مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

پرورش احساس مسئولیت در کودکان

[ad_1]

نکوهش زیاده روی در سرزنش کودک

امام علی علیه السلام:
«الافراطُ فی الملامة یشّبُ نیران اللجاج»
زیاده روی در سرزنش، آتش لجاجت را شعله ور می کند.
1- در سن نوجوانی مسئولیتی به عهده نوجوان بگذارید و او را نسبت به وظیفه هایی که برایش معین می کنید حساس سازید.
2- نباید همیشه انتظار داشته باشید که کودکان کارها را دقیق و بدون اشکال به پایان برسانند.
3- والدین محترم باید به کودکان خود بفهمانید که هرچند که قدر و منزلتش والاتر است مسئولیتش هم سنگین تر و مهم تر است.
4- باید کودک را علاوه بر آشنایی با کارهای تربیتی دیگر در زمینه اداره خانه هم تربیت دهید تا فرزندانتان در آینده به عنوان یک مدیر خوب و شرافتمند پرورش یابند.
5- در دوره وزارت مرتباً فرزندان خود را اعم از دختر یا پسر مورد مشورت قرار دهید.
6- سعی کنید با دادن مسئولیتهای مختلف در حد توان کودک احساس مسئولیت پذیری و عزت نفس آنها را تقویت کنید.
7- به فرزندان خود کمک نمایید که اشخاص مستقل و مسئولی بارآیند.
8- بطور دائمی کودکانتان را در انجام تکالیف شب کمک نکنید که در این صورت متکی به والدین شده و احساس مسئولیت نمی کند و به تنهایی از انجام تکالیف خود عاجز می ماند.
9- کودک را از همان آغاز عادت دهید که مثلاً برای کارهای خانه یا مدرسه و مغازه یا امور اجتماعی، مسئولیتی را پذیرا گردد و نیکو از عهده آن برآید.
10- طوری به آنها القا کنید که هیچوقت در جامعه از زیر بار مسئولیت فرار نکنند با این تفکر که شکست می خورند.
11- باید آموزش همکاری از خانواده شروع شود تا فردا را برای پذیرش مسئولیتهای بزرگتر در اجتماع آماده سازد.
12- او را وادار کنید که خود مسئول حفظ وسائل شخصی و ابزارآلات سرگرمی خود باشد.
13- بعضی مسئولیتهای خانوادگی را در حد توانایی نوجوان به او واگذارید تا مقام و شأن اجتماعی خانواده را دریابد.
14- مسئولیت را کم بدهید و خوب تحویل بگیرید تا او منضبط و حسابگر بارآید.
15- به تناسب توانایی و استعداد کودک به او مسئولیت بدهید زیرا در غیر اینصورت، کودک از مسئولیت فرار و به آن بدبین می شود.
16- باید فرزندتان را از جوانی آماده پذیرش مسئولیت در جامعه کنید.
17- واقعیت زندگی را همانطور که در متن خارج وجود دارد برایشان تشریح نمایید تا از تلخ و شیرین آن آگاهی داشته باشند.
18- اتاق خواب خود را از فرزندان جدا کنید و عادت دهید بتوانند خودشان بخوابند و همچنین از عوض کردن لباس و یا پوشیدن لباس جلوی بچه ها خودداری کنید.
19- کودک در هفت سال اول در اثر مؤانست و رغبتی که والدین در وی بوجود می آورند آمادگی پذیرش تعلیمات اخلاقی و مذهبی را احراز می نماید.
20- باید به دختران آموخت که آنها دارای مسئولیت هستند و باید نسبت به حدود آن آگاه و روشن باشند.
21- دختران باید به نحوی بار آیند که پرورش فرزند را کاری خلاق، مهم و هیجان انگیز بدانند. و این امر نیاز به تربیتی مخصوص و پردامنه دارد.
22- در خانه برای کلیه بچه ها باید وظایفی ساده تعیین کرد و زمان انجام وظایف باید به نحوی تنظیم شود که فقط یک طفل در تمام مدت روز مسئولیت انجام کار را بر عهده نداشته باشد.
23- بهتر است از سنین کودکی فرزندان خود را در جریان میزان درآمد خانواده و محدودیت های آن قرار دهید تا احساس مسئولیت کنند و برای مخارج روزانه خود خیلی بیشتر طلب نکنند.
24- شما پدران در خانواده تنها مسئول اقتصاد و تهیه لوازم زندگی نیستید بلکه مسئول تهذیب و هدایت اخلاقی، ایجاد روحیه مقاومت در برابر شدائد، هموارکردن راه زندگی، عرضه و تنفیذ میراث فرهنگی، مسئول ایجاد عادات و صفات ارزنده، رشد و نمای جسمی و روانی، ادب و وقار آنان و پرهیز دادن از انحرافات هستید.
25- پدر و مادر بیدار و عاقل با توجه به اهمیت تربیتهای اجتماعی از ضرر و زیانهای جزئی صرف نظر کرده کارهایی را که کودکان از عهده انجام آن برمی آیند به آنان بسپارید.
26- رفتارهای کودکانتان را مورد سؤال و جواب قرار دهید که در اینصورت فردی مسئول بار می آید.
27- سعی کنید حتی الامکان کارهایی را برعهده کودک بگذارید که برایش مطبوع و پسندیده باشد تا وظیفه اش را با علاقه انجام دهد.
28- برای اینکه بچه ها را به کار کردن علاقه مند سازید می توانید در کار کردن آنها را شرکت دهید.
29- حدود و مقدار مسئولیت را دقیقاً برای کودک روشن سازید تا تکلیف خودش را بفهمد و شک و تردید نداشته باشد.
20- اگر کودکان متعدد در منزل دارید در تقسیم کار عدالت را رعایت کنید تا جنگ و نزاع نباشد و با میل و رغبت وظایف خودشان را انجام دهند و مسئولیت خودشان را بشناسند.
21- مقدار توانایی و صبر و حوصله کودک را در نظر بگیرید و کارهای دشوار و خسته کننده را برعهده اش نگذارید زیرا ممکن است از کار کردن بیزار گردد و در آینده از زیر بار کار فرار کند.
22- به کودکان اجازه دستکاری و لمس اشیا را بدهید، بگذارید کودک اشیا را لمس کند که این امر عامل رشد و ضروری حیات حال و آینده آنهاست.
23- به او بیاموزید که در خانه هرکسی باید کار خود را انجام دهد و اگر کاری که وظیفه اوست انجام نشده و باقی بماند باید دیگری آن را انجام دهد و این انصاف نیست. بدین ترتیب، کودک مفهومی از انصاف و عدالت را درمی یابد.
24- به کودکان بیاموزید و آنها را عادت دهید که منظم بار آیند.
25- اگر در خانه انضباط سخت را به مرحله اجرا بگذارید مواجه با ولگردی فرزند خود خواهید شد.
26- والدین عزیز به کودکان خود آموزش دهید تا پس از بازی، اسباب بازیهای خود را جمع کرده و در مکان معینی بگذارند.
27- برای ایجاد نظم در خانه باید قاطعیت داشته باشید، به این معنی که حرفتان حرف باشد و در برابر خواستهای نامعقول کودک با قدرت بایستید و با جیغ و دادهای او تسلیم نشوید.
28- سعی کنید از همان ابتدای کودکی، کودک خود را به عادت با ارزشی چون سحرخیزی، نظم و مسئولیت پذیری و غیره عادت دهید تا در آینده نیاز به صرف نیروی بیشتری نباشد.
29- نباید اجازه دهید که تکرار برخوردها و سرزنشها باعث تیره شدن روابط شما و کودکتان شود.
30- در نظر داشته باشید که نخستین پانزده سال زندگی کودک به معنای واقعی کلام، سالهای اعمال انضباط است، زیرا رشد و نمو کودک در حقیقت فرآیند یادگیری انجام کارهای صحیح در زمان درست و مکان مناسب و به گونه ای معنی دار است.
31- فرزندان خود را تشویق به برنامه ریزی و پذیرش مسئولیت تحصیلی کنید.
32- به فرزندانتان بیاموزید که در زندگی نظم داشته باشند چرا که از این طریق افکارشان شکل می یابد و زمینه ابتکارات و خلاقیتهای هنری، علمی و فرهنگی در آنها فراهم می گردد.
33- آموزش از راه ارائه مدل و الگو، به گونه ای که کودکتان ببیند و بیابد، چه باید بکند راهی است که شما را در آموزش نظم یاری می دهد.
34- تجربه نشان داده است که بی نظمی در فعالیتهای حرکتی و هوشی و عاطفی تأثیر منفی دارد و بخصوص عکس العملهای آن در دوران بلوغ بصورت حادتری ظاهر می گردد.
35- از عامل ترس برای تربیت کودک استفاده نکنید چون کودک احساس اضطراب و ناراحتی بیشتری کرده و بر مشکلات انضباطی خواهد افزود.
36- کودک شما دوست دارد اشیا را در محلهای همیشگی و معمول خود ببیند و اگر نظمی را که او بدان خو گرفته به هم بریزید ناراحتی او را فراهم می کنید. برای رفع این نگرانی سعی کنید اشیا را به محلهای همیشگی و عادیشان برگردانید.
37- امکانات مناسب را برای تفریح و ورزش کودکانتان فراهم سازید چرا که باعث پرورش روحی آنها می شود.
38- کودکان خود را به بی بند و باری عادت ندهید که برای ارضاء نیاز خود تابع ضابطه و مقرراتی نمی باشند.
39- شما والدین باید در خانواده نظم دهنده و سازمان دهنده امور باشید و همچنین نظام دهنده روابط باشید. به کودکانتان اطاعت از مقررات را بیاموزید و رابطه او را با ضوابط مورد نظر محکم نمایید.
40- برنامه روزانه کودکانتان را بر طبق اصول پی ریزی کنید تا او نظم و ترتیب را بیاموزد.
41- از جمله فضائلی که باید کودک بدان آراسته گردد نظم و ترتیب است.
42- بهترین دوره انضباط دوره کودکی است که فاصله بین نوزادی و بلوغ است. پدران و مادران و مربیان عزیز باید با هوشیاری کامل آنها را به اصول انضباطی آشنا سازید تا بتدریج با کمک و راهنمایی والدین فردی منظم بارآمده اصول انضباطی را در همه شئون زندگی رعایت نمایند.
43- باید آنان را به سحرخیزی و کارکردن در جهت پاکی و فضیلت گام برداشتن عادت داد.
44- وجود سلسله مراتب در خانه امری ضروری است، ولی سعی نکنید آن را دائماً به رخ فرزندان بکشید.
45- کودک را به نظم و ترتیب و درک ارزشهای زیبایی عادت دهید.
منبع مقاله :
شیخ الاسلامی، جعفر؛ (1375)، 2222 نکته در تربیت، تهران: اسلامی، چاپ سوم

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

بیانات در دیدار مسئولان کانون پرورش فکری کودکان … بیانات در دیدار مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بسم‌اللَّه جستار احساس مسئولیت جستار بیانات رهبری کلیدواژه احساس مسئولیت جمع‌بندی من از همه‌ی این حرفها، عبارت راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان آکاراهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان آموزش مسئولیت پذیری به کودکانمسئولیت پذیری علائم پایین بودن عزت نفس در کودکان به کودکان کوچکتر و ضعیف تر از خود زور می گوید کودکی که احساس ضعف می کند و به سبب عدم فرهنگ آموزش قرآن در آموزش و پرورش ایران مقالات … نخبه گرایی یـا آموزش عمومی در وزارت آموزش و پرورش اشاره جایگاه وظیفه شناسی و مسئولیت پذیریب مسئولیت در برابر خانواده ازدواج، مبادرت به یک خدمت مقدّس و تحمّل یک مسئولیت استگـــــــروه آمـــوزش و پــــرورشکودک و نمایش الناز میثمی نمایش برای کودکان به مثابه پرورش خلا‌قیت و انگیزه در ذهن و جستاری به آموزش و پرورش ایران و ژاپن گفته است مرداد ۶ام ۱۳۹۱ ۲۱۷ قظ با سلام خدمت شما در قسمت نظام حاکم بر آموزش و روانشناسی کودک کودکمان را با نظم آشتی دهیم فاطمه اسلامیه یکی از مشکلات رایج در بین برخی از کودکان به فلسفه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش فلسفه …منبع ژورنال جامعه فلسفی انگلیس ترجمه مهدی وفایی در روزهای تاریک مادام تاچر، در بیانات در دیدار مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیانات در دیدار مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بسم‌اللَّه‌الرّحمن جستار احساس مسئولیت جستار بیانات رهبری کلیدواژه احساس مسئولیت جمع‌بندی من از همه‌ی این حرفها، عبارت است از راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان آکا راهکارهای آموزش مسئولیت پذیری به کودکان آموزش مسئولیت پذیری به کودکانمسئولیت پذیریکودک فرهنگ آموزش قرآن در آموزش و پرورش ایران مقالات آموزشی « نخبه گرایی » یـا « آموزش عمومی » در وزارت آموزش و پرورش اشاره گـــــــروه آمـــوزش و پــــرورش کودک و نمایش الناز میثمی نمایش برای کودکان به مثابه پرورش خلا‌قیت و انگیزه در ذهن و فکر روانشناسی کودک کودکان، خشونت را از تلویزیون یاد می گیرند فاطمه اسلامیه یکی از عادتهای خوب یا بد زندگی در فلسفه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش فلسفه تعلیم و تربیت منبع ژورنال جامعه فلسفی انگلیس ترجمه مهدی وفایی در روزهای تاریک مادام تاچر، در بریتانیای ازهردری سخنی مقایسه ی آموزش و پرورش ایران و فرانسه تاریخچه نظام آموزش و پرورش نوین ایران از کودکستانها ، دبستانها ، مدارس راهنمایی علائم پایین بودن عزت نفس در کودکان به کودکان کوچکتر و ضعیف تر از خود زور می گوید کودکی که احساس ضعف می کند و به سبب عدم جایگاه وظیفه شناسی و مسئولیت پذیری ب مسئولیت در برابر خانواده ازدواج، مبادرت به یک خدمت مقدّس و تحمّل یک مسئولیت است احساس مسئولیت پذیری احساس مسئولیت



لینک منبع :پرورش احساس مسئولیت در کودکان

پرورش مسئولیت در کودکان - تبیان article.tebyan.net/3314/پرورش-مسئولیت-در-کودکان‎Cached( قسمت اول ) وجود انسان های سرد و بی تفاوتی که در تمدنی بی بند و بار و بی هدف غوطه می خورند ناشی از تربیتی است که در آن احساس مسئولیت مطرح نبوده است . با اندک ... پرورش مسئولیت پذیری کودک - عصر ایران www.asriran.com/fa/news/229230/پرورش-مسئولیت-پذیری-کودک‎Cached Similarپرورش مسئولیت پذیری کودک با پذیرش خطاها و تقویت توانایی ها چگونه و چه زمانی مسئولیت ... بازی کردن عامل مهمی درایجاد احساس مسئولیت در کودک است. والدین بعد ها ... ۱۱ روش برای مسئولیت پذیر کردن فرزندان - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/sara/.../۱۱-روش-برای-مسئولیت-پذیر-کردن-فرزندان‎Cached Similar9 دسامبر 2013 ... در این صورت است که کودکان حس مشارکت و همکاری را تجربه می کنند و از ... پذیرفتن مسئولیت همچنین نباید با احساس گناه یا بدهکاری یا اعمال زور و ... مسئولیت پذیری و استقلال در کودکان، احساس مسئولیت کودکان - آکاایران www.akairan.com/koodak/tarbiat1/bist.html‎Cached Similarدر این مقاله از سایت آکاایران مطلبی در مورد مسئولیت پذیری و استقلال در کودکان، احساس مسئولیت کودکان، پرورش حس مسئولیت پذیری در کودک ارائه شده است ، همچنین ... پرورش مسئولیت پذیری کودکان - بلاگ اُردمی - فروشگاه اینترنتی اُردمی https://ordme.com/blog/article/developing-responsibility-of-children/‎Cached8 فوریه 2016 ... آموزش مسئولیت پذیری در کودکان باید بسیار زودهنگام آغاز شده و تا ... کارهای خانه به کودکان کمک می‌کند احساس مشارکت و کارآمدی برای خانواده خود ... پرورش احساس مسئولیت در کودکان - راسخون rasekhoon.net/article/show/.../پرورش-احساس-مسئولیت-در-کودکان/‎Cached22 فوریه 2014 ... در سن نوجوانی مسئولیتی به عهده نوجوان بگذارید و او را نسبت به وظیفه هایی که برایش معین می کنید حساس سازید. چگونه کودکی مسئولیت پذیر تربیت کنیم؟ - ویستا vista.ir/article/.../چگونه-کودکی-مسئولیت-پذیر-تربیت-کنیم؟‎Cached Similar18 مه 2009 ... کودکان با احساس مسئولیت، ذاتی به دنیا نمی آیند و در یک دوره سنی ... مسئولیت وقتی پرورش می یابد که در اموری موثر بر کودکان به آنان اجازه دهیم ... مقاله بررسی نقش نظام تعلیم و تربیت در پرورش احساس مسئولیت در ... com01.ir/2016/12/27/accountability/‎Cached27 دسامبر 2016 ... مقاله بررسی نقش نظام تعلیم و تربیت در پرورش احساس مسئولیت در کودکان درس آماده سازی فرزندان برای آینده پودمان : حقوق خانواده موضوع ... پرورش احساس مسئولیت در کودکان بایگانی - نبض ما nabzema.ir/tag/پرورش-احساس-مسئولیت-در-کودکان‎Cachedمدیریت مشکلات و قوی تر شدن، شرط لازم رشد و بالندگی است. اگر همه ی مسئولیت ها را شما بپذیرید و اجازه ندهید خودشان دنبال راه حل بگردند و خود مدیریت مشکلات کنند، ... چگونه کودکی مسئولیت پذیر تربیت کنیم - آفتاب www.aftabir.com/.../چگونه-کودکی-مسئولیت-پذیر-تربیت-کنیم‎Cached Similar19 مه 2009 ... کودکان با احساس مسئولیت، ذاتی به دنیا نمی آیند و در یک دوره سنی ... مسئولیت وقتی پرورش می یابد که در اموری موثر بر کودکان به آنان اجازه دهیم ...