طرز تهیه نان فطیر تبریز را در ادامه ببینید :
فطیر در نقاط مختلف ایران به روش های متفاوتی پخته می شود. در اینجا دستور پخت این نان خوشمزه به روش تبریزی آن را با کمی تغییر برای پخت در منزل داریم. طرز تهیه نان فطیر تبریز را در ادامه ببینید :
خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری
آب ولرم ۱/۴ لیوان
شکر ۴ قاشق غذاخوری
شیر ۴ لیوان
ماست یک و نیم لیوان
بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
روغن ۳/۴ لیوان
نمک ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ به دلخواه
آرد به میزان لازم
کره ۱۰۰ گرم
زرد چوبه به میزان لازم
1- خمیر مایه را به همراه آب ولرم و ۱ قاشق غذاخوری شکر در کاسه ی کوچکی با هم ترکیب کنید و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید.
2- شیر ولرم، ۱ لیوان ماست، بیکینگ پودر، ترکیب خمیر مایه، ۲ قاشق غذاخوری شکر،
روغن، نمک و ۱ عدد تخم مرغ (به دلخواه) را در کاسه ی بزرگی ریخته و با هم مخلوط کنید.
3- آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و آن را ورز دهید، تا خمیر شکل بگیرد
و به دست نچسبد. خمیر را کمی دیگر ورز دهید، سپس روی آن را بپوشانید
و آن را برای ۲ ساعت در محلی گرم قرار دهید، تا حجم خمیر ۲ برابر شود.
4-خمیر را چانه کنید. با این مقدار مواد حدود ۸ تا ۱۰ عدد فطیر خواهید داشت.
روی آن ها را بپوشانید و دوباره برای حدود ۳۰ دقیقه دیگر کنار بگذارید تا حجیم شوند.
5- برای مواد میانی فطیر ۱۰۰ گرم آرد را در ماهیتابه تفت دهید، تا طلایی رنگ شود،
کره و در صورت تمایل ۱ قاشق غذاخوری شکر را به آن اضافه کنید و با هم ترکیب کنید.
6-برای روی فطیر ها نصف پیمانه ماست را با کمی زردچوبه ترکیب کنید.
7-هر چانه را به شکل کاسه گود کنید، ۱ قاشق غذاخوری سر پر از مواد میانی در آن قرار دهید
و سر آن را ببندید. سپس آن را روی سطح کار آردپاشی شده با کمک انگشتان دست به شکل گرد
و به پهنای تقریبا یک و نیم سانتی متر باز کنید. از مواد رویه، روی فطیر بمالید
و با نوک قاشق روی آن طرح بیاندازید. همچنین با چنگال آن را از چند محل سوراخ کنید.
8-اگر فطیر ها را در فر می پزید، فر را از فبل با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد گرم کنید
و آن ها را برای ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در طبقه ی وسط فر، تا زمانی که طلایی رنگ شود، بپزید.
9-همچنین می توانید فطیر ها را روی گاز و در قابلمه بپزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرا دهید و گرم کنید.
از شعله پخش کن استفاده کنید. فطیر را در آن بگذارید و برای حدود ۱۰ دقیقه از هر طرف،
تا طلایی رنگ شود، بپزید. برای تندتر شدن کار، آن ها را به طور همزمان در چند قابلمه بپزید.
1- شیر را ولرم کنید.
2- عموما در فطیر از بیکینگ پودر استفاده نمی شود، ولی برای دستورهای خانگی
و به این دلیل که فطیرها خوب پف کند، کمی بیکینگ پودر به آن اضافه می کنیم.
3- آرد میزان دقیقی ندارد، تقریبا ۸ لیوان. آن را کم کم به مواد اضافه کنید تا حدی که خمیر به دست نچسبد.
4- خمیر باید در کل به مدت دو ساعت و نیم استراحت کند.
5- با این میزان مواد حدود ۸ تا ۱۰ فطیر خواهید داشت. ممکن است کار کردن
با این میزان مواد برای بار اول کمی سخت باشد، می توانید برای بار اول از نصف مواد استفاده کنید.
6- برای داشتن بافت منسجم تر می توانید ۱ عدد تخم مرغ هم به خمیر اضافه کنید.
آشپزباشی