تجربه کردید بیش از اندازه نگران نشوید، زیرا این نشانهها همواره منجر به زایمان زودرس نمیشوند. اما برای رعایت ایمنی، با پزشکتان تماس گرفته او را از نشانههایتان آگاه کنید.
1. در مورد نگهداری از فرزندان دیگر یا حیوان خانگیتان در زمانی که شما مشغول زایمان هستید، برنامه ریزی کنید.
2. موهایتان را کوتاه کنید.
3. لوازم اتاق کودکتان را بچینید.
4. تا زمان زایمان به طور هفتگی با پزشکتان ملاقات داشته باشید.
هفته سی و دوم بارداری (30 هفته پس از لقاح)
سایز جنین: طول 29.2 سانتیمتر، فاصلهی تاج تا کفل؛ طول کلی 48 سانتیمتر. وزن 1815 گرم.
مرحلهی رشد جنین: ناخنهای پاهای جنین اکنون شکل گرفتهاند او در حال تمرین کردن تنفس است و به رشد و اضافه کردن وزن ادامه میدهد.
آنچه مشاهده میکنید: در این هفته چیز زیادی برای توضیح در مورد رشد فرزندتان وجود ندارد. بیشتر رشد او در این مرحله شامل اضافه شدن لایههای چربی برای محافظت و جدا کردن اعضای مختلفش است. اگرچه ممکن است در این عکس مشخص نباشد، اما فرزند شما در این هفته مشغول تمرین کردن تنفس است ولی ریهها برای کامل شدن هنوز به کمی زمان نیاز دارند. رشد دیگری که در این تصویر قابل تشخیص است، اگر با دقت نگاه کنید میتوانید لبهی ناخنهای پای جنین را ببینید که اکنون کاملا شکل گرفتهاند.
اکنون فرزند شما چرخهی مشخص خواب و بیداری دارد اما با این حال حدود 70 درصد مواقع در خواب است. عکسبرداریهای اولتراسوند نشان داده است که جنین جایی بین هفتهی 32 تا 36 شروع به خواب دیدن میکند. جنین بازههای مشخص خواب REM و غیر REM دارد.
فرزند شما اکنون با وزنی در حدود 1800 گرم، قطعا توانایی زنده ماندن در فضای بیرون از رحم را دارد. ریهها در حال تکامل هستند و ضربان قلب جنینی به تدریج درحال پایین آمدن است. با این حال تحقیقات نشان داده است که اگر مادر باردار دچار استرس باشد، ضربان قلب جنین بالا میرود، پس تا میتوانید در آرامش و به دور از استرس باشید.
ممکن است به دلایل مختلف پزشک شما برایتان در سه ماهه آخر بارداری سونوگرافی تجویز نماید. برخی پزشکان به طور کلی در سه ماههی سوم بارداری یک سونوگرافی تجویز مینمایند در حالی که برخی دیگر فقط در صورت بروز نگرانیهای خاص دستور به انجام آن میدهند.
در ادامه لیستی از دلایل معمولی که میتواند منجر به تجویز سونوگرافی به وسیلهی پزشک در این مرحله از بارداری گردد، آورده شده است:
دهانه رحم بی کفایت: به گزارش انجمن بارداری آمریکا، یک دهانهی رحم بی کفایت یا ضعیف ممکن است در نتیجهی رشد جنین و افزایش فشار بر روی دهانهی رحم به وجود بیاید. این فشار ممکن است باعث شود دهانهی رحم قبل از آنکه جنین آمادهی تولد شود شروع به باز شدن نماید. این شرایط میتواند منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس گردد.
تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی ستاره