مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چگونه مغز خود را از حالت معمول «عملکرد خودکار» خارج کنیم؟

[ad_1]

وسط هفته، به اصطلاح شاخ هفته را می شکند و پنجره ی آخر هفته را به روی ما باز می کند. به همین خاطر برای بسیاری از ما وسط هفته ها در مقایسه با آغاز هفته حس بهتری دارند. اما در کل وقتی پای مقایسه در میان باشد همه ی روز های هفته در برابر آخر هفته یکسان و غیر قابل مقایسه خواهند بود.

بسیاری از ما به شکل منحصر به فردی یاد گرفته ایم از شنبه ها بترسیم. درست اسـت که شنبه ها دوباره ما را وارد یک هفته ی کاری دیگر می کنند، اما نشانه ی شروعی تازه هم هستند. به نظر می رسد شواهد ظریفی نیز وجود دارند که نشان می دهند مغز ما در آغاز هفته نسبت به روز های دیگر آمادگی بیشتری برای تصمیم گیری دارد. در ادامه به شما خواهیم گفت برای آنکه هر زمان نیاز داشتید بتوانید این توانایی را در خود احیا کنید چه کار باید انجام دهید.

مغز شما شنبه ها حال و هوای دیگری دارد

بررسی های هوشمندانه ی محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان داده اند جستجوی کلمه ی «رژیم» روی گوگل، مراجعه به باشگاه، و پیگیری اهداف شخصی، شنبه ها به اوج خود می رسند. تاریخ های مشخص دیگری نیز روی تقویم اثرات مشابهی دارند، مثل سال نو، آغاز سال تحصیلی، یا روز تولد. تیم دیگری از محققان نیز متوجه شده اسـت جستجو برای راه های ترک سیگار روی گوگل نیز در روز های شنبه به بیشترین میزان خود می رسد. به نظر می رسد «از شنبه» برای همه ی انسان های روی زمین معنای مشابهی دارد.

ما با جدا کردن یک برهه ی زندگی مان از برهه ی دیگر، قادریم از شکست هایی که در گذشته تجربه کرده ایم آزادانه تر عبور کنیم و به آینده بنگریم

محققان دانشگاه پنسیلوانیا مطمئن نیستند چرا اول هفته ها چنین اثر مثبتی روی ما دارند. تصور آنها این اسـت که ما با جدا کردن یک برهه ی زندگی مان از برهه ی دیگر، قادریم از شکست هایی که در گذشته تجربه کرده ایم آزادانه تر عبور کنیم و به آینده بنگریم. محققان حدس می زنند نقاط عطف مذکور، باعث می شوند از روزمرگی خارج شویم و به تصویر بزرگ تر زندگی مان نگاه کنیم. به نظر می رسد شنبه ها، تمایل ما برای کنار گذاشتن تعارفات و اندیشیدن به پیشرفتی که داشته ایم بیشتر می شود و تلاش می کنیم ببینیم نردبانی که به عنوان نردبان ترقی از آن بالا می رویم، اساساً به دیوار درستی تکیه دارد یا خیر.

این برای موفقیت شخصی و شغلی ما حیاتی اسـت که برای مدتی، از جزئیات زندگی چند قدم عقب بکشیم. این مدت باید به اندازه ای باشد که بتوان لزوم یک تغییر مسیر احتمالی را در آن بررسی کرد. مشکل اینجاست که به ندرت شانس چنین موقعیتی را پیدا می کنیم.

مغز شما بسیار کمتر از آنچه تصور می کنید برای انجام ندادن کارها تصمیم گیری می کند

شاید کمتر به این موضوع توجه کرده باشید، ولی ما هر روز با بی نهایت تصمیم احتمالی احاطه می شویم، بدون آنکه از وجودشان آگاه باشیم: امروز به اینکه سر کار بروید یا در منزل بمانید و مرخصی استعلاجی بگیرید فکر کردید؟ به اینکه به خیریه ی همیشگی کمک بکنید یا نه فکر کردید؟ به اینکه ساعت ده صبح به مادرتان زنگ بزنید یا نه فکر کردید. اصلاً به اینکه به او زنگ بزنید یا نه فکر کردید؟

مغز ما معمولاً روی حالت عملکرد خودکار اسـت و اساساً به تصمیم هایی که می توانیم بگیریم فکر نمی کند

پاسخ شما به اغلب پرسش هایی از این دست احتمالاً منفی اسـت. اکثر مواقع اینطور نیست که تصمیمی مبنی بر انجام ندادن کارهای فوق بگیریم؛ مثلاً سر کار نرویم، یا به خیریه کمک نکنیم، یا به والدین خود زنگ نزنیم. ما بیشتر مواقع در مورد هیچ یک از اینها تصمیم نمی گیریم. در واقع مغز ما معمولاً روی حالت عملکرد خودکار اسـت و اساساً حواسمان به این موضوع نیست که می توانیم چنین تصمیمی هم پیش روی خود داشته باشیم.

ریچارد بندلر، متخصص NLP نیز در کتاب خود به نام «راهنمای ایجاد تغییر با استفاده از خلسه» این حالت خودکار مغز را نوعی خلسه ی ذهنی می داند و می گوید مغز ما در طول روز به طور پیوسته در حالت خلسه قرار دارد و تنها از خلسه ای به خلسه ی دیگر می رود؛ مثلاً از خلسه ی کار، به خلسه ی رانندگی، و سپس خلسه ی تماشای تلویزیون الی آخر.

مواجه شدن با انتخاب ها

choices

تمایل رفتاری ما برای همراه شدن با جریان روزمره ی زندگی، بازتاب دهنده ی یک حقیقت بنیادی درباره ی ساختار مغز ماست. از ۱۰ میلیارد بیت اطلاعاتی که مغز هر یک از ما در هر ثانیه پردازش می کند، تنها حدود ۵۰ بیت، یا به بیان دیگر ۰.۰۰۰۵ درصد از آنها به تفکر آگاهانه و عامدانه اختصاص دارند. مغز ما به گونه ای فرگشت یافته که از تصمیم گیری های مداوم و پشت سر هم اجتناب و در عوض روی حالت خودکار به وظایف خود رسیدگی کند.

تنها ۰.۰۰۰۵ درصد از اطلاعاتی که مغز ما در هر ثانیه پردازش می کند به تفکر آگاهانه و عامدانه اختصاص دارد

این یعنی مغز ما به بیان ساده قابلیت بررسی دریای انتخاب های احتمالی که در هر لحظه پیش روی خود داریم را ندارد و نمی تواند آگاهانه و عامدانه تک تک انتخاب هایی که می توانیم داشته باشیم را پردازش کند. در عوض وظیفه ی اکثریت قریب به اتفاق تصمیم گیری های رفتاری ما را به ناخودآگاهمان می سپارد.

مغز ما برای آنکه بتواند تشخصی دهد کی باید خود را در حالت تصمیم گیری عامدانه قرار دهد، به طور پیوسته واقعیتی که مشاهده می کنیم را با آنچه انتظار داریم مشاهده کنیم مقایسه می کند. وقتی پیش بینی ما با واقعیت در تضاد قرار می گیرد و در نتیجه متوجه مشکل یا تهدیدی می شویم، آن بخش ۵۰ واحدی خودآگاه مغز ما وادار می شود پا به میدان بگذارد و دست به کار شود.

بخش جالب تحقیقاتی که انجام شده به همینجا مربوط می شود. به دلیلی، روز آغازین هفته (و نیز ماه، سال و غیره) آن قدر توجه ما را به خود معطوف می کند که به خودمان می آییم، و با کمی درنگ سعی می کنیم بفهمیم در مسیر درست قدم بر می داریم یا خیر. چنین روز هایی، ما را بر آن می دارند با تصمیم هایی مواجه شویم که در حالت عادی ممکن اسـت از کنارشان رد شویم و آنها را نادیده بگیریم. این فرصت مهمی اسـت برای آنکه رفتار خود را، هم در محل کار و هم در منزل بهبود ببخشیم.

488337149-56a795205f9b58b7d0ebe7a9

این سؤال که آیا ما انسان ها عقلانی رفتار می کنیم یا غیر عقلانی، از دوران طفولیت فلسفه بحث برانگیز بوده اسـت. اما این بحث ها اخیراً به سمت تمرکز روی سؤال دیگری کشیده شده اند: اینکه آیا تصمیماتی که با تفکر گرفته شده اند بهتر از تصمیماتی هستند که از طریق میانبر های کارآمد ذهنی گرفته می شوند؟

به نظر می رسد تمایلی طبیعی برای تأمل و تفکر در ابتدای هر بازه ی زمانی جدید وجود داشته باشد

یک سؤال اساسی تر نیز می تواند این باشد: اگر تهدید یا اتفاق غیر منتظره ای در کار نباشد، چه چیزی می تواند در وهله ی اول ما را از وجود انتخابی که می توانیم داشته باشیم آگاه کند؟ دانشمندان هنوز در حال بررسی این موضوع هستند، اما به نظر می رسد تمایلی طبیعی برای تأمل و تفکر در ابتدای هر بازه ی زمانی جدید وجود داشته باشد.

شاید با خلق وقفه های عامدانه در زندگی روزمره، بتوان این حالت را در وجود خود تقویت کرد. شاید به جای آنکه برای تفکر منتظر شنبه یا آغاز سال نو باشیم، لازم باشد هر روز برای مدتی خود را از جریان روزمره ی زندگی کنار بکشیم و به تصمیماتی که می توانیم بگیریم خوب فکر کنیم؛ چه کوچک، چه بزرگ، و سپس تصمیم خود را عملی کنیم.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط


4 جولای 2016 ... وسط هفته، به اصطلاح شاخ هفته را می شکند و پنجره ی آخر هفته را به روی ما باز می کند. به همین خاطر برای بسیاری از ما وسط هفته ها در مقایسه با آغاز ...4 جولای 2016 ... وسط هفته، به اصطلاح شاخ هفته را می شکند و پنجره ی آخر هفته را به روی ما باز می کند. به همین خاطر برای بسیاری از ما وسط هفته ها در مقایسه با آغاز ...چگونه مغز خود حالت معمول عملکرد خودکار خارج کنیم ... در این مقاله سعی می کنیم شما را با نشانه های استعداد پنهان کودک و شیوه های پرورش و شکوفایی آنها آشنا... چگونه ...چگونه در خود انگیزه انجام کاری را به وجود بیاوریم؟ 13 ساعت قبل روانشناسی عصر ... چگونه مغز خود را از حالت معمول عملکرد خودکار خارج کنیم؟ 4-7-2016 کامپیوتر و ...مثل این می مونه که بخوایم دنیای اطرافمون رو وصف کنیم ولی درون یک اتاق دربسته با چند قاب عکس رو ... چگونه مغز خود را از حالت معمول عملکرد خودکار خارج کنیم؟چگونه مغز خود را از حالت معمول عملکرد خودکار خارج کنیم؟ 1 هفته قبل ... آی تی آموزی/ چگونه برنامه های خود را در اندروید ۶ از حالت Doze خارج کنیم؟ 31-10-2015 اخبار ...از کودکی در سر آدم های معمولی فرو کرده اند که آدم های ثروتمند مال و ثروت خود را از طریق دغلکاری و فریب به ..... چگونه مغز خود را از حالت معمول عملکرد خودکار خارج کنیم؟به همین دلیل خود ارضایی شما را مانند یک رابطه واقعی ارضا نمیکند و حالت آرامش روحی ... چرا که همواره خارج کردن سکس از حالت روزمره بهسادگی ممکن نیست. ... میتواند بیاموزد که در برابر افراد مختلف چگونه شخصیتیرا دارد وچه رفتاریرا در برابر آنان .... ۳۶- در حالت معمولی خیلی سریعتر از رابطه جنسی فردرا از حالت فشار جنسی بر میگرداند.جانوران پرسلولی برای ایجاد هماهنگی بین اعمال سلولها و اندامهای مختلف بدن خود نیاز به ... مخ بزرگترین بخش مغز است وتوانایی یادگیری، حافظه، و عملکرد هوشمندانه را دارد. ... در حالت کلی، یک شبکه عصبی زیستی از مجموعه یا مجموعهای از نورونهای به صورت .... این بخش هماهنگی فعالیتهای خودکار یا رفلکس بدن را در فعالیتهایی که بدون ...8 آگوست 2011 ... سوال – در خصوص عملکرد مثانه ، کلیه و پروستات توضیح بفرمایید. ... به طور طبیعی با مصرف مایعات معمولی نباید فرد بیش از هفت الی هشت بار در ... در حالت طبیعی ما نباید برای تخلیه ی ادرار زور بزنیم بلکه ادرار باید به حالت روان خارج شود . .... وقتی که پر شد و به دستشویی رفتیم به صورت خودکار فرمان از مغز ...


کلماتی برای این موضوع

کارآفرینی سازمان خود را چگونه هدایت کنیمکارآفرینی سازمان خود را چگونه هدایت کنیم ما زنده به آنیم که آرام نگیریم کاروفناوری کَلالهدانلود گجت کاروفناوری کلاله دوستان ارجمند برای اینکه کاروفناوری را همیشه در فرامشقوقتی دکمه پاور را میزنم بعد از چند دقیقه سیستم روشن می شود یا بعضی مواقع باید دو یا سه عوارض خود ارضایی دختران وقتی‌ فردی را از کاری نهی می‌کنیم در ازای آن نهی راهکاری پیش رویش قرار میدهیم، مثلا زیست شناسی امواج بتا بیشتر لحظات بیداری خود را در حالت بتا به سر می بریم که در آن امواج مغزی با برق قدرت کنترل الکترونیک مخابرات تاسیسات …صفحات جانبی پس از گذشت پنج سال از زلزله، ژاپنی ها با نیروگاه اتمی فوکوشیما چکار کردند؟چگونگی راه اندازی گوشی و تبلت اندرویدی در حالت …چگونهگوشیوتبلتاندرویرابههمانطور که می دانید شما در سیستم خانگی تان می تواند وارد حالت سیف مود شده و ویندوز را همه چیز درباره مغز و عوامل موثر بر آن آرشیو سایت …گروهی از دانشمندان ایتالیایی موفق شدند در داوطلبان فضایی از مغز را کشف کنند که مسئول هارپ چیست؟ شیعه نیوز این لایه تشعشات خطرناک ماورای بنفش و اکس ری خورشید را جذب کرده و مانند سقفی از ورود میگنا فشارخون چیست ؟ مروری بر تعدادی از داروهای …روش استفاده از مونیتورهای دیجیتالی دستگاه را دور بازوی خود ببندید و دکمه روشن شدن



لینک منبع :چگونه مغز خود را از حالت معمول «عملکرد خودکار» خارج کنیم؟

چگونه مغز خود را از حالت معمول «عملکرد خودکار» خارج کنیم؟ - دیجیاتو digiato.com/article/.../چگونه-مغز-خود-را-از-حالت-معمول-عملکرد-خ/‎Cached4 جولای 2016 ... وسط هفته، به اصطلاح شاخ هفته را می شکند و پنجره ی آخر هفته را به روی ما باز می کند. به همین خاطر برای بسیاری از ما وسط هفته ها در مقایسه با آغاز ... چگونه مغز خود را از حالت معمول «عملکرد خودکار» خارج کنیم؟ | تازه های ... www.zoomlink.ir/.../72624_چگونه-مغز-خود-را-از-حالت-معمول-عملکرد-خودکار-خارج-کنیم 4 جولای 2016 ... وسط هفته، به اصطلاح شاخ هفته را می شکند و پنجره ی آخر هفته را به روی ما باز می کند. به همین خاطر برای بسیاری از ما وسط هفته ها در مقایسه با آغاز ... گوناگون/ چگونه مغز خود را از حالت معمول «عملکرد خودکار» خارج کنیم؟ akharinkhabar.ir/interestings/2791684 5 جولای 2016 ... دیجیاتو/ وسط هفته، به اصطلاح شاخ هفته را می شکند و پنجره ی آخر هفته را به روی ما باز می کند. به همین خاطر برای بسیاری از ما وسط هفته ها در مقایسه ... چگونه از فکر کردن به یک چیز یا یک شخص دست برداریم؟ | پایگاه ... www.hejazee.ir/.../چگونه-از-فکر-کردن-به-یک-چیز-یا-یک-شخص-دست-برداریم؟‎Cached Similar2 ا کتبر 2015 ... در این مقاله سه روش عملی را به شما معرفی می کنیم. ... ممکن است یک حادثه ی غم انگیز یا یک شخص فکر شما را به خود مشغول ... زمانی که ما می خندیم، مغز ما درگیر می شود -- مغز به بدن فرمان میدهد تا یک ... که در حالت معمول خنده دار نیستند و همچنین یاد داده می شود که چگونه میتوان .... خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند. چگونه می‌توانیم مغز را به سلاح تمرکز مجهز کنیم | شبکه www.shabakeh-mag.com/success-and-entrepreneurship/7479‎Cachedزمانی که با محدودیت‌های مغزی خود آشنا شوید، در ادامه به دنبال آن خواهید بود از طریق روش‌های موجود عملکرد مغز خود را بهبود بخشیده و در نهایت با تمرکز بیشتری کارهای خود را انجام دهید. ... باعث می‌شود سررشته انجام کارها از دست ما خارج شده و در نهایت کنترل انجام کارها را ... او می‌گوید، به طور معمول مردم در اوایل روز یا در نیمه‌های شب تمرکز کامل دارند. کانال "namlik" - انصراف telegchannel.com/channel/namlik/8733185661404750263 26 جولای 2016 ... چگونه مغز خود را از حالت معمول «عملکرد خودکار» خارج کنیم؟ در ناملیک بشنوید: http:// bit.ly/2ajU176. مشاهده متن کامل پست. 1,807; 95/05/14 11:35. افزایش عملکرد مغز با کمک دست چپ | You Can - پورتال یو سی https://youc.ir/increase-brain-function-with-left-hand/‎Cached21 ا کتبر 2014 ... جالب است بدانید، اکثر نوابغ بزرگ دنیا از هر دو نیمکره مغز خود بهره می بردند. ... دو نیمکره ی مغزمان را فعال کنیم. اما چگونه؟ بطور طبیعی بیشتر انسان ها (۷۰ تا ... چپ لازم است، انجام تمام فعالیت های معمول دست راست با دست چپ می باشد. ... از یک خودکار خوب با جوهر شل و روان برای یادگیری و تمرین دست چپ استفاده کنید. شبکه عصبی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/شبکه_عصبی‎Cached Similarمخ بزرگترین بخش مغز است وتوانایی یادگیری، حافظه، و عملکرد هوشمندانه را دارد. ... دستگاه عصبی خود مختار شامل اعصاب پارا سمپاتیک و سمپاتیک می‌باشد که اعصاب پارا ... در حالت کلی، یک شبکه عصبی زیستی از مجموعه یا مجموعه‌ای از نورون‌های به صورت .... این بخش هماهنگی فعالیت‌های خودکار یا رفلکس بدن را در فعالیت‌هایی که بدون ... مایع مغزی-نخاعی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/مایع_مغزی-نخاعی‎Cached Similarمایع مغزی نخاعی (به انگلیسی: Cerebro Spinal Fluid )، که در اصطلاح پزشکی سی. اس. ... و مقدار کمی هم از خود مغز و از طریق فضاهای دور عروقی پیرامون عروق گذرنده از مغز می‌آید. ... ترکیب مایع مغزی-نخاعی مشابه دیگر مایعات خارج سلولی (همچون پلاسمای خون ) .... روش معمول اندازه‌گیری فشار مایع مغزی نخاعی ساده‌است: ابتدا شخص دقیقا به حالت ... آشنایی با ضربه های مغزی – سایت پزشکان بدون مرز www.pezeshk.us/?p=26212‎Cached Similarدر ضربه مغزی عملکرد مغز به طور موقت تغییر می کند که گاهی عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد. به گزارش خبرنگار .... در صورت برخورد صحیح درمانی ،معمولا خونریزی های خارج سخت شامه ای پاسخ خوبی به درمان می دهند. ... البته خود این حالت نیز درجات مختلفی دارد و اغلب از نوع خفیف هستند. ... چگونه از ضربه های مغزی پیشگیری کنیم ؟