مجله آشپزی مثبت: تا همین چند سال پیش اغلب ما فکر می کردیم سالاد دو نوع اسـت؛ یکی سالاد فصل، دیگری سالاد گوجه و خیار یا همان سالاد شیرازی خودمان که یا آن را با غذا می خوردیم یا آنکه اگر می خواستیم خیلی کلاس بگذاریم اول سالاد می خوردیم بعد غذا. غافل از اینکه اگر اغراق نکنیم سالاد هزار و یک مدل دارد که خیلی آنها را به عنوان غذا می خورند. سالاد های پیشنهادی این مطلب ما اغلب همین ویژگی را دارند.
سالاد فیله مرغ
مواد لازم:
روش تهیه:
1. در تابه مقداری روغن بریزید و تکههای مرغ را آغشته به نمک و فلفل کنید، سپس دو طرف آنها را داخل تابه سرخ کنید.
2. همه مواد برای سس را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سس کمی غلیظ شود، سپس آن را داخل یک ظرف مناسب بریزید و تا موقع سرو داخل یخچال بگذارید.
3. کاهو را شسته و خرد کنید. پیازچهها را بعد از شست و شو خرد کنید. فلفل دلمهایها را هم بعد از شست و شو خرد کنید. سبزیها را همراه با گشنیز خرد شده، جوانه گندم، تکههای مرغ و مغز تخمه را روی سالاد قرار دهید.
سالاد مرغ باربیکیو با لوبیا و ذرت
مواد لازم:
روش تهیه:
1. ابتدا فیلههای مرغ را آغشته به نمک و فلفل کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حالا تکههای مرغ را داخل آن سرخ کنید. دقت کنید که هر دو طرف آنها را باید سرخ کنید. فیلههای سرخ شده را داخل یک ظرف قرار داده و آنها را به صورت تکههای 2 سانتی خرد کنید. تکههای مرغ را آغشته به سس باربیکیو کنید. درِ ظرف را بگذارید و 5 دقیقه صبر کنید.
2. در این میان سس را آماده کنید. سس مایونز و ماست را داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید، سپس آبلیمو، روغن زیتون و مقداری نمک و فلفل هم اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا سس آماده شود. سس را تا موقع سرو داخل یخچال قرار دهید.
3. در یک کاسهی مناسب کاهو و کلم خرد شده را بریزید. گوجههای خرد شده، ذرت و لوبیای پخته، پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل هم بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید. در انتها تکههای مرغ را هم بریزید.
4. سس را از یخچال درآورده و روی سالاد بریزید. خوب هم بزنید تا سس به خورد سالاد برود. موقع سرو، سالاد را با گشنیز خرد شده تزیین کنید.
سالاد پاستا و اسفناج
مواد لازم:
1. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، سپس پاستا را همراه با کمی روغن و نمک داخل آن بریزید. صبر کنید تا پاستا نرم شود، سپس آن را داخل سبد بریزید و کنار بگذارید.
2. در یک تابه کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. کالباسها را به صورت تکههای 1 در 4 سانت برش بزنید، سپس آنها را داخل تابه سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. کالباسهای برشته شده را داخل یک کاسهی مناسب بریزید و کنار بگذارید.
3. گوجهها را بشویید، سپس آنها را از وسط خرد کنید. گوجههای خرد شده را داخل یک ظرف بریزید. اسفناجهای خرد شده را هم داخل ظرف بریزید. پاستای پخته را هم همراه با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و مواد را به آرامی با هم مخلوط کنید.
4. در یک کاسه سس فرانسوی، سس مایونز، سس خردل، روغن کنجد و مقداری نمک و فلفل را بریزید و خوب مخلوط کنید تا سس یکدستی حاصل شود. مقداری از سس را بچشید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک اضافه کنید.
5. در این مرحله سس را روی سالاد بریزید و خوب هم بزنید تاسس به خورد مواد برود. سالاد را داخل یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود،
مواد لازم:
روش تهیه:
1. فیلههای گوشت را بهصورت تکههای 3 تا 4 سانتی برش بزنید و آنها را آغشته به سس سویا و ادویه مخصوص گوشت کنید. تکههای گوشت را داخل یک ظرف بریزید و آن را حدود یک ساعت داخل یخچال قرار دهید. بعد از یک ساعت تکههای گوشت را به سیخ بکشید و کباب کنید.
2. برای تهیه سس، همه مواد را داخل یک کاسه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. مواد لازم برای سالاد را هم در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. وقتی تکههای گوشت کباب شدند، بگذارید کمی سرد شوند، سپس آنها را هم داخل کاسه سالاد بریزید.
سالاد ماهی و سیبزمینی
مواد لازم:
روش تهیه:
1. فیلههای ماهی را آغشته به نمک و فلفل کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس تکههای ماهی را داخل آن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن ماهی، آنها را از تابه درآورده و در ظرفی قرار دهید تا کمی سرد شوند. بعد آنها را بهصورت تکههای 3 سانتی خرد کنید.
2. سیبزمینیها را بپزید، سپس آنها را با پوست بهصورت تکههای 3-2 سانتی خرد کنید.
3. حالا سس را آماده کنید. در یک کاسه همه مواد لازم برای سس را بریزید و با هم مخلوط کنید. سس را داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود.
4. در این زمان سالاد را آماده کنید. در یک ظرف مناسب کاهو و ریحان خرد شده را همراه با گشنیز خرد شده، بادام هندی و زنجبیل رنده شده بریزید و با هم مخلوط کنید. سیبزمینیهای خرد شده و تکههای ماهی را هم بریزید و به آرامی هم بزنید. سالاد را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود.
5. سسی که آماده کردهاید را روی سالاد بریزید و هم بزنید. در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک و فلفل روی سالاد بریزید. حالا می توانید سالاد را سرو کنید.