دانش > فناوری - همشهری آنلاین:
روسای بزرگترین شرکتهای فناوری آمریکا دستور جدید دونالد ترامپ مبنی بر منع ورود پناهجویان و مسافران از هفت کشور مسلمان را محکوم کردند و شرکتهای دیگر نیز نسبت عواقب این قانون به کارمندانشان هشدار دادند.
براساس گزارش CNN، این دستور از ورود 134 میلیون نفر به آمریکا جلوگیری خواهد کرد، کشوری که کارآفرینان غیرآمریکایی در راس موفقیت صنعت و فناوری به شمار میروند.
شرکت گوگل در اطلاعیهای داخلی به کارمندانی که متولد هفت کشور ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن هستند هشدار داد هرنوع برنامه سفر و خروج از آمریکای خود را متوقف کنند. در این بیانیه آمدهاست لطفا تا زمان برداشتهشدن این ممنوعیت از آمریکا خارج نشوید. اگرچه این ممنوعیت برای 90 روز ایجاد شده اما احتمال طولانیتر شدن ناگهانی آن نیز وجود دارد.
این شرکت در بیانیهای نسبت به تاثیرات منفی این دستور ترامپ و هر طرح دیگری از سوی او که منجر به محدود کردن کارمندان گوگل و خانوادههای آنها شده و یا مانع از ورود نوابغ از دیگر کشورها به آمریکا میشود، ابراز نگرانی کرد. گوگل همچنین اعلام کرد به تبادل نظر درباره این موضوع با واشنگتن ادامه خواهدداد.
سرگئیبرین یکی از بنیانگذاران شرکت گوگل روز جمعه 27 ژانویه 2017 در فرودگاه بینالمللی سنفرانسیسکو حاضر شد تا در کنار معترضان به تظاهرات علیه طرح جدید ترامپ بپردازد.
تیم کوک مدیرعامل شرکت اپل نیز در ایمیلی به کارمندانش نسبت به آنچه نگرانی شدید در میان کارمندان توصیف کردهاست ابراز ناخشنودی کرد. کوک تاکید کرد اپل از سیاست ترامپ پشتیبانی نمیکند: اپل بدون مهاجران وجود نداشت، چه برسد به اینکه بتواند رشد کرده و نوآوری داشته باشد. کارمندانی در اپل حضور دارند که مستقیما تحت تاثیر این دستور جدید مهاجرتی قرار میگیرند. تیم قانونی و امنیتی اپل درتلاش است تا با این کارمندان در ارتباط باشد و هرکاری که میتواند برای آنها انجام خواهدداد. درهای اپل به روی همه باز است، صرفنظر از اینکه از کجا آمدهاند، به چه زبانی صحبت میکنند، چه کسی را دوست دارند و یا چه کسی را میپرستند.
شرکت مایکروسافت که ریاست آن به عهده یک مهاجر هندی، ساتیا نادلا است، روز شنبه 28 ژانویه در ایمیلی به کارمندانش اعلام کرد این شرکت متعهد به ارائه کمک و مشاوره قانونی به 76 کارمندی است که شهروند هفت کشور نامبرده در قانون جدید هستند. در این ایمیل آمدهاست ما ازاینکه موضوع مهاجرت برای بخش بزرگی از کارمندان مایکروسافت به موضوعی مهم تبدیل شدهاست، حتی برای آنهایی که خود مهاجر نیستند، بسیار خوشنودیم. در این ایمیل همچنین آمدهاست این شرکت برای دفاع از پناهجویان قانونی و تابع قانون که ممکن است زندگی آنها در روند اقدامات مهاجرتی به خطر بیافتد تلاش خواهد کرد.
شرکت آمازون نیز در ایمیلی به کارمندانش نسبت به عواقب احتمالی دستور جدید ترامپ واکنش نشان داده و به کارمندانش وعده همکاری و مشاوره قانونی دادهاست: در حین توسعه دادن به شرکت،به سختی تلاش کردهایم تا افراد نابغه را از سرتاسر جهان به اینجا جذب کنیم و معتقدیم همین کار باعث بزرگ شدن آمازون شدهاست، تنوع نیروی کاری باعث شده تا محصولات بهتری برای مشتریان ایجاد شود.
مهاجران خانوادههای آنها سابقهای طولانی در ایجاد کسب و کار در آمریکا دارند. گزارشی که توسط Partnership در سال 2011 منتشر شد، نشان داد 45 درصد از شرکتهای برتر فناوری که در لیست فورچون 500 حضور دارند توسط مهاجران یا خانواده مهاجران ایجاد شدهاست. این میزان شامل بنیانگذاران بسیار تاثیرگذاری از کشورهای ممنوع اعلام شده میشود: استیو جابز فرزند یک مهاجر سوری بود، پیر امیدیار بنیانگذار ایبی فرزند پدر و مادری ایرانی است و باب ماینر شرکت اوراکل نیز یک ایرانی است.
امیدیار روز شنبه در توئیتی دستور جدید ترامپ را متعصبانه خواند: ما پیش از این نیز فرایند بررسی سوابق دشواری داشتهایم، این دستور متعصبانهاست.
جک دورسی مدیر عامل و بنیانگذار توئیتر و شرکت اسکوئر نیز در توئیتی اعلام کرد عواقب انسانی و اقتصادی این ممنوعیت واقعا ناخوشایند است. مهاجران و پناهجویانی که به آمریکا میآیند برای ما مفید هستند. وی میگوید دربرگیری تعداد زیادی از انسانها میتواند برای ما مفید باشد زیرا چشماندازهای متفاوتی را در اختیار خواهیم داشت.
مارک زاکربرگ بنیانگذار و مدیر فیسبوک نیز روز جمعه در پستی در فیسبوک به تاثیری که مهاجرت بر زندگی شخصی او گذاشته اشاره کرد: ما باید درها را برای پناهجویان و افرادی که به کمک نیاز دارند باز بگذاریم،زیرا این هویت واقعی ما است،اگر چند دهه پیش ما پناهجویان را به آمریکا راه نداده بودیم، خانواده پریسیلیا (همسر مارک زاکربرگ) امروز اینجا نبودند. فیسبوک روز شنبه در بیانیهای اعلام کرد که تاثیرات این ممنوعیت را بر نیروهای کاری خود ارزیابی کرده و راهی را برای کمکرسانی به این افراد و خانوادههای آنها خواهد یافت.
سم التمن رئیس شرکت Y Combinator در وبلاگش از رهبران فناوری آمریکا درخواست کرد علیه ترامپ اعتراض کنند و اقدام ترامپ را اولین قدم در راستای کاهش و حذف دیگر حقوق نامید: این ممنوعیت تنها برای مسلمانان نیست، این یک تخطی از قراردادی است که آمریکا با تمامی مهاجرانش دارد. وی از مردم خواست تا رای دهندگان به ترامپ را شیطان تجسم نکنند اما از رهبران و مدیران جوامع درخواست کرد تا تصمیم ترامپ را محکوم کنند و از کارمندان خواست تا از شرکتهای خود برای یافتن راه حلی برای رفع این مشکل کمک بخواهند.
برخی از افراد مهم صنعت فناوری در آمریکا نیز وعده دادهاند که بودجه مورد نیاز برای شکایت قانونی علیه ترامپ را تامین خواهند کرد. کریس ساکا سرمایهگذار و مدیر شرکت شارک تنک وعده داده تا برای آغاز روند شکایت قانونی علیه ترامپ توسط اتحادیه آزادیهای شهروندی آمریکا 50 هزار دلار به این نهاد کمک خواهد کرد.
برایان چسکی مدیر عامل شرکت Airbnb در فیسبوک اعلام کرد شرکتش به هر پناهجویی که تحت تاثیر این دستور جدید تحت فشار قرار گرفتهاست کمک کرده و برای آنها خانههای رایگان فراهم خواهد کرد. آرون لووی شرکت باکس نیز با غیراخلاقی خواندن دستور جدید اعلام کرده که برای کمک به رفع این مشکل کمک مالی خواهد کرد.