عالی قاپو، اصفهان
این کاخ شش طبقه که در ضلع غربی میدان نقش جهان واقع شده در واقع به معنای «دروازه بزرگ» است. این سازه در قرن شانزدهم تا هفدهم و در طول دوره حکومت شاه عباس اول ساخته شده و یک تالار موسیقی سرخ رنگ دارد که نامگذاری آن به خاطر بازتاب رنگارنگ تزئینات دیوارهای آن است.
ارگ قرن هجدهمی کریم خان در مرکز شهر شیراز واقع شده و داخل آن بخش های مسکونی، حمام ها و حیاطی پر از درختان مرکبات قرار دارد. دیوارهای خارجی این ارگ به سبک ایرانی و کنگره دار هستند و با نقاشی ها و مینیاتورهای زیبایی تزئین شده اند.
این برج که در سال 1971 ساخته شده، تبدیل به نماد پایتخت ایران یعنی تهران شد و تا سال 2009 که برج میلاد ساخته و تکمیل شود، نماد این شهر باقی ماند. معمار آن حسین امانت نام دارد که به دستور فرح پهلوی، ملکه سابق ایران آن را به مناسبت دو هزار و پانصدمین سالگرد امپراتوری ایران طراحی نمود.
چشمه های طبیعی باداب سورت هزاران سال قبل شکل گرفته اند. این چشمه ها که در شمال ایران واقع شده اند آب هایی غنی از نمک ها و سولفور به روی زمین جاری می کنند.
این خانه قرن نوزدهمی که متعلق به تاجر فرشی در کاشان بوده امروزه به عنوان پایگاه سازمان میراث فرهنگی این شهر محسوب می شود. زیبایی آن با تزئینات و نقاشی های کمال الملک اهمیت می یابد.
فرش بافی یکی از قدیمی ترین و مهم ترین صنایع ایران است. این کفپوش های ایرانی در سطح دنیا به خاطر کیفیت و طرح های آنها اهمیت دارند و مشهورند.
باغ دولت آباد که ساخت آن به قرن هجدهم برمی گردد، طراحی کلاسیک ایرانی دارد و به دو بخش تقسیم می شود. بخش بیرونی آن شامل باغ ها و فضاهای زیبایی می شود که از داخل نیز قابل رویت است. بخش داخلی نمودی از مفهوم معماری ایرانی از محرمیت خانواده است. این سازه دارای بادگیری متمایز است که برای تهویه طبیعی هوا در مناطق بیابانی مورد استفاده قرار می گیرد.
این ساختمان در مجتمع کاخ گلستان تهران واقع شده و عمارتی قرن نوزدهمی و محل تاجگذاری مظفرالدین شاه قاجار، پادشاه سلسله ایرانی قاجار، در سال 1896 است.
یکی از مشهورترین باغ های تاریخی در ایران، باغ ارم است که ساختمان داخل آن به اواسط قرن سیزدهم برمی گردد و 600 سال بعد نوسازی شده است. شهرت و اهمیت این باغ به خاطر باغ های گیاهشناسی آن است که گیاهان نایاب و منحصر بفردی در آن وجود دارند.
این خانه که در دوران سلسله قاجار و برای فروغ الملک ساخته شده، متشکل از سه طبقه است که حالا تبدیل به موزه شده است.
می گویند این مسجد متعلق به عصر خاندان تیموری یعنی قرن پانزدهم تا شانزدهم است و دلیل این ادعا سنگ نوشته ها و سبک معماری آن است، ولی ساختمان اصلی ممکن است قدیمی تر باشد. برخی می گویند این مسجد بر روی آتشکده ای باستانی ساخته شده است.
این حمام که در شمال غربی شهر جلفا واقع شده در اصل محل تردد خانواده شاهان دوره صفوی در قرن شانزدهم تا هجدهم بوده و بعدها در دسترس عموم قرار گرفته است.
این دریاچه در واقع خشک شده و گاهی پس از باران های سنگین یا برف پر آب می شود.
این تصویر در روزی عادی گرفته شده و نشان می دهد که یک بیابان باید به چه شکل باشد، یعنی خشک و داغ با شن های سفیدی که زیر نور خورشید می درخشند.
پس از رانندگی در جاده ای پر از برق و مدتی پیاده روی برای رسیدن به بیابان، در هنگام طلوع آفتاب، چنین تصویری در مقابل چشمانتان ظاهر می شود.
یک گنجینه دیگر از دوران قاجار، مسجد نصیر الملک است که شبستان های غربی و شرقی دارد. شبستان شرقی محرابی کاشیکاری شده با 12 ستون و پنجره های رنگارنگ دارد که با تابش نور آفتاب به داخل آن، منظره ای زیبا بر روی قالی های ایرانی آن خلق می شود که بینظیر است.