سال 2016 پر بود از لپ تاپهایی رده بالا با مشخصههایی مانند: سخت افزار قوی، طراحی زیبا، بدنه فلزی و باریک، صفحه نمایش با وضوح زیاد و همچنین انعطاف پذیری بالا.
برخی از لپ تاپهای عرضه شده دارای کیبوردهای مفهومی بودند، کیبوردهایی سرد و بی روح که راه خود را از راه آزمایشگاههای R&D به دست مصرف کننده رساندند. همچنین بعضی از لپ تاپها از پردازندههای منسوخ شدهای بهره میبردند. به علاوه اینکه، جانمایی عجیب وبکم و حذف برخی از پورتهای محبوب از نقاط ضعف آنها محسوب میشد. چنین لپ تاپهایی به جای اینکه لپ تاپ سال 2016 باشند، به یک محصول فاقد مزیت تجاری تبدیل شدهاند.
اما مک بوکها لپ تاپهایی با مزیت تجاری بالا هستند و اقبال خوبی بین کاربران دارند. لپ تاپهای رده بالای ویندوزی نیز از کیفیت بسیار خوبی برخوردارند و برخی از آنها به شدت توصیه میشوند؛ اما بعضی نیز با ضعفهایی همراه هستند.
سیستم عامل مک در حال حاضر بسیار کاربر پسند است و دستیار صوتی سیری نقطه عطف آن محسوب میشود. اما یکی از اشکالات جدیدی که مک اخیرا با آن روبرو شده، چیزی جز بدافزارهای جاسوسی و باجگیر نیست. این اتفاق در ماه مارس گذشته برای سیستم عامل مک افتاد.
در کل چیزی میتوان نتیجه گرفت که لپ تاپها در سال 2016 کامل نبودند؛ اما هر کدام برای مصارف خاصی ساخته شده بودند. به همین دلیل نمیتوان لپ تاپ کاملی را برای سال 2016 نام برد.
از خانواده مکها، مک بوک ایر باریک بود و بدنه شفافی داشت و به قابلیتهای زیادی مجهز بود؛ اما مک بوک پرو کاربرپسندتر نشان داد و پورتهای بیشتری را نسبت به مک بوک ایر داشت و همچنین جوانب مثبت بیشتری برای ساخت آن در نظر گرفته شد.
از لپ تاپهای مجهز به سیستم عامل ویندوز، لپ تاپهای زیر 500 دلار خیلی خوب نبودند و بیشتر از اینکه حرفهای باشند، برای مصارف خانگی ساخته شدند. از طرفی ThinkPadها برای مصارف کسب و کار ارائه شدند و اولترا بوکهای ویندوزی برای طرفداران ویندوز، قدرت و زیبایی بیشتری را به ارمغان آورند.
در واقع باید دید هدف مصرف کننده از لپ تاپ چیست. آیا به دنبال پورتهای بیشتر است، قابلیت خواندن کارت SD برایش حائز اهمیت است، میخواهد لپ تاپی داشته باشد تا برنامههای سنگین را در آن اجرا کند یا برای مصارف اینترنتی به آن نیازمند است.