بهداشت حوله های حمام باید مورد توجه همه مخصوصا خانم ها قرار گیرد چون می تواند منبعی برای پراکنده شدن میکروب و قارچ ها باشد.
حوله خیس حمام؛ خانه میکروب ها
اگر به بهداشت حوله توجه نشود و به شکلی نامناسب شسته یا خشک یا نگهداری شود، به محل مناسبی برای رشد و تکثیر میکروبها تبدیل میشود. اما سوال این است که برای پیشگیری از این مشکل چه باید کرد؟برای یافتن پاسخ این پرسش، پای صحبتهای دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشسته ایم.
حوله حمام هم میتواند موجب انتقال بیماری شود؟
بله؛ رطوبت عامل مناسبی برای رشد میکروبها و قارچهاست. میکروبها پوست و وسایل مرطوب را دوست دارند و در محیط مرطوب ادامه حیات میدهند. به همین دلیل است که قسمتهایی از پوست بدن، مانند کشاله ران، زیر بغل و بین انگشتان پا که مرطوب میمانند، محل مناسبی برای رشد میکروبها و قارچها است.
وقتی حوله با بدن تماس پیدا میکند، ممکن است میکروبها و قارچهای روی پوست به آن منتقل شود و در صورتی که حوله مرطوب بماند و در محل مناسب خشک نشود، شرایط برای رشد و تکثیر میکروبها فراهم میشود.حال اگر فرد دیگری به طور اتفاقی از این حوله استفاده کند (البته مرسوم نیست و به هیچ وجه توصیه نمیشود
که افراد از حوله دیگران استفاده کنند)، آلودگی به او نیز منتقل میشود و در صورت استفاده خود فرد از این حوله هم احتمال شدت آلودگی وجود دارد.برای پیشگیری از این مشکلات و جلوگیری از رشد و تکثیر میکروبها و قارچها لازم است حوله بهطور مناسب شسته و در محل مناسبی خشک شود.
گاهیوقتها حوله ها بوی بدی میگیرند؛ چرا؟
وقتی میکروبها در محلهایی مانند زیر بغل، کشاله ران و بین انگشتان رشد و تجمع پیدا میکنند، چربی پوست را تجزیه میکنند، این موضوع موجب ایجاد بوی بدی میشود. این اتفاق ممکن است در حوله هم بیفتد.اگر میکروبها و چربیهای پوست در حوله بمانند و حوله بهطور مرتب شسته نشود و به شکل مناسب خشک نشود، در این حالت رشد و تکثیر میکروبها بوی بدی ایجاد خواهد کرد که این حالت نشاندهنده وجود میکروبها و رشد و تکثیر آنها روی حوله است.
حوله حمام هرچند وقت یکبار باید شسته شود؟
این موضوع بستگی به این دارد که فرد چقدر از حوله استفاده کند. اما به طور کلی توصیه میشود حوله حمام پس از هر ۲ تا ۳ بار استفاده شسته شود. پس از هر بار استفاده هم حتما بهطور مناسب خشک شود.
یعنی چهطور؟
نباید پس از استحمام و استفاده از حوله آن را گوشهای بیندازند یا در حمام و محلی تاریک و مرطوب قرار دهند. بهتر است در محل مناسبی که هوا جریان دارد، روی بند رخت و زیر نور خورشید قرار دهند تا رطوبت حوله به طور کامل از بین برود.
پس از شستشوی حوله باید آب آن گرفته شده و روی بند رخت خشک شود. در صورت استفاده از خشککن هم بهتر است وقتی حولهها تا ۸۰ درصد خشک شد از دستگاه خارج شده و برای خشک شدن کامل زیر نور خورشید و در معرض جریان هوا قرار بگیرند.
خشک کردن حوله و لباس در هوای آزاد
دمای آب هنگام شستشوی حوله چه قدر باید باشد؟
به گزارش پارس ناز بهتر است حوله ها در دمای بالای آب و در حد جوش شسته شوند. بیشتر میکروبها در دمای بالای ۷۶ تا ۷۷ درجه سانتیگراد از بین میروند و به همین علت بهتر است حولهها در آب با دمای بالاتر از این حد شسته شوند.
هنگام شستشوی حوله ها لازم است از مواد ضدعفونیکننده استفاده شود؟
این موضوع بستگی به شرایط افراد و شدت بیماری آنها دارد، اما در شرایط عادی اگر حوله بهطور مرتب شسته و به طور مناسب خشک شود، شستشو با مواد شوینده معمولی و آب با دمای بالا کافی است.
حولهها را باید جداگانه شست یا شستن آنها با لباسهای دیگر هم مشکلی ندارد؟
بهتر است حولهها بهطور جداگانه شسته شوند، اما معمولا بهخاطر ظرفیت ماشین لباسشویی و زمان کم، این اتفاق نمیافتد و افراد حوله و لباس را با هم در لباسشویی میریزند.نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که افراد مبتلا به بیماریهای قارچی و میکروبی پوست، زگیل و عفونت قارچی کشاله ران برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایر افراد باید حتما حولههایشان را جدا از سایر افراد خانواده شسته، نگهداری و خشک کنند.
پس از خشک شدن، حوله ها چطور باید نگهداری شوند؟ لطفا درباره نگهداری و محل قرار دادن حولهها پس از خشک شدن و نکات بهداشتی مربوط به آنها هم توضیح دهید.پس از شستشو و خشک شدن حولهها مشکلی وجود نخواهد داشت و کافی است حولهها در محلی خشک و غیرمرطوب مثل کمد و کشوی مخصوصی که برای نگهداری آنها در نظر گرفته شده است قرار داده شوند.
نکته ی که باید به آن توجه داشت این است که حوله ها نباید در حمام که محیط مرطوبی است، قرار داده و نگهداری شوند، چون در این صورت احتمال آلودگی و رشد و تکثیر میکروبها در آنها بیشتر میشود.