مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام)

[ad_1]
مفیدستان:

امام علی علیه السلام فرمودند: ای کمیل! خانواده ات را فرمان ده که روزها به دست آوردن بزرگواری و شب‌ها در رفع نیاز خفتگان بکوشند. سوگند به خدایی که هر صدایی را می شنود!  هر کس دلی را شاد کند خداوند از آن شادی لطفی برای او قرار دهد که به هنگام مصیبت چون آب زلالی بر او باریدن گرفته و تلخی مصیبت را بزداید. « نهج البلاغه،حکمت257»

فرآوری: آمنه اسفندیاری ـ بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان

شاد کردن مومن
در آموزه های دینی موارد زیادی داریم که شاد کردن برادر مؤمن، یکی از عبادات بزرگ است. مضمون بعضی از این روایات این است که بهترین و یا محبوب ترین عبادات نزد خدای متعال این است که انسان دل برادر مؤمن خود را شاد و یا به تعبیر معروف، در قلب مؤمن «ادخال سرور» کند. روایت زیبایی در کتاب کافی آورده شده که امام باقر علیه السلام فرمودند: «خدای متعال عبادت نشد به چیزی که محبوب تر باشد نزد او از آن که سروری در قلب مؤمن وارد کند.» با تفحص در این روایت و بسیاری از روایات دیگر با همین مضمون به خوبی در می یابیم که در آموزه های دینی ما شاد کردن مومن از محبوب ترین عبادت ها نزد خدای متعال است.

شاد کردن مومنین به چه قیمتی؟!

در این مقوله سوال مهمی پیش روی ما قرار می گیرد و آن اینکه: آیا انسان هر کسی را، از هر راهی که شاد کند، چنین عملی، عبادت محسوب می شود؟ جواب این سؤال تا حدی روشن است. هر کس که آشنایی مختصری با نظام ارزشی اسلام، مکتب اهل بیت (علیهم السلام) و معارف اسلامی داشته باشد، جواب این سؤال را می داند. منظور این نیست که کسی از راه گناه، دیگری را شاد کند; یعنی گناهی مرتکب شود تا دیگری شاد شود. مسلما این کار نه تنها ثوابی ندارد، بلکه گناهش هم محفوظ است. در بعضی از روایات به این نکته، که نباید شاد کردن مؤمن همراه با گناه باشد، تاکید شده است. 

امام صادق علیه السلام فرمودند: چون خداوند مـؤمـن را از قـبرش درآورد تمثالی با او خارج شود که در جلو او راه می رود و هرگاه مؤمن یکی از صحنه های هراس انگیز روز قیامت را ببیند آن تمثال به او گوید: نترس و غم به خود راه مده...مؤمن به او گوید...تو کیستی؟ تمثال گوید: من همان شادی و سُروری هستم که به برادر مؤمنت رساندی.

بعضی از بزرگان می گویند شاد کردن مؤمن، حتی به صورتی که مستلزم کارهای لغو و مبتذل باشد، مطلوب نیست. ممکن است افراد غیر متقی و کسانی که در گفتار و رفتارشان چندان مقید نیستند، بعضی بذله گویی ها و مسخره بازی هایی، که در شان مؤمن نیست، انجام دهند و تصور کنند که چون با این کارها دیگران را شاد کرده اند، بالاترین عبادات را انجام داده اند. 

هر چند فرض کنیم که این گونه کارها حرام نباشد، اما دست کم جزو کارهای نامطلوب و احیانا مذموم (مکروه یا مشتبه) به شمار می آید که البته ممکن است در این مورد استثنائاتی باشد. 

فرض کنید فردی در اثر گرفتاری و مشکلات زندگی دچار افسردگی شدید شده و یک حالت بیمارگونه ای پیدا کرده باشد به گونه ای که اگر بخواهند او را از این الت خارج کرده و شاد کنند، راهی جز بذله گویی یا انجام رفتارهایی که در شرایط عادی مطلوب نیست وجود ندارد. این کار ممکن است نوعی معالجه باشد. ولی این حالت استثناء است. و نمی توان گفت که هر کس برای شاد کردن دیگران، به هر شکل رفتار کند، بالاترین عبادت را انجام داده است. مسلما نمی توان از طریق گناه و حتی از راه امور مکروه، مشتبه و یا لغو، چنین عملی را انجام داد. کارهای لغوی وجود دارد که فی حد نفسه مطلوب نیست: «و الذین هم عن اللغو معرضون.» (مؤمنون: 3) از صفات مؤمنان این است که مرتکب کارهای بیهوده نمی شوند. بنابراین، می توان گفت که به طور مطلق، شاد کردن هر کسی بالاترین عبادات نیست بلکه تنها شاد کردن مؤمنین از مجاری شرعیه و راه هایی که شرعا مجاز است مطلوب و پسندیده و بالاترین عبادات محسوب می شود.

شاد کردن مؤمن

عصر خلفای عباسی بود یکی از اهالی ری که شیعه بود می گوید: عامل وصول مالیات از طرفی یحیی بن خالد برمکی (وزیر هارون) به سراغ من آمد تا بقیه مطالبات مالیاتی را از من بگیرد، از بعضی شنیده بودم که آن عامل ، گرایش به تشیع دارد،آن سال عازم حج شدم و در سفر حج به مدینه رفتم و با امام موسی بن جعفر (علیهما السلام) ملاقات نمودم و از وضع زندگی و تنگ دستی خود شکایت کردم و جریان عامل اخذ مالیات را گفتم که تمایل به تشیع دارد امام کاظم (علیه السلام) نامه ای برای آن مامور نوشت ، و مکتوب آن نامه این بود: بسم الله الراحمن الرحیم - اعلم ان لله تحت عرشه ظلا لایسکنه الا من اسدی الی اخیه معروفا، او نفس عنه مکروبااو ادخل علی قلبه سرورا. :بدان برای در تحت عرش او سایه ای است که در آن سایه کسی سکونت نمی گزیند مگر کسی که کار نیکی برای برادر مؤمنش فراهم کند، یا اندوهی از او بر طرف سازد، یا قلب او را شاد نماید. از حج بازگشتم و نامه امام را به آن مأمور اخذ مالیات دادم ، او برخاست و آن نامه را بوسید و سپس آن را خواند، انگاه همه اموال و لباس خود را طلبید و حاضر کردند و او همه آنها را بین خود و من تقسیم نمود و آن چیزهائی که قابل قسمت نبود، قیمت آنها رابه من داد. سپس دفتر دیوان را خواست و نام مرا از لیست مالیات دهندگان حذف کرد و بدهکاری مرا قلم زد و مرا خشنود ساخت و من خداحافظی کردم و به خانه خود مراجعت نمود، و با خود می گفتم چگونه آن همه بزرگواری این عامل را جبران نمایم و برای او دعا کنم ، و به حضور امام کاظم (علیه السلام) بروم و محبت های آن مامور را به آن حضرت بگویم . سال بعد در حج شرکت نموده و به حضور امام کاظم (علیه السلام) رسیدم ، و جریان محبت های آن مامور را برای آن حضرت بیان می کردم ، هر لحظه شادی را در چهره آن حضرت می دیدم، گفتم ای مولای من، آیا این خبر تو را شاد کرد؟

امام باقر علیه السلام فرمودند: «خدای متعال عبادت نشد به چیزی که محبوب تر باشد نزد او از آن که سروری در قلب مؤمن وارد کند.»

در پاسخ فرمود: ای والله لقد سرنی و سر امیرالمؤمنین (علیه السلام) و الله لقد سر جدی رسول الله (صلی الله علیه و آله) و الله لقد سرالله تعالی: آری سوگند به خدا مرا و امیرمؤمنان (علیه السلام) را شاد کرد، و سوگند خدا جدم رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را شاد کرد و سوگند به خدا، خداوند را شاد نمود.

سخن آخر: 

در بعضی از احادیث گفته شده که اگر کسی مؤمنی را شاد کند تنها یک شخص را شاد نکرده بلکه ما اهل بیت (علیهم اسلام) را نیز شاد کرده است و یا کسی که ما را شاد کند، پیغمبر خدا (صلی الله علیه و آله) را شاد کرده است. بنابراین بدون تردید می توان نتیجه گرفت که از نظر اهل بیت (علیهم السلام) شاد کردن مؤمنین کار بسیار پسندیده و بلکه بالاترین عبادات است. و به نظر میرسد دست یافتن به این عبادت چندان کار سختی نباشد. پس عقلانی به نظر نمیرسد که این همه پاداش را که حتی هزینه ی مالی برای ما ندارد را به راحتی از کف بدهیم.

طبق روایتی (کافی ج 2 ص 190) امام صادق علیه السلام فرمودند: چون خداوند مـؤمـن را از قـبرش درآورد تمثالی با او خارج شود که در جلو او راه می رود و هرگاه مؤمن یکی از صحنه های هراس انگیز روز قیامت را ببیند آن تمثال به او گوید: نترس و غم به خود راه مده...مؤمن به او گوید...تو کیستی؟ تمثال گوید: من همان شادی و سُروری هستم که به برادر مؤمنت رساندی.


منابع: 

داستان دوستان/محمد محمدی اشتهاردی

سایت اندیشه قم

سایت مشرق نیوز

سایت حوزه


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

بهترین راه برای فراموش کردن یک مقطع زمانی از …بهترین راه برای فراموش کردن یک مقطع زمانی از زندگی با همه خاطرات خوب و بد چیست؟ خبرگزاری اهل بیت علیهم‌السلام ابنا اخبار …هشدار مجمع جهانی اهل بیتع درباره اعدام سه تن از زندانیان بحرینی مجمع جهانی اهل بیت یک ابزار مرجع ابزار وبلاگ و سایتابزاری حرفه ای برای ارتباط مدیران سایتوبلاگ با کاربران بصورت آنلاین در محیط فارسی و پاسخ به سوالات شرعی مخاطبان درباره احکام عزاداریپایگاه اطلاع‌رسانی طی فراخوانی اعلام کرد به پرسش‌های شرعی مخاطبان که مربوط الف واکنش رهبر انقلاب به انتقادات صریح یکی از …در جریان دیدار و گفتگوی جوانان نخبه علمی کشور با رهبر انقلاب، یکی از حاضران بدون گنجور فردوسی شاهنامه آغاز کتاب بخش ۷ …با دو بار کلیک بر روی هر واژه می‌توانید معنای آن را در لغت‌نامهٔ دهخدا جستجو کنیدتوهین به نظام و رهبری مبارز کلیپشبکه ماهواره ای امام حسینع یکی از شبکه های صادق شیرازی است که سابقه حمایت از فتنه ۸۸ پایگاه خبری در سیاهکل جریانآیتاللهسیدصادقبه گزارش درسیاهکل وبلاگ وبلاگ طلبه جوان نوشت تشیعی که از لندن و آمریکا تبلیغ شود به گنجور حافظ غزلیات غزل شمارهٔ ۹۴مهدی نوشته آری عزیزان بدینسان سر و دست ها بی جرم بی جنایت فقط برای ماندن این آیت حق سرانجام ابراهیم مالک،مصعب ابن زبیر،ابن حر و …شاید برای شما این سؤال پیش آمده باشد که عاقبت مصعب ابن زبیر،ابراهیم مالک ،ابن حر و بهترین راه برای فراموش کردن یک مقطع زمانی از زندگی با همه بهترین راه برای فراموش کردن یک مقطع زمانی از زندگی با همه خاطرات خوب و بد چیست؟ خبرگزاری اهل بیت علیهم‌السلام ابنا اخبار شیعیان و تشیع مهلت قانونی دادگاه نیجریه برای آزادی شیخ زکزکی بدون تمکین پلیس مخفی به پایان رسید یک ابزار مرجع ابزار وبلاگ و سایت ابزاری حرفه ای برای ارتباط مدیران سایتوبلاگ با کاربران بصورت آنلاین در محیط فارسی و بدون پاسخ به سوالات شرعی مخاطبان درباره احکام عزاداری پایگاه اطلاع‌رسانی طی فراخوانی اعلام کرد به پرسش‌های شرعی مخاطبان که مربوط به الف واکنش رهبر انقلاب به انتقادات صریح یکی از نخبگان این درست که ایشان وقت نمی کنند همه برنامه های صدا و سیما را ببینند ولی حتما انتقادات و توهین به نظام و رهبری مبارز کلیپ شبکه ماهواره ای امام حسینع یکی از شبکه های صادق شیرازی است که سابقه حمایت از فتنه ۸۸ و حمله گنجور » فردوسی » شاهنامه » آغاز کتاب » بخش ۷ گفتار اندر آقایی نوشته این شعر فردوسی به خوبی نشانگر تشیع ایشان است و شاهد بر آن هم توجه خاص او نسبت به از آداب معاشرت چه می دانید؟ مهریه سنگین کسانی که مهریه‌ی بالا برای خانمشان قرار می‌دهند، به جامعه ضرر می‌زنند پایگاه خبری در سیاهکل جریانآیتاللهسید به گزارش درسیاهکل وبلاگ وبلاگ طلبه جوان نوشت تشیعی که از لندن و آمریکا تبلیغ شود به درد گنجور » حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۹۴ مهدی نوشته آری عزیزان بدینسان سر و دست ها بی جرم بی جنایت فقط برای ماندن این آیت حق ـ قرآن و



لینک منبع :یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام)

یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام) - تبیان article.tebyan.net/.../یک-راه-ساده-برای-شاد-کردن-اهل-بیت-علیهم-السلام-‎Cached24 ژانویه 2017 ... امام علی علیه السلام فرمودند: ای کمیل! خانواده ات را فرمان ده که روزها به دست آوردن بزرگواری و شب ها در رفع نیاز خفتگان بکوشند. سوگند به خدایی که هر ... یک راه ساده برای خوشحال کردن اهل بیت(علیهم السلام) - سرزه www.serze.com/ساده-برای-خوشحال-کردن-بیتعلیهم-2811914/‎Cached24 ژانویه 2017 ... عکس یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام). در آموزه های دینی نکات زیادی داریم که شاد کردن برادر مؤمن، یکی از عبادات بزرگ است. یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام) yazdanshahr.kowsarblog.ir/یک-راه-ساده-برای-شاد‎Cachedیک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام). ارسال شده در 5 بهمن 1395 توسط توازئی در اخلاقی. امام علی علیه السلام فرمودند: ای کمیل! خانواده ات را فرمان ده که روزها به ... یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام) - تبیان | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/32074816 24 ژانویه 2017 ... یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام). امام علی علیه السلام فرمودند: ای کمیل! خانواده ات را فرمان ده که روزها به دست آوردن بزرگواری و شب ها در ... یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت(علیهم السلام) | وبلر weblar.ir/node/11966/track زمان صعودی · ارجاع دهنده · کاربر, کارکردها. 01/02/1396 - 09:33, node/11966/track, ناشناس, جزئیات. 01/01/1396 - 13:15, node/11966/track, ناشناس, جزئیات. شادى از دیدگاه اسلام www.mesbahyazdi.org/lib/pandhaye_emam_sadegh/ch12.htm‎Cached Similarبنابراین جاى هیچ گونه شکى نیست که از نظر اهل بیت(علیهم السلام) شاد کردن مؤمنان کارى ... منظور این نیست که کسى از راه گناه، دیگرى را شاد کند؛ یعنى گناهى مرتکب شود تا دیگرى شاد شود. ... بدون شک اصل مسرور بودن و شاد بودن یک مطلوب فطرى است. کانون فرهنگی شهید احمد دهقانیبلاگ نیوز poodeh-blog.blogenews.ir/ یک راه ساده برای شاد کردن اهل بیت علیهم السلام. :: یک راه ساده برای ... منبع : کانون فرهنگی شهید احمد دهقانیمیلادحضرت امام حسن عسکری علیه السلام برچسب ها : حضرت ... گنجور » حافظ » غزلیات » غزل شمارهٔ ۹۴ https://ganjoor.net/hafez/ghazal/sh94/‎Cachedدر بیت آخر حافظ اعتقاد به مذهب تشیع و چهارده معصوم علیهما سلام را اعلام می کند ... در این شعر هم کاملا تمام موارد از جمله قرآن، اهل بیت، برون آمدن کوکب هدایت و … ... هی آقای بی دین اگر این دو بیت غزل حضرت حافظ در مورد امام حسین علیه السلام است یا ..... منظور این است که این دنیا برای من مثل یک شب سیاه است که راه مقصود یعنی راه رسیدن به ... احادیث عددی اخلاقی ازمعصومین علیهم السلام - پرورشی شهرقدس parvareshiqods.blogsky.com/1389/12/02/post-58/‎Cached Similarقال علی علیه السلام:روزگار، گاهی به سود انسان است در چنین وقت نباید زیاد شاد شود ... 2 ) خوار گرداند خدا کسی را که به اهل بیت علیهماالسلام اهانت کند؛ .... خداوند در برابر انجام هر یک ثواب هزار شهید و یک سال عبادت به او خواهد داد[21]. .... 3 ) اگر در وضع مالی او بهبودی حاصل شد و به ثروتی دست یافت یا به مقامی رسید، با تو تغییر روش ندهد؛. احادیث امام سجاد علیه السلام: یک راه ساده برای حمد و شکر الهی | موسسه ... ahlolbait.com/.../احادیث-امام-سجاد-علیه-السلام-یک-راه-ساده-برای-حمد-و-شکر-الهی‎Cached14 مه 2015 ... احادیث امام سجاد علیه السلام: یک راه ساده برای حمد و شکر الهی. امام سجاد (علیه ... در دعاهای ما نیز، بازگو کردن عطاها و نعمتهای خدا، بسیار دیده می شود.