مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

موارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا

[ad_1]
مفیدستان:

آسنترا(سرترالین )

 

سرترالین قرص روکشدار 50 و 100میلی گرم

 

قرص آسنترا و عوارض آن

ترکیبات آسنترا

هر قرص روکشدار حاوی 50 میلی گرم و یا 100 میلی گرم سرترالین هیدروکلراید است.سـایر اجــزاء: کلسیم هیدروژن فسفات دی هیدرات، سدیم استارچ گلیکولات، سلولز میکروکریستالین، هیدروکسی پروپیل سلولز، تالک، منیزیوم استئارات، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، تیتانیوم دی اکساید(E171)، پروپیلن گلایکول.

 

خواص دارویی آسنترا

آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد

 

موارد منع مصرف آسنترا

آسنترا در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا با مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAO) نیز ممنوع است.

 

احتیاط ها و هشدارها در مورد مصرف آسنترا

در صورت ابتلا به بیماری های مزمن، اختلالات متابولیک، وجود حساسیت بیش از حد به داروها و نیز مصرف سایر داروها حتما پزشک خود را مطلع سازید.
مواردی که باید به پزشک اطلاع داده شود:
• ابتلا به بیماری کبدی (اگر لازم باشد، پزشک مقدار داروی تجویز شده را کاهش داده و یا فواصل تجویز آن را افزایش می دهد).
• سابقه بروز حملات صرعی
• سن کمتر از ۱۶ سال

 

بارداری و شیردهی


پیش از مصرف هر دارویی با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.
بی خطر بودن سرترالین در زمان بارداری یا شیردهی اثبات نشده است. اگر باردار هستید یا می خواهید باردار شوید و یا اگر به کودک خود شیر می دهید، حتما با پزشک در مورد مصرف سرترالین مشورت کنید.

 

تأثیر بر روی رانندگی و کار با ماشین آلات


سرترالین باعث کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی بیمار می شود، به خصوص اگر این دارو همراه الکل یا با داروهای خاص دیگری مصرف شود. از پزشک معالج خود درباره امکان کار با دستگاهها و رانندگی سوءال کنید. توصیه های پزشکتان با توجه به شدت بیماری، پاسخ شما به درمان و عوارض جانبی دارو خواهد بود.

 

تداخلات دارویی


در صورت مصرف دارویی دیگر حتی داروهای بدون نسخه پزشکتان را از موضوع مطلع سازید. اهمیت این موضوع به این دلیل است که بعضی از داروها میزان اثر بخشی سرترالین را تحت تأثیر قرار می دهند و برعکس. داروهایی که با آسنترا تداخل اثر دارند عبارتند از: کاربامازپین، فنی توئین، سوماتریپتان، فن فلورامین، ترامادول، دیازپام، تولبوتامید و سایمتیدین، اگر لیتیوم یا وارفارین مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان توصیه به انجام آزمایش خون خواهد کرد.مصرف همزمان سرترالین و الکل توصیه نمی شود.

 

مصرف آسنترا همراه غذا و نوشنیدنی ها


مصرف آسنترا همراه با آب گریپ فروت ممنوع است.

 

مقدار و نحوه مصرف

با دقت به توصیه های پزشک عمل کنید. شما نباید بدون مشورت با پزشک درمان را قطع کرده و یا مقدار مصرف دارو را تغییر دهید. از پزشکتان بپرسید که تا چه زمانی باید مصرف دارو را ادامه دهید. دارو را یک بار در روز صبح یا شب مصرف کنید.

 

مقدار مصرف دارو

میزان معمول معمول شروع درمان ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین یک بار در روز می باشد. اگر درمان موءثر نبود، پزشک به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.

 

اختلالات وسواسی-اجباری

دوز ابتدایی ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین یکبار در روز می باشد. در صورت مؤثر نبودن درمان پزشک ممکن است در باصله زمانی حداقل یک هفته ای دوز درمان را از ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرم) حداکثر تا حد ۲۰۰ میلی گرم (۴ قرص ۵۰ میلی گرمی و یا ۲ قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش دهد.در کودکان سنین ۶ تا ۱۲ سال: دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرم) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک ممکن است دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش دهد.

اختلالات پانیک

دوز ابتدایی روزانه ۲۵ میلی گرم (نصف قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین می باشد. بعد از یک هفته، پزشک دوز روزانه را به ۵۰ میلی گرم (یک قرص ۵۰ میلی گرمی) سرترالین افزایش می دهد و به تدریج با فواصل زمانی بیش از یک هفته، دوز روزانه را به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم (چهار قرص ۵۰ میلی گرمی یا دو قرص ۱۰۰ میلی گرمی) افزایش می دهد.

  • دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
  • دارو را باید هر روز در زمان معینی، همراه یا بدون غذا مصرف نمود.
  • دارو را با مقداری آب مصرف نمایید.
  • قرصها را نجوید یا خرد نکنید.

قرصها را هر روز به طور مرتب مصرف نمایید. بعد از یک هفته ممکن است احساس بهبودی نسبی کنید. در مواردی هم احساس بهبودی ۲ تا ۴ هفته پس از آغاز درمان به وجود می آید. در صورت احساس بهبودی مصرف دارو را تا زمانی که پزشک معین کرده است ادامه دهید. پزشکتان معین خواهد کرد که دارو را چه زمانی قطع کنید.اگر احساس می کنید که تأثیر دارو بیش از حد زیاد و یا کم است با داروساز یا پزشکتان مشورت کنید.

 

مصرف مقادیر بیش از حد

در صورت مصرف مقادیر بیش از حد دارو سریعاً با داروساز یا پزشک معالج خود تماس بگیرید.

اگر مصرف یک وعده دارو را فراموش کردید:
مقدار مصرف بعدی را به هیچ وجه دو برابر نکنید. مصرف آن را مطابق با دستور پزشکتان ادامه دهید.

عوارض قطع درمان با آسنترا

در صورت قطع مصرف سرترالین احتمال بروز گیجی، لرزش دستها (ترمور)، اضطراب، تهوع و تپش شدید قلب به صورت بسیار نادر وجود دارد.

 

عوارض جانبی

آسنترا مانند تمام داروهای دیگر عوارض جانبی دارد. عوارض جانبی زیر ممکن است ایجاد شود: تهوع، اسهال، یبوست، لرزش دستها (ترمور)، تعریق، اختلالات جنسی (مانند تعویق در انزال)، گیجی، بی خوابی، خواب آلودگی، کاهش اشتها و کاهش وزن از جمله عوارض سرترالین هستند. این عوارض معمولاً خفیف بوده و با ادامه مصرف دارو از بین می روند.

عوارض جانبی نادر

کرامپ، واکنشهای آلرژیک (تنگی نفس، درد قفسه سینه، تورم پلکها، صورت و لبها، کهیر، خارش در تمام بدن) حرکات و تکان های غیر ارادی، حرکات پیچشی یا فشاری در اندام ها، درد شکم، بی نظمی در دوره قاعدگی، افزایش حجم و حساسیت پستانها و ترشح احتمالی شیر از آنها. در صورت مشاهده هرگونه عارضه جانبی از جمله مواردی که ممکن است در این بروشور ذکر نشده باشد، پزشکتان را مطلع سازید.

شرایط نگهداری دارو و تاریخ انقضاء

از مصرف دارو بعد از انقضاء یا اتمام تاریخ مصرف درج شده بر روی بسته بندی خودداری کنید.
دارو را در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.

اطلاعات برای نسخه کردن

فقط طبق دستور پزشک مصرف شود.

اشکال دارویی


هر بسته حاوی ۲۸ قرص روکشدار ۵۰ میلی گرمی و یا ۱۰۰ میلی گرمی است.

آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد.
سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. این دارو برای کاهش علایم افسردگی نظیر تغییرات اشتها، تغییر در الگوی خواب ، تشویش و اضطراب ، از دست دادن کشش و تمایل به فعالیت های رومره ، کاهش میل جنسی ، تفکر کُند یا اختلال یا تمرکز، یا افکار خودکشی یا اقدام به آن ، تجویز می شود. سرترالین یک مهارکننده بازجذب سروتونین است . علاوه بر این از سرترالین برای درمان برخی اختلالات اضطرابی همچون اختلال وسواسی_جبری، حملات ترس، فوبیا و استرس به دنبال سانحه استفاده می شود. اخیرا سرترالین بصورت موفقیت آمیزی در درمان نشانگان (syndrome) قبل از قاعدگی زنان، که علایمی از قبیل نوسانات خلقی، تحریک پذیری و حساسیت پستان ها ایجاد می کند، بکار رفته است.

اصولا سرترالین باعث افزایش سطوح ماده ای طبیعی در مغز به نام سروتونین (serotonin) می گردد؛ این ماده در حفظ تعادل روحی نقش دارد. سرترالین در قالب قرص های پوشش دار تولید می شود.
بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می کند. سرترالین روزی یک نوبت مصرف می شود. این دارو را می توان صبح قبل از هر کاری (تا فراموش نشود) یا شب پیش از خوابیدن مصرف نمود. هیچ گاه کمتر یا بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف نکنید. از دستورات پزشکتان به دقت پیروی کنید. برای جلوگیری از ناراحت شدن معده می توانید دارو را با غذا بخورید.

اگر یک نوبت را فراموش کردید، اگر حداکثر تا یک ساعت بعد به یاد آوردید مصرفش کنید؛ در غیر این صورت نوبت فراموش شده را رها کرده ، به برنامه دارویی معمولتان باز گردید. قرص ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید. در ضمن ممکن است روز ها و حتی هفته ها طول بکشد تا شما اثرات سرترالین را بطور کامل احساس کنید. حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع نکنید. اهمیت این مساله به خصوص در مواقعی است که دوزهای زیادی از سرترالین برای مدت طولانی استفاده کرده اید. اگر مصرف دارو را ناگهان قطع کنید، ممکن است دچار مشکلات جدی شوید.


سرترالین ممکن است سبب بروز برخی عوارض ناخواسته شود. در صورت شدت یا ازمان علایم یا نشانه های زیر با پزشک خود مشورت کنید: سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، احساس سبکی سر، بی قراری، عصبانی شدن، هیجان پذیری، خستگی یا ضعف شدید، گزگز شدن دست یا پا، اختلال خواب، لرزش، تهوع، استفراغ، خشکی دهان، تغییر در اشتها یا وزن، ناراحتی معده، اسهال یا یبوست، بثورات جلدی، تعریق شدید و مشکلات جنسی. اما اگر دچار هر یک از علایم یا نشانه های زیر شدید، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید: توهم (دیدن یا شنیدن چیزهایی که وجود خارجی ندارد)، تاری دید، تشنج، زردی پوست یا چشم ها و خونریزی یا کبودشدگی های خودبخودی.


سرترالین را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگهدارید. قرص ها باید در دمای اتاق، دور از نور مستقیم، حرارت زیاد و رطوبت نگهداری شود. با گذشتن از تاریخ اعتبار یا نیاز به دارو، آن را دور بریزید.
مصرف همزمان سایمتیدین و وارفارین با سرترالین می تواند باعث افزایش سطوح خونی این دارو و در نتیجه افزایش اثرات آن گردد. مصرف سرترالین با مهارکننده های مونوآمین اکسیداز نظیر فورازولیدون ، ایزوکربوکسازید، فنلزین ، پروکاربازین ، سلژیلین ، یا ترانیل سیپرومین خطر بروز عوارض بسیار وخیمی را به همراه دارد. اگر در حال استفاده از این داروها هستید، حتما پزشک خود را مطلع سازید. لازم است بین مصرف این داروها و سرترالین لااقل 2 هفته فاصله باشد. مصرف سرترالین در حالی که همزمان مهارکننده های مونوآمین اکسیداز مصرف می کنید یا کمتر از 2 هفته است که مصرف چنین داروهایی را قطع کرده اید، ممکن است موجب گیجی ، افزایش ناگهانی دمای بدن ، افزایش شدید فشارخون ، و بروز تشنج شود.

  • مصرف سرترالین در کودکان باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. 
  • در صورت بارداری یا قصد باردار شدن، حتما با پزشک خود در خصوص فواید و مضرات استفاده از این دارو حین حاملگی صحبت کنید.
  •   این دارو در شیر مادر ترشح می گردد و مصرف آن در دوران شیردهی باید با احتیاط فراوان و تحت نظر پزشک باشد.
  • سرترالین می تواند حالت خواب آلودگی ایجاد کند، بنابراین تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر آن در شما از رانندگی یا انجام کارهای پردقت پرهیز کنید. ضمنا الکل حالت خواب آلودگی و گیجی این دارو را تشدید می کند؛ تا زمان مشخص شدن میزان تاثیر سرترالین از نوشیدن الکل نیز پرهیز کنید. 
  • سعی کنید حین درمان با سرترالین از قرار گرفتن غیرضروری در برابر نور آفتاب پرهیز کرده، لباس مناسب بپوشید و از عینک آفتابی و کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.
  • سرترالین ممکن است باعث حساسیت پوست شما به آفتاب گردد. برای تسکین خشکی دهان از آدامس یا آب نبات های بدون قند استفاده کنید یا چند جرعه آب بنوشید. اگر این مشکل بیش از 2 هفته ادامه پیدا کرد با پزشکتان مشورت کنید.
  • از حالت خوابیده به نشسته یا ایستاده و نشسته به ایستاده به آرامی تغییر وضعیت دهید؛ در غیر این صورت ممکن است دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم شوید.
  • یک برگه شناسایی پزشکی که نشان دهد سرترالین مصرف می کنید، همراه داشته باشید.
  • سرترالین را دور از دسترس کودکان ، و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط سرترالین فاسد می شود).
  • سرترالین تاریخ مصرف گذشته را دور از دسترس کودکان در توالت دور بریزید.
  • هنگام مصرف سرترالین نباید
  • نوشابه های الکلی بنوشید یا داروهای آرامبخش استفاده کنید؛ زیرا اینها خواب آلودگی و سرگیجه ای را که ممکن است در اثر سرترالین ایجاد شود، تشدید خواهند کرد

 

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

 

+ 1
مخالفم - 0

[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

داروی آسنترا سرترالین آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا عوارض قطع قرص اسنترا جدید ترین های اینترنتعوارضقطعقرصاسنتراعوارض قطع قرص اسنترا عوارض قطع قرص اسنترا آسنترا مشاهده مشاوره انجمن دارو سازان آنچه باید در مورد داروی فلوکستین بدانید دارو …دارومصرف همزمان این داروها با فلوکستین منجر به بروز عکس العمل های کشنده ای می شود به همین دکتر رضا فقیه نصیری پرسش و پاسخسلام جناب امید وارم سلامت باشید من ساله که مواد شیشه مصرف میکنم میخواستم بدونم بعداز سرترالین ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزادسرترالینسرترالین به انگلیسی با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا یک داروی ضد داروی آسنترا سرترالین آسنترا نام تجاری داروی سرترالین می باشد سرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در عوارض قطع قرص اسنترا جدید ترین های اینترنت عوارضقطعقرصاسنترا عوارض قطع قرص اسنترا عوارض قطع قرص اسنترا آسنترا مشاهده مشاوره انجمن دارو سازان جوان وب آنچه باید در مورد داروی «فلوکستین» بدانید دارو سلامت نیوز دارو مصرف همزمان این داروها با فلوکستین منجر به بروز عکس العمل های کشنده ای می شود به همین خاطر سرترالین ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد سرترالین سرترالین به انگلیسی با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا یک داروی ضد افسردگی از دکتر رضا فقیه نصیری پرسش و پاسخ سلام جناب امید وارم سلامت باشید من ساله که مواد شیشه مصرف میکنم میخواستم بدونم بعداز ترک



لینک منبع :موارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا

آسنترا - اطلاعات دارویی | تک فال www.takfal.com/اطلاعات-دارویی/آسنترا‎Cached Similarآسنترا در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا با مهار کننده های ... همه آنچه که شما باید در مورد سرترالین بدانید! - سایت فوق تخصصی مغز ... gyrusclinic.com/همه-چیزی-که-شما-باید-در-مورد-سرترالین-بد/‎Cached Similar15 ا کتبر 2013 ... در تصمیم به استفاده ازدارو ، خطرات ناشی از مصرف دارو باید در برابر خوبیهای آن به ... اگر چه برخی از داروها را نمی توان با هم استفاده نمود، در موارد دیگری داروهای .... برچسب زده شده با:آسنترا داروی ضد افسردگی زولفت زولوفت سرترالین ... سرترالین پرطرفدارترین داروی ضد افسردگی - دکتر پرویز علی‌وردی parvizaliverdi.com/سرترالین-پرافتخارترین-داروی-ضد-افسرد/ 21 ژوئن 2016 ... سرترالین پرافتخارترین داروی ضد افسردگی ... به همین خاطر بود که در آنزمان بعضی از مردم می گفتند ما با مصرف داروی اعصاب حالمان بدتر از قبل شده است! ... ولی آنچه بنده در طول این سالها مشاهده کرده ام چیزی فراتر از این موارد نبوده است: موارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا | طب سنتی تندرستی سلامتی shopsalamat.ir/2017/01/موارد-مصرف-داروی-ضدافسردگی-آسنترا/‎Cached31 ژانویه 2017 ... آسنترا در موارد وجود حساسیت به سرترالین یا سایر ترکیبات موجود در این دارو نباید مصرف شود. تجویز هم زمان و یا با فاصله کمتر از دو هفته آسنترا ... سرترالین - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/سرترالین‎Cached Similarسرترالین (به انگلیسی: Sertraline ) (با نام‌های تجاری زُلُفْت و آسِنْتْرا) یک داروی ضد ... سرترالین در سال ۲۰۰۷ با تجویز در نزدیک به ۳۰ میلیون نسخه پرمصرف‌ترین داروی ضدافسردگی و نهمین داروی پرمصرف در ایالات متحده بوده است. ... درمان این بیماری به میزان دوز بیشتری از مصرف نیاز است علاو بر این بهبودی به ..... [نمایش]. موارد دیگر ... موارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا - مجله اینترنتی دلگرم www.delgarm.com/health/medications/152503-داروی-آسنتزا‎Cached30 ژانویه 2017 ... موارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا:آسنترا نام تجاری سرترالین است که از دسته داروهای مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) می باشد. آشنایی اب داروی سرترالین‌ ( sertraline ) با نامهای‌ تجارتی‌ Zoloft و ... www.pezeshk.us/?p=16625‎Cached Similarبا توجه‌ به‌ اثرات‌ درمانی‌ ضد افسردگی‌ این‌ دارو و کمتر بودن‌ عوارض‌ جانبی‌ آن‌ ... در صورت وجود هریک از موارد زیر پیش از مصرف سرترالین ، پزشکتان را مطلع سازید: میهن مگ - موارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا https://mihanmag.com/.../موارد_مصرف_داروی_ضدافسردگی_آسنترا‎Cachedموارد مصرف داروی ضدافسردگی آسنترا. دوشنبه, 11 بهمن ماه 1395 در 08:04:40 \\ \\ بدون دسته. میهن مگ -. سرترالین قرص روکشدار 50 و 100میلی گرم. ترکیبات آسنترا. با سلام به دوستان تبیانیسوالی داشتم و اون هم این بود که داروی asentra ... www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=78685&consultationid...‎Cached Similarسرترالین یک داروی ضدافسردگی می باشد و معمولا در درمان افسردگی بکار می رود. ... حتی در صورت احساس بهبودی بدون مشورت با پزشک معالج خود، مصرف دارو را قطع ... دارو های ضد افسردگی - Royal College of Psychiatrists www.rcpsych.ac.uk/healthadvice/translations/.../antidepressants.aspx‎Cached Similarدارو های ضد افسردگی در چه مواردی تجویز می شوند؟ ... داروهای ضد افسردگی باعث ایجاد اعتیادی که افراد با مصرف آرام بخش ها، الکل یا نیکوتین پیدا میکنند، نمی شوند