مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان

[ad_1]
سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان

خبرگزاری آریا -

تغذیه در ماه رمضان

سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان
روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود. در غیر اینصورت ممکن است عوارضی حاصل شود که یا روزه گرفتن را عامل آنها محسوب کنند و یا اثرات آن باعث عدم تداوم روزه گرفتن گردد.
بطور کلی چهار فاکتور در تغذیه در ماه رمضان باید مورد توجه قرار گیرد که عبارت اند از:
الف- زمان غذا خوردن، ب- میزان غذا خوردن، پ – چگونه غذا خوردن، ت- انتخاب نوع غذا.

الف-تغذیه در ماه رمضان- زمان غذا خوردن:
در ماه مبارک رمضان زمان غذا خوردن اصلی سه مرحلة سحر، افطار و شام می باشد که لازم است کاملاً از هم مجزا باشند. دو زمان سحر و افطار تقریباً مشخص شده است. در سحر لازم است که طوری برنامه ریزی شود که علاوه بر زمان کافی برای ذکر و دعا و عبادت زمان کافی برای غذا خوردن در نظر گرفته شده باشد. یکی از موارد اشتباه غذایی در این مرحله تسریع در غذا خوردن در وقت سحر است که اثرش بعد از چند روز روزه گرفتن در سیستم گوارش خواهد بود مثل سنگینی معده، عدم مراحل هضم طبیعی غذا در طول روز، ترشی معده و در ادامه به ناراحتی های معده و روده دچار خواهند شد.

نکته دیگر در مورد تغذیه در ماه رمضان این است که باید به زمان صرف افطار و شام توجه داشت.نبایستی بدون درنظر داشتن حجم غذای خورده شده در افطار وارد مرحله شام خوردن شد. صرف افطار می بایست در اولین فرصت ممکن صورت گیرد تا تداخلی با زمان شام خوردن پیش نیاید.فاصله زمانی افطار و شام باید آنقدر باشد که در موقع صرف شام غذای هضم نشده در معده نباشد. زمان شام خوردن هم باید طوری برنامه ریزی شود که تا قبل از خواب زمان کافی برای هضم وجود داشته باشد و نباید با شکم پر به رختخواب رفت.

ب- تغذیه در ماه رمضان-میزان غذا خوردن:
یکی دیگر از نکاتی که در مورد تغذیه در ماه رمضان باید به آن توجه کرد میزان غذا خوردن است.یکی از مشکلات در سیستم غذایی بسیاری از افراد این است که حجم غذا تحت کنترل نیست. حجم غذای افطار باید بسیار کم باشد تا قبل از شام خوردن از معده خارج شده و امکان شام خوردن بدون اثر مضر جانبی وجود داشته باشد. حجم شام باید بنحوی کنترل شود تا هم امکان خوردن میوه بعد از شام باشد، نه تنقلات مرسوم بعد از شام بر محتویات معده فشار آورد، نه مشکلی در روند خواب پیش آید، و نه مانعی بر غذا خوردن در وقت سحر حاصل شود.

پ- تغذیه در ماه رمضان- چگونه غذا خوردن
یکی از معضلات غذا خوردن خیلی افراد سریع خوردن غذا است که معمولاً یا به دلیل محدودیت زمانی است ویا استرس داشتن در موقع غذا خوردن ویا به رسم عادت. به هر دلیل که باشد تاثیرات مضرش در روی معده بسیار شدید خواهد بود و عواقبی ناگوار به دنبال خواهد داشت. پس در ماه مبارک باید دقت داشت تا تنظیم وقت بصورتی انجام شود تا غذا خوردن در سحر، افطار وشام به تعجیل صورت نگیرد. بنابراین با آرامش غذا خوردن و در شرایط نگرانی ، استرس و ناراحتی غذا نخوردن خیلی در تأمین سلامتی دستگاه گوارش مؤثر است.

تغذیه در ماه رمضان

ت- تغذیه در ماه رمضان -انتخاب نوع غذا
یکی دیگر از نکات در مورد تغذیه ماه رمضان این است که باید توجه خاصی به نوع غذای مصرفی خود داشته باشید.غذاهایی که ما میخوریم مهمترین فاکتور تعیین کنندة سلامتی و بیماریهای ماست. با کمال تاًسف عوامل متعددی چون عدم اطلاع از مواد غذایی، قدرت هوس در انتخاب، انتخاب غذا در تنوعات مکانی-زمانی، تبلیغات تولید کننده ها، و انتخاب بر اساس قدرت اقتصادی در انتخاب نادرست غذایی ما دخالت دارند.

در این مقاله هدف اشاره به مواد اولیه سالم ویا ناسالم موجود در مواد غذایی نیست بلکه مقصد انتخاب غذاهایی است که برای شام ، سحر و افطار مناسب هستند.تغذیه در ماه رمضان باید به گونه ای باشد غذا های انتخاب شده در سحر، افطار، و شام می بایست مواد لازمه 24 ساعته بدن یعنی کربوهیدراتها، چربی، پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنزیم ها و مواد معدنی لازم را به بدن برسانند. به عبارت دیگر بجای افزایش حجم در یک وعده غذا ، تاًمین نیازهای غذایی باید بین غذاهای سحر، افطار، و شام تقسیم شوند.

نکات تغذیه ایی ماه رمضان در وقت سحر:
موارد زیر در موقع سحری خوردن پیشنهاد میشوند:
-خوردن غذا های اصلی با در نظر گرفتن حجم آن، شرایط جسمی ، سنی، وضعیت های خاص روزه گیر و یا داشتن بیماری اشکال ندارد.
-بایستی از چندین نوع غذای پختنی استفاده کرد.

-یکی از نکاتی که باید در مورد تغذیه در ماه رمضان به آن توجه کرد این است که به جای اینکه معده خود را ازچندین نوع غذای پختنی پر کنید، از میوه جات، سبزی جات، صیفی جات، و نوشیدنی های سالم و چای های گیاهی متعدد که به منظور های مختلفی وجود دارند استفاده کنید.

-جای نوشابه های مضر، قندی، رنگی ودارای مواد نگهدارنده از چای های گیاهی متعدد برای تصفیه خون، جگر، کلیه ها، وشستن معده و روده از مواد نامناسبی که توسط غذاها و خوردنی ها وارد بدن میشوند ویا برای جلو گیری از افزایش کلسترول، قند، چربی، فشار خون و… استفاده نمایید.

تغذیه در ماه رمضان

حتماً از غذاهای قلیا ساز مثل میوه ها، سبزیجات، صیفی جات، و غلات نیز به همراه غذا استفاده کنید.خوردن و نوشیدن مواد غذایی را که تولید اسید می نمایند کنترل نمایید مثل: انواع گوشت، ماهی و غذاهای دریایی، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات، خشکبار، شکر ، روغن ها وسرکه.

غذا ها را خوب بجوید زیرا بزاق قلیایی(تیالین)در اثر خوب جویدن غذا ، حالت اسیدی آن را تبدیل به قلیایی میکند.از خوردن غذا های رنگیزه دار، طعم دهنده دار، دارای مواد نگهدارنده و نیز از غذا های تصفیه شده مثل: آرد سفید، قند، نوشیدنی های شیرین ورنگی، قهوه، پنیر های فرآوری شده، آب میوه های ساختگی، سوسیس و کالباس که عوارض متعدد غیر قابل جبرانی دارند و بعضی نیز باعث خستگی روزانه می شوند پرهیز کنید.

-از خوردن نمک تا حد امکان بپرهیزید.

-یکی دیگر از نکات تغذیه ایی در ماه رمضان این است که از خوردن آب قبل از خوردن سحری خودداری کنید و همچنین از خوردن نوشابه های قند دار نیز در وقت سحر جلوگیری کنید.

نکات تغذیه ایی ماه رمضان در وقت افطار:
به دلایل مختلف غذا های افطار نباید شامل غذا های اصلی، حجیم وسنگین باشد زیرا:
-معده مدتی خالی بوده و نبایستی به یکباره آنرا به فعالیت وادا شت.
-باید معده آمادگی پذیرش شام را داشته با شد.
-ابتدا با مقداری آب گرم و خرما، خوردن را آغاز کنید.
-خوردن مقداری کمی آش بدون حبوبات توصیه می شود.
-از غذا های بدون چربی در افطار استفاده نمایید.
-از خوردن آجیل جات، بستنی، چیبس، گوشت جات، پنیر، ماست وشیر پر چرب در افطار بپرهیزید.
-در خوردن شیرینی جات در موقع افطار افراط نکنید از قند های ساده بجای قند های مرکب استفاده کنید تا بتوا نید به میزان لازم شام صرف کنید.
-در خوردن نوشیدنی اصراف نکنید زیرا مانع شام خوردن خواهد شد.

نکات تغذیه ایی ماه رمضان در وقت شام:
همانطور که گفته شد سعی کنید بین افطار و شام فاصله کوتاه باشد.
-قبل از شام آب میل نکنید.
-اگر حجم غذا ی شام بیش از حد باشد، هم خواب را تحت تاًثیر قرار میدهد ، هم مانع خوردن غذادر سحر خواهد شد و هم تکرار آن باعث سوء هاضمه و بروز بیماری های گوارشی خواهد شد.
-حجم شام باید آنقدر کنترل شده باشد که جلو خوردن میوه جات را نگیرد.
-اگر بعد از شام قصد خوردن تنقلات را دارید، از قبل میزان شام را کنترل نمایید.
-آنچه در مورد خوردن سحری قابل ملاحظه است ، در مورد شام هم صادق است.

دکترسید غلامرضا موسی پناه
مشاوره رژیم غذایی و تغذیه سالم با داروهای گیاهی
منبع:pezeshkan.org




[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

معاونت دانشجویی دانشگاه سمنان برنامه غذاییقابل توجه دانشجویان روزانه خسارت دیده در حوادث غیرمترقبه قابل توجه دانشجویان متقاضی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان …به اطلاع اعضاء محترم می رساند سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان در مزاج شناسی سوداء ؛ مشخصات سوداوی ها و درمان …سودا، از جنس خاک و سرد و خشک است و در واقع رسوب خون است یعنی سیاهی که از سردی و خشکی تغذیه و پزشکی رژیم درمانی بیماری های کبد و صفرابرای مثال در این جا مقدار کلسترول در چند ماده ی غذایی برای آگاهی شما آورده شده استتغذیه و پزشکی رژیم درمانی در پرکاری تیروئیدرژیم غذایی در پرکاری تیروئید هیپرتیروئیدیسم از آنجا که میزان انرژی مورد نیاز در صنایع شیر پاستوریزه صدرا بررسی اخبار مرتبط …در فرایند حرارتی غیر مداوم شیر تا درجه حرارت تا درجه سانتی گراد گرم می شود و به تابلوبرنامه‌‌ فرهنگسرا ها و مراکز وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در در بخش افسردگی؛ نتیجه کمبود ویتامین ب۱۴ کشته و زخمی در حمله مسلحانه در فرودگاه فلوریدا اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص پرونده دوغ کفیر دوست سایت سلام من مطالب بسیاری در مورد این نوشیدنی بسیار سالم خوانده ام ولی تا بحال معاونت دانشجویی دانشگاه سمنان برنامه غذایی قابل توجه دانشجویان روزانه خسارت دیده در حوادث غیرمترقبه قابل توجه دانشجویان متقاضی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گیلان به اطلاع اعضاء محترم می رساند سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان در نظر تغذیه و پزشکی رژیم درمانی بیماری های کبد و صفرا برای مثال در این جا مقدار کلسترول در چند ماده ی غذایی برای آگاهی شما آورده شده است تغذیه و پزشکی رژیم درمانی در پرکاری تیروئید رژیم غذایی در پرکاری تیروئید هیپرتیروئیدیسم از آنجا که میزان انرژی مورد نیاز در این مزاج شناسی سوداء ؛ مشخصات سوداوی ها و درمان سایت شخصی سودا، از جنس خاک و سرد و خشک است و در واقع رسوب خون است یعنی سیاهی که از سردی و خشکی پدید می صنایع شیر پاستوریزه صدرا بررسی اخبار مرتبط با شیر و صنایع لبنی در فرایند حرارتی غیر مداوم شیر تا درجه حرارت تا درجه سانتی گراد گرم می شود و به مدت تابلو برنامه‌‌ فرهنگسرا ها و مراکز وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در در بخش «آموزش آذر طب اسلامی وسنتی عقیلی خراسانی دکتر احمد صادقیان مدرس حوزه و دانشگاه چکیده یکی از مباحث مطرح در بحث علم و دین، استخدام افسردگی؛ نتیجه کمبود ویتامین ب ۱۴ کشته و زخمی در حمله مسلحانه در فرودگاه فلوریدا اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص پرونده بابک ساعت کار ادارات در ماه مبارک رمضان در سال رژیم لاغری در ماه مبارک رمضان روابط جنسی در ماه مبارک رمضان مبارک تغذیه در ماه مبارک رمضان اوقات شرعی در ماه مبارک رمضان ساعات کاری در ماه مبارک رمضان ساعات طرح ترافیک در ماه مبارک رمضان کاهش ساعات اداری در ماه مبارک رمضان



لینک منبع :سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان

سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان - بیتوته www.beytoote.com/health/nutrition/power1-ramadan.html‎Cached Similarتغذیه در ماه رمضان. سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان. روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی ... تغذیه در ماه مبارک رمضان - تبیان article.tebyan.net/65867/تغذیه-در-ماه-مبارک-رمضان‎Cachedاینفوگرافی بهترین نوشیدنی ها برای ماه رمضان; یکی از موارد تغذیه ای که در ماه مبارک رمضان بیشتر به آن توجه می شود، نوشیدنی هاست؛ مخصوصا اگر این ماه در فصول ... سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان | خبرگزاری اول-اخبار اقتصادی ایران و ... www.iri1.com/سیستم-غذایی-در-ماه-مبارک-رمضان/دانستنی-ها/‎Cached29 مه 2017 ... دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز راجع به سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان گفت: مصرف بادمجان، فلفل و ادویه در وعده سحر موجب تشنگی ... سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان | کلینیک تغذیه - نیره اسماعیل کابلی drkaboli.ir/سیستم-غذایی-در-ماه-مبارک-رمضان/‎Cached9 مه 2017 ... روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود. در غیر اینصورت ... تغذیه سالم در ماه رمضان؛ بایدها و نبایدها - کجارو www.kojaro.com/2016/6/2/119502/how-to-eat-in-ramadan/‎Cached5 ژوئن 2016 ... در ماه مبارک رمضان زمان غذا خوردن اصلی، سه مرحله سحر، افطار و شام ... یکی از مشکلات در سیستم غذایی بسیاری از افراد این است که حجم غذای خورده شده ... تغذیه / رژیم در ماه مبارک رمضان - هاست دارکوب joomir.com/articles/item/1222-تغذیه-رژیم-در-ماه-مبارک-رمضان‎Cached Similar Rating: 5 - 2 votes وعده سحری، معادل ناهاری است که در روزهای عادی می‌‌خوردید؛ یعنی انواع غذاهای برنجی ... روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان منافع معنوی، فیزیکی، روحی و اجتماعی به همراه .... و اثرات منفی بر استفاده از انواع ویتامین ها ، متابولیت ها و سیستم های آنزیمی در بدن دارد . خبرگزاری آریا - سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان www.aryanews.com/News/.../سیستم-غذایی-در-ماه-مبارک-رمضان 12 ژانویه 2017 ... خبرگزاری آریا - تغذیه در ماه رمضان سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه قرار ... سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان | | linkchee.com/YTDQ4AAAAAAIA‎Cached31 دسامبر 2016 ... تغذیه در ماه رمضان. سیستم غذایی در ماه مبارک رمضان. روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی به گزارش مهر، عمر این کاغذ ? ماه بوده و می‌توان با ... محصول دانلودی تغذیه ماه مبارک رمضان | لاغری | رژیم لاغری | کاهش وزن ... aliazad.ir/product/تغذیه-ماه-مبارک-رمضان-copy/‎Cachedتغذیه ماه مبارک رمضان محصولی است که در آن شما می‌آموزید، چطور از فرصت روزه داری، که دارید ... برچسب: تغذیه, تغذیه ماه مبارک رمضان, سیستم غذایی ماه مبارک رمضان. [PDF] تغذیه در ماه مبارک رمضان-پمفلت زرذ www.irtobacco.com/portal/Upload/Modules/Contents/asset18/rooze.pdf‎Similarآﻧﺠﺎ ﮐﻪ در اﯾﺎم ﻣﺎه ﻣﺒﺎرک رﻣﻀﺎن از ﻧﻈﺮ ﻓﯿﺰﯾﻮﻟﻮژﯾﮏ ﺗﻐﯿﯿﺮاﺗﯽ. اﯾﺠﺎد ﻣﯽ ... در ﻣﺎه ﻣﺒﺎرک رﻣﻀﺎن زﻣﺎن ﻏﺬا ﺧﻮردن اﺻﻠﯽ ﺳﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺳﺤﺮ، ... ﺳﯿﺴﺘﻢ ﮔﻮارش ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد ﻣﺜﻞ ﺳﻨﮕﯿﻨﯽ ﻣﻌﺪه، ﻋﺪم ﻫﻀـﻢ ﻃﺒﯿﻌـﯽ ﻏـﺬا در.